Home » Blog » Communicatie verbeteren » Terugkerende problemen in je relatie?
terugkerende problemen in relatie

Terugkerende problemen in je relatie?

door | 30 sep, 2022 | Communicatie verbeteren

Terugkerende problemen in je relatie kunnen de sfeer thuis aardig verpesten. Hebben de kinderen wel eens last van jullie escalerende ruzies in je relatie? Of denk je tijdens gesprekken met je partner: “Laat maar, we komen er toch niet uit”! Soms komt er een stel mijn kamer binnen, vol in de ruzie.

Aan de ene kant positief, omdat er nog genoeg energie en vechtlust in de relatie zit. Maar aan de andere kant wordt de relatie er zo niet beter en hechter op. In dit blog vertel ik je hoe je problemen in de relatie wel kunt oplossen.

Waarom wil je de terugkerende problemen in je relatie oplossen?

Ondertussen wordt de sfeer in huis er niet leuker op. En je begint steeds vaker te twijfelen aan de relatie. Passen jullie wel bij elkaar? Is het niet beter om de relatie te stoppen? Als het niet lukt om ruzies in je relatie op te lossen, wordt de stapel terugkerende problemen in je relatie alleen maar groter. En het ergste is dat je je niet meer verbonden en geliefd voelt met je partner.

Waarom terugkerende problemen in je relatie zo moeilijk zijn om op te lossen

“Waarom is het nou zo moeilijk te begrijpen dat ik gewoon een berichtje van je wil als je laat thuis komt!” Het verdriet en de frustratie is gewoon snijdbaar. Ze hebben dit onderwerp al zo vaak besproken dat de partner al bij de eerste woorden begint te zuchten. “Ik wil dat niet, ik ben dan even weg en ga niet de hele tijd op de klok letten.”

Stellen kunnen enorm vast zitten in dit soort terugkerende problemen in de relatie. Deze gesprekken kunnen ook gaan over: zijn we wel of niet streng tegen de kinderen, sparen van geld, of de was wel in de wasmand zit, enz. De onderwerpen lijken een impasse te zijn. Of je doet iets wel of je doet iets niet. Hierdoor komen partners recht tegenover elkaar te staan. Ze zitten vast en komen niet tot een oplossing.

terugkerende problemen in relatie ruzies

Zo los je terugkerende problemen in je relatie op

Communicatie in een relatie is een van de lastigste dingen. Juist omdat er in liefdesrelaties zoveel liefde zit. Alles wordt daardoor persoonlijk. En hoe slechter de relatie wordt hoe meer emoties en gevoelens erbij komen, en hoe meer terugkerende problemen er zullen zijn in jullie relatie.

Na een lang gesprek met dit stel kwamen we erachter dat de ruzies in de relatie niet gaan over wel of niet een berichtje krijgen. Maar ze voelde zich al een tijd onveilig in de relatie. Ben je er eigenlijk wel voor mij als het erop aankomt? Kan ik op jou rekenen?

Nu de aandacht op jou

De volgende keer als er een gesprek komt over een terugkerend probleem in jullie relatie. Neem eens een stapje terug en vraag je dit eens af.

 

 1. Heb ik wel echt geluisterd naar mijn partner?
 2. Weet ik waar de ruzie daadwerkelijk over gaat?
 3. Kan ik mijn gevoelens goed uitspreken naar mijn partner, zodat mijn partner mij kan begrijpen?
 4. Welke aannames heb ik gemaakt?
 5. Kloppen deze aannames eigenlijk wel?

Kun je wel wat hulp gebruiken in de communicatie over terugkerende problemen in je relatie?

Merk je dat gesprekken met je partner zorgen voor heftige emoties? Hierdoor kunnen gesprekken snel escaleren, overgaan in een ruzie of in cirkels blijven lopen. Soms met eindeloze gesprekken tot gevolg, maar zonder oplossingen of vooruitgang. Erg frustrerend!

Ik ben een relatietherapeut, gespecialiseerd in het begeleiden van stellen na vreemdgaan. Zeker bij stellen waar sprake in van vreemdgaan, lopen gesprekken niet goed. Maar juist dan is het belangrijk om goed met je partner te kunnen praten.

In mijn gratis werkboek “Rust in de chaos bij vreemdgaan” help ik je gedachten en emoties te begrijpen, hierdoor wordt praten met je partner al een stuk makkelijker.

Wanneer je aan de slag gaat met dit werkboek weet ik zeker dat het je helpt rust te creëren in je hoofd en in jullie leven. Je begrijpt wat er met jullie gebeurd en hoe jullie een keuze kunnen maken hoe jullie verder gaan na vreemdgaan.

Schrijf je nu in en ontvang het werkboek “Rust in de chaos na vreemdgaan” helemaal gratis in je mailbox. Veel succes!

Susanne Umans – van Grafhorst, relatietherapeut

Ik ben gespecialiseerd in het begeleiden van stellen na vreemdgaan. Hierbij gebruik ik de enige bewezen methode, maar ik ben ook ervaringsdeskundige. Ik weet hoe heftig deze periode is. Daarom is het een hele eer om met deze stellen te mogen werken.”

Ik help je graag nog een stap verder

Ben je al klaar voor meer hulp? Dan vind je hieronder 4 manieren om gratis en vrijblijvend kennis met mij te maken.

 

 1. Gratis werkboek “Rust in de chaos na vreemdgaan” | Ik heb een werkboek gemaakt speciaal voor jou als je rondloopt met heftige emoties en je hoofd vol zit met twijfels. Wanneer je aan de slag gaat met dit werkboek weet ik zeker dat het je helpt rust te creëren in je hoofd en in jullie leven. Je begrijpt wat er met jullie gebeurd en hoe jullie een keuze kunnen maken hoe jullie verder gaan na vreemdgaan. Schrijf je nu in en ontvang het werkboek “Rust in de chaos na vreemdgaan” helemaal gratis in je mailbox. Veel succes!
 2. Plan een gratis en vrijblijvende online sessie “Hebben wij een toekomst samen” | In dit gesprek van 45 minuten vertel je over jullie eigen situatie. En gaan we samen na hoe je kunt begrijpen waarom het vreemdgaan is gebeurd en hoe je een goede keuze maakt of jullie samen verder gaan of niet. Klik hier om een gratis en vrijblijvend gesprek te plannen.
 3. Individuele relatietherapie na vreemdgaan | Staat jouw partner niet open voor relatietherapie? Of wil jij graag voor jezelf ontdekken wat er precies is gebeurd en waarom? Met individuele relatietherapie help ik je ontdekken wat voor jou een ideale partner en relatie is, waarom het vreemdgaan is gebeurd en welke impact het echt op jou heeft gehad. Ik help je gedachten te ordenen na vreemdgaan, omgaan met hefige emoties, begrijpen waarom dit is gebeurd, zodat je durft te kiezen voor een toekomst die bij jou past. Klik hier voor een gratis intakegesprek
 4. Samen in relatietherapie na vreemdgaan | Pijn en verdriet een plekje geven. Jezelf, je partner en je relatie beter te begrijpen, zodat jullie kunnen snappen waarom het vreemdgaan is gebeurd en wat er in jullie relatie zou moeten veranderen. Daardoor kunnen jullie een goede beslissing maken of jullie samen verder willen of niet. Klik hier voor een gratis intakegesprek

  Susanne | Relatietherapeut gespecialiseerd in begeleiden van stellen na vreemdgaan

  vreemdgaan therapeut blogHet is mijn missie om stellen te helpen bij de heftige periode na vreemdgaan. De pijn en verdriet verwerken, begrijpen waarom het is gebeurd en een relatie opbouwen met eerlijkheid en vertrouwen

  Gerelateerde artikelen

  Praten over gevoelens | Hoe de moeilijke gesprekken met je partner verbinding opleveren

  Praten over gevoelens | Hoe de moeilijke gesprekken met je partner verbinding opleveren

  Als je ergens mee zit in je relatie, vind je het dan moeilijk om er met je partner over te praten? Misschien voel je je nu niet gelukkig in je relatie en zou je hier graag wat aan willen doen. Of je vindt dat er teveel geld uitgegeven wordt. Of je vindt dat je partner anders met de kinderen om mag gaan. Waarschijnlijk zijn de vorige pogingen om een goed gesprek hierover aan te gaan niet gelukt. Jouw mening werd aan de kant geschoven of jullie belanden in een ruzie. Maar een oplossing voor het probleem waar je het over wilde hebben is er niet gekomen. Je voelt je nu zelfs slechter, omdat je nu en met het probleem zit en met het gevoel niet serieus of gesteund te worden. In dit blog vertel ik je waarom deze moeilijke gesprekken met je partner gedoemd zijn te mislukken al bij de eerste zin en hoe je wel zorgt voor verbinding met je partner

  lees verder
  10 meest voorkomende communicatie valkuilen in een relatie

  10 meest voorkomende communicatie valkuilen in een relatie

  De meest genoemde relatieprobleem is een communicatieprobleem. Steeds belanden in ruzie, niet goed met elkaar kunnen praten of vastzitten in terugkerende ruzies. Het kan erg frustrerend zijn als het steeds niet lukt om samen oplossingen te vinden voor jullie problemen. Omdat communicatie met je partner zo lastig is wilde ik je een aantal communicatie valkuilen laten zien.

  lees verder
  Kunnen jullie elkaar niet begrijpen in een relatie? | Gelukkige stellen uiten voortdurend hun ‘ware’ gevoelens (mythe #5)

  Kunnen jullie elkaar niet begrijpen in een relatie? | Gelukkige stellen uiten voortdurend hun ‘ware’ gevoelens (mythe #5)

  Mannen kunnen niet praten over gevoelens en vrouwen zijn te emotioneel. Dit is een typisch onderwerp waarbij mannen en vrouwen compleet langs elkaar heen praten. Wat als we elkaar niet begrijpen in een relatie? Hoe ga je nu dan wel goed om met emoties en gevoelens? In dit blog vertel ik je hoe je omgaat met emoties en gevoelens zodat je elkaar wel hoort en begrijpt.

  lees verder

  0 Reacties

  Verzend een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ben jij of is je partner vreemdgegaan? En is er nu chaos, ruzie en onzekerheid?

  Wanneer je aan de slag gaat met dit werkboek weet ik zeker dat het je helpt rust te creëren in je hoofd en in jullie leven. Je begrijpt wat er met jullie gebeurd en hoe jullie een keuze kunnen maken hoe jullie verder gaan na vreemdgaan. Schrijf je nu in en ontvang het werkboek “Rust in de chaos na vreemdgaan” helemaal gratis in je mailbox. Veel succes!

  Je hebt je met succes ingeschreven!

  Tweet
  Share
  Share
  Pin