Home » Blog » Communicatie verbeteren » Ruzies in je relatie | Hoe je gesprekken voert met je partner en terugkerende onderwerpen wel oplost
ruzies in je relatie

Ruzies in je relatie | Hoe je gesprekken voert met je partner en terugkerende onderwerpen wel oplost

door | 30 sep, 2022 | Communicatie verbeteren

Hebben de kinderen wel eens last van jullie escalerende ruzies in je relatie? Of denk je tijdens gesprekken met je partner: “Laat maar, we komen er toch niet uit”! Soms komt er een stel mijn kamer binnen, vol in de ruzie. Aan de ene kant positief, omdat er nog genoeg energie en vechtlust in de relatie zit. Maar aan de andere kant wordt de relatie er zo niet beter en hechter op. In dit blog vertel ik je hoe je problemen in de relatie wel kunt oplossen.

Waarom wil je de terugkerende onderwerpen oplossen?

Ondertussen wordt de sfeer in huis er niet leuker op. En je begint steeds vaker te twijfelen aan de relatie. Passen jullie wel bij elkaar? Is het niet beter om de relatie te stoppen? Als het niet lukt om ruzies in je relatie op te lossen, wordt de stapel terugkerende problemen alleen maar groter. En het ergste is dat je je niet meer verbonden en geliefd voelt met je partner.

Waarom ruzies in je relatie zo moeilijk zijn om op te lossen

“Waarom is het nou zo moeilijk te begrijpen dat ik gewoon een berichtje van je wil als je laat thuis komt!” Het verdriet en de frustratie is gewoon snijdbaar. Ze hebben dit onderwerp al zo vaak besproken dat de partner al bij de eerste woorden begint te zuchten. “Ik wil dat niet, ik ben dan even weg en ga niet de hele tijd op de klok letten.”

Stellen kunnen enorm vast zitten in dit soort ruzies in de relatie. Deze gesprekken kunnen ook gaan over: zijn we wel of niet streng tegen de kinderen, sparen van geld, of de was wel in de wasmand zit, enz. De onderwerpen lijken een impasse te zijn. Of je doet iets wel of je doet iets niet. Hierdoor komen partners recht tegenover elkaar te staan. Ze zitten vast en komen niet tot een oplossing.

ruzies in je relatie oplossen

Los ruzies in je relatie op

Communicatie in een relatie is een van de lastigste dingen. Juist omdat er in liefdesrelaties zoveel liefde zit. Alles wordt daardoor persoonlijk. En hoe slechter de relatie wordt hoe meer emoties en gevoelens erbij komen.

Na een lang gesprek met dit stel kwamen we erachter dat de ruzies in de relatie niet gaan over wel of niet een berichtje krijgen. Maar ze voelde zich al een tijd onveilig in de relatie. Ben je er eigenlijk wel voor mij als het erop aankomt? Kan ik op jou rekenen?

Nu de aandacht op jou

De volgende keer als er een gesprek komt over een terugkerend onderwerp. Neem eens een stapje terug en vraag je dit eens af.

 

  1. Heb ik wel echt geluisterd naar mijn partner?
  2. Weet ik waar de ruzie daadwerkelijk over gaat?
  3. Kan ik mijn gevoelens goed uitspreken naar mijn partner, zodat mijn partner mij kan begrijpen?
  4. Welke aannames heb ik gemaakt?
  5. Kloppen deze aannames eigenlijk wel?

Kun je wel wat hulp gebruiken in de communicatie met je partner?

Merk je dat gesprekken met je partner zorgen voor heftige emoties? Hierdoor kunnen gesprekken snel escaleren, overgaan in een ruzie of in cirkels blijven lopen. Soms met eindeloze gesprekken tot gevolg, maar zonder oplossingen of vooruitgang. Erg frustrerend!

Ik ben een relatietherapeut, gespecialiseerd in het begeleiden van stellen na vreemdgaan. Zeker bij stellen waar sprake in van vreemdgaan, lopen gesprekken niet goed. Maar juist dan is het belangrijk om goed met je partner te kunnen praten.

In mijn gratis werkboek “Rust in de chaos bij vreemdgaan” help ik je gedachten en emoties te begrijpen, hierdoor wordt praten met je partner al een stuk makkelijker.

Wanneer je aan de slag gaat met dit werkboek weet ik zeker dat het je helpt rust te creëren in je hoofd en in jullie leven. Je begrijpt wat er met jullie gebeurd en hoe jullie een keuze kunnen maken hoe jullie verder gaan na vreemdgaan.

Schrijf je nu in en ontvang het werkboek “Rust in de chaos na vreemdgaan” helemaal gratis in je mailbox. Veel succes!

Met liefdevolle groet,

Susanne Umans – van Grafhorst | Relatietherapeut gespecialiseerd in het begeleiden van stellen na vreemdgaan

P.S. ben je al klaar voor meer hulp? Dan zijn hier nog 2 manieren hoe ik je verder kan helpen

 

  1. Plan een gratis en vrijblijvende online sessie “Hoe gaan we verder na vreemdgaan” | In dit gesprek van 30 minuten vertel je over jullie eigen situatie. En gaan we samen na hoe je kunt begrijpen waarom het vreemdgaan is gebeurd en hoe je een goede keuze maakt of jullie samen verder gaan of niet. Klik hier om een gratis en vrijblijvend gesprek te plannen.
  2. Schakel mij in als relatietherapeut | Ik help jullie in 1-op-2-sessies bij de gesprekken die nodig zijn om te herstellen na vreemdgaan, zodat jullie op een gezonde en waardige manier door deze heftige periode komen. En een goede keuze kunt maken hoe jullie verdergaan. Of dat nou samen is of alleen. Kijk hier voor meer informatie over relatietherapie

Susanne | Relatietherapeut gespecialiseerd in begeleiden van stellen na vreemdgaan

vreemdgaan therapeut blogHet is mijn missie om stellen te helpen bij de heftige periode na vreemdgaan, zodat ze kunnen herstellen, persoonlijk groeien en op een gezonde en waardige manier verder kunnen

Schakel mij in als relatietherapeut

Gerelateerde artikelen

Slechte communicatie | We kunnen niet meer met elkaar praten

Slechte communicatie | We kunnen niet meer met elkaar praten

Een veel gehoorde reden, waarom we denken dat een relatie niet meer goed is, is dat stellen niet meer met elkaar kunnen praten. Stellen raken hiervan ten einde raad en weten niet meer hoe ze verder kunnen met hun relatie. Ze krijgen het gevoel vast te zitten in de relatie en niet verder te komen samen. In deze blog geef ik je een waardevolle tip om de communicatie makkelijker te maken.

lees verder
Communicatie verbeteren in je relatie: Leer het van een bos

Communicatie verbeteren in je relatie: Leer het van een bos

Ruzie en strijd. Wie heeft er gelijk. Wie heeft de schuld. De communicatie in de relatie gaat met verwijten over een weer. In een relatie met verwijten is er geen ruimte voor liefde. Om de liefde en verbinding terug te vinden, moet je de communicatie verbeteren. Door uit de ruzie en strijd te stappen. Hoe doe je dat? Leer van een bos!

lees verder
Je relatie verbeteren met deze oefening waarmee je elkaar beter leert begrijpen

Je relatie verbeteren met deze oefening waarmee je elkaar beter leert begrijpen

Wanneer je terugkijkt op je relatie dan moet je toegeven dat het steeds een beetje minder is geworden. Jullie komen steeds minder goed in gesprek met elkaar. Er is minder seks. Minder intimiteit. Wat ik zie in de praktijk blijkt dat uit 2 dingen: 1. Er zijn steeds meer irritaties waardoor je op je partner gaat mopperen of het lijkt wel alsof je steeds minder goed kan doen. 2. Er zijn eigenlijk helemaal geen ruzies, alle praktische dingen kunnen jullie prima regelen, maar een echte liefdevolle verbinding is er niet. In dit blog laat ik je zien aan de hand van een relatie verbeteren oefening hoe je elkaar beter leert begrijpen en echt verschil maakt voor jullie relatie.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ben jij of is je partner vreemdgegaan? En is er nu chaos, ruzie en onzekerheid?

Wanneer je aan de slag gaat met dit werkboek weet ik zeker dat het je helpt rust te creëren in je hoofd en in jullie leven. Je begrijpt wat er met jullie gebeurd en hoe jullie een keuze kunnen maken hoe jullie verder gaan na vreemdgaan. Schrijf je nu in en ontvang het werkboek “Rust in de chaos na vreemdgaan” helemaal gratis in je mailbox. Veel succes!

Je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin