Home » Blog » vreemdgaan » Hoe kun je verder na vreemdgaan | Waren jullie een goed koppel?
kun je verder na vreemdgaan

Hoe kun je verder na vreemdgaan | Waren jullie een goed koppel?

door | 1 dec, 2022 | vreemdgaan

Hoe kun je verder na vreemdgaan? Deze vraag krijg ik heel vaak. Stellen zitten na vreemdgaan in een emotionele chaos. Aan de ene kant heb je de commitment naar je partner (en evt. gezin) en aan de andere kant de verliefdheid op de ander. Allebei die relaties trekken aan je en een voors-en-tegens lijstje helpt je niet om een keuze te maken. In dit blog vertel ik je welke overtuiging ik denk dat jou nu tegen werkt en 4 vragen die je helpen bij het maken van deze keuze.

Hoe verder na vreemdgaan | Kiezen voor de ander

Als je nu de twee relaties naast elkaar gaat leggen, dan neig je waarschijnlijk het meeste naar de ander. Daar zijn nu de meeste gevoelens en deze relatie voelt spannend en je krijgt er energie van.

Toch is het goed om in gedachten te houden dat deze gevoelens ook vanzelf weer verdwijnen. De verliefdheidsfase in een relatie duurt ongeveer 8 maanden. En dan wordt deze relatie ook vanzelf gewoon en een sleur. Het kan dus zijn dat je nieuwe relatie toch niet zo leuk is als je dacht en je de verkeerde keuze maakt.

Hoe verder na vreemdgaan | Kiezen voor je partner

Aan de andere kant heb je dan nog je partner en gezin. En deze relatie is nooit echt slecht geweest. Jullie hadden eigenlijk wel een goede relatie. Maar door de verliefdheid is nu duidelijk dat er wel wat mist. Nog 10 jaar zo door zie je ook niet zitten.

Het gevaar zit erin dat je voor je partner kiest om de verkeerde redenen. Omdat jullie kinderen hebben of omdat jullie relatie als zo lang duurt. Dit kunnen natuurlijk wel redenen zijn om deze relatie nog een kans te geven en ervoor te gaan vechten.

Wat gebeurd er als je niet kiest?

Door al deze gedachten en emotionele chaos lukt het niet om te kiezen. Misschien hoop je dat de keuze vanzelf wel duidelijk wordt. Of misschien hoop je weer naar je partner toe te groeien. Dat zou kiezen natuurlijk een stuk makkelijker maken. De kans is groter dat je door niet te kiezen de mensen om je heen meer pijn doet dan nodig. Je partner of die ander wordt het zat om op je te blijven wachten. Dan wordt het geen keuze meer, maar laat je pijn en verdriet leiden.

Hoe kun je verder na vreemdgaan?

Kun je verder na vreemdgaan? Het antwoord hierop is ja en nee. Heb je lekker veel aan zul je wel denken. Niet het antwoord waar je op zat te wachten. En dat komt omdat er geen eenduidig antwoord is op deze vraag. Het ligt erg aan jullie situatie.

Ja, je kunt verder na vreemdgaan

Maar ja, je kunt samen verdergaan na vreemdgaan. Ik heb stellen gezien waar zoveel kracht naar boven kwam. Ze hebben door de pijnlijke momenten heen gewerkt en hebben nu een relatie die veel sterker is dan voor het vreemdgaan. Ze hebben die hele negatieve en pijnlijke ervaring omgezet in kracht en positiviteit.

Soms blijkt het toch niet te lukken

Soms lukt dat ook niet. Dan is er al zoveel gebeurd in een relatie al voor het vreemdgaan dat de keuze beter is om uit elkaar te gaan. Hoewel dit altijd pijnlijk is geeft het ook rust en hoop voor de toekomst. Het geeft rust omdat die achtbaan van hoop en dan weer teleurstelling die als een looping doorgaat kan stoppen. Echt ik gun het mijn ergste vijand niet.

Als je veel van je partner hebt gehouden, kun je het je partner ook gunnen om goed los te laten. Je kunt rouwen om de relatie en herstellen. En het geeft hoop omdat je nu weet wat je wel zoekt in een relatie.

Waren wij een goed koppel?

Nu even de aandacht op jou. Hoe bepaal je dan of je relatie het waard is om voor te vechten. Stel jezelf eens deze 4 vragen, hoe denk je er dan over?

 

 1. Wat zijn de beste tijden uit jullie relatie, toen je wist dat je de rest van je leven samen wilde zijn?
 2. Ben je wel eens gefrustreerd geweest over jullie rol in de relatie? Had je minder kansen op gebieden die belangrijk voor jou waren? Lukte het om daar goed over te praten, met begrip en steun? Wat zou er nodig zijn om dit te veranderen? Zou je partner hierbij kunnen helpen?
 3. Wat is het beste uit jullie relatie? Zou je iets missen als jullie nooit getrouwd waren geweest? Wat zou je het meeste missen als jullie relatie beëindigd wordt.
 4. Welke moeilijke periodes hebben jullie gehad voor de affaire? Wat heb je gedaan om hier doorheen te komen? Ben je wel eens teleurgesteld geweest in je partner? Wat heb je gedaan om hieruit te komen?
kun je verder na vreemdgaan-antwoorden

Hoe verder na vreemdgaan | Mijn advies aan jou

Als je de vragen hierboven leest, wat zijn dan jullie krachten? En kun je deze krachten inzetten om hier sterker uit te komen samen? Als je erg twijfelt dan is mijn advies altijd: Bij twijfel niet inhalen. Kijk eerst naar je huidige relatie voordat je verder gaat, voordat je keuzes maakt waar je later spijt van krijgt. Maar ook om deze relatie goed af te sluiten, dat heeft je partner toch wel verdient.

Kun je alleen hulp krijgen als je samen verder wilt?

Gelukkig niet. Relatietherapie is niet bedoelt om je relatie weer gelukkig te maken. Het is bedoelt om jezelf en je partner beter te begrijpen, om te leren hoe je een gelukkige relatie behoud en of je bereid bent het vertrouwen en de commitment te geven aan deze relatie. Als je deze stappen zet dan kan het resultaat zijn dat je samen weer gelukkig wordt, maar ook dat je weet hoe je verder wilt. Of dit nu samen is of alleen.

Hoe kun je verder na vreemdgaan als ons leven is verandert in chaos?

Merk je dat je gek wordt van je eigen gedachten en emoties? Heb je gesprekken met je partner die nergens naartoe gaan? Of weet je niet hoe jullie verder kunnen?

Er is nu vooral ruzie, twijfel, onzekerheid en chaos. Je probeert van alles om de situatie beter te maken, maar eerlijk gezegd wordt alles alleen maar erger.

In mijn gratis werkboek “Rust in de chaos bij vreemdgaan” help ik je gedachten en emoties te begrijpen. Hierdoor kun je stoppen met twijfelen en kun je gesprekken voeren met je partner die wel ergens naartoe gaan.

Wanneer je aan de slag gaat met dit werkboek weet ik zeker dat het je helpt rust te creëren in je hoofd en in jullie leven. Je begrijpt wat er met jullie gebeurd en hoe jullie een keuze kunnen maken hoe jullie verder gaan na vreemdgaan.

Schrijf je nu in en ontvang het werkboek “Rust in de chaos na vreemdgaan” helemaal gratis in je mailbox. Veel succes!

Susanne Umans – van Grafhorst, relatietherapeut

Ik ben gespecialiseerd in het begeleiden van stellen na vreemdgaan. Hierbij gebruik ik de enige bewezen methode, maar ik ben ook ervaringsdeskundige. Ik weet hoe heftig deze periode is. Daarom is het een hele eer om met deze stellen te mogen werken.”

Ik help je graag nog een stap verder

Ben je al klaar voor meer hulp? Dan vind je hieronder 4 manieren om gratis en vrijblijvend kennis met mij te maken.

 

 1. Gratis werkboek “Rust in de chaos na vreemdgaan” | Ik heb een werkboek gemaakt speciaal voor jou als je rondloopt met heftige emoties en je hoofd vol zit met twijfels. Wanneer je aan de slag gaat met dit werkboek weet ik zeker dat het je helpt rust te creëren in je hoofd en in jullie leven. Je begrijpt wat er met jullie gebeurd en hoe jullie een keuze kunnen maken hoe jullie verder gaan na vreemdgaan. Schrijf je nu in en ontvang het werkboek “Rust in de chaos na vreemdgaan” helemaal gratis in je mailbox. Veel succes!
 2. Plan een gratis en vrijblijvende online sessie “Hebben wij een toekomst samen” | In dit gesprek van 45 minuten vertel je over jullie eigen situatie. En gaan we samen na hoe je kunt begrijpen waarom het vreemdgaan is gebeurd en hoe je een goede keuze maakt of jullie samen verder gaan of niet. Klik hier om een gratis en vrijblijvend gesprek te plannen.
 3. Individuele relatietherapie na vreemdgaan | Staat jouw partner niet open voor relatietherapie? Of wil jij graag voor jezelf ontdekken wat er precies is gebeurd en waarom? Met individuele relatietherapie help ik je ontdekken wat voor jou een ideale partner en relatie is, waarom het vreemdgaan is gebeurd en welke impact het echt op jou heeft gehad. Ik help je gedachten te ordenen na vreemdgaan, omgaan met hefige emoties, begrijpen waarom dit is gebeurd, zodat je durft te kiezen voor een toekomst die bij jou past. Klik hier voor een gratis intakegesprek
 4. Samen in relatietherapie na vreemdgaan | Pijn en verdriet een plekje geven. Jezelf, je partner en je relatie beter te begrijpen, zodat jullie kunnen snappen waarom het vreemdgaan is gebeurd en wat er in jullie relatie zou moeten veranderen. Daardoor kunnen jullie een goede beslissing maken of jullie samen verder willen of niet. Klik hier voor een gratis intakegesprek

  Susanne | Relatietherapeut gespecialiseerd in begeleiden van stellen na vreemdgaan

  vreemdgaan therapeut blogHet is mijn missie om stellen te helpen bij de heftige periode na vreemdgaan. De pijn en verdriet verwerken, begrijpen waarom het is gebeurd en een relatie opbouwen met eerlijkheid en vertrouwen

  Gerelateerde artikelen

  Hoe groot is de kans van slagen van je relatie na vreemdgaan?

  Hoe groot is de kans van slagen van je relatie na vreemdgaan?

  Hoe groot is de kans van slagen van je relatie na vreemdgaan? Vreemdgaan heeft impact op hoe je over jezelf, je partner of je relatie denkt. Van het ene of het andere moment is alles anders. Het vertrouwen is weg, er is veel boosheid en verdriet en er is vooral onzekerheid over de toekomst. In dit blog vertel ik je hoe groot de kans van slagen is voor je relatie na vreemdgaan, 4 manieren hoe je verder kunt gaan en de grootste valkuil in het herstel na vreemdgaan.

  lees verder
  Vreemdgaan vergeven – zo doe je dat met liefde en vertrouwen

  Vreemdgaan vergeven – zo doe je dat met liefde en vertrouwen

  Weet jij niet hoe je vreemdgaan kunt vergeven? Of misschien zou je willen dat je partner jou zou vergeven, maar is dit lastig voor je partner om te doen? Vreemdgaan is een van de pijnlijkste dingen die je in je relatie kunt tegenkomen. Niet gek dus dat er veel emoties naar boven komen zoals: boosheid, verdriet, wantrouwen, schuldgevoel of schaamte. Zou je je partner eigenlijk wel moeten vergeven? En zo ja… hoe doe je dit dan? In dit blog vertel ik je hoe je je partner kunt vergeven en waar je zeker op moet letten voordat je dit doet.

  lees verder
  Hoe lang duurt herstel na vreemdgaan

  Hoe lang duurt herstel na vreemdgaan

  Hoe lang duurt herstel na vreemdgaan? Boosheid, verdriet, schaamte, schuldgevoel, wantrouwen en angst zijn allemaal emoties die je kunt voelen als jij of je partner is vreemdgegaan. Op het moment dat de affaire is uitgekomen staat jullie leven op zijn kop. Er is veel chaos thuis door heftige gesprekken en je hoofd maakt overuren. Wanneer wordt het dan beter? In dit blog vertel ik je hoe lang herstel na vreemdgaan duurt, wat je kunt doen om dit makkelijker te laten verlopen en wat je vooral niet moet doen. Aan het einde heb ik nog een vraag aan jou.

  lees verder

  0 Reacties

  Verzend een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ben jij of is je partner vreemdgegaan? En is er nu chaos, ruzie en onzekerheid?

  Wanneer je aan de slag gaat met dit werkboek weet ik zeker dat het je helpt rust te creëren in je hoofd en in jullie leven. Je begrijpt wat er met jullie gebeurd en hoe jullie een keuze kunnen maken hoe jullie verder gaan na vreemdgaan. Schrijf je nu in en ontvang het werkboek “Rust in de chaos na vreemdgaan” helemaal gratis in je mailbox. Veel succes!

  Je hebt je met succes ingeschreven!

  Tweet
  Share
  Share
  Pin