Home » Blog » vreemdgaan » Vertrouwen na vreemdgaan, zo krijg je het terug en weet je zeker dat dit nooit meer gaat gebeuren
vertrouwen na vreemdgaan

Vertrouwen na vreemdgaan, zo krijg je het terug en weet je zeker dat dit nooit meer gaat gebeuren

door | 23 dec, 2022 | vreemdgaan

Hoe krijg je het vertrouwen na vreemdgaan terug? Onmogelijk lijkt het wel om ooit je partner weer volledig te vertrouwen. Bij het idee dat je partner nu naar een feest zou gaan, wordt je al zenuwachtig. Begrijp ik wel, want het vreemdgaan heeft veel impact op jou gehad. In dit blog vertel ik je hoe je het vertrouwen weer terug kunt krijgen in je partner, zodat je samen weer een gelukkige relatie kunt opbouwen. En ik heb ook een mooie opdracht voor jou…

Wat als het vertrouwen na vreemdgaan niet terug komt?

Zonder vertrouwen na vreemdgaan kun je niet een gelukkige relatie opbouwen samen. Vanaf nu zenuwachtig op de bank zitten wachten tot je partner weer thuis komt, daar wordt jij niet gelukkig van. Je partner steeds moeten controleren, zorgt voor ruzie. En je afhankelijk voelen van het gedrag van je partner om weer gekwetst te worden, is geen leven voor jou.

Maar ook niet voor je partner, omdat je je partner niet de vrijheid kan geven die je partner wel wilt. Door de controle en alle vragen die je stelt, zal je partner zich gevangen voelen. Kortom, niet de manier om samen weer gelukkig te worden.

Zo krijg je het vertrouwen na vreemdgaan terug

Vertrouwen na vreemdgaan wordt tegengewerkt door angst

Angst verdrijf je het beste met kennis. Want dat is uiteindelijk wat het is. Angst om weer zo gekwetst te worden. De angst om verlaten te worden. De angst om alleen achter te blijven. Nu je hebt besloten samen weer verder te willen, opnieuw zo gekwetst te kunnen worden. Want wat zegt dat dan over jou, als je het vreemdgaan 1x hebt vergeven?

Vanuit deze angst ga je jezelf verdedigen tegenover je partner. Als je de mail en telefoon van je partner dan maar in de gaten houd, kan hij je niet verraden. Als je partner niet meer naar feesten gaat alleen, kan hij/zij je niet meer kwetsten.

Je partner gaat zich ook verdedigen en zal het juist heel belangrijk vinden om wel naar feesten te gaan of hij/zij wil niet dat je in de telefoon gaat kijken. Eigenlijk zet je jezelf recht tegenover je partner.

Eindeloze gesprekken over vertrouwen die nergens naartoe gaan

Wat ik vaak zie is dat stellen eindeloze gesprekken hebben over hoe het vertrouwen na vreemdgaan moet terugkomen. “Hoe kan ik jou ooit nog vertrouwen als je nooit…” of “Hoe komt het vertrouwen terug als jij altijd…”. Herkenbaar? Deze gesprekken zorgen niet voor oplossingen. Het resultaat is dat je geen vertrouwen terug krijgt, maar wel heel veel frustratie.

Ik hoor je al denken… Ik krijg het vertrouwen echt wel terug als ik zie dat mijn partner te vertrouwen is. Maar hoe doe ik dat als je niet kunt controleren? Het antwoord is heel eenvoudig, maar de weg daar naartoe niet helaas.

Je moet weten waarom het vreemdgaan is gebeurd, zodat je weet wat je allebei kunt investeren in de relatie. Zo krijg je het vertrouwen na vreemdgaan weer terug. Wat kan ik vanuit mijzelf doen om het vertrouwen weer terug te krijgen. Als je dat weet, weet je waarschijnlijk ook hoe je partner jou hierbij zou kunnen helpen.

vertrouwen na vreemdgaan terugkrijgen

Waarom zou JIJ moeten werken aan vertrouwen na vreemdgaan?

Kijken vanuit jezelf en investeren in het vertrouwen na vreemdgaan, zorgt ervoor dat je creatiever kunt zijn. Je niet meer tegenover elkaar staat, maar samen naar het probleem kunt kijken. Jullie gesprekken gaan van het slot af, omdat je niet meer praat over wat de ander moet doen, maar over wat je zelf kunt doen.

Je partner vragen jou te helpen is heel anders dan iets van je partner te eisen.Op deze manier heb je een plan samen. Niet vanuit verdediging tegenover elkaar, maar vanuit samenwerking naar vertrouwen toe. En daar ben je allebei 100% verantwoordelijk voor. Ik weet zeker dat als je allebei 100% verantwoordelijkheid neemt voor jouw stuk dat het vertrouwen weer terug komt.

Een opdracht voor jou: krijg het vertrouwen na vreemdgaan weer terug

Weten jullie al waarom het vreemdgaan is gebeurd? Dan heb ik een opdracht voor jou. Schrijf een brief aan je partner hoe jij vanuit jezelf vertrouwen kunt opbouwen. Verwerk deze punten in ieder geval in je brief:

 • Wat wil jij vanuit jezelf doen om het vertrouwen weer op te bouwen?
 • Wat maakt je partner het waard om dit te willen investeren in jullie relatie?
 • Hoe zou je partner jou hierbij kunnen helpen?
 • Nodig je partner uit om te reageren

Dat is een hele andere insteek dan. Jij moet… of Jij hebt het gedaan, dus nu ga jij maar… en het zal je ook een andere reactie opleveren.

De valkuil van deze opdracht is om nu ook de meest romantische brief van je partner te verwachten. Verwacht niets, zie het als een mooie eerste stap naar vertrouwen na vreemdgaan en een stap naar een gelukkige relatie samen.

Weten jullie nog niet waarom het vreemdgaan is gebeurd? Dan zou ik hier eerst aandacht aan besteden. Dit zijn geen makkelijke gesprekken om te doen. Je moet bereid zijn te luisteren naar dingen die je misschien liever niet hoort of die je pijn doen. Als deze gesprekken niet lukken, schakel dan hulp in en blijf niet aanmodderen. Echt het gaat jullie ontzettend veel opleveren.

Susanne Umans – van Grafhorst, relatietherapeut

Ik ben gespecialiseerd in het begeleiden van stellen na vreemdgaan. Hierbij gebruik ik de enige bewezen methode, maar ik ben ook ervaringsdeskundige. Ik weet hoe heftig deze periode is. Daarom is het een hele eer om met deze stellen te mogen werken.”

Ik help je graag nog een stap verder

Ben je al klaar voor meer hulp? Dan vind je hieronder 4 manieren om gratis en vrijblijvend kennis met mij te maken.

 

 1. Gratis werkboek “Rust in de chaos na vreemdgaan” | Ik heb een werkboek gemaakt speciaal voor jou als je rondloopt met heftige emoties en je hoofd vol zit met twijfels. Wanneer je aan de slag gaat met dit werkboek weet ik zeker dat het je helpt rust te creëren in je hoofd en in jullie leven. Je begrijpt wat er met jullie gebeurd en hoe jullie een keuze kunnen maken hoe jullie verder gaan na vreemdgaan. Schrijf je nu in en ontvang het werkboek “Rust in de chaos na vreemdgaan” helemaal gratis in je mailbox. Veel succes!
 2. Plan een gratis en vrijblijvende online sessie “Hebben wij een toekomst samen” | In dit gesprek van 45 minuten vertel je over jullie eigen situatie. En gaan we samen na hoe je kunt begrijpen waarom het vreemdgaan is gebeurd en hoe je een goede keuze maakt of jullie samen verder gaan of niet. Klik hier om een gratis en vrijblijvend gesprek te plannen.
 3. Individuele relatietherapie na vreemdgaan | Staat jouw partner niet open voor relatietherapie? Of wil jij graag voor jezelf ontdekken wat er precies is gebeurd en waarom? Met individuele relatietherapie help ik je ontdekken wat voor jou een ideale partner en relatie is, waarom het vreemdgaan is gebeurd en welke impact het echt op jou heeft gehad. Ik help je gedachten te ordenen na vreemdgaan, omgaan met hefige emoties, begrijpen waarom dit is gebeurd, zodat je durft te kiezen voor een toekomst die bij jou past. Klik hier voor een gratis intakegesprek
 4. Samen in relatietherapie na vreemdgaan | Pijn en verdriet een plekje geven. Jezelf, je partner en je relatie beter te begrijpen, zodat jullie kunnen snappen waarom het vreemdgaan is gebeurd en wat er in jullie relatie zou moeten veranderen. Daardoor kunnen jullie een goede beslissing maken of jullie samen verder willen of niet. Klik hier voor een gratis intakegesprek

  Susanne | Relatietherapeut gespecialiseerd in begeleiden van stellen na vreemdgaan

  vreemdgaan therapeut blogHet is mijn missie om stellen te helpen bij de heftige periode na vreemdgaan. De pijn en verdriet verwerken, begrijpen waarom het is gebeurd en een relatie opbouwen met eerlijkheid en vertrouwen

  Gerelateerde artikelen

  Kiezen tussen je partner en je minnaar(es)? Stop met twijfelen

  Kiezen tussen je partner en je minnaar(es)? Stop met twijfelen

  1 op de 4 Nederlanders gaat vreemd. Er rust een groot taboe op en praten over vreemdgaan blijft lastig. De afkeuring op vreemdgaan is in de maatschappij heel erg groot. Maar dit helpt niet als je midden in deze situatie zit. Wat wel helpt is er open over praten en het vreemdgaan leren begrijpen. In deze blog vertel ik je hoe je een keuze kunt maken tussen je gezin en een minnaar(es).

  lees verder
  Hoe groot is de kans van slagen van je relatie na vreemdgaan?

  Hoe groot is de kans van slagen van je relatie na vreemdgaan?

  Hoe groot is de kans van slagen van je relatie na vreemdgaan? Vreemdgaan heeft impact op hoe je over jezelf, je partner of je relatie denkt. Van het ene of het andere moment is alles anders. Het vertrouwen is weg, er is veel boosheid en verdriet en er is vooral onzekerheid over de toekomst. In dit blog vertel ik je hoe groot de kans van slagen is voor je relatie na vreemdgaan, 4 manieren hoe je verder kunt gaan en de grootste valkuil in het herstel na vreemdgaan.

  lees verder
  Gedrag na vreemdgaan | Gaat mijn partner vreemd?

  Gedrag na vreemdgaan | Gaat mijn partner vreemd?

  “Het gedrag na vreemdgaan van mijn partner? Terugkijkend wist ik het eigenlijk wel, maar heb er weinig mee gedaan. Wel gevraagd natuurlijk, maar toen was het antwoord nee.” Het is ook nogal wat om je partner te confronteren met vreemdgaan. Het is een hele grote beschuldiging. Zou je partner het echt kunnen doen? En zou je partner ook het eerlijke antwoord hebben gegeven? In dit blog vertel ik je welk gedrag na vreemdgaan je vaak ziet en hoe je daar het beste mee om kunt gaan.

  lees verder

  0 Reacties

  Verzend een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ben jij of is je partner vreemdgegaan? En is er nu chaos, ruzie en onzekerheid?

  Wanneer je aan de slag gaat met dit werkboek weet ik zeker dat het je helpt rust te creëren in je hoofd en in jullie leven. Je begrijpt wat er met jullie gebeurd en hoe jullie een keuze kunnen maken hoe jullie verder gaan na vreemdgaan. Schrijf je nu in en ontvang het werkboek “Rust in de chaos na vreemdgaan” helemaal gratis in je mailbox. Veel succes!

  Je hebt je met succes ingeschreven!

  Tweet
  Share
  Share
  Pin