De weg uit chaos, onzekerheid en pijn naar duidelijkheid over de toekomst

vreemdgaan therapeut of jullie nu al weten of jullie samen verder willen of niet
R

Worden jullie beheerst door heftige emoties en negatieve gedachten?

Boosheid, verdriet, schaamte en/of schuldgevoel. Jullie leven is in een klap verandert in chaos, onzekerheid en pijn. Ook de kinderen beginnen nu vragen te stellen.

R

Gesprekken samen met je partner gaan nergens naartoe

Wat is er gebeurd? Hoe kon je dit doen? Deze vragen krijgen geen goed antwoord en gesprekken eindigen in ruzies of lopen in cirkels.

R

Hoe moeten jullie nu verder?

Eerlijk gezegd wordt de situatie alleen maar erger en je blijft maar twijfelen. Moeten jullie uit elkaar? Of is er nog een kans voor deze relatie? Hoe weet je dat? Hoe maak je die keuze?

vreemdgaan therapeut
vreemdgaan therapeut kiezen

Een goede keuze maken, hoe doe je dat?

Een goede keuze maken? Betekent dit dat je altijd samen verder gaat? Nou niet persé. Op een goede manier verdergaan betekent in mijn ogen dat jullie het vreemdgaan kunnen verwerken en daarvan kunnen herstellen. Dat jullie genoeg weten over het vreemdgaan zodat: jullie pijn en verdriet kunnen loslaten, jullie begrijpen waarom dit is gebeurd en elkaar weer volledig kunnen vertrouwen.

Dan kun je ook een goede keuze maken hoe jullie verder willen. Of dat nou samen is of alleen. Maar ik weet, uit persoonlijke ervaring en heb het als vreemdgaan therapeut vaak gezien bij stellen, dat samen verder gaan vaak een veel betere en sterkere relatie oplevert. En als jullie toch besluiten alleen verder te gaan, je elkaar goed kunt loslaten en precies weet wat je zoekt in de toekomst.

“Het is mijn missie als vreemdgaan therapeut om stellen te helpen bij de heftige periode na vreemdgaan, zodat ze kunnen herstellen, persoonlijk groeien en op een gezonde en waardige manier verder kunnen”

Doe wat wél werkt

Mijn naam is Susanne en ik ben relatietherapeut en vreemdgaan therapeut. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. Ik ben HBO geschoold en heb al veel stellen mogen helpen bij de problemen in hun relatie. Zeker in het geval van vreemdgaan is het een heftige periode.

Als vreemdgaan therapeut maak ik gebruik van de enige bewezen methode bij vreemdgaan. Deze methode is ontwikkeld door 3 Amerikaanse universitaire psychologen met maar liefst 50 jaar ervaring in het begeleiden bij vreemdgaan.

Maar ik ben ook ervaringsdeskundige. In mijn huwelijk was ook sprake van vreemdgaan. Hoewel dit een heftige periode was, zijn wij hier goed uitgekomen. Onze relatie, liefde en vertrouwen is herstelt. Nu voelt onze relatie veel sterker en beter dan voor het vreemdgaan en we hebben ontzettend veel geleerd over onszelf en over elkaar. Ik help jullie graag.

vreemdgaan therapeut therapie

De bewezen methode die jullie stap voor stap door deze pijn en het verdriet heen helpt

relatietherapeut vreemdgaan stap1

Omgaan met de heftige emoties

De situatie wordt niet rustiger, jullie proberen van alles, maar het lijkt alleen maar erger te worden. Klinkt bekend neem ik aan? Daarom beginnen we hiermee, zodat jullie kunnen vertellen welke impact het vreemdgaan heeft gemaakt en jullie afspraken kunnen maken samen. Zo zorgt je ervoor dat jullie leven, werk en kinderen niet lijden onder deze situatie.

relatietherapeut vreemdgaan stap2

Begrijpen waarom het vreemdgaan is gebeurd

Met alleen afspraken maken ben je er natuurlijk niet. Jullie willen ook begrijpen hoe dit heeft kunnen gebeuren en wat dat dan precies zegt over jullie relatie en toekomst. We gaan samen diep in op de vraag waarom, want soms weten stellen het echt niet, waardoor er geen antwoorden komen. Soms is het te lastig om over te praten en raken jullie toch weer in ruzie. En soms gaan de redenen niet diep genoeg. Zonder deze stap kan het vertrouwen en de intimiteit niet volledig terug komen.

relatietherapeut vreemdgaan stap3

Kiezen hoe jullie verder willen

De laatste stap is kiezen hoe jullie verder gaan. Want wat betekent dat? Wat moet er veranderen, hoe herstel je vertrouwen en hoe krijg je de intimiteit terug. En nog de belangrijkste hoe zorg je ervoor dat je de pijn loslaat, zodat dit geen gedoe blijft en opkomt in elk gesprek in de toekomst? Ik help jullie, zodat je helder hebt of jullie dit aan elkaar kunnen geven.

Rust en duidelijkheid hoe jullie verder gaan, of dat nou samen is of alleen

Ik heb de relatietherapie als heel positief ervaren, zowel Susanne zelf als de geboden hulp. Ze is erg eerlijk op een stimulerende en heel vriendelijke manier. En alle antwoorden die je zoekt beantwoord je met haar hulp helemaal zelf en geeft je tools om dat daarna zonder haar hulp te kunnen voortzetten. Ze is naar mijn inziens een aanrader dus.

Bianca

Had in het verleden een slechte relatie

Susanne is iemand die goed kan luisteren en recht door zee is. Je doet je verhaal zonder de verplichting te voelen dat het moet. Daarom is ze ook een goede relatietherapeut. Hartelijk en eerlijk en goede en duidelijke adviezen.

Sandra

Heeft al eerder relatietherapie gedaan

Weg met chaos, onzekerheid en pijn die vreemdgaan met zich meebrengt

Ontdek stap voor stap hoe jullie om kunnen gaan met pijn en verdriet na vreemdgaan. Zo kunnen jullie een keuze maken die niet gebaseerd is op heftige emoties en pijn maar op liefde en kracht. We beginnen altijd met een gratis en vrijblijvend intakegesprek. Dit gesprek kan zowel online als face-to-face (in Almere). In dit gesprek kunnen jullie vertellen over jullie situatie en kan ik je vertellen als vreemdgaan therapeut hoe en of ik jullie kan helpen. Ook geeft het de gelegenheid om elkaar te leren kennen, zo kun je een goede beslissing maken of dit proces wat voor jullie is.

Ik werk zonder schuld en zonder oordeel, zodat je je vrij kunt voelen om te praten. Vaak zie ik na zo’n eerste gesprek de last van de schouders vallen. Het geeft rust om erover te praten en ermee aan de slag te gaan. Ik vertel jullie hier graag meer over in een intakegesprek.

Maak een afspraak met mij als vreemdgaan therapeut voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek

De enige manier om uit deze lastige situatie te komen is door actie te ondernemen. Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek. In dit gesprek kunnen jullie mij jullie situatie vertellen en ik vertel je hoe en of ik jullie kan helpen. Ook is er tijd voor jullie om mij te leren kennen. Zo weten jullie of dit traject bij jullie past.

vreemdgaan therapeut scheiden

Wat gebeurt er als je nu geen stappen zet?

Waarom zou je het werk doen? Zeker als het je partner is die vreemd is gegaan. Omdat de problemen waar jullie nu mee worstelen niet vanzelf overgaan. Als jullie wachten tot de pijn vanzelf overgaat of de problemen probeert op te lossen in de verkeerde volgorde, kun je makkelijk beslissingen maken waar je later spijt van krijgt.

Mijn advies als vreemdgaan therapeut: eerst is het belangrijk om om te kunnen gaan met emoties, zonder alles eerst erger te maken of je hele leven uit elkaar te zien vallen. Daarna kun je pas begrijpen wat er is gebeurt en waarom. Als je dat weet kun je een goede beslissing maken of jullie wel of niet samen door gaan. Ook kun je het je partner gunnen om de relatie goed los te laten.

Hoewel het nu nog niet zo voelt, kan het zomaar zo zijn dat jullie relatie beter en sterker voelt dan het was voor het vreemdgaan.

Vragen aan mij als vreemdgaan therapeut

Het vreemdgaan is pas net uitgekomen en nu kunnen we niet praten met elkaar. Is relatietherapie dan wel mogelijk?

Ja zeker, juist! En daar help ik jullie bij. Juist stellen die het heel moeilijk vinden om te praten, emoties te uiten of vaak ruzie hebben, hebben er veel baat bij dat er iemand helpt in de gesprekken. Zo doorbreken we jullie patronen, komen we dieper in gesprek en komt er ruimte voor begrip.

Het vreemdgaan is al een tijd geleden, waardoor de heftige emoties er niet meer zijn. Toch komen we nog niet goed naar elkaar toe. Is dit traject voor ons geschikt?

Waarschijnlijk is het lastig om de pijn en verdriet echt los te laten. Dit staat nu nog tussen jullie in om weer echt vertrouwen en intimiteit te krijgen in jullie relatie. Het kan zijn dat we daardoor wat sneller door stap 1 (omgaan met emoties) heen gaan, maar stap 2 (begrijpen waarom) en stap 3 (hoe gaan we verder) kunnen we nog zeker mee aan de slag. Boek een intakegesprek dan kijken we hier samen naar hoeveel sessies past bij jullie. Het gesprek is gratis en vrijblijvend.

Zoals het er nu uitziet, gaan we waarschijnlijk uit elkaar. Is dit traject geschikt voor ons?

Zeker! De bedoeling van dit traject is ook niet om samen verder te gaan. Maar om te herstellen van vreemdgaan, van de pijn en het verdriet. En of dat samen verder is of niet, is niet aan mij, maar aan jullie. Zeker als je altijd een goede relatie hebt gehad, is het ook belangrijk deze goed af te sluiten. Jullie beide te gunnen elkaar goed los te laten. Zo neem je deze pijn niet mee in een volgende relatie. Die wil je toch ook een eerlijke kans geven?

Mijn partner wil niet in relatietherapie, wat nu?

Als je partner echt niet in relatietherapie wilt moet je dat respecteren. Misschien is je partner er nog niet aantoe of is het te lastig of spannend. Je kunt altijd individueel beginnen en het heft in eigen handen nemen. Soms komen partners er later toch nog bij. En anders heb je in ieder geval voor jezelf duidelijk wat je wilt en hoe je kunt herstellen. Of jij wel of niet herstelt laat je toch ook niet van je partner afhangen?

Hoe ziet een sessie eruit?

Een sessie kan zowel online als op locatie in Almere. Allebei de sessies gaan op dezelfde manier en ze werken allebei even goed. Het is net wat jullie zelf prettig vinden en of reizen naar Almere voor jullie te doen is.

Het voordeel vind ik van de online sessies is dat het makkelijker is om te plannen. Het kost jullie veel minder tijd. Ook heb ik een online sessie op de dinsdag avond. Heel handig als het lastig is om opvang te regelen voor de kinderen.

Een sessie duurt ongeveer 1,5 uur en is om de 2 weken. Daarbij is de klok natuurlijk niet leidend, maar het gesprek. Daardoor duurt het ene gesprek iets langer en het andere misschien iets korter. Wat ik belangrijk vind is dat jullie allebei voldoende tijd hebben gehad om te vertellen waar je nu mee loopt, zodat we daar een stapje verder in kunnen zetten.

Zijn alle sessies samen of is er ook een individueel gesprek mogelijk?

In principe zijn alle sessies samen. Juist in het geval van vreemdgaan is het belangrijk open en eerlijk te zijn. Het is mijn taak als relatietherapeut om een zo veilig mogelijk gesprek te creëren waardoor het voor jullie ook mogelijk is om open en eerlijk te zijn. Als jullie het fijn vinden om even alleen te komen is dat wel mogelijk. Wil je liever alle sessie individueel doen? Dan is individuele relatietherapie meer geschikt voor jou.

Krijgen we opdrachten mee voor thuis? Wat moet ik mij voorstellen bij een werkboek?

Ja, want dit is misschien wel het allerbelangrijkste van de hele relatietherapie. Als jullie niet zelf aan de slag gaan thuis dan krijgen jullie allemaal inzichten mee tijdens de sessies. Daarvan denk je “Oh ja, dat moeten we anders doen” en thuis gaan jullie weer gewoon verder in jullie oude patroon. Resultaat = veel kennis en inzichten en niks veranderd in jullie situatie thuis.

Aan het einde van elke sessie krijgen jullie een werkboek van mij mee. Daarin staan opdrachten die jullie thuis kunnen doen. Sommige zijn individueel en sommige zijn om samen te doen. Wat jullie allemaal moeten doen staat heel duidelijk beschreven in het werkboek. De hoeveelheid tijd dat het jullie kost verschilt per persoon maar ga uit van max. 2 uurtjes per week.

Wat doen we als we naar een paar sessies toch willen stoppen met de relatietherapie?

Als na een paar sessies blijkt dat de relatietherapie of ik als vreemdgaan therapeut voor jullie toch niet werkt. Of jullie willen stoppen omdat jullie toch uit elkaar gaan, kan dat. Jullie krijgen dan het geld voor de resterende sessies gewoon terug.

Wordt relatietherapie vergoed door de zorgverzekering?

Nee, helaas niet. 

Deze stellen gingen jullie al voor 

In het begin was het best wel even wennen. Maar ik heb de gesprekken als heel fijn ervaren. Het werd ook iets waar ik naar uit kon kijken, een “hou vast” in deze relatiecrisis. Het was voor ons moeilijk om zelf te praten en tijdens de coachingsgespreken konden we veel opener tegen elkaar praten. Daardoor heb ik veel inzichten gekregen in mijn partner. We kunnen nu weer verder.

Chantal

wilde haar relatie en gezin redden

Ik ben niet iemand die snel mijn problemen vertelt, of zegt wat mij dwars zit. Dan moet ik je al heel lang kennen en dan nog zal ik niet snel iets delen. Bij Susanne gaat dat bijna automatisch. Het vertrouwde gevoel dat ze je geeft en de vragen die ze je stelt geef je je eigenlijk heel snel bloot en stel je je kwetsbaar op.

Anoniem, 41 jaar

heeft al eerder relatietherapie gedaan

De coachingsgesprekken met Susanne hebben mij verder gebracht. Ze luisterde echt naar me, zonder oordeel, en stelde me goede vragen. Haar rust en vertrouwen zorgden ervoor dat ik ruimte kreeg om te vertellen en om zo stapje voor stapje bewust te worden van wat ik wil veranderen.

Anne

Heeft de relatietherapie alleen gedaan

Naar de coachingssessies gaan was voor mij heel beladen en zeker niet makkelijk. Achteraf heb ik er een goed gevoel over en ben blij dat we het toch hebben gedaan.

Jouri

Twijfelde of hij wilde scheiden of niet

Wil jij het vreemdgaan goed verwerken en op een gezonde manier verder?

Wacht niet en maak een afspraak met mij als vreemdgaan therapeut voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek door het formulier hieronder in te vullen. Ik neem zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen 24 uur op werkdagen contact met je op via telefoon en/of mail.

15 + 5 =