De weg uit chaos, onzekerheid en pijn naar duidelijkheid over de toekomst

vreemdgaan therapeut helpt of jullie nu al weten of jullie samen verder willen of niet

Samen een lang en gelukkig leven, dat was de droom. Jullie hebben al veel opgebouwd, en nu dit… Hoe kom je hier weer uit?

Steeds moet je weer aan het vreemdgaan denken, en dan wordt je weer boos en verdrietig. Je partner wil je wel helpen maar worstelt met schuldgevoel en schaamte. Jullie twijfelen veel. Heeft onze relatie nog wel een toekomst?

Na alles wat jullie samen hebben meegemaakt en opgebouwd is het nogal wat om jullie relatie zomaar te beëindigen. Jullie proberen hier veel over te praten, maar een echt goed antwoord op “waarom heb je dit gedaan” is er nog niet. Daarbij is het vertrouwen ook echt weg. Ook is het moeilijk om de pijn en het verdriet los te laten.

Hoe maak je de keuze of je samen verder gaat of niet?

vreemdgaan therapeut

Heeft onze relatie nog wel een toekomst?

Je bent verliefd geworden op je partner met een reden. En in de tijd dat jullie samen waren zijn er ook veel goede dingen geweest. Maar één ding weet je heel zeker. Als jullie samen verder gaan, dan moet het echt anders dan de afgelopen tijd. Dan wil je een veel hechtere en sterkere relatie en elkaar voor de volle 100% kunnen vertrouwen.

Om samen verder te gaan is het nodig dat jullie het vreemdgaan kunnen verwerken en dat je uiteindelijk de pijn en het verdriet kunt loslaten. Je wilt begrijpen waarom het vreemdgaan is gebeurd, zodat de relatie kunt versterken en problemen kunt oplossen, waardoor je zeker weet dat het niet nog eens gaat gebeuren. Alleen dan kun je het vertrouwen weer terugkrijgen en een goede keuze maken voor de toekomst. De vreemdgaan therapeut helpt jullie hier graag bij.

“Het is mijn missie als vreemdgaan therapeut om stellen te helpen bij de heftige periode na vreemdgaan, zodat ze kunnen herstellen, persoonlijk groeien en op een gezonde en waardige manier verder kunnen”

De vreemdgaan therapeut helpt jullie in dit proces

Mijn naam is Susanne en ik ben relatietherapeut en vreemdgaan therapeut. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. Ik ben HBO geschoold en heb al veel stellen mogen helpen bij de problemen in hun relatie. Zeker in het geval van vreemdgaan is het een heftige periode.

Als vreemdgaan therapeut maak ik gebruik van de enige bewezen methode bij vreemdgaan. Deze methode is ontwikkeld door 3 Amerikaanse universitaire psychologen met maar liefst 50 jaar ervaring in het begeleiden bij vreemdgaan.

Maar ik ben ook ervaringsdeskundige. In mijn huwelijk was ook sprake van vreemdgaan. Hoewel dit een heftige periode was, zijn wij hier goed uitgekomen. Onze relatie, liefde en vertrouwen is herstelt. Nu voelt onze relatie veel sterker en beter dan voor het vreemdgaan en we hebben ontzettend veel geleerd over onszelf en over elkaar. Ik help jullie graag.

vreemdgaan therapeut therapie

Vreemdgaan therapeut, net anders dan normale relatietherapie

relatietherapeut vreemdgaan stap1

Kennis en ervaring van 'normale' relatietherapie

Bij ‘normale’ relatietherapie bouw je samen aan een relatie met communicatie, een hechte liefdesverbinding, intimiteit en een toekomst visie. Dat wil zeggen dat je samen de uitdaging aangaat om te praten over moeilijke onderwerpen, kunt praten over gevoelens en problemen kunt oplossen. Maar ook dat je elkaar beter kunt begrijpen en kwetsingen uit het verleden kunt loslaten. Fijne en veilige intimiteit hebt samen waarbij je jullie liefdesband kunt versterken en samen een liefdevolle toekomst samen aangaat.

relatietherapeut vreemdgaan stap2

Gespecialiseerd in vreemdgaan

Nadat er vreemdgaan is ontdekt zijn er veel heftige emoties, je kunt het zelfs ervaren als traumatisch. Hierdoor gaat het bij jullie vast met een hoop ups en downs. Ook als jij misschien al weet dat je samen verder wilt, is bouwen aan je relatie nog lastig. Steeds komen die herinneringen weer terug en dan ben je weer net zo boos. Juist daarom werk ik met een bewezen methode die goed werkt om het vreemdgaan te verwerken. Op dit moment is het eerst fijn als je samen goed kan praten over het vreemdgaan en dat je partner kan begrijpen welke impact het op jou heeft gehad. Daarnaast wil je graag weten hoe dit heeft kunnen gebeuren, voordat je echt weer vertrouwen kunt hebben en samen echt verder kan.

relatietherapeut vreemdgaan stap3

Ervaringsdeskundige

Daarnaast ben ik ook ervaringsdeskundige. Ik weet daardoor heel goed waar jullie doorheen gaan, ookal is elke situatie natuurlijk anders. Er zitten zoveel taboes op vreemdgaan, dat het lastig is om er met iemand over te kunnen praten. Alle gedachten blijven maar door je hoofd spoken, waardoor je je ook moeilijk kunt concentreren en slapeloze nachten hebt. Sommige mensen komen heel erg aan door de stress en anderen vallen juist af. Maar hierdoor weet ik ook heel goed wat wel werkt en wat niet werkt. Wat goede dingen zijn om te doen en wat je beter niet kunt doen als je je relatie eventueel nog een kans wilt geven.

Dit is wat de begeleiding van de vreemdgaan therapeut precies inhoud

R

Elke 2 weken een sessie van 1,5 uur, waarin we praten over de onderwerpen waar jullie tegenaan lopen ( kan ook elke week als dat meer rust oplevert thuis )

R

Opdrachten en werkboeken om thuis mee aan de slag te gaan. Dit helpt jullie om de veranderingen ook echt thuis te gaan doen, zodat je niet terugvalt in patronen.

R

Begeleiding tussen de sessie door. Als er iets is of jullie komen niet uit de opdrachten en werkboeken, kun je mij altijd mailen en alle vragen stellen

R

Ik luister naar jullie, oordeel niet en ben empatisch naar beide kanten van het verhaal

Dit is wat anderen zeggen over de vreemdgaan therapeut

Waren voor de 3de keer verzeilt geraakt in vreemdgaan

Positieve ervaring onder omstandigheden natuurlijk. Dan heb ik het over de relatietherapie. Je komt hier natuurlijk niet als alles goed gaat in je relatie. De sessies bij Susanne zijn goed bevallen. Er wordt goed geluisterd, geobserveerd en op het juiste moment de juiste vragen gesteld, waardoor je zelf tot je blinde vlekken komt. Stukje bewustwording op een subtiele manier wat je ook laat nadenken over de oplossingen. Dit is een kwaliteit waar Susanne over beschikt. Op een empathische manier toch kritisch zijn en het probleem aankaarten om je zo vooruit te helpen. Ik zou Susanne iig aanbevelen

Op het puntje van scheiden, maar elkaar weer gevonden

Toen we de bodem aan tikten en 1 handtekening verwijdert waren om te scheiden, kwamen wij toevallig de pagina van Susanne tegen. De opvolgende gesprekken waarin wij samen dachten en voelden waarin we in een totale impasse zaten, kwam Susanne binnen op een hele fijne en natuurlijke manier.
Er kwam steeds meer beweging in ons en kregen we veel handvatten van haar om dit proces samen aan te gaan, soms drie treden omhoog soms twee naar beneden, maar het begon weer te stromen, en kregen we samen met Susanne inzichtelijk waar onze patronen in communiceren en elkaar accepteren duidelijk waar we elkaar waren verloren in de jaren.
Maar wij hebben elkaar weer terug (her)vonden, en staan we in onze vernieuwde bloei van onze relatie. Zelf hieraan keihard gewerkt maar met bijzondere dank aan Susanne die ons het pad er naar toe verlichte.

Wilden elkaar niet kwijt, maar wisten niet hoe ze verder konden

Wij hebben Susanne gekozen omdat we het gevoel hadden dat ze bij ons zou passen na het lezen van de informatie op haar site. Als je een relatietherapeut nodig hebt zouden wij Susanne echt aanraden. Ze is vriendelijk en professioneel.
Ze stelt kritische vragen waar je over na gaat denken, zonder dat ze wat jij zegt of voelt afbreekt. En doordat ze opdrachten mee geeft voor thuis blijf je werken aan je relatie en is het niet alleen maar 1x in de 2 weken praten.

Wilden het vreemdgaan wel verwerken, maar kwamen steeds in ruzie terecht

Wij hebben besloten om in relatietherapie te gaan, omdat wij geen oplossing konden vinden na het vreemdgaan binnen de relatie. Wij probeerden erover te praten, maar het eindige in ruzie, waardoor wij op het punt waren gekomen om hulp te zoeken. Wij hebben Susanne gekozen, omdat na het veel zoeken van websites van relatietherapie, wij bij de pagina van Susanne terecht kwamen en het sprak ons meteen aan en wij vonden dat het ook bij ons paste. De begeleiding van Susanne heeft ons enorm geholpen, omdat zij met behulpzame opdrachten kwam, bij elke sessie een stapje verder en zij gaf ons weer de motivatie om echt aan de relatie te werken. We staan nu sterker in de relatie en hebben elkaar weer gevonden. Wij blijven eraan werken en willen er ook aan werken, want na de relatie therapie zijn wij nu zekerder dan nooit dat wij er echt voor willen gaan!

We hadden niet direct het vertrouwen dat het goed kwam tussen ons

We hebben contact met Susanne gezocht, omdat een van ons vreemd was gegaan. De website van Susanne sprak ons aan, omdat ze goede reviews en een duidelijke uitleg gaf over haar processen. Ook is ze ervaringsdeskundige, wat ons het gevoel gaf dat ze onze situatie echt begreep en kon invoelen. Susanne nam snel contact met ons op, was empathisch en had snel plek voor een kennismaking. Tijdens dit gesprek voelden we allebei een goede klik met Susanne. Ze belicht beide kanten, zonder oordeel en creëerteen veilige sfeer. Ze maakt ook op het juiste moment een grapje om weer wat lucht te brengen in het gesprek. Natuurlijk hadden we ups en downs tijdens het proces, maar Susanne’s begeleiding, structuur en opdrachten maakten dat we gaandeweg meer begrip voor elkaar en inzicht in onszelf en patronen kregen. Ook deelde Susanne (op ons verzoek) veel over haar eigen ervaring, wat het gevoel geeft dat ze je echt begrijpt en weet hoe het is. We hadden vanaf dag 1 niet direct het vertrouwen dat het goed kwam tussen ons (Susanne dat wel, maar pushte hierin niet), maar we hadden wel heel veel vertrouwen in Susanne en haar aanpak. Dat hielp ons er uiteindelijk goed doorheen. Inmiddels hebben we besloten dat we samen doorgaan en het vertouwen in elkaar weer langzaam herstellen. Susanne heeft ons hiervoor een hoop inzichten en manieren voor gegeven. We zijn haar enorm dankbaar. Zonder haar waren we er niet uitgekomen en dat was achteraf heel zonde van onze relatie geweest. Inmiddels zien we beide op een andere, betere manier in wat we samen hebben. Bedankt, Susanne. – Steven en Nadine

Hoe ziet het traject bij een vreemdgaan therapeut er dan precies uit?

Uiteraard is elke situatie anders en daardoor is ook elk relatietherapie traject anders. Maar toch verloopt het wel in een bepaalde volgorde. Deze fases zijn een bewezen methode en ik heb zelf (persoonlijk en als vreemdgaan therapeut) ook ervaren dat dit de fijnste manier is om hierdoor heen te gaan.

Fase 1: Omgaan met de impact, de emoties en de herinneringen

In deze eerste stap werken we aan het creëren van rust in jullie situatie. Door de boosheid doe je of zeg je waarschijnlijk allemaal dingen waar je niet zo trots op bent. Jullie omgeving of jullie kinderen beginnen vragen te stellen, omdat het duidelijk is dat er wat aan de hand is. Ook zorgen we ervoor dat de situatie onbedoelt niet nog slechter wordt.

R

Praten over de gevoelens en de impact van het vreemdgaan

R

Welke vragen stel je wel en welke vragen stel je liever niet over het vreemdgaan

R

Wie vertel je over jullie problemen, wie vertel je het niet en waar moet je rekening mee houden

R

Hoe ga je om met de emoties en de herinneringen

R

Hoe kan het thuis rustiger worden en jullie dagelijkse routine weer oppakken

R

Hoe gaan we om met de derde persoon

Fase 2: Hoe heeft het vreemdgaan kunnen gebeuren

In deze fase gaan we onderzoeken hoe het vreemdgaan heeft kunnen gebeuren. Welke kwetsbaarheden waren er ontstaan, waardoor iemand jullie relatie kon binnendringen. Ook is er nu ruimte om eerdere problemen in de relatie te gaan oplossen en te ontdekken hoe jullie relatie sterker en hechter kan worden.

R

Ontdekken hoe het kan dat iemand jullie relatie is binnengedrongen

R

Oplossen van al bestaande problemen in de relatie

R

Kwetsingen uit het verleden bespreekbaar maken

R

Luisteren en elkaar begrijpen en herkennen van elkaars krachten en tekortkomingen

R

De ontwikkeling van een zachtere reactie en compassievolle kijk naar elkaar

Fase 3: Een keuze maken, samen verder of uit elkaar gaan

In deze laatste fase ben je in een veel betere plek om een keuze te kunnen maken over jullie relatie. Je kunt nu goed praten over het vreemdgaan, ook al zal het nooit een favoriet onderwerp worden. Ook heb je nu een beter beeld waarom het vreemdgaan is gebeurd en welke valkuilen jullie relatie heeft. Je maakt daardoor een keuze op kennis en wijsheid en niet vanuit boosheid en verdriet.

R

Hoe kun je de pijn en het verdriet loslaten

R

Kan ik mijn partner vergeven en kan de partner die is vreemdgegaan zichzelf vergeven

R

Hoe ziet onze toekomst eruit als we samen verder gaan?

R

Hoe zorgen we ervoor dat we niet terugvallen in oude problemen en patronen

Weg met chaos, onzekerheid en pijn die vreemdgaan met zich meebrengt

Dit traject begin ik altijd met een gratis en vrijblijvende kennismaking. In dit gesprek kunnen we kijken hoe jullie ervoor staan, in welke fase jullie zitten en hoe een traject er voor jullie uit zou zien. 

Neem vrijblijvend contact op met de vreemdgaan therapeut

Een vraag stellen, kort kennismaken of weten hoe je aan de therapie kunt beginnen? Neem vrijblijvend contact op

vreemdgaan therapeut scheiden

Wat gebeurt er als je nu geen stappen zet?

Waarom zou je het werk doen? Zeker als het je partner is die vreemd is gegaan. Omdat de problemen waar jullie nu mee worstelen niet vanzelf overgaan. Als jullie wachten tot de pijn vanzelf overgaat of de problemen probeert op te lossen in de verkeerde volgorde, kun je makkelijk beslissingen maken waar je later spijt van krijgt.

Mijn advies als vreemdgaan therapeut: eerst is het belangrijk om om te kunnen gaan met emoties, zonder alles eerst erger te maken of je hele leven uit elkaar te zien vallen. Daarna kun je pas begrijpen wat er is gebeurt en waarom. Als je dat weet kun je een goede beslissing maken of jullie wel of niet samen door gaan. Ook kun je het je partner gunnen om de relatie goed los te laten.

Hoewel het nu nog niet zo voelt, kan het zomaar zo zijn dat jullie relatie beter en sterker voelt dan het was voor het vreemdgaan.

Vragen aan mij als vreemdgaan therapeut

Het vreemdgaan is pas net uitgekomen en nu kunnen we niet praten met elkaar. Is relatietherapie dan wel mogelijk?

Ja zeker, juist! En daar help ik jullie bij. Juist stellen die het heel moeilijk vinden om te praten, emoties te uiten of vaak ruzie hebben, hebben er veel baat bij dat er iemand helpt in de gesprekken. Zo doorbreken we jullie patronen, komen we dieper in gesprek en komt er ruimte voor begrip.

Het vreemdgaan is al een tijd geleden, waardoor de heftige emoties er niet meer zijn. Toch komen we nog niet goed naar elkaar toe. Is dit traject voor ons geschikt?

Waarschijnlijk is het lastig om de pijn en verdriet echt los te laten. Dit staat nu nog tussen jullie in om weer echt vertrouwen en intimiteit te krijgen in jullie relatie. Het kan zijn dat we daardoor wat sneller door stap 1 (omgaan met emoties) heen gaan, maar stap 2 (begrijpen waarom) en stap 3 (hoe gaan we verder) kunnen we nog zeker mee aan de slag. Boek een intakegesprek dan kijken we hier samen naar hoeveel sessies past bij jullie. Het gesprek is gratis en vrijblijvend.

Zoals het er nu uitziet, gaan we waarschijnlijk uit elkaar. Is dit traject geschikt voor ons?

Zeker! De bedoeling van dit traject is ook niet om samen verder te gaan. Maar om te herstellen van vreemdgaan, van de pijn en het verdriet. En of dat samen verder is of niet, is niet aan mij, maar aan jullie. Zeker als je altijd een goede relatie hebt gehad, is het ook belangrijk deze goed af te sluiten. Jullie beide te gunnen elkaar goed los te laten. Zo neem je deze pijn niet mee in een volgende relatie. Die wil je toch ook een eerlijke kans geven?

Mijn partner wil niet in relatietherapie, wat nu?

Als je partner echt niet in relatietherapie wilt moet je dat respecteren. Misschien is je partner er nog niet aantoe of is het te lastig of spannend. Je kunt altijd individueel beginnen en het heft in eigen handen nemen. Soms komen partners er later toch nog bij. En anders heb je in ieder geval voor jezelf duidelijk wat je wilt en hoe je kunt herstellen. Of jij wel of niet herstelt laat je toch ook niet van je partner afhangen?

Hoe ziet een sessie eruit?

Een sessie kan zowel online als op locatie in Almere. Allebei de sessies gaan op dezelfde manier en ze werken allebei even goed. Het is net wat jullie zelf prettig vinden en of reizen naar Almere voor jullie te doen is.

Het voordeel vind ik van de online sessies is dat het makkelijker is om te plannen. Het kost jullie veel minder tijd. Ook heb ik een online sessie op de dinsdag avond. Heel handig als het lastig is om opvang te regelen voor de kinderen.

Een sessie duurt ongeveer 1,5 uur en is om de 2 weken. Daarbij is de klok natuurlijk niet leidend, maar het gesprek. Daardoor duurt het ene gesprek iets langer en het andere misschien iets korter. Wat ik belangrijk vind is dat jullie allebei voldoende tijd hebben gehad om te vertellen waar je nu mee loopt, zodat we daar een stapje verder in kunnen zetten.

Zijn alle sessies samen of is er ook een individueel gesprek mogelijk?

In principe zijn alle sessies samen. Juist in het geval van vreemdgaan is het belangrijk open en eerlijk te zijn. Het is mijn taak als relatietherapeut om een zo veilig mogelijk gesprek te creëren waardoor het voor jullie ook mogelijk is om open en eerlijk te zijn. Als jullie het fijn vinden om even alleen te komen is dat wel mogelijk. Wil je liever alle sessie individueel doen? Dan is individuele relatietherapie meer geschikt voor jou.

Krijgen we opdrachten mee voor thuis? Wat moet ik mij voorstellen bij een werkboek?

Ja, want dit is misschien wel het allerbelangrijkste van de hele relatietherapie. Als jullie niet zelf aan de slag gaan thuis dan krijgen jullie allemaal inzichten mee tijdens de sessies. Daarvan denk je “Oh ja, dat moeten we anders doen” en thuis gaan jullie weer gewoon verder in jullie oude patroon. Resultaat = veel kennis en inzichten en niks veranderd in jullie situatie thuis.

Aan het einde van elke sessie krijgen jullie een werkboek van mij mee. Daarin staan opdrachten die jullie thuis kunnen doen. Sommige zijn individueel en sommige zijn om samen te doen. Wat jullie allemaal moeten doen staat heel duidelijk beschreven in het werkboek. De hoeveelheid tijd dat het jullie kost verschilt per persoon maar ga uit van max. 2 uurtjes per week.

Wat doen we als we naar een paar sessies toch willen stoppen met de relatietherapie?

Als na een paar sessies blijkt dat de relatietherapie of ik als vreemdgaan therapeut voor jullie toch niet werkt. Of jullie willen stoppen omdat jullie toch uit elkaar gaan, kan dat. Jullie krijgen dan het geld voor de resterende sessies gewoon terug.

Wordt relatietherapie vergoed door de zorgverzekering?

Nee, helaas niet. 

Deze stellen gingen jullie al voor 

Waren voor de 3de keer verzeilt geraakt in vreemdgaan

Positieve ervaring onder omstandigheden natuurlijk. Dan heb ik het over de relatietherapie. Je komt hier natuurlijk niet als alles goed gaat in je relatie. De sessies bij Susanne zijn goed bevallen. Er wordt goed geluisterd, geobserveerd en op het juiste moment de juiste vragen gesteld, waardoor je zelf tot je blinde vlekken komt. Stukje bewustwording op een subtiele manier wat je ook laat nadenken over de oplossingen. Dit is een kwaliteit waar Susanne over beschikt. Op een empathische manier toch kritisch zijn en het probleem aankaarten om je zo vooruit te helpen. Ik zou Susanne iig aanbevelen

Op het puntje van scheiden, maar elkaar weer gevonden

Toen we de bodem aan tikten en 1 handtekening verwijdert waren om te scheiden, kwamen wij toevallig de pagina van Susanne tegen. De opvolgende gesprekken waarin wij samen dachten en voelden waarin we in een totale impasse zaten, kwam Susanne binnen op een hele fijne en natuurlijke manier.
Er kwam steeds meer beweging in ons en kregen we veel handvatten van haar om dit proces samen aan te gaan, soms drie treden omhoog soms twee naar beneden, maar het begon weer te stromen, en kregen we samen met Susanne inzichtelijk waar onze patronen in communiceren en elkaar accepteren duidelijk waar we elkaar waren verloren in de jaren.
Maar wij hebben elkaar weer terug (her)vonden, en staan we in onze vernieuwde bloei van onze relatie. Zelf hieraan keihard gewerkt maar met bijzondere dank aan Susanne die ons het pad er naar toe verlichte.

Wilden elkaar niet kwijt, maar wisten niet hoe ze verder konden

Wij hebben Susanne gekozen omdat we het gevoel hadden dat ze bij ons zou passen na het lezen van de informatie op haar site. Als je een relatietherapeut nodig hebt zouden wij Susanne echt aanraden. Ze is vriendelijk en professioneel.
Ze stelt kritische vragen waar je over na gaat denken, zonder dat ze wat jij zegt of voelt afbreekt. En doordat ze opdrachten mee geeft voor thuis blijf je werken aan je relatie en is het niet alleen maar 1x in de 2 weken praten.

Wilden het vreemdgaan wel verwerken, maar kwamen steeds in ruzie terecht

Wij hebben besloten om in relatietherapie te gaan, omdat wij geen oplossing konden vinden na het vreemdgaan binnen de relatie. Wij probeerden erover te praten, maar het eindige in ruzie, waardoor wij op het punt waren gekomen om hulp te zoeken. Wij hebben Susanne gekozen, omdat na het veel zoeken van websites van relatietherapie, wij bij de pagina van Susanne terecht kwamen en het sprak ons meteen aan en wij vonden dat het ook bij ons paste. De begeleiding van Susanne heeft ons enorm geholpen, omdat zij met behulpzame opdrachten kwam, bij elke sessie een stapje verder en zij gaf ons weer de motivatie om echt aan de relatie te werken. We staan nu sterker in de relatie en hebben elkaar weer gevonden. Wij blijven eraan werken en willen er ook aan werken, want na de relatie therapie zijn wij nu zekerder dan nooit dat wij er echt voor willen gaan!

We hadden niet direct het vertrouwen dat het goed kwam tussen ons

We hebben contact met Susanne gezocht, omdat een van ons vreemd was gegaan. De website van Susanne sprak ons aan, omdat ze goede reviews en een duidelijke uitleg gaf over haar processen. Ook is ze ervaringsdeskundige, wat ons het gevoel gaf dat ze onze situatie echt begreep en kon invoelen. Susanne nam snel contact met ons op, was empathisch en had snel plek voor een kennismaking. Tijdens dit gesprek voelden we allebei een goede klik met Susanne. Ze belicht beide kanten, zonder oordeel en creëerteen veilige sfeer. Ze maakt ook op het juiste moment een grapje om weer wat lucht te brengen in het gesprek. Natuurlijk hadden we ups en downs tijdens het proces, maar Susanne’s begeleiding, structuur en opdrachten maakten dat we gaandeweg meer begrip voor elkaar en inzicht in onszelf en patronen kregen. Ook deelde Susanne (op ons verzoek) veel over haar eigen ervaring, wat het gevoel geeft dat ze je echt begrijpt en weet hoe het is. We hadden vanaf dag 1 niet direct het vertrouwen dat het goed kwam tussen ons (Susanne dat wel, maar pushte hierin niet), maar we hadden wel heel veel vertrouwen in Susanne en haar aanpak. Dat hielp ons er uiteindelijk goed doorheen. Inmiddels hebben we besloten dat we samen doorgaan en het vertouwen in elkaar weer langzaam herstellen. Susanne heeft ons hiervoor een hoop inzichten en manieren voor gegeven. We zijn haar enorm dankbaar. Zonder haar waren we er niet uitgekomen en dat was achteraf heel zonde van onze relatie geweest. Inmiddels zien we beide op een andere, betere manier in wat we samen hebben. Bedankt, Susanne. – Steven en Nadine

Wil jij het vreemdgaan goed verwerken en op een gezonde manier verder?

Wil je weten of deze methode ook voor jullie situatie kan werken? Of wil je even een vraag stellen? Neem dan vrijblijvend contact op