Relatie-praktijk

Ik begeleid stellen bij de moeilijkheden in hun relatie, zodat ze weer kunnen genieten van hun relatie en gezin

Over Susanne Umans – van Grafhorst

Mijn naam is Susanne en ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. Na de geboorte van ons tweede kind ging het in ons huwelijk steeds minder goed. En hebben wij voor de keuze gestaan om wel of niet te gaan scheiden. De combinatie werken, kinderen, alle sociale verplichtingen en onze relatie gezond houden was lastig. We konden geen goede balans vinden en zijn elkaar uit het oog verloren. Heel zonde, en zeker niet wat ik wilde. Ik snapte er ook niks van, we hadden een goede basis, we waren naast man en vrouw ook echte vrienden. De relatiecrisis kwam daarom ook hard aan.

Gelukkig hebben wij samen besloten om beide onze schouders eronder te zetten en zijn gaan vechten voor onze relatie. We zijn het weer samen gaan doen als team. We zijn beter geworden in de communicatie en kunnen nu makkelijker aangeven wat we willen en verwachten van elkaar. Maar daarnaast is ons huwelijk ook veel positiever geworden. We nemen veel meer de tijd voor elkaar en maken elkaar en het gezin het belangrijkste in ons leven. Er is plezier, passie en gezelligheid. Onze relatie is gegroeid in kracht, liefde en vertrouwen. Dit is een geweldig gevoel.

Na onze relatiecrisis ben ik mij verder gaan verdiepen in relaties en gezinnen. Want waarom is het toch zo lastig om je relatie goed te houden als er eenmaal kinderen bijkomen? Ik ben een opleiding gaan volgen, heb veel boeken gelezen en heb mij verdiept in de verschillende stromingen binnen relatietherapie. Om mij heen zie ik zoveel stellen uit elkaar gaan, op een vreselijke manier, met ouderverstotingen (kinderen die hun ouders niet meer willen zien), vechtscheidingen, zoveel pijn, verdriet en haat. Ik zie het gebrek aan begrip, kennis en vaardigheden en de vicieuze cirkel waar we met z’n alle in zitten, we leren onze kinderen niet wat echte liefde is.

Mijn kracht is om jullie te begeleiden in het sterker maken van jullie relatie door oplossingsgericht en efficiënt te werken aan jullie verbinding met elkaar. Als relatiecoach kan ik jullie helpen op een luchtige en laagdrempelige manier. Zonder oordeel, kritiek of schuld. Terug gaan naar de basis van jullie relatie. Door deze stevig te maken kun je veel beter omgaan met moeilijke dingen en kunnen jullie tegen een stootje. In relatie-praktijk werk ik met de behandelmethoden EFT (emotionally Focused Therapy) en CBCT (Cognitive Behavioral Couple Therapy). Wat dit precies voor jou kan betekenen vertel ik je graag in een gesprek.

relatie-praktijk

Online relatiecoach voor stellen met relatieproblemen

Telefoonnummer: 0645752333
Emailadres: info@relatie-praktijk.nl

Kvk nummer: 56413726
BTW nummer: NL001972724B49

Ook afspraken mogelijk in de avond

Z

Life science, HBO, Utrecht

Opleiding tot medisch microbiologisch analist

Z

Kinderopvang, MBO, Almere

Opvang, opvoeding en verzorging van kinderen

Z

Relatiecoach, HBO, Online

Opleiding tot relatiecoach, coachingsvaardigheden en relatieproblemen

Z

Communicatie vaardigheden, HBO, Amsterdam

Praktijk opleiding voor coachings- en communicatie vaardigheden

Wat zeggen anderen

Susanne is een betrokken, geduldig en warm persoon. En no nonsens. Je komt niet weg met smoesjes of excuses bij haar, prikt ze zo doorheen. En ik moet zeggen, ze is erg eerlijk op een stimulerende en toch heel vriendelijke manier. En alle antwoorden die je zoekt beantwoord je met haar hulp helemaal zelf en geeft je tools om dat daarna zonder haar hulp te kunnen voortzetten. Ze is naar mijn inziens een aanrader dus.

Bianca

Had een slechte relatie achter de rug

Ben je benieuwd wat ik voor jullie relatie kan betekenen?

Vraag dan een gratis telefonisch gesprek aan!