Relatie-praktijk

Relatietherapie, gespecialiseerd in het begeleiden van stellen na vreemdgaan

Over Susanne Umans – van Grafhorst

Mijn naam is Susanne en ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. Wij kregen te maken met vreemdgaan na de geboorte van ons tweede kind. Dit kwam bij ons heel hard aan. Wij waren naast man en vrouw ook echte vrienden. Het voelt als een plotselinge aardbeving waarin je alles wat je hebt opgebouwd en bereikt voor je ogen ziet instorten.

We raakte verstrikt in alle heftige emoties, proberen te begrijpen wat er allemaal gebeurde en waarom en hoe we nou verder moesten. Wat zegt dit over onze relatie? Wat zegt dit over mij en mijn man? Wat zegt dat over ons gezin? Was het allemaal te veel? Waren we elkaar kwijtgeraakt? Kunnen we nog samen verder? Komt ooit het vertrouwen weer echt terug? Allemaal vragen waar we een antwoord op moesten vinden.

Wij hebben in die tijd alle cliches en beginnersfouten gemaakt. Maar gelukkig hebben we de weg naar elkaar wel weer gevonden. Ondanks het vreemdgaan geloofde ik nog wel in onze relatie en de liefde die voor voor elkaar voelde. Maar ik wilde niet naïf zijn en dit nog eens meemaken.

Het vertrouwen, de intimiteit en de veiligheid is in onze relatie weer helemaal terug. Onze relatie voelt nu ook veel sterker en beter dan voor het vreemdgaan. We hebben gewerkt aan onszelf en aan onze relatie. Hoewel we elkaar al 14 jaar kende, heb ik het gevoel dat we elkaar nu anders zijn leren kennen. Dit is een geweldig gevoel.

Als je gaat trouwen beloof je “ja, ik wil, in voor en tegenspoed”. Je zegt dit als je jong bent en in het begin van je relatie, zonder echt te weten wat tegenspoed is. Daardoor is de commitment die we elkaar nu hebben gegeven veel sterker en eerlijker.

Na onze relatiecrisis ben ik mij verder gaan verdiepen in relaties en vreemdgaan. Want je moet vreemdgaan toch ook kunnen verwerken zonder alle cliches en beginnersfouten? Ik ben een opleiding gaan volgen, heb veel boeken gelezen en heb mij verdiept in de verschillende stromingen binnen relatietherapie.

Mijn kracht is om in een situatie die chaotisch en hectisch voelt, rustig en gestructureerd te blijven. Ik begeleid jullie door deze chaos heen, zodat er rust kan komen. We gaan uit van jullie unieke situatie met een oplossing die bij jullie situatie past. Echt begrijpen wat het betekent om samen verder te kunnen.

relatie-praktijk

Relatietherapeut, gespecialiseerd in het begeleiden van stellen na vreemdgaan

Telefoonnummer: 0645752333
Emailadres: info@relatie-praktijk.nl

Kvk nummer: 56413726
BTW nummer: NL001972724B49

Ook afspraken mogelijk in de avond

Z

Life science, HBO, Utrecht

Opleiding tot medisch microbiologisch analist

Z

Relatiecoach, HBO, Online

Opleiding tot relatiecoach, coachingsvaardigheden en relatieproblemen

Z

Communicatie vaardigheden, HBO, Amsterdam

Praktijk opleiding voor coachings- en communicatie vaardigheden

Z

Cognitieve gedragstherapie, HBO, Civas

Opleiding tot therapeut bij relatie- en gezinsproblemen, trauma’s, angsten en stress

Z

ACT basis opleiding, HBO, Seetrue

Opleiding tot ACT therapeut, omgaan en verwerken van emoties, herinneringen, gedachten

Wat zeggen anderen

Waren voor de 3de keer verzeilt geraakt in vreemdgaan

Positieve ervaring onder omstandigheden natuurlijk. Dan heb ik het over de relatietherapie. Je komt hier natuurlijk niet als alles goed gaat in je relatie. De sessies bij Susanne zijn goed bevallen. Er wordt goed geluisterd, geobserveerd en op het juiste moment de juiste vragen gesteld, waardoor je zelf tot je blinde vlekken komt. Stukje bewustwording op een subtiele manier wat je ook laat nadenken over de oplossingen. Dit is een kwaliteit waar Susanne over beschikt. Op een empathische manier toch kritisch zijn en het probleem aankaarten om je zo vooruit te helpen. Ik zou Susanne iig aanbevelen

Op het puntje van scheiden, maar elkaar weer gevonden

Toen we de bodem aan tikten en 1 handtekening verwijdert waren om te scheiden, kwamen wij toevallig de pagina van Susanne tegen. De opvolgende gesprekken waarin wij samen dachten en voelden waarin we in een totale impasse zaten, kwam Susanne binnen op een hele fijne en natuurlijke manier.
Er kwam steeds meer beweging in ons en kregen we veel handvatten van haar om dit proces samen aan te gaan, soms drie treden omhoog soms twee naar beneden, maar het begon weer te stromen, en kregen we samen met Susanne inzichtelijk waar onze patronen in communiceren en elkaar accepteren duidelijk waar we elkaar waren verloren in de jaren.
Maar wij hebben elkaar weer terug (her)vonden, en staan we in onze vernieuwde bloei van onze relatie. Zelf hieraan keihard gewerkt maar met bijzondere dank aan Susanne die ons het pad er naar toe verlichte.

Wilden elkaar niet kwijt, maar wisten niet hoe ze verder konden

Wij hebben Susanne gekozen omdat we het gevoel hadden dat ze bij ons zou passen na het lezen van de informatie op haar site. Als je een relatietherapeut nodig hebt zouden wij Susanne echt aanraden. Ze is vriendelijk en professioneel.
Ze stelt kritische vragen waar je over na gaat denken, zonder dat ze wat jij zegt of voelt afbreekt. En doordat ze opdrachten mee geeft voor thuis blijf je werken aan je relatie en is het niet alleen maar 1x in de 2 weken praten.

Wil je meer weten over mij of over mijn therapie?

Kom dan in contact met mij door een belafspraak in te plannen