Intimiteitsproblemen komen veel voor in relaties. Bij ongelukkige stellen geven 70% van de stellen aan dat de problemen komen door de problemen in intimiteit. Een opvallend feit is dat gelukkige stellen hun geluk maar voor 20% toeschrijven aan een bevredigend seksleven. Als het gaat om intimiteitsproblemen maken we onderscheid tussen intimiteit en seksualiteit. Deze twee dingen worden vaak met elkaar verwart, maar zijn twee verschillende dingen.

Als er intimiteitsproblemen zijn in een relatie maakt het je onzeker en voelt je niet helemaal verbonden met elkaar. Vaak zijn we heel gevoelig als het gaat over intimiteit en seksualiteit, waardoor je snel gekwetst wordt. Hierdoor kunnen jullie in een negatieve spiraal komen, waardoor het lastig is om echt alles uit de relatie te halen.

Intimiteitsproblemen in een relatie

Hoe een stel omgaat met intimiteit en seksualiteit is belangrijk in een relatie. Intimiteit is vaak een moeilijk onderwerp waarbij gevoelens van afwijzing, falen en onveiligheid op de loer liggen. Het kan soms lijken alsof er niks aan gedaan kan worden, maar in veel gevallen kan dat juist wel. De problemen met intimiteit en seksualiteit kunnen betrekking hebben op het emotionele of de fysieke kant. Het is naast de intimiteitsproblemen ook belangrijk om de onderliggende problemen te verhelpen.

Onderliggende problemen

  • verschil in behoefte
  • stress
  • gezinssituatie
  • vermoeidheid
  • aandacht en tijd voor elkaar
  • Lichamelijke problemen
  • communicatieproblemen

Soms kan een klein verschil op een van deze vlakken al veel verschil maken voor het gevoel van veiligheid, passie en liefde in de relatie. Het zorgt ervoor dat jullie weer dichter naar elkaar kunnen groeien en jullie relatie groeit in liefde en verbondenheid.

Intimiteitsproblemen na vreemdgaan

Na vreemdgaan kunnen er snel intimiteitsproblemen ontstaan. Omdat je twijfelt aan jezelf en het moeilijk vind elkaar weer echt te vertrouwen. Als jullie nu nog last hebben van de heftige emoties na ontdekken van vreemdgaan, dan heb ik een mooi werkboek voor jou. Het werkboek heet “Rust in de chaos na vreemdgaan”. Het helpt je rust te vinden in je hoofd en in jullie leven. Download het werkboek meteen helemaal gratis. Je ontvangt het in je mailbox.

Artikelen over Intimiteitsproblemen

Wat is intimiteit?

Wat is Intimiteit? Dat betekent je verbonden voelen met je partner en het uitwisselen en tot uiting brengen van autonome gevoelens en behoeften naar elkaar. Met andere woorden dat jullie jezelf kunnen zijn in de relatie en gevoelens en behoeften met elkaar kan delen....

Wat is seksualiteit?

Wat is seksualiteit? Seksualiteit is een complex van gevoelens, wensen en lichamelijke handelingen. Seks is belangrijk voor de voorplanting, voor het speciale aspect in een liefdesrelatie en het beleven van genot. Dit wordt vaak verwart met intimiteit, maar dit zijn 2...

Wat is zelfliefde?

Wat is Zelfliefde? Zelfliefde is houden van jezelf en jezelf accepteren zoals je bent. Dat betekent dat je niet bezig bent met perfect zijn, zodat andere mensen je accepteren. Maar imperfecties mogen er zijn. Het betekent dat je niet kritisch en streng voor jezelf...