Intimiteitsproblemen komen veel voor in relaties. Bij ongelukkige stellen geven 70% van de stellen aan dat de problemen komen door de problemen in intimiteit. Een opvallend feit is dat gelukkige stellen hun geluk maar voor 20% toeschrijven aan een bevredigend seksleven.

Hoe een stel omgaat met intimiteit is belangrijk in een relatie. Wanneer je merkt dat praten hierover moeilijk gaat of je het gevoel hebt lijnrecht tegenover elkaar te staan is het verstandig om hierbij hulp in te schakelen. Een relatiecoach kan jullie helpen om het gesprek hierover te openen op een veilige manier. Door de problemen met intimiteit op te lossen wordt de relatie verbetert en heeft dit een positief effect op de passie en liefde in een relatie.

Intimiteit is vaak een moeilijk onderwerp waarbij gevoelens van afwijzing, falen en onveiligheid op de loer liggen. Het kan soms lijken alsof er niks aan gedaan kan worden, maar in veel gevallen kan dat juist wel. De problemen met intimiteit kunnen betrekking hebben op de emotionele intimiteit of de fysieke intimiteit. Het is naast de intimiteitsproblemen ook belangrijk om de onderliggende problemen te verhelpen. Deze problemen worden veroorzaakt door verschillen dingen.

  • verschil in behoefte
  • stress
  • gezinssituatie
  • vermoeidheid
  • aandacht en tijd voor elkaar
  • Lichamelijke problemen
  • communicatieproblemen

Soms kan een klein verschil op een van deze vlakken al veel verschil maken voor het gevoel van veiligheid, passie en liefde in de relatie. Het zorgt ervoor dat jullie weer dichter naar elkaar kunnen groeien en jullie relatie groeit in liefde en verbondenheid.

Herken jij jezelf in een van de volgende uitspraken?

  • Ik heb moeite met intimiteit
  • Wij hebben problemen met intimiteit
  • Mijn partner heeft intimiteitsproblemen

Hebben jullie hulp nodig bij jullie intimiteitsproblemen? De relatiecoach kan helpen om je prettiger en vrijer te voelen bij seks en intimiteit. Via deze website kun je contact met mij opnemen. Ik help jullie graag verder!

Artikelen over Intimiteitsproblemen

Wat is intimiteit?

Intimiteit is je verbonden voelen en het uitwisselen en tot uiting brengen van autonome gevoelens en behoeften naar elkaar. Het wordt vaak verwart met seksualiteit, maar dit zijn 2 verschillende dingen. Het kan ook voorkomen buiten een liefdesrelatie zoals een...

Wat is seksualiteit?

Seksualiteit is een complex van gevoelens, wensen en lichamelijke handelingen. Seks is belangrijk voor de voorplanting, voor het speciale aspect in een liefdesrelatie en het beleven van genot. Dit wordt vaak verwart met intimiteit, maar dit zijn 2 verschillende...

Wat is zelfliefde?

Zelfliefde is houden van jezelf en jezelf accepteren zoals je bent. Dat betekent dat je niet bezig bent met perfect zijn, zodat andere mensen je accepteren. Maar imperfecties mogen er zijn. Het betekent dat je niet kritisch en streng voor jezelf bent maar uitgaat van...

Ben jij of is je partner vreemdgegaan? En is er nu chaos, ruzie en onzekerheid?

Wanneer je aan de slag gaat met dit werkboek weet ik zeker dat het je helpt rust te creëren in je hoofd en in jullie leven. Je begrijpt wat er met jullie gebeurd en hoe jullie een keuze kunnen maken hoe jullie verder gaan na vreemdgaan. Schrijf je nu in en ontvang het werkboek “Rust in de chaos na vreemdgaan” helemaal gratis in je mailbox. Veel succes!

Je hebt je met succes ingeschreven!