Stop twijfel, pijn en verdriet en durf te kiezen voor de toekomst die bij jou past

Individuele relatietherapie na vreemdgaan
9

Ben jij of is je partner vreemdgegaan?

Jij of je partner is vreemdgegaan, waardoor er nu chaos, onzekerheid en pijn is in jullie leven. Er zijn heftige emoties zoals: boosheid, verdriet, wantrouwen, schuldgevoel en schaamte.

9

Staat je partner niet open voor relatietherapie?

Je partner wil niet in relatietherapie, maar jij voelt dat het tijd is voor verandering. Zo gaat het in iedergeval niet meer.

9

Weet je niet hoe je nu verder moet?

Je gedachten en emoties gaan alle kanten op. Je moet een keuze maken over jullie toekomst, maar je weet echt niet wat je moet doen. Je blijft maar twijfelen waar je goed aan doet.

individuele relatietherapie pijnpunten
individuele relatietherapie toekomst

Stoppen met twijfelen en duidelijkheid over de toekomst

Wat zou jij graag willen weten wat je moet doen. Kon je maar de tijd even een paar jaar vooruit spoelen. Dan wist je in ieder geval dat je de juiste keuze maakt voor jou op dit moment.

Kies je voor optie A – doorgaan met je relatie – of optie B – stop je met de relatie (of kies je voor die ander). Aan alle opties zitten voor- en nadelen en je kunt het moeilijk allemaal even uitproberen.

Ik weet dat als je je emoties en gedachten op een rijtje kunt zetten, begrijpt waarom het vreemdgaan is gebeurd en ook wat je zou willen veranderen aan jou leven, dat deze keuze een stuk makkelijker wordt. Je leert met individuele relatietherapie wat voor jou een ideale partner is en hoe je jezelf beschermt tegen levenslang pijn en verdriet, door de gevolgen van vreemdgaan.

“Het is mijn missie om stellen te helpen bij de heftige periode na vreemdgaan, zodat ze kunnen herstellen, persoonlijk groeien en op een gezonde en waardige manier verder kunnen”

Rust en antwoorden met individuele relatietherapie

Mijn naam is Susanne en ik ben relatietherapeut. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. Ik ben HBO geschoold en heb al veel stellen mogen helpen bij de problemen in hun relatie. Zeker in het geval van vreemdgaan is het een heftige periode.

Ik maak gebruik van de enige bewezen methode bij vreemdgaan. Deze methode is ontwikkeld door 3 Amerikaanse universitaire psychologen met maar liefst 50 jaar ervaring in het begeleiden bij vreemdgaan.

Maar ik ben ook ervaringsdeskundige. In mijn huwelijk was ook sprake van vreemdgaan. Hoewel dit een heftige periode was, zijn wij hier goed uitgekomen. Onze relatie, liefde en vertrouwen is herstelt. Nu voelt onze relatie veel sterker en beter dan voor het vreemdgaan en we hebben ontzettend veel geleerd over onszelf en over elkaar. Ik help jou ook graag met individuele relatietherapie.

individuele relatietherapie therapeut

De bewezen methode die je stap voor stap door deze pijn en het verdriet heen helpt

Gevoelens en gedachten op een rijtje zetten

Je gedachten en gevoelens gaan alle kanten op, waardoor je nu helemaal gek wordt van jezelf. Je doet en je gedraagt je misschien op een manier waar je niet trots op bent en wat je nooit gedacht had van jezelf. Daarmee gaan we beginnen om dit eens goed op een rijtje te zetten en rust te creëren in je hoofd en in je leven. Maar ook om te kijken welke impact het vreemdgaan op jou heeft gemaakt. Misschien ben je wel heel anders over jezelf, je partner of je relatie gaan aankijken of misschien heb je juist veel geleerd in deze periode over jezelf.

Begrijpen waarom het vreemdgaan is gebeurd

Waarom heb je dit gedaan? Wat zegt dat over onze relatie? Fijn als je hier duidelijke antwoorden op krijgt, zodat je weet waarom het vreemdgaan is gebeurd. Stellen vinden het vaak lastig om hierover te praten en komen in ruzies terecht of praten in cirkels. Hierdoor wordt de afstand tussen jullie alleen maar groter. Samen gaan we diep in op deze vraag, zodat je je partner precies kunt vragen wat je wilt weten en ook hoe je je partner verteld wat er met jou gebeurd.

Voor jou de beste keuze maken

Als je weet welke impact het vreemdgaan op jou heeft gemaakt en als je begrijpt waarom het vreemdgaan is gebeurd, kun je veel makkelijker een keuze maken. Je maakt een keuze niet uit emotie en chaos maar vanuit kracht en liefde. Als je kiest om samen verder te gaan is het belangrijk om vertrouwen en intimiteit weer op te bouwen. En als je kiest om te stoppen met de relatie kun je je partner liefdevol loslaten en weet je precies wat je wel zoekt.

Ervaringen van klanten over de individuele relatietherapie

Waren voor de 3de keer verzeilt geraakt in vreemdgaan

Positieve ervaring onder omstandigheden natuurlijk. Dan heb ik het over de relatietherapie. Je komt hier natuurlijk niet als alles goed gaat in je relatie. De sessies bij Susanne zijn goed bevallen. Er wordt goed geluisterd, geobserveerd en op het juiste moment de juiste vragen gesteld, waardoor je zelf tot je blinde vlekken komt. Stukje bewustwording op een subtiele manier wat je ook laat nadenken over de oplossingen. Dit is een kwaliteit waar Susanne over beschikt. Op een empathische manier toch kritisch zijn en het probleem aankaarten om je zo vooruit te helpen. Ik zou Susanne iig aanbevelen

Op het puntje van scheiden, maar elkaar weer gevonden

Toen we de bodem aan tikten en 1 handtekening verwijdert waren om te scheiden, kwamen wij toevallig de pagina van Susanne tegen. De opvolgende gesprekken waarin wij samen dachten en voelden waarin we in een totale impasse zaten, kwam Susanne binnen op een hele fijne en natuurlijke manier.
Er kwam steeds meer beweging in ons en kregen we veel handvatten van haar om dit proces samen aan te gaan, soms drie treden omhoog soms twee naar beneden, maar het begon weer te stromen, en kregen we samen met Susanne inzichtelijk waar onze patronen in communiceren en elkaar accepteren duidelijk waar we elkaar waren verloren in de jaren.
Maar wij hebben elkaar weer terug (her)vonden, en staan we in onze vernieuwde bloei van onze relatie. Zelf hieraan keihard gewerkt maar met bijzondere dank aan Susanne die ons het pad er naar toe verlichte.

Wilden elkaar niet kwijt, maar wisten niet hoe ze verder konden

Wij hebben Susanne gekozen omdat we het gevoel hadden dat ze bij ons zou passen na het lezen van de informatie op haar site. Als je een relatietherapeut nodig hebt zouden wij Susanne echt aanraden. Ze is vriendelijk en professioneel.
Ze stelt kritische vragen waar je over na gaat denken, zonder dat ze wat jij zegt of voelt afbreekt. En doordat ze opdrachten mee geeft voor thuis blijf je werken aan je relatie en is het niet alleen maar 1x in de 2 weken praten.

Wilden het vreemdgaan wel verwerken, maar kwamen steeds in ruzie terecht

Wij hebben besloten om in relatietherapie te gaan, omdat wij geen oplossing konden vinden na het vreemdgaan binnen de relatie. Wij probeerden erover te praten, maar het eindige in ruzie, waardoor wij op het punt waren gekomen om hulp te zoeken. Wij hebben Susanne gekozen, omdat na het veel zoeken van websites van relatietherapie, wij bij de pagina van Susanne terecht kwamen en het sprak ons meteen aan en wij vonden dat het ook bij ons paste. De begeleiding van Susanne heeft ons enorm geholpen, omdat zij met behulpzame opdrachten kwam, bij elke sessie een stapje verder en zij gaf ons weer de motivatie om echt aan de relatie te werken. We staan nu sterker in de relatie en hebben elkaar weer gevonden. Wij blijven eraan werken en willen er ook aan werken, want na de relatie therapie zijn wij nu zekerder dan nooit dat wij er echt voor willen gaan!

We hadden niet direct het vertrouwen dat het goed kwam tussen ons

We hebben contact met Susanne gezocht, omdat een van ons vreemd was gegaan. De website van Susanne sprak ons aan, omdat ze goede reviews en een duidelijke uitleg gaf over haar processen. Ook is ze ervaringsdeskundige, wat ons het gevoel gaf dat ze onze situatie echt begreep en kon invoelen. Susanne nam snel contact met ons op, was empathisch en had snel plek voor een kennismaking. Tijdens dit gesprek voelden we allebei een goede klik met Susanne. Ze belicht beide kanten, zonder oordeel en creëerteen veilige sfeer. Ze maakt ook op het juiste moment een grapje om weer wat lucht te brengen in het gesprek. Natuurlijk hadden we ups en downs tijdens het proces, maar Susanne’s begeleiding, structuur en opdrachten maakten dat we gaandeweg meer begrip voor elkaar en inzicht in onszelf en patronen kregen. Ook deelde Susanne (op ons verzoek) veel over haar eigen ervaring, wat het gevoel geeft dat ze je echt begrijpt en weet hoe het is. We hadden vanaf dag 1 niet direct het vertrouwen dat het goed kwam tussen ons (Susanne dat wel, maar pushte hierin niet), maar we hadden wel heel veel vertrouwen in Susanne en haar aanpak. Dat hielp ons er uiteindelijk goed doorheen. Inmiddels hebben we besloten dat we samen doorgaan en het vertouwen in elkaar weer langzaam herstellen. Susanne heeft ons hiervoor een hoop inzichten en manieren voor gegeven. We zijn haar enorm dankbaar. Zonder haar waren we er niet uitgekomen en dat was achteraf heel zonde van onze relatie geweest. Inmiddels zien we beide op een andere, betere manier in wat we samen hebben. Bedankt, Susanne. – Steven en Nadine

Individuele relatietherapie | omgaan met pijn en verdriet en durven kiezen voor jouw toekomst

Ontdek stap voor stap hoe je kunt omgaan met de pijn en het verdriet. Of juist om te gaan met het schuldgevoel. Wat wil jij in de toekomst. Gaan jullie samen verder of toch niet?

We beginnen altijd met een gratis en vrijblijvend intakegesprek. Dit gesprek kan zowel online als face-to-face (in Almere). In dit gesprek kun je mij vertellen over de situatie en kan ik je vertellen hoe en of ik je kan helpen. Ook geeft het de gelegenheid om elkaar te leren kennen, zo kun je een goede beslissing maken of dit proces wat voor jou is.

Ik werk zonder schuld en zonder oordeel, zodat je je vrij kunt voelen om te praten. Vaak zie ik na zo’n eerste gesprek de last van de schouders af valt. Het geeft rust om erover te praten en ermee aan de slag te gaan. Ik vertel je hier graag meer over in een intakegesprek.

Even kennismaken, een vraag stellen of een afspraak plannen?

De enige manier om uit deze lastige situatie te komen is door actie te ondernemen. Wil je weten of individuele relatietherapie ook bij jou kan werken, wil je een intakegesprek plannen of heb je een andere vraag? Maak dan een vrijblijvende belafspraak in mijn agenda.

individuele relatietherapie onrust

Wat gebeurt er als je nu geen stappen zet?

Waarom zou je het werk doen? Zeker als het je partner is die vreemd is gegaan. Omdat de problemen waar jullie nu mee worstelen niet vanzelf overgaan. Als jullie wachten tot de pijn vanzelf overgaat of de problemen probeert op te lossen in de verkeerde volgorde, kun je makkelijk beslissingen maken waar je later spijt van krijgt.

Eerst is het belangrijk om om te kunnen gaan met emoties, zonder alles eerst erger te maken of je hele leven uit elkaar te zien vallen. Daarna kun je pas begrijpen wat er is gebeurt en waarom. Als je dat weet kun je een goede beslissing maken of jullie wel of niet samen door gaan. Ook kun je het je partner gunnen om de relatie goed los te laten.

Hoewel het nu nog niet zo voelt, kan het zomaar zo zijn dat jullie relatie beter en sterker voelt dan het was voor het vreemdgaan.

Veelgestelde vragen

Mijn partner is degene die is vreemdgegaan. Heeft het dan zin voor mij om in therapie te gaan?

Ja zeker! Het kan je heel veel opleveren. Het laatste wat je wilt is nu doorgaan met je relatie en het risico lopen dat het nog een keer gebeurd. Want vaak als er niks veranderd in jullie relatie komen jullie ook niet dichter naar elkaar toe.

Ik ben degene die is vreemdgegaan. Wat kan ik van zo'n traject verwachten?

Door het vreemdgaan gaan alle emoties en gedachten door elkaar heen. Aan de ene kant heb je je partner (evt gezin) met geschiedenis en die jou niet kwijt wilt. En aan de andere kant heb je iemand gevonden die wat in jou heeft wakker gemaakt. Nu een keuze maken betekent automatisch dat je iets gaat verliezen en dat doet veel pijn. Juist door te begrijpen waarom je bent vreemdgegaan kun je ook snappen wat er in jou leven moet veranderen en of je dat samen met je partner kunt vinden of juist niet. Zeker als je het met je partner altijd goed hebt gehad, kun je ook je partner liefdevol loslaten. Dat heeft hij/zij toch zeker verdient?

Wat doen ik als ik naar een paar sessies toch willen stoppen met de relatietherapie?

Als na een paar sessies blijkt dat de relatietherapie voor jou toch niet werkt. Of je wilt stoppen omdat jullie toch uit elkaar gaan, kan dat. Je krijgt dan het geld voor de resterende sessies gewoon terug.

Hoe ziet een sessie eruit?

Een sessie kan zowel online als op locatie in Almere. Allebei de sessies gaan op dezelfde manier en ze werken allebei even goed. Het is net wat je zelf prettig vinden en of reizen naar Almere voor jou te doen is.

Het voordeel vind ik van de online sessies is dat het makkelijker is om te plannen. Het kost je veel minder tijd. Ook heb ik een online sessie op de dinsdag avond. Heel handig als het lastig is om opvang te regelen voor de kinderen.

Een sessie duurt ongeveer 1 uur en is om de 2 weken. Daarbij is de klok natuurlijk niet leidend, maar het gesprek. Daardoor duurt het ene gesprek iets langer en het andere misschien iets korter. Wat ik belangrijk vind is dat je voldoende tijd hebben gehad om te vertellen waar je nu mee loopt, zodat we daar een stapje verder in kunnen zetten.

Krijg ik opdrachten mee voor thuis? Wat moet ik mij voorstellen bij een werkboek?

Ja, want dit is misschien wel het allerbelangrijkste van de hele relatietherapie. Als je niet zelf aan de slag gaan thuis dan krijg je allemaal inzichten mee tijdens de sessies. Daarvan denk je “Oh ja, dat moet ik anders doen” en thuis ga je weer gewoon verder in jullie ouder patroon. Resultaat = veel kennis en inzichten en niks veranderd in jullie situatie thuis.

Aan het einde van elke sessie krijg je een werkboek van mij mee. Daarin staan opdrachten die je thuis kunt doen. Wat je allemaal moeten doen staat heel duidelijk beschreven in het werkboek. De hoeveelheid tijd dat het je kost verschilt per persoon maar ga uit van max. 2 uurtjes per week.

Wordt relatietherapie vergoed door de zorgverzekering?

Nee, helaas niet.

Ervaringen van mijn klanten

Waren voor de 3de keer verzeilt geraakt in vreemdgaan

Positieve ervaring onder omstandigheden natuurlijk. Dan heb ik het over de relatietherapie. Je komt hier natuurlijk niet als alles goed gaat in je relatie. De sessies bij Susanne zijn goed bevallen. Er wordt goed geluisterd, geobserveerd en op het juiste moment de juiste vragen gesteld, waardoor je zelf tot je blinde vlekken komt. Stukje bewustwording op een subtiele manier wat je ook laat nadenken over de oplossingen. Dit is een kwaliteit waar Susanne over beschikt. Op een empathische manier toch kritisch zijn en het probleem aankaarten om je zo vooruit te helpen. Ik zou Susanne iig aanbevelen

Op het puntje van scheiden, maar elkaar weer gevonden

Toen we de bodem aan tikten en 1 handtekening verwijdert waren om te scheiden, kwamen wij toevallig de pagina van Susanne tegen. De opvolgende gesprekken waarin wij samen dachten en voelden waarin we in een totale impasse zaten, kwam Susanne binnen op een hele fijne en natuurlijke manier.
Er kwam steeds meer beweging in ons en kregen we veel handvatten van haar om dit proces samen aan te gaan, soms drie treden omhoog soms twee naar beneden, maar het begon weer te stromen, en kregen we samen met Susanne inzichtelijk waar onze patronen in communiceren en elkaar accepteren duidelijk waar we elkaar waren verloren in de jaren.
Maar wij hebben elkaar weer terug (her)vonden, en staan we in onze vernieuwde bloei van onze relatie. Zelf hieraan keihard gewerkt maar met bijzondere dank aan Susanne die ons het pad er naar toe verlichte.

Wilden elkaar niet kwijt, maar wisten niet hoe ze verder konden

Wij hebben Susanne gekozen omdat we het gevoel hadden dat ze bij ons zou passen na het lezen van de informatie op haar site. Als je een relatietherapeut nodig hebt zouden wij Susanne echt aanraden. Ze is vriendelijk en professioneel.
Ze stelt kritische vragen waar je over na gaat denken, zonder dat ze wat jij zegt of voelt afbreekt. En doordat ze opdrachten mee geeft voor thuis blijf je werken aan je relatie en is het niet alleen maar 1x in de 2 weken praten.

Wilden het vreemdgaan wel verwerken, maar kwamen steeds in ruzie terecht

Wij hebben besloten om in relatietherapie te gaan, omdat wij geen oplossing konden vinden na het vreemdgaan binnen de relatie. Wij probeerden erover te praten, maar het eindige in ruzie, waardoor wij op het punt waren gekomen om hulp te zoeken. Wij hebben Susanne gekozen, omdat na het veel zoeken van websites van relatietherapie, wij bij de pagina van Susanne terecht kwamen en het sprak ons meteen aan en wij vonden dat het ook bij ons paste. De begeleiding van Susanne heeft ons enorm geholpen, omdat zij met behulpzame opdrachten kwam, bij elke sessie een stapje verder en zij gaf ons weer de motivatie om echt aan de relatie te werken. We staan nu sterker in de relatie en hebben elkaar weer gevonden. Wij blijven eraan werken en willen er ook aan werken, want na de relatie therapie zijn wij nu zekerder dan nooit dat wij er echt voor willen gaan!

We hadden niet direct het vertrouwen dat het goed kwam tussen ons

We hebben contact met Susanne gezocht, omdat een van ons vreemd was gegaan. De website van Susanne sprak ons aan, omdat ze goede reviews en een duidelijke uitleg gaf over haar processen. Ook is ze ervaringsdeskundige, wat ons het gevoel gaf dat ze onze situatie echt begreep en kon invoelen. Susanne nam snel contact met ons op, was empathisch en had snel plek voor een kennismaking. Tijdens dit gesprek voelden we allebei een goede klik met Susanne. Ze belicht beide kanten, zonder oordeel en creëerteen veilige sfeer. Ze maakt ook op het juiste moment een grapje om weer wat lucht te brengen in het gesprek. Natuurlijk hadden we ups en downs tijdens het proces, maar Susanne’s begeleiding, structuur en opdrachten maakten dat we gaandeweg meer begrip voor elkaar en inzicht in onszelf en patronen kregen. Ook deelde Susanne (op ons verzoek) veel over haar eigen ervaring, wat het gevoel geeft dat ze je echt begrijpt en weet hoe het is. We hadden vanaf dag 1 niet direct het vertrouwen dat het goed kwam tussen ons (Susanne dat wel, maar pushte hierin niet), maar we hadden wel heel veel vertrouwen in Susanne en haar aanpak. Dat hielp ons er uiteindelijk goed doorheen. Inmiddels hebben we besloten dat we samen doorgaan en het vertouwen in elkaar weer langzaam herstellen. Susanne heeft ons hiervoor een hoop inzichten en manieren voor gegeven. We zijn haar enorm dankbaar. Zonder haar waren we er niet uitgekomen en dat was achteraf heel zonde van onze relatie geweest. Inmiddels zien we beide op een andere, betere manier in wat we samen hebben. Bedankt, Susanne. – Steven en Nadine

Wil jij het vreemdgaan goed verwerken en op een gezonde manier verder?

Wacht niet en maak een vrijblijvende belafspraak.