Home » Blog » Bij de relatiecoach » Wanneer ga je in relatietherapie?
wanneer relatietherapie

Wanneer ga je in relatietherapie?

door | 18 mrt, 2020 | Bij de relatiecoach

Een relatie goed houden is erg moeilijk. Dit vraagt veel aandacht, begrip en energie. Door bijvoorbeeld dagelijkse sleur, krijgen van kinderen of (schoon)familie kan er onbedoeld veel druk op je relatie komen. Hierdoor vergeten we dat een relatie met de partner ook onderhouden moet worden en kun je de verbondenheid in je relatie kwijt raken. En je ongelukkig gaan voelen.

Er kunnen in de loop van de tijd problemen in de relatie sluipen, die steeds groter worden. Denk aan vaak ruzie, heftige ruzies, ontevredenheid over de seks, verschillen in de behoeftes van de relatie. Of er gebeurt ineens iets heftigs zoals: overleiden van een dierbare, vreemdgaan of een chronische ziekte. Ook kun je twijfelen of je nu wel of niet moet scheiden. Heb ik wel alles aan de relatie gedaan? Krijg ik geen spijt? Wordt mijn leven wel beter na het scheiden?

Als je met een van deze dingen in je hoofd rondloopt of het gevoel hebt dat je ongelukkig bent of wordt van de relatie kan het helpen om naar een relatietherapeut te gaan. Samen kunnen we onderzoeken of je nog wel in deze relatie wilt blijven. Waardoor je zo ongelukkig bent en wat een oplossing zou kunnen zijn voor de problemen.

Hoe ziet de relatietherapie eruit?

Tijdens het eerste gratis gesprek gaan we onderzoeken of wij met elkaar willen gaan werken. Of er een goed gevoel is en je je veilig voelt om over persoonlijke dingen te praten. Als dat zo is gaan we in de volgende sessies onderzoeken welke problemen jullie in de relatie opmerken en waardoor jullie zo ongelukkig worden in de relatie. Er kan bijvoorbeeld een verschil zijn in de verwachtingen die jullie van elkaar hebben of er zijn hardnekkige overtuigingen hoe een relatie zou moeten zijn.

Sommige mensen vinden het eng of ongemakkelijk om in relatietherapie te gaan. Dit idee komt vaak door een aantal misvattingen. Ik hoop dat ik die bij je kan wegnemen en dat je wilt gaan voor een fijne en gelukkige relatie. Een aantal misvattingen van relatietherapie zijn dat:

  • De één wel de schuld zou krijgen
  • Dat de relatietherapeut verschillende lijmpogingen tussen jullie gaat doen
  • Dat de relatietherapeut jullie weer verliefd kan maken

Wat kan ik bereiken met relatietherapie?

Door goed naar jullie te luisteren kan in jullie inzichten geven, deze kunnen zorgen voor meer begrip voor elkaar. Met de huiswerkopdrachten kunnen jullie elkaar beter leren kennen. Sommige overtuigingen kun je misschien loslaten. Verwachtingen van elkaar kun je uitspreken en ontdekken of de ander openstaat om aan deze verwachtingen te voldoen. We kunnen eraan werken om de communicatie te verbeteren waardoor ruzies wellicht minder vaak voorkomen of minder heftig zijn.

Susanne Umans – van Grafhorst, relatietherapeut

Ik ben gespecialiseerd in het begeleiden van stellen na vreemdgaan. Hierbij gebruik ik de enige bewezen methode, maar ik ben ook ervaringsdeskundige. Ik weet hoe heftig deze periode is. Daarom is het een hele eer om met deze stellen te mogen werken.”

Ik help je graag nog een stap verder

Ben je al klaar voor meer hulp? Dan vind je hieronder 4 manieren om gratis en vrijblijvend kennis met mij te maken.

 

  1. Gratis werkboek “Rust in de chaos na vreemdgaan” | Ik heb een werkboek gemaakt speciaal voor jou als je rondloopt met heftige emoties en je hoofd vol zit met twijfels. Wanneer je aan de slag gaat met dit werkboek weet ik zeker dat het je helpt rust te creëren in je hoofd en in jullie leven. Je begrijpt wat er met jullie gebeurd en hoe jullie een keuze kunnen maken hoe jullie verder gaan na vreemdgaan. Schrijf je nu in en ontvang het werkboek “Rust in de chaos na vreemdgaan” helemaal gratis in je mailbox. Veel succes!
  2. Plan een gratis en vrijblijvende online sessie “Hebben wij een toekomst samen” | In dit gesprek van 45 minuten vertel je over jullie eigen situatie. En gaan we samen na hoe je kunt begrijpen waarom het vreemdgaan is gebeurd en hoe je een goede keuze maakt of jullie samen verder gaan of niet. Klik hier om een gratis en vrijblijvend gesprek te plannen.
  3. Individuele relatietherapie na vreemdgaan | Staat jouw partner niet open voor relatietherapie? Of wil jij graag voor jezelf ontdekken wat er precies is gebeurd en waarom? Met individuele relatietherapie help ik je ontdekken wat voor jou een ideale partner en relatie is, waarom het vreemdgaan is gebeurd en welke impact het echt op jou heeft gehad. Ik help je gedachten te ordenen na vreemdgaan, omgaan met hefige emoties, begrijpen waarom dit is gebeurd, zodat je durft te kiezen voor een toekomst die bij jou past. Klik hier voor een gratis intakegesprek
  4. Samen in relatietherapie na vreemdgaan | Pijn en verdriet een plekje geven. Jezelf, je partner en je relatie beter te begrijpen, zodat jullie kunnen snappen waarom het vreemdgaan is gebeurd en wat er in jullie relatie zou moeten veranderen. Daardoor kunnen jullie een goede beslissing maken of jullie samen verder willen of niet. Klik hier voor een gratis intakegesprek

    Susanne | Relatietherapeut gespecialiseerd in begeleiden van stellen na vreemdgaan

    vreemdgaan therapeut blogHet is mijn missie om stellen te helpen bij de heftige periode na vreemdgaan. De pijn en verdriet verwerken, begrijpen waarom het is gebeurd en een relatie opbouwen met eerlijkheid en vertrouwen

    Gerelateerde artikelen

    Ga ik scheiden of vechten voor mijn relatie?

    Ga ik scheiden of vechten voor mijn relatie?

    Als ik deze vraag hoor dan denk ik altijd “had maar eerder gekomen”. Ik denk aan hoe moeilijk het is om geen liefde meer te voelen voor je partner en rond te moeten lopen met deze twijfels. Ook denk ik aan de partner die loopt met de angst, boosheid, verdriet, frustratie en afwijzing. Ik deze blog vertel ik je hoe je deze moeilijke keuze kunt maken.

    Lees meer
    Houd me vast van Dr Sue Johnson

    Houd me vast van Dr Sue Johnson

    “We zijn allemaal op zoek naar liefde, steun en verbondenheid. Soms vinden we die in onze relatie, dan weer even helemaal niet. Een beetje hulp kan dan nodig zijn, hulp om weer samen te gaan praten, een uitgedoofde relatie nieuw leven in te blazen, of een relatie die verkeerd dreigt te gaan te redden.” Zo begint de achterkant van het boek Houd me vast van Dr Sue Johnson. Zij heeft in haar carrière als klinisch psycholoog een nieuwe manier van relatietherapie ontwikkeld, Emotionally Focused Couple Therapie (EFT). Dit is een relatietherapie die ervan uitgaat dat een relatie niet stuk gaat door meer of grotere conflicten, maar door een verlies van emotionele verbondenheid. Door deze weer te herstellen kunnen relaties gered worden. Ik heb een handige test waar je de emotionele verbondenheid in jouw relatie kunt testen.

    Lees meer
    Relatietherapie: Dat werkt toch helemaal niet?

    Relatietherapie: Dat werkt toch helemaal niet?

    Als je nu niet gelukkig bent in je relatie, is dat erg vervelend. Je wilt dit graag oplossen, maar zou niet weten waar je moet beginnen. Jullie vinden het moeilijk om relatieproblemen zelf op te lossen, of de liefde voor je partner is sterk verminderd of zelf helemaal verdwenen. Relatietherapie wordt dan al snel een optie om te proberen. Om te kijken of de relatie nog te redden is of dat het beter is om te scheiden. Misschien vind jij het juist wel heel belangrijk om de relatie nog een kans te geven. Maar werkt relatietherapie eigenlijk wel?

    Lees meer

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Tweet
    Share
    Share
    Pin