Home » Blog » Bij de relatiecoach » Wanneer ga je in relatietherapie?
wanneer relatietherapie

Wanneer ga je in relatietherapie?

door | 18 mrt, 2020 | Bij de relatiecoach

Een relatie goed houden is erg moeilijk. Dit vraagt veel aandacht, begrip en energie. Door bijvoorbeeld dagelijkse sleur, krijgen van kinderen of (schoon)familie kan er onbedoeld veel druk op je relatie komen. Hierdoor vergeten we dat een relatie met de partner ook onderhouden moet worden en kun je de verbondenheid in je relatie kwijt raken. En je ongelukkig gaan voelen.

Er kunnen in de loop van de tijd problemen in de relatie sluipen, die steeds groter worden. Denk aan vaak ruzie, heftige ruzies, ontevredenheid over de seks, verschillen in de behoeftes van de relatie. Of er gebeurt ineens iets heftigs zoals: overleiden van een dierbare, vreemdgaan of een chronische ziekte. Ook kun je twijfelen of je nu wel of niet moet scheiden. Heb ik wel alles aan de relatie gedaan? Krijg ik geen spijt? Wordt mijn leven wel beter na het scheiden?

Als je met een van deze dingen in je hoofd rondloopt of het gevoel hebt dat je ongelukkig bent of wordt van de relatie kan het helpen om naar een relatietherapeut te gaan. Samen kunnen we onderzoeken of je nog wel in deze relatie wilt blijven. Waardoor je zo ongelukkig bent en wat een oplossing zou kunnen zijn voor de problemen.

Hoe ziet de relatietherapie eruit?

Tijdens het eerste gratis gesprek gaan we onderzoeken of wij met elkaar willen gaan werken. Of er een goed gevoel is en je je veilig voelt om over persoonlijke dingen te praten. Als dat zo is gaan we in de volgende sessies onderzoeken welke problemen jullie in de relatie opmerken en waardoor jullie zo ongelukkig worden in de relatie. Er kan bijvoorbeeld een verschil zijn in de verwachtingen die jullie van elkaar hebben of er zijn hardnekkige overtuigingen hoe een relatie zou moeten zijn.

Sommige mensen vinden het eng of ongemakkelijk om in relatietherapie te gaan. Dit idee komt vaak door een aantal misvattingen. Ik hoop dat ik die bij je kan wegnemen en dat je wilt gaan voor een fijne en gelukkige relatie. Een aantal misvattingen van relatietherapie zijn dat:

  • De één wel de schuld zou krijgen
  • Dat de relatietherapeut verschillende lijmpogingen tussen jullie gaat doen
  • Dat de relatietherapeut jullie weer verliefd kan maken

Wat kan ik bereiken met relatietherapie?

Door goed naar jullie te luisteren kan in jullie inzichten geven, deze kunnen zorgen voor meer begrip voor elkaar. Met de huiswerkopdrachten kunnen jullie elkaar beter leren kennen. Sommige overtuigingen kun je misschien loslaten. Verwachtingen van elkaar kun je uitspreken en ontdekken of de ander openstaat om aan deze verwachtingen te voldoen. We kunnen eraan werken om de communicatie te verbeteren waardoor ruzies wellicht minder vaak voorkomen of minder heftig zijn.

Wil je een liefdevolle relatie en gelukkig gezin?

Los de problemen in de relatie op en vraag een gratis relatie adviesgesprek aan. In dit gesprek ontdek je hoe jullie de problemen in jullie relatie kunnen oplossen, zodat jullie weer kunnen genieten van jullie relatie en gezin.

Kun je niet meer genieten van je relatie en gezin?

Ontdek hoe je de problemen in je relatie kunt oplossen

Susanne | Relatietherapeut gespecialiseerd in begeleiden van stellen na vreemdgaan

vreemdgaan therapeut blogHet is mijn missie om stellen te helpen bij de heftige periode na vreemdgaan, zodat ze kunnen herstellen, persoonlijk groeien en op een gezonde en waardige manier verder kunnen

Schakel mij in als relatietherapeut

Gerelateerde artikelen

Relatieproblemen oplossen | Waar moet je beginnen?

Relatieproblemen oplossen | Waar moet je beginnen?

Weet dat twijfel de grootste energievreter is. Het haalt de energie weg van je kinderen, werk en sociale leven. Het zuigt de mogelijkheid om te genieten van je leven helemaal op. Zo erg dat je je soms somber kunt voelen door relatieproblemen. Als je merkt dat dat zo is, is het echt tijd om daar wat aan te doen. Verspil je energie en leven niet aan twijfelen.

lees verder
Relatietherapie: Dat werkt toch helemaal niet?

Relatietherapie: Dat werkt toch helemaal niet?

Als je nu niet gelukkig bent in je relatie, is dat erg vervelend. Je wilt dit graag oplossen, maar zou niet weten waar je moet beginnen. Jullie vinden het moeilijk om relatieproblemen zelf op te lossen, of de liefde voor je partner is sterk verminderd of zelf helemaal verdwenen. Relatietherapie wordt dan al snel een optie om te proberen. Om te kijken of de relatie nog te redden is of dat het beter is om te scheiden. Misschien vind jij het juist wel heel belangrijk om de relatie nog een kans te geven. Maar werkt relatietherapie eigenlijk wel?

lees verder
Wat is oplossingsgerichte relatietherapie?

Wat is oplossingsgerichte relatietherapie?

Een van de meest positieve en verfrissende methoden die in de laatste decennia zijn ontwikkeld, is oplossingsgerichte therapie. Bij deze vorm van relatietherapie leer je hoe je met oplossingsgericht denken bepaalde situaties kan optimaliseren in plaats van het probleem te bestrijden.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ben jij of is je partner vreemdgegaan? En is er nu chaos, ruzie en onzekerheid?

Wanneer je aan de slag gaat met dit werkboek weet ik zeker dat het je helpt rust te creëren in je hoofd en in jullie leven. Je begrijpt wat er met jullie gebeurd en hoe jullie een keuze kunnen maken hoe jullie verder gaan na vreemdgaan. Schrijf je nu in en ontvang het werkboek “Rust in de chaos na vreemdgaan” helemaal gratis in je mailbox. Veel succes!

Je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin