Home » Blog » Bij de relatiecoach » Ga ik scheiden of vechten voor mijn relatie?
scheiden of vechten

Ga ik scheiden of vechten voor mijn relatie?

door | 18 jan, 2021 | Bij de relatiecoach

Als ik deze vraag hoor dan denk ik altijd “had maar eerder gekomen”. Ik denk aan hoe moeilijk het is om geen liefde meer te voelen voor je partner en rond te moeten lopen met deze twijfels. Ook denk ik aan de partner die loopt met de angst, boosheid, verdriet, frustratie en afwijzing.

Ik deze blog vertel ik je hoe je deze moeilijke keuze kunt maken.

Wat kun je lezen in dit blog?

 

  1. Er is geen makkelijk antwoord
  2. Hoe maakt je de keuze

Er is geen makkelijk antwoord

Heel vaak wachten mensen veel te lang met het oplossen van de relatieproblemen totdat ze niet meer weten hoe ze nu verder moeten.

Er is ook geen simpel antwoord op deze vraag. Mensen willen niet meer verder met de relatie zoals het nu gaat, maar zijn ook bang om de partner te kwetsen, hebben schuldgevoel, angst voor de afkeuring van de omgeving, de wens hebben dat het goede gevoel toch weer terug kan komen of de kinderen niet willen belasten.

Gratis relatietips | In 6 stappen naar een liefdevolle relatie én een gelukkig gezin

Creëer een relatie met balans tussen tijd voor jezelf, tijd voor je partner, jullie kinderen, jullie werk en het huishouden. Klaar voor die liefdevolle relatie én gezin? Download dan nu deze relatiegids en ga aan de slag!

gratis relatietips

Hoe maakt je de keuze

Wanneer het gevoel voor je partner helemaal weg is, is het niet zo dat dat zomaar weer terug kan komen. Toch is dit wel heel goed mogelijk, als je bereid bent je hiervoor in te zetten.

Het is dan belangrijk om niet te gaan kijken naar alle slechte dingen op dit moment. Maar naar de redenen waarom je de relatie wel zou willen redden. Wat is jouw motivatie om dit toch te willen proberen?

Wil je een liefdevolle relatie en gelukkig gezin?

Los de problemen in de relatie op en vraag een gratis relatie adviesgesprek aan. In dit gesprek ontdek je hoe jullie de problemen in jullie relatie kunnen oplossen, zodat jullie weer kunnen genieten van jullie relatie en gezin.

Kun je niet meer genieten van je relatie en gezin?

Ontdek hoe je de problemen in je relatie kunt oplossen

Susanne | Relatietherapeut gespecialiseerd in begeleiden van stellen na vreemdgaan

vreemdgaan therapeut blogHet is mijn missie om stellen te helpen bij de heftige periode na vreemdgaan, zodat ze kunnen herstellen, persoonlijk groeien en op een gezonde en waardige manier verder kunnen

Schakel mij in als relatietherapeut

Gerelateerde artikelen

Psycholoog of relatiecoach | Wat past er het beste bij jullie?

Psycholoog of relatiecoach | Wat past er het beste bij jullie?

Voor relatietherapie kun je naar de psycholoog of naar de relatiecoach. Veel worden er een relatietherapeut genoemd. Dit is geen beschermt beroep en iedereen kan zichzelf zo noemen. Een psycholoog heeft een andere werkwijze in een relatiecoach. Deze twee zijn eigenlijk niet met elkaar te vergelijken. Hieronder een overzicht zodat jij voor jezelf een goede keuze kunt maken wat voor jou het beste is.

lees verder
Houd me vast van Dr Sue Johnson

Houd me vast van Dr Sue Johnson

“We zijn allemaal op zoek naar liefde, steun en verbondenheid. Soms vinden we die in onze relatie, dan weer even helemaal niet. Een beetje hulp kan dan nodig zijn, hulp om weer samen te gaan praten, een uitgedoofde relatie nieuw leven in te blazen, of een relatie die verkeerd dreigt te gaan te redden.” Zo begint de achterkant van het boek Houd me vast van Dr Sue Johnson. Zij heeft in haar carrière als klinisch psycholoog een nieuwe manier van relatietherapie ontwikkeld, Emotionally Focused Couple Therapie (EFT). Dit is een relatietherapie die ervan uitgaat dat een relatie niet stuk gaat door meer of grotere conflicten, maar door een verlies van emotionele verbondenheid. Door deze weer te herstellen kunnen relaties gered worden. Ik heb een handige test waar je de emotionele verbondenheid in jouw relatie kunt testen.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ben jij of is je partner vreemdgegaan? En is er nu chaos, ruzie en onzekerheid?

Wanneer je aan de slag gaat met dit werkboek weet ik zeker dat het je helpt rust te creëren in je hoofd en in jullie leven. Je begrijpt wat er met jullie gebeurd en hoe jullie een keuze kunnen maken hoe jullie verder gaan na vreemdgaan. Schrijf je nu in en ontvang het werkboek “Rust in de chaos na vreemdgaan” helemaal gratis in je mailbox. Veel succes!

Je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin