Home » Blog » Bij de relatiecoach » Houd me vast van Dr Sue Johnson
houd me vast van dr sue johnson

Houd me vast van Dr Sue Johnson

door | 15 mei, 2020 | Bij de relatiecoach

“We zijn allemaal op zoek naar liefde, steun en verbondenheid. Soms vinden we die in onze relatie, dan weer even helemaal niet. Een beetje hulp kan dan nodig zijn, hulp om weer samen te gaan praten, een uitgedoofde relatie nieuw leven in te blazen, of een relatie die verkeerd dreigt te gaan te redden.”

Zo begint de achterkant van het boek Houd me vast van Dr Sue Johnson. Zij heeft in haar carrière als klinisch psycholoog een nieuwe manier van relatietherapie ontwikkeld, Emotionally Focused Couple Therapie (EFT). Dit is een relatietherapie die ervan uitgaat dat een relatie niet stuk gaat door meer of grotere conflicten, maar door een verlies van emotionele verbondenheid. Door deze weer te herstellen kunnen relaties gered worden. Ik heb een handige test waar je de emotionele verbondenheid in jouw relatie kunt testen.

Verlies van emotionele verbondenheid

Een relatie gezond houden wordt ons helaas niet met de paplepel ingegoten. In het boek vertelt Sue Johnson over hechtingsproblemen. Wanneer je als kind geen goede hechting of verbinding hebt ontwikkeld met je ouders, kun je daar problemen mee krijgen in de liefdesrelaties op latere leeftijd.

Door je daarin samen te verdiepen en deze emoties naar boven te halen, kun je meer verbondenheid creëren met je partner.

Gratis relatietips | In 6 stappen naar een liefdevolle relatie én een gelukkig gezin

Creëer een relatie met balans tussen tijd voor jezelf, tijd voor je partner, jullie kinderen, jullie werk en het huishouden. Klaar voor die liefdevolle relatie én gezin? Download dan nu deze relatiegids en ga aan de slag!

gratis relatietips

Duivelse dialogen

Ruzies die steeds weer terug komen kunnen een relatie in de tijd stuk maken. Volgens Sue Johnson zijn er 3 verschillende duivelse dialogen waar je samen in verstrikt kunt raken.

  • Duivelse dialoog 1 | Zoek de boef: Bij deze dialoog gaan stellen in de ruzies op zoek naar wie de schuldige is. Stellen gaan over en weer aanvallen, beschuldigen en veroordelen.
  • Duivelse dialoog 2 | De protestpolka: Waarbij er in een ruzie een veeleisende partner is en een terugtrekkende partner.
  • Duivelse dialoog 3 | Verstijf en vlucht: Een situatie in een relatie waarbij beide partners zich hebben teruggetrokken.

Herstel van de emotionele verbondenheid

Per duivelse dialoog geeft ze een duidelijke uitleg wat de oorzaken en gevolgen zijn, aan de hand van herkenbare voorbeelden uit haar praktijk. Daarnaast geeft ze praktische oefeningen die je met het boek in de hand samen kunt doen. Met zeven gesprekken kun je de emotionele verbondenheid vergroten in de relatie.

Heb je een relatie waar je niet gelukkig mee bent, en waar de fut uit is. Dan is dit boek zeker een aanrader om eens te lezen. Misschien kun je het geluk en de emotionele verbondenheid weer terugvinden en de relatie redden. Scheiden kan immers altijd nog.

Je kunt het boek kopen bij b.v. Bol.com

Willen jullie stoppen met ruzie maken?

Willen jullie stoppen stoppen met de ruzies, terugkerende ruzies oplossen en oude koeien in de sloot laten. Vraag dan een gratis relatie adviesgesprek aan en ontdek hoe jullie de problemen in jullie relatie kunnen oplossen

Kun je niet meer genieten van je relatie en gezin?

Ontdek hoe je de problemen in je relatie kunt oplossen

Susanne | Relatietherapeut gespecialiseerd in begeleiden van stellen na vreemdgaan

vreemdgaan therapeut blogHet is mijn missie om stellen te helpen bij de heftige periode na vreemdgaan, zodat ze kunnen herstellen, persoonlijk groeien en op een gezonde en waardige manier verder kunnen

Schakel mij in als relatietherapeut

Gerelateerde artikelen

Wat is oplossingsgerichte relatietherapie?

Wat is oplossingsgerichte relatietherapie?

Een van de meest positieve en verfrissende methoden die in de laatste decennia zijn ontwikkeld, is oplossingsgerichte therapie. Bij deze vorm van relatietherapie leer je hoe je met oplossingsgericht denken bepaalde situaties kan optimaliseren in plaats van het probleem te bestrijden.

lees verder
Wanneer ga je in relatietherapie?

Wanneer ga je in relatietherapie?

Er kunnen in de loop van de tijd problemen in de relatie sluipen, die steeds groter worden. Denk aan vaak ruzie, heftige ruzies, ontevredenheid over de seks, verschillen in de behoeftes van de relatie. Of er gebeurt ineens iets heftigs zoals: overleiden van een dierbare, vreemdgaan of een chronische ziekte. Ook kun je twijfelen of je nu wel of niet moet scheiden. Heb ik wel alles aan de relatie gedaan? Krijg ik geen spijt? Wordt mijn leven wel beter na het scheiden?

lees verder
Ga ik scheiden of vechten voor mijn relatie?

Ga ik scheiden of vechten voor mijn relatie?

Als ik deze vraag hoor dan denk ik altijd “had maar eerder gekomen”. Ik denk aan hoe moeilijk het is om geen liefde meer te voelen voor je partner en rond te moeten lopen met deze twijfels. Ook denk ik aan de partner die loopt met de angst, boosheid, verdriet, frustratie en afwijzing. Ik deze blog vertel ik je hoe je deze moeilijke keuze kunt maken.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ben jij of is je partner vreemdgegaan? En is er nu chaos, ruzie en onzekerheid?

Wanneer je aan de slag gaat met dit werkboek weet ik zeker dat het je helpt rust te creëren in je hoofd en in jullie leven. Je begrijpt wat er met jullie gebeurd en hoe jullie een keuze kunnen maken hoe jullie verder gaan na vreemdgaan. Schrijf je nu in en ontvang het werkboek “Rust in de chaos na vreemdgaan” helemaal gratis in je mailbox. Veel succes!

Je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin