Home » Blog » Relatie en gezin » Waarom bij elkaar blijven voor de kinderen het slechte idee ooit is en hoe je ze wel een fijne jeugd geeft
bij elkaar blijven voor de kinderen

Waarom bij elkaar blijven voor de kinderen het slechte idee ooit is en hoe je ze wel een fijne jeugd geeft

door | 1 mrt, 2022 | Relatie en gezin

Bij elkaar blijven voor de kinderen of scheiden? Of heb je stiekem hoop dat het vanzelf goed komt? Het is een mooie gedachte dat je de verantwoordelijkheid wilt nemen en de kinderen een fijne jeugd wil geven. Maar wat leer je ze eigenlijk… Dat het ‘normaal’ is dat een man en vrouw zo met elkaar leven…

Wat als je jezelf, je partner en de kinderen een liefdevol en harmonieus thuis kunt geven? Eén waarin je als partners samen leeft in liefde en passie. Zonder die eeuwige ruzies en gedoe? Zou je dan niet veel meer recht doen aan jezelf en aan je partner. En zo leer je kinderen wel wat gezonde liefde is. In dit blog vertel ik je hoe je bij elkaar kunt blijven en toch ook gelukkig kunt zijn.

Waarom bij elkaar blijven voor de kinderen niet zorgt voor een gelukkige jeugd

Wat doet dat nu eigenlijk met jou? Onzekerheid over de toekomst, ongelukkig in het heden en nog steeds een verlangen dat de relatie nog wordt zoals je het voor ogen had. Dat je vanzelf over deze dip heen groeit of dat als de kinderen uit huis gaan en jullie weer samen zijn dat de verliefdheid weer opbloeit.

Maar als je kinderen nu 10 zijn. Ga je dan nog 10 jaar zo door? En wat als het een laatbloeier is en lekker lang thuis wilt blijven…

  • Ruzies over seks (de een wil vaker dan de ander)
  • Ruzies over verbouwing (door drukte en stress, maar waar het nou over ging…)
  • Ruzies over geld (wie geeft wat uit en waarom)
  • Ruzies over de opvoeding van de kinderen (de een is streng en de ander juist niet)
  • Ruzies over het huishouden (wie doet wat en vooral wie doet dat allemaal niet)

Bekvechten tot jullie erbij neervallen of jullie zwijgen elkaar dood. Maar ondertussen is er niks opgelost. Natuurlijk kan het weer even een tijdje goed gaan. Vooral als je wat meer ruimte neemt en wat vaker het huis uit bent.

Maar zodra er weer iets voorvalt begint het weer opnieuw. Wat een energie kost dat! En die energie kun je niet steken in de kinderen, je werk, jezelf, het huishouden of vrienden en familie, wat je eigenlijk zo graag wilt doen. Zonde.

Mist jullie relatie dit waardoor het geen gelukkige relatie is

In de liefde doen we allemaal maar wat. Hoe liefde “moet” leren we van onze ouders en mensen om ons heen, uit films en uit eerdere relaties. Er is helaas nog steeds geen relatie les op school. Ik vind het nog steeds een gemis, omdat met de kennis en vaardigheden die ik nu heb, onze relatiecrisis makkelijk had kunnen voorkomen. We hadden elkaar veel pijn en verdriet kunnen besparen.

Helaas leren we allerlei beperkende overtuigingen hoe liefde zou moeten zijn

  • Loyaal zijn naar de partner, ten koste van jezelf
  • Hoe het hoort om liefde naar de ander te tonen
  • Hoe een gezonde relatie eruit ziet

En hebben hopeloze romantische ideeën uit Hollywood films

  • Dat je partner jouw gelukkig zou moeten maken
  • Dat je partner emotionele tekorten uit je jeugd zou moeten gaan vullen, jou compleet maken

Dat we allemaal te weinig kennis en vaardigheden hebben over de liefde is wel duidelijk. Je hoeft alleen maar de cijfers van alle scheidingen erbij te pakken. En hoewel ik weet dat het soms beter is om te scheiden, weet ik ook dat het in veel gevallen niet nodig is. Dat je de liefde kunt laten opbloeien als je hier goed mee omgaat. En dat is niet bij elkaar blijven voor de kinderen en hopen dat het wel goed komt.

Want…

  • communicatie met je partner kun je leren zodat je niet steeds in dezelfde ruzies beland
  • je elkaars liefdestaal kun leren spreken waardoor je elkaar wel vindt in intimiteit
  • jullie relatie spannender en uitdagender kan zijn juist omdat jullie zo verschillend zijn
  • het er niet om gaat hoeveel tijd je voor elkaar hebt maar hoe je die tijd gebruikt

Kun je nagaan wat je allemaal met de energie die je nu verspilt aan het gedoe in je relatie kunt gaan doen. En zeker als je je bedenkt dat een liefdevolle en gelukkige relatie je energie oplevert.

bij elkaar blijven voor de kinderen plezier

Wil jij een liefdevolle relatie en een gelukkig gezin?

Kinderen houden onszelf vaak een spiegel voor. Niet alleen omdat ze erg op jullie lijken en vaak gedrag hebben die je van jezelf herkent (ik moet zelf altijd even slikken als dat gebeurd). Maar ze kunnen ook rake vragen stellen en hebben snel door als het niet zo goed gaat thuis.

Kinderen hebben er last van als de thuis situatie niet zo veilig voelt, bijvoorbeeld als ouders vaak ruzie maken of als een ouder ineens ergens anders gaat wonen. En ze geven vaak zichzelf de schuld van de situatie thuis.

Ik ben een relatietherapeut, gespecialiseerd in het begeleiden van stellen na vreemdgaan. Zeker bij stellen waar sprake in van vreemdgaan, lopen de emoties nog weleens hoog op, wat stress oplevert voor kinderen. Dus juist in deze situatie is het belangrijk om rust te creëren in huis, zodat je zo min mogelijk de routine van kinderen hoeft te veranderen.

In mijn gratis werkboek “Rust in de chaos bij vreemdgaan” help ik je gedachten en emoties te begrijpen, hierdoor wordt gesprekken voeren met je partner wat makkelijker, juist omdat jij nu goed weet wat er met jou aan de hand is.

Wanneer je aan de slag gaat met dit werkboek weet ik zeker dat het je helpt rust te creëren in je hoofd en in jullie leven. Je begrijpt wat er met jullie gebeurd en hoe jullie een keuze kunnen maken hoe jullie verder gaan na vreemdgaan.

Schrijf je nu in en ontvang het werkboek “Rust in de chaos na vreemdgaan” helemaal gratis in je mailbox. Veel succes!

Susanne Umans – van Grafhorst, relatietherapeut

Ik ben gespecialiseerd in het begeleiden van stellen na vreemdgaan. Hierbij gebruik ik de enige bewezen methode, maar ik ben ook ervaringsdeskundige. Ik weet hoe heftig deze periode is. Daarom is het een hele eer om met deze stellen te mogen werken.”

Ik help je graag nog een stap verder

Ben je al klaar voor meer hulp? Dan vind je hieronder 4 manieren om gratis en vrijblijvend kennis met mij te maken.

 

  1. Gratis werkboek “Rust in de chaos na vreemdgaan” | Ik heb een werkboek gemaakt speciaal voor jou als je rondloopt met heftige emoties en je hoofd vol zit met twijfels. Wanneer je aan de slag gaat met dit werkboek weet ik zeker dat het je helpt rust te creëren in je hoofd en in jullie leven. Je begrijpt wat er met jullie gebeurd en hoe jullie een keuze kunnen maken hoe jullie verder gaan na vreemdgaan. Schrijf je nu in en ontvang het werkboek “Rust in de chaos na vreemdgaan” helemaal gratis in je mailbox. Veel succes!
  2. Plan een gratis en vrijblijvende online sessie “Hebben wij een toekomst samen” | In dit gesprek van 45 minuten vertel je over jullie eigen situatie. En gaan we samen na hoe je kunt begrijpen waarom het vreemdgaan is gebeurd en hoe je een goede keuze maakt of jullie samen verder gaan of niet. Klik hier om een gratis en vrijblijvend gesprek te plannen.
  3. Individuele relatietherapie na vreemdgaan | Staat jouw partner niet open voor relatietherapie? Of wil jij graag voor jezelf ontdekken wat er precies is gebeurd en waarom? Met individuele relatietherapie help ik je ontdekken wat voor jou een ideale partner en relatie is, waarom het vreemdgaan is gebeurd en welke impact het echt op jou heeft gehad. Ik help je gedachten te ordenen na vreemdgaan, omgaan met hefige emoties, begrijpen waarom dit is gebeurd, zodat je durft te kiezen voor een toekomst die bij jou past. Klik hier voor een gratis intakegesprek
  4. Samen in relatietherapie na vreemdgaan | Pijn en verdriet een plekje geven. Jezelf, je partner en je relatie beter te begrijpen, zodat jullie kunnen snappen waarom het vreemdgaan is gebeurd en wat er in jullie relatie zou moeten veranderen. Daardoor kunnen jullie een goede beslissing maken of jullie samen verder willen of niet. Klik hier voor een gratis intakegesprek

    Susanne | Relatietherapeut gespecialiseerd in begeleiden van stellen na vreemdgaan

    vreemdgaan therapeut blogHet is mijn missie om stellen te helpen bij de heftige periode na vreemdgaan. De pijn en verdriet verwerken, begrijpen waarom het is gebeurd en een relatie opbouwen met eerlijkheid en vertrouwen

    Gerelateerde artikelen

    Welke ontwikkelingsfases zitten er in een liefdesrelatie?

    Welke ontwikkelingsfases zitten er in een liefdesrelatie?

    Waarom is de ene relatie langdurig goed en komt de ander relatie niet verder dan verliefdheid? De Zwitserse psychiater en relatietherapeut Jürg Willi heeft een fasemodel gemaakt voor de verschillende fasen in een liefdesrelatie. Niet elke relatie doorloopt alle fasen precies zoals in het schema, maar volgens de relatietherapeut ontwikkelt de volgende fase altijd vanuit een eerdere fase. Of een relatie stopt of verder gaat is afhankelijk van deze verschillende fasen. Zolang de fasen goed worden doorlopen, zal de relatie ook verder gaan. In deze blog vertel ik je welke ontwikkelingen een relatie doormaakt en door welke valkuilen een relatie stopt.

    Lees meer
    Irritaties in een relatie | Ik trek het echt niet meer

    Irritaties in een relatie | Ik trek het echt niet meer

    Als we denken aan relatieproblemen denken we snel aan ontrouw en heftige ruzies waarbij het servies door de kamer vliegt. Je denkt dan niet snel aan die kleine irritaties. Die horen er toch gewoon bij. Toch beginnen de relatieproblemen met deze tandpastadop irritaties. Die natte handdoek die niet netjes wordt opgehangen, die sokken die nu weer op de grond liggen, schoenen die niet op het rek worden gezet, vaat die niet in de vaatwasser wordt gezet. In deze blog leg ik uit hoe je hiermee omgaat.

    Lees meer
    Relatie redden? Ontdek hoe je de problemen oplost en die droomrelatie creëert

    Relatie redden? Ontdek hoe je de problemen oplost en die droomrelatie creëert

    “Nou wat denk je, is het nog te redden?” Samen zitten ze voor mij. Een week geleden is de bom gebarsten, waarbij een van hen heeft aangegeven niet gelukkig te zijn in de relatie en twijfelt om ermee te stoppen. De ander heeft nog de hoop dat het goed kan komen. Omdat ze samen kinderen hebben zitten ze bij mij om te kijken of de relatie nog gered kan worden. Er klinkt zowel hoop als verdriet door in deze vraag. En eigenlijk wil ik ze bij de schouders pakken en eens flink door elkaar schudden. Waarom zijn jullie niet 2 jaar geleden gekomen. Ja, ik denk wel dat de relatie nog te redden is. Als je er beide voor open staat en het werk ervoor wilt doen. In dit blog vertel ik je hoe je dit doet.

    Lees meer

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Tweet
    Share
    Share
    Pin