Home » Blog » Relatie en gezin » Waarom bij elkaar blijven voor de kinderen het slechte idee ooit is en hoe je ze wel een fijne jeugd geeft
bij elkaar blijven voor de kinderen

Waarom bij elkaar blijven voor de kinderen het slechte idee ooit is en hoe je ze wel een fijne jeugd geeft

door | 1 mrt, 2022 | Relatie en gezin

Bij elkaar blijven voor de kinderen of scheiden? Of heb je stiekem hoop dat het vanzelf goed komt? Het is een mooie gedachte dat je de verantwoordelijkheid wilt nemen en de kinderen een fijne jeugd wil geven. Maar wat leer je ze eigenlijk… Dat het ‘normaal’ is dat een man en vrouw zo met elkaar leven…

Wat als je jezelf, je partner en de kinderen een liefdevol en harmonieus thuis kunt geven? Eén waarin je als partners samen leeft in liefde en passie. Zonder die eeuwige ruzies en gedoe? Zou je dan niet veel meer recht doen aan jezelf en aan je partner. En zo leer je kinderen wel wat gezonde liefde is. In dit blog vertel ik je hoe je bij elkaar kunt blijven en toch ook gelukkig kunt zijn.

Waarom bij elkaar blijven voor de kinderen niet zorgt voor een gelukkige jeugd

Wat doet dat nu eigenlijk met jou? Onzekerheid over de toekomst, ongelukkig in het heden en nog steeds een verlangen dat de relatie nog wordt zoals je het voor ogen had. Dat je vanzelf over deze dip heen groeit of dat als de kinderen uit huis gaan en jullie weer samen zijn dat de verliefdheid weer opbloeit.

Maar als je kinderen nu 10 zijn. Ga je dan nog 10 jaar zo door? En wat als het een laatbloeier is en lekker lang thuis wilt blijven…

 • Ruzies over seks (de een wil vaker dan de ander)
 • Ruzies over verbouwing (door drukte en stress, maar waar het nou over ging…)
 • Ruzies over geld (wie geeft wat uit en waarom)
 • Ruzies over de opvoeding van de kinderen (de een is streng en de ander juist niet)
 • Ruzies over het huishouden (wie doet wat en vooral wie doet dat allemaal niet)

Bekvechten tot jullie erbij neervallen of jullie zwijgen elkaar dood. Maar ondertussen is er niks opgelost. Natuurlijk kan het weer even een tijdje goed gaan. Vooral als je wat meer ruimte neemt en wat vaker het huis uit bent.

Maar zodra er weer iets voorvalt begint het weer opnieuw. Wat een energie kost dat! En die energie kun je niet steken in de kinderen, je werk, jezelf, het huishouden of vrienden en familie, wat je eigenlijk zo graag wilt doen. Zonde.

Ontdek hoe gaat van gedoe in je relatie naar plezier in je relatie

Meld je aan voor de gratis 3-delige relatiesucces workshop

Mist jullie relatie dit waardoor het geen gelukkige relatie is

In de liefde doen we allemaal maar wat. Hoe liefde “moet” leren we van onze ouders en mensen om ons heen, uit films en uit eerdere relaties. Er is helaas nog steeds geen relatie les op school. Ik vind het nog steeds een gemis, omdat met de kennis en vaardigheden die ik nu heb, onze relatiecrisis makkelijk had kunnen voorkomen. We hadden elkaar veel pijn en verdriet kunnen besparen.

Helaas leren we allerlei beperkende overtuigingen hoe liefde zou moeten zijn

 • Loyaal zijn naar de partner, ten koste van jezelf
 • Hoe het hoort om liefde naar de ander te tonen
 • Hoe een gezonde relatie eruit ziet

En hebben hopeloze romantische ideeën uit Hollywood films

 • Dat je partner jouw gelukkig zou moeten maken
 • Dat je partner emotionele tekorten uit je jeugd zou moeten gaan vullen, jou compleet maken

Dat we allemaal te weinig kennis en vaardigheden hebben over de liefde is wel duidelijk. Je hoeft alleen maar de cijfers van alle scheidingen erbij te pakken. En hoewel ik weet dat het soms beter is om te scheiden, weet ik ook dat het in veel gevallen niet nodig is. Dat je de liefde kunt laten opbloeien als je hier goed mee omgaat. En dat is niet bij elkaar blijven voor de kinderen en hopen dat het wel goed komt.

Want…

 • communicatie met je partner kun je leren zodat je niet steeds in dezelfde ruzies beland
 • je elkaars liefdestaal kun leren spreken waardoor je elkaar wel vindt in intimiteit
 • jullie relatie spannender en uitdagender kan zijn juist omdat jullie zo verschillend zijn
 • het er niet om gaat hoeveel tijd je voor elkaar hebt maar hoe je die tijd gebruikt

Kun je nagaan wat je allemaal met de energie die je nu verspilt aan het gedoe in je relatie kunt gaan doen. En zeker als je je bedenkt dat een liefdevolle en gelukkige relatie je energie oplevert.

bij elkaar blijven voor de kinderen plezier

Nu kun je je relatie redden en écht gelukkig zijn samen

Misschien is het eerlijk om te zeggen dat deze poging om een liefdevol en gelukkig huwelijk te bouwen is mislukt. Geen schuld en geen schande. Iedereen valt wel een keer. Wat wel erg is, is om te blijven liggen.

Speciaal voor stellen met kinderen heb ik de relatiesucces-methode ontwikkeld. Omdat ik ook uit eigen ervaring weet hoe lastig het is om je relatie goed te houden als er eenmaal kinderen zijn. Door minder tijd met elkaar, meer verantwoordelijkheden en minder vrijheid is het makkelijk om elkaar kwijt te raken.

Het voelt dan alsof bij elkaar blijven voor de kinderen of scheiden de enige opties zijn. Maar er is nog zoveel meer dat je kunt doen, zodat de liefde en passie weer terug kan komen.

In mijn gratis 3-delige relatiesucces workshop ga ik je hiermee helpen. Waardoor jij precies weet hoe je een liefdevolle relatie en gelukkig gezin creëert. Zo ingewikkeld is het helemaal niet, maar je moet het wel weten. Dat gaat jullie zoveel helpen. En dat gun ik jou ook.

Je kunt je hieronder gratis inschrijven, de workshop is op 28, 29 en 30 maart. En maak je geen zorgen je ontvangt de workshop in je mailbox, zodat je de video’s kunt kijken wanneer het jou uitkomt.

Wil jij weer gelukkig zijn in je relatie en weer plezier maken met je partner en gezin?

Meld je aan voor de gratis 3-delige relatiesucces workshop. Je leert hoe je een liefdevolle relatie en gelukkig gezin creëert, waarin je de harmonie, de liefde, de passie en hét plezier kunt voelen.

Susanne | Relatiecoach voor stellen met kinderen

Het is mijn missie om stellen met kinderen te begeleiden bij het creëren van een liefdevolle relatie en gezin, ondanks alle moeilijkheden met werk, huishouden en opvoeding, zodat ze weer kunnen genieten van elkaar.

Gerelateerde artikelen

Duidelijk communiceren | Dat ging dus helemaal fout

Duidelijk communiceren | Dat ging dus helemaal fout

Duidelijk communiceren kan soms zo lastig zijn als je een druk gezin hebt. Je bent bezig met alles wat er nog op de lijst staat. Als je partner dan komt met nog meer dingen die in de week moeten passen, kan soms de stress je naar de nek vliegen. Zoals bij mij gebeurde, ook als relatiecoach gaat het niet altijd zoals je zou willen.

lees verder
Welke ontwikkelingsfases zitten er in een liefdesrelatie?

Welke ontwikkelingsfases zitten er in een liefdesrelatie?

Waarom is de ene relatie langdurig goed en komt de ander relatie niet verder dan verliefdheid? De Zwitserse psychiater en relatietherapeut Jürg Willi heeft een fasemodel gemaakt voor de verschillende fasen in een liefdesrelatie. Niet elke relatie doorloopt alle fasen precies zoals in het schema, maar volgens de relatietherapeut ontwikkelt de volgende fase altijd vanuit een eerdere fase. Of een relatie stopt of verder gaat is afhankelijk van deze verschillende fasen. Zolang de fasen goed worden doorlopen, zal de relatie ook verder gaan. In deze blog vertel ik je welke ontwikkelingen een relatie doormaakt en door welke valkuilen een relatie stopt.

lees verder
Relatie redden? Ontdek hoe je de problemen oplost en die droomrelatie creëert

Relatie redden? Ontdek hoe je de problemen oplost en die droomrelatie creëert

“Nou wat denk je, is het nog te redden?” Samen zitten ze voor mij. Een week geleden is de bom gebarsten, waarbij een van hen heeft aangegeven niet gelukkig te zijn in de relatie en twijfelt om ermee te stoppen. De ander heeft nog de hoop dat het goed kan komen. Omdat ze samen kinderen hebben zitten ze bij mij om te kijken of de relatie nog gered kan worden. Er klinkt zowel hoop als verdriet door in deze vraag. En eigenlijk wil ik ze bij de schouders pakken en eens flink door elkaar schudden. Waarom zijn jullie niet 2 jaar geleden gekomen. Ja, ik denk wel dat de relatie nog te redden is. Als je er beide voor open staat en het werk ervoor wilt doen. In dit blog vertel ik je hoe je dit doet.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

relatievragen ebook aanmelden

Gratis download: Relatievragen die niet zwaar en moeilijk zijn, maar zorgen voor verbinding en plezier in je relatie. Zodat je elkaar weer 'ziet' zoals in het begin van jullie relatie

Je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin