Home » Blog » Relatie en gezin » Hoe creëer je een warme en harmonieuze kerst met jou gezin?
warme kerst gezin

Hoe creëer je een warme en harmonieuze kerst met jou gezin?

door | 26 okt, 2021 | Relatie en gezin

Druk, druk en nog eens druk…. Is dit hoe de kerstdagen bij jullie gaan? Merk je dat je je best doet om er gezellige dagen van te maken, maar krijgen jullie toch weer ruzie? Kun je die ruzie van vorig jaar nog wel herinneren en ben je bang dat dit jaar niet beter gaat worden?

In dit blog vertel ik je hoe je wel een gezellige, warme en harmonieuze kerst creëert voor jullie en jullie gezin.

Waarom zijn er juist relatieproblemen met de kerst?

Kerst werkt als een vergrootglas op jullie relatie. Sinds er kinderen zijn is het leven sowieso al druk geworden. Er zijn veel verplichtingen en verantwoordelijkheden. Ook merk je dat er minder tijd is om aan je partner te besteden, laat staan dat je tijd hebt voor jezelf.

Doordat de balans zo anders is geworden in jullie relatie kun je problemen gaan ervaren. Er komen steeds meer ruzies en er is minder intimiteit. De verbinding en de liefde voor je partner wordt langzaam minder. Je bent elkaar aan het kwijt raken.

Dit is extra te merken tijdens de feestdagen. We willen zo graag dat de kerstdagen warm zijn en gezellig, waardoor de problemen in de relatie meer gaan opvallen. Je bent teleurgesteld en hierdoor kun je je eenzaam en verdrietig gaan voelen. Maar hier kun je wat aan doen.

Waar zie jij tegenop als je denkt aan kerst?

Als ik terug denk aan een aantal jaar geleden met kerst, krijg ik nog de rillingen. Het gedoe begon dan al in oktober, omdat dan de kerstplanning gemaakt moest worden. Wanneer eten we bij wie, bij wie zijn we vorig jaar de eerste kerstdag geweest. Je wilt niemand teleurstellen, maar eigenlijk had ik er al helemaal geen zin meer in. Alle tijd was al volgepland met verplichtingen en moetjes.

Mijn man en ik waren het er vaak ook niet mee eens en ik merkte dat we al makkelijker ruzie kregen. Vooral ruzie om van die onzinnige dingen.

Daarbij komt nog de boodschappen, koken voor het kerstdiner op school, mooie kleding voor ons en de kinderen uitkiezen en versieringen bij ons thuis (terwijl we er niet eens waren met de kerstdagen).

Het is de grootste valkuil in de liefde, teveel dingen willen doen. Deze ook nog helemaal perfect willen doen. Je neemt te veel hooi op je vork. Het gevolg is dat je moe bent en je geen tijd hebt besteed aan wat wel echt belangrijk is.

Ruzies met je partner liggen dan op de loer. Zelf ben je ook wat prikkelbaarder en het is moeilijker om op een goede manier met elkaar te praten.

Wat is voor jou een gezellige kerst?

Als jullie het zelf eens voor het uitkiezen hadden? Wat zou dan voor jullie een ideale kerst zijn? Zelf ben ik nog steeds blij dat we het kerstgedoe vermindert hebben. We zijn een keer lekker op vakantie gegaan. Een huisje gehuurd en helemaal geen verplichtingen gehad. Nu zeggen we 1 dag is voor familie of vrienden en 1 dag is voor onszelf. Daar komt niemand aan.

Lekker wandelen overdag en ’s avonds gourmetten. Geen culinaire hoogstandjes, maar leuk samen met de kinderen genieten van het eten. Er is dan uitgebreid tijd om de cadeautjes uit te pakken en lekker te spelen. Het geeft enorm veel rust in ons gezin.

warme kerst gezin ideaal

Susanne Umans – van Grafhorst, relatietherapeut

Ik ben gespecialiseerd in het begeleiden van stellen na vreemdgaan. Hierbij gebruik ik de enige bewezen methode, maar ik ben ook ervaringsdeskundige. Ik weet hoe heftig deze periode is. Daarom is het een hele eer om met deze stellen te mogen werken.”

Ik help je graag nog een stap verder

Ben je al klaar voor meer hulp? Dan vind je hieronder 4 manieren om gratis en vrijblijvend kennis met mij te maken.

 

 1. Gratis werkboek “Rust in de chaos na vreemdgaan” | Ik heb een werkboek gemaakt speciaal voor jou als je rondloopt met heftige emoties en je hoofd vol zit met twijfels. Wanneer je aan de slag gaat met dit werkboek weet ik zeker dat het je helpt rust te creëren in je hoofd en in jullie leven. Je begrijpt wat er met jullie gebeurd en hoe jullie een keuze kunnen maken hoe jullie verder gaan na vreemdgaan. Schrijf je nu in en ontvang het werkboek “Rust in de chaos na vreemdgaan” helemaal gratis in je mailbox. Veel succes!
 2. Plan een gratis en vrijblijvende online sessie “Hebben wij een toekomst samen” | In dit gesprek van 45 minuten vertel je over jullie eigen situatie. En gaan we samen na hoe je kunt begrijpen waarom het vreemdgaan is gebeurd en hoe je een goede keuze maakt of jullie samen verder gaan of niet. Klik hier om een gratis en vrijblijvend gesprek te plannen.
 3. Individuele relatietherapie na vreemdgaan | Staat jouw partner niet open voor relatietherapie? Of wil jij graag voor jezelf ontdekken wat er precies is gebeurd en waarom? Met individuele relatietherapie help ik je ontdekken wat voor jou een ideale partner en relatie is, waarom het vreemdgaan is gebeurd en welke impact het echt op jou heeft gehad. Ik help je gedachten te ordenen na vreemdgaan, omgaan met hefige emoties, begrijpen waarom dit is gebeurd, zodat je durft te kiezen voor een toekomst die bij jou past. Klik hier voor een gratis intakegesprek
 4. Samen in relatietherapie na vreemdgaan | Pijn en verdriet een plekje geven. Jezelf, je partner en je relatie beter te begrijpen, zodat jullie kunnen snappen waarom het vreemdgaan is gebeurd en wat er in jullie relatie zou moeten veranderen. Daardoor kunnen jullie een goede beslissing maken of jullie samen verder willen of niet. Klik hier voor een gratis intakegesprek

  Susanne | Relatietherapeut gespecialiseerd in begeleiden van stellen na vreemdgaan

  vreemdgaan therapeut blogHet is mijn missie om stellen te helpen bij de heftige periode na vreemdgaan. De pijn en verdriet verwerken, begrijpen waarom het is gebeurd en een relatie opbouwen met eerlijkheid en vertrouwen

  Gerelateerde artikelen

  Irritaties in een relatie | Ik trek het echt niet meer

  Irritaties in een relatie | Ik trek het echt niet meer

  Als we denken aan relatieproblemen denken we snel aan ontrouw en heftige ruzies waarbij het servies door de kamer vliegt. Je denkt dan niet snel aan die kleine irritaties. Die horen er toch gewoon bij. Toch beginnen de relatieproblemen met deze tandpastadop irritaties. Die natte handdoek die niet netjes wordt opgehangen, die sokken die nu weer op de grond liggen, schoenen die niet op het rek worden gezet, vaat die niet in de vaatwasser wordt gezet. In deze blog leg ik uit hoe je hiermee omgaat.

  lees verder
  Relatie redden? Ontdek hoe je de problemen oplost en die droomrelatie creëert

  Relatie redden? Ontdek hoe je de problemen oplost en die droomrelatie creëert

  “Nou wat denk je, is het nog te redden?” Samen zitten ze voor mij. Een week geleden is de bom gebarsten, waarbij een van hen heeft aangegeven niet gelukkig te zijn in de relatie en twijfelt om ermee te stoppen. De ander heeft nog de hoop dat het goed kan komen. Omdat ze samen kinderen hebben zitten ze bij mij om te kijken of de relatie nog gered kan worden. Er klinkt zowel hoop als verdriet door in deze vraag. En eigenlijk wil ik ze bij de schouders pakken en eens flink door elkaar schudden. Waarom zijn jullie niet 2 jaar geleden gekomen. Ja, ik denk wel dat de relatie nog te redden is. Als je er beide voor open staat en het werk ervoor wilt doen. In dit blog vertel ik je hoe je dit doet.

  lees verder
  Kiezen voor jezelf of voor je gezin?

  Kiezen voor jezelf of voor je gezin?

  Kiezen voor jezelf of je gezin? Het voelt als een onmogelijke keuze om te maken. Kiezen voor je relatie voelt als zelfopoffering, maar kiezen voor jezelf voelt zó egoïstisch. Zeker omdat je niet alleen je partner maar ook je kinderen hierdoor pijn zal doen. Maar er is nog een mogelijkheid. Ik leg het je uit in dit blog.

  lees verder

  0 Reacties

  Verzend een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ben jij of is je partner vreemdgegaan? En is er nu chaos, ruzie en onzekerheid?

  Wanneer je aan de slag gaat met dit werkboek weet ik zeker dat het je helpt rust te creëren in je hoofd en in jullie leven. Je begrijpt wat er met jullie gebeurd en hoe jullie een keuze kunnen maken hoe jullie verder gaan na vreemdgaan. Schrijf je nu in en ontvang het werkboek “Rust in de chaos na vreemdgaan” helemaal gratis in je mailbox. Veel succes!

  Je hebt je met succes ingeschreven!

  Tweet
  Share
  Share
  Pin