Home » Blog » Relatie en gezin » Hoe creëer je een warme en harmonieuze kerst met jou gezin?
warme kerst gezin

Hoe creëer je een warme en harmonieuze kerst met jou gezin?

door | 26 okt, 2021 | Relatie en gezin

Druk, druk en nog eens druk…. Is dit hoe de kerstdagen bij jullie gaan? Merk je dat je je best doet om er gezellige dagen van te maken, maar krijgen jullie toch weer ruzie? Kun je die ruzie van vorig jaar nog wel herinneren en ben je bang dat dit jaar niet beter gaat worden?

In dit blog vertel ik je hoe je wel een gezellige, warme en harmonieuze kerst creëert voor jullie en jullie gezin.

Waarom zijn er juist relatieproblemen met de kerst?

Kerst werkt als een vergrootglas op jullie relatie. Sinds er kinderen zijn is het leven sowieso al druk geworden. Er zijn veel verplichtingen en verantwoordelijkheden. Ook merk je dat er minder tijd is om aan je partner te besteden, laat staan dat je tijd hebt voor jezelf.

Doordat de balans zo anders is geworden in jullie relatie kun je problemen gaan ervaren. Er komen steeds meer ruzies en er is minder intimiteit. De verbinding en de liefde voor je partner wordt langzaam minder. Je bent elkaar aan het kwijt raken.

Dit is extra te merken tijdens de feestdagen. We willen zo graag dat de kerstdagen warm zijn en gezellig, waardoor de problemen in de relatie meer gaan opvallen. Je bent teleurgesteld en hierdoor kun je je eenzaam en verdrietig gaan voelen. Maar hier kun je wat aan doen.

Willen jullie dit jaar echt genieten van jullie relatie en gezin met kerst?

Meld je dan aan voor de 10 daagse email-cursus en ontdek hoe jullie dit jaar die warme, harmonieuze en gezellige kerst creëren

Waar zie jij tegenop als je denkt aan kerst?

Als ik terug denk aan een aantal jaar geleden met kerst, krijg ik nog de rillingen. Het gedoe begon dan al in oktober, omdat dan de kerstplanning gemaakt moest worden. Wanneer eten we bij wie, bij wie zijn we vorig jaar de eerste kerstdag geweest. Je wilt niemand teleurstellen, maar eigenlijk had ik er al helemaal geen zin meer in. Alle tijd was al volgepland met verplichtingen en moetjes.

Mijn man en ik waren het er vaak ook niet mee eens en ik merkte dat we al makkelijker ruzie kregen. Vooral ruzie om van die onzinnige dingen.

Daarbij komt nog de boodschappen, koken voor het kerstdiner op school, mooie kleding voor ons en de kinderen uitkiezen en versieringen bij ons thuis (terwijl we er niet eens waren met de kerstdagen).

Het is de grootste valkuil in de liefde, teveel dingen willen doen. Deze ook nog helemaal perfect willen doen. Je neemt te veel hooi op je vork. Het gevolg is dat je moe bent en je geen tijd hebt besteed aan wat wel echt belangrijk is.

Ruzies met je partner liggen dan op de loer. Zelf ben je ook wat prikkelbaarder en het is moeilijker om op een goede manier met elkaar te praten.

Wat is voor jou een gezellige kerst?

Als jullie het zelf eens voor het uitkiezen hadden? Wat zou dan voor jullie een ideale kerst zijn? Zelf ben ik nog steeds blij dat we het kerstgedoe vermindert hebben. We zijn een keer lekker op vakantie gegaan. Een huisje gehuurd en helemaal geen verplichtingen gehad. Nu zeggen we 1 dag is voor familie of vrienden en 1 dag is voor onszelf. Daar komt niemand aan.

Lekker wandelen overdag en ’s avonds gourmetten. Geen culinaire hoogstandjes, maar leuk samen met de kinderen genieten van het eten. Er is dan uitgebreid tijd om de cadeautjes uit te pakken en lekker te spelen. Het geeft enorm veel rust in ons gezin.

warme kerst gezin ideaal

Hoe creëren jullie een warme, harmonieuze en gezellige kerst?

Tegen welke problemen lopen jullie aan met de kerst? Is dat ook gedoe met familie of zijn er ruzies over de opvoeding van de kinderen. Misschien merk je juist met de kerst hoe verschillend jullie zijn en kan je je daar enorm aan irriteren.

Deze kerst gaan jullie wel een warme, gezellige en harmonieuze kerst creëren met mijn email-cursus. Hierin ontdek je hoe jullie om kunnen gaan met de problemen in jullie relatie rond de kerstdagen.
Meld je meteen hieronder aan!

Willen jullie dit jaar echt genieten van jullie relatie en gezin met kerst?

Meld je dan aan voor de 10 daagse email-cursus en ontdek hoe jullie dit jaar die warme, harmonieuze en gezellige kerst creëren

Susanne | Relatiecoach voor stellen met kinderen

Het is mijn missie om stellen met kinderen te begeleiden bij het creëren van een liefdevolle relatie en gezin, ondanks alle moeilijkheden met werk, huishouden en opvoeding, zodat ze weer kunnen genieten van elkaar.

Gerelateerde artikelen

Waarom bij elkaar blijven voor de kinderen het slechte idee ooit is en hoe je ze wel een fijne jeugd geeft

Waarom bij elkaar blijven voor de kinderen het slechte idee ooit is en hoe je ze wel een fijne jeugd geeft

Blijven we bij elkaar voor de kinderen of gaan we scheiden? Heb je stiekem hoop dat het vanzelf goed komt als de kinderen uit huis gaan? Het is een mooie gedachte dat je de verantwoordelijkheid wilt nemen en de kinderen een fijne jeugd wil geven. Maar wat leer je ze eigenlijk… Dat het ‘normaal’ is dat een man en vrouw zo met elkaar leven… Wat als je jezelf, je partner en de kinderen een liefdevol en harmonieus thuis kunt geven? Eén waarin je als partners samen leeft in liefde en passie. Zonder die eeuwige ruzies en gedoe? Zou je dan niet veel meer recht doen aan jezelf en aan je partner. En zo leer je kinderen wel wat gezonde liefde is. In dit blog vertel ik je hoe je bij elkaar kunt blijven en toch ook gelukkig kunt zijn.

lees verder
Niet gelukkig in je relatie? | Leer van gelukkige stellen

Niet gelukkig in je relatie? | Leer van gelukkige stellen

Hoe komt het dat sommige stellen een leven lang gelukkig zijn en andere stellen na veel verdriet en ellende besluiten dat ze veel beter af zijn zonder elkaar? Veel mensen denken dat gelukkige stellen veel minder ruzies hebben. Maar klopt dat eigenlijk wel? Uit onderzoek blijkt dat gelukkige stellen niet minder ruzie hebben, maar wel anders met de ruzies omgaan dan ongelukkige stellen. Ze hebben een andere aanpak bij problemen en uitdagingen en hebben, en deze is belangrijk, realistischere verwachtingen van elkaar. Voel jij je nu ongelukkig in je relatie? Door deze punten in je relatie te verbeteren, zorg je voor meer geluk in jouw relatie.

lees verder
6 tips voor een goede relatie

6 tips voor een goede relatie

Elke relatie heeft zo zijn moeilijkheden. Sommige van die moeilijkheden komen van buitenaf en andere komen van binnenuit. Deze moeilijkheden komen steeds terug, oude en nieuwe. Om te kunnen omgaan met deze moeilijkheden is veel energie, aandacht en inzet nodig. Het hebben en onderhouden van een relatie wordt ons helaas niet van jongs af aan geleerd, en dan nemen we vaak ook nog een hoop bagage mee van ons ouderlijk huis of eerdere relaties. In deze blog 6 tips voor een goede relatie.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

relatievragen ebook aanmelden

Gratis download: Relatievragen die niet zwaar en moeilijk zijn, maar zorgen voor verbinding en plezier in je relatie. Zodat je elkaar weer 'ziet' zoals in het begin van jullie relatie

Je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin