Home » Blog » Meer intimiteit » 3 tips om de intimiteit te herstellen in je relatie
intimiteit herstellen

3 tips om de intimiteit te herstellen in je relatie

door | 7 sep, 2020 | Meer intimiteit

Naast genot en plezier is seks ook een bron van geheimen, ongemak en verdriet. Met intimiteit kun je je relatie versterken en verdiepen, maar als de communicatie moeilijk verloopt wordt het een bron van frustratie en gekwetste gevoelens.

Stellen kunnen erg worstelen in hun relatie met intimiteit. Als mensen praten over intimiteit is dit vaak onnauwkeurig, indirect en onvolledig. Op de vraag wat vind je dan precies fijn, komt meestal geen duidelijk antwoord.

De meest voorkomende seksuele problemen die het herstel van intimiteit in je relatie in de weg staan zijn het verschil in verlangen tussen partners of de afwezigheid of vermindering van seksuele behoeftes en zin.

Is minder zin in intimiteit een aangeleerd probleem?

Stereotype heeft de vrouw vaak minder zin in seks dan de man of wil zij niet alles uitproberen wat de man graag zou willen.

Grappig genoeg wordt dit probleem nooit beschreven als een te vaak of te veel seks willen van de man. Blijkbaar is de collectieve opvatting of overtuiging dat veel seks hebben in je relatie gezond is of beter is. Minder zin of behoefte hebben in intimiteit wordt dan gezien als niet normaal en dus als een probleem.

Als je goed om kunt gaan met deze verschillen dan ontstaan er geen problemen. Maar meestal ervaren partners het als een probleem omdat gevoelens van afwijzing, opdringerigheid en frustratie van onbevredigde behoeften op de loer liggen.

Wat seks betreft is er ook geen normaal. Of een bepaalde hoeveelheid seks die zou moeten. Sommige mensen hebben nu eenmaal minder behoefte aan seks dan anderen.

Als je merkt dat je vroeger wel vaak zin had en tegenwoordig niet vaak, is het verstandig eens te bekijken wat daar de oorzaak van is.

intimiteit herstellen tips

Tip 1: Besteden jullie nog wel genoeg aandacht aan elkaar en aan jezelf?

Doen jullie nog genoeg samen? Hebben jullie tijd om te ontspannen voordat je naar de slaapkamer gaat? Zin in seks hebben is vaak makkelijker voor de man dan voor de vrouw.

Veel vrouwen zijn de hele dag “aan”. Zorgen voor de kinderen, zorgen voor het huishouden, zorgen voor haar partner, zorgen dat alles gedaan wordt vandaag.

Wanneer je de hele dag “aan” staat ervaar je veel stress. Hoe meer stress hoe minder zin in intimiteit. Om de intimteit te herstellen, zorg dat je ook even een moment op de dag neemt om even helemaal niks te doen en tijd voor jezelf te nemen.

 

Tip 2: Is er nog wel genoeg mogelijkheid om intiem te zijn?

Als er bijvoorbeeld altijd een kind in bed ligt, wordt de mogelijkheid flink beperkt. Gaan jullie samen naar boven of blijft er altijd iemand wat langer zitten? Hebben jullie een tv op de slaapkamer en val je gewoon in slaap tijdens een programma? Maak ruimte in je planning voor intimiteit.

Wanneer ik dit voorstel aan stellen zeggen ze: “Maar intimiteit moet toch spontaan?”. Dat is de grootste onzin en een van de grootste oorzaken van problemen met intimiteit. Na zoveel jaar samen gaat het echt niet meer spontaan. Maak er gewoon tijd voor en maak het moment speciaal.

Tip 3: Besteden jullie genoeg tijd aan de kleine dingen?

Vaak wordt bij seks alleen gedacht aan de penetratie. Seks is veel meer dan dat. Ook een hand op het been van je partner leggen, even wrijven over haar rug, kusje voordat je weggaat, een lange zoen bij thuiskomst, complimenten geven, enz. zijn allemaal vormen van seks.

Maak gedurende de dag wat vaker even contact met je partner op deze manier, hierdoor verhoog je de behoefte en zin in seks.

Als jullie deze kleine dingen niet doen, is er weinig intimiteit en dus weinig zin in seks. Als je deze dingen wel doet heb je eigenlijk veel vaker seks dan je eigenlijk dacht. 😉

Wil jij de intimiteit in je relatie herstellen?

Kunnen jullie wel wat hulp gebruiken bij het oplossen van de problemen rondom initmiteit in jullie relatie? Ik begeleid stellen met kinderen bij de moeilijkheden in hun relatie naar een liefdevolle relatie en een gelukkig gezin.

Vraag een gratis relatie-advies gesprek aan en ontdek hoe jullie de problemen in jullie relatie kunnen oplossen. Ik help je graag!

Susanne Umans – van Grafhorst, relatietherapeut

Ik ben gespecialiseerd in het begeleiden van stellen na vreemdgaan. Hierbij gebruik ik de enige bewezen methode, maar ik ben ook ervaringsdeskundige. Ik weet hoe heftig deze periode is. Daarom is het een hele eer om met deze stellen te mogen werken.”

Ik help je graag nog een stap verder

Ben je al klaar voor meer hulp? Dan vind je hieronder 4 manieren om gratis en vrijblijvend kennis met mij te maken.

 

 1. Gratis werkboek “Rust in de chaos na vreemdgaan” | Ik heb een werkboek gemaakt speciaal voor jou als je rondloopt met heftige emoties en je hoofd vol zit met twijfels. Wanneer je aan de slag gaat met dit werkboek weet ik zeker dat het je helpt rust te creëren in je hoofd en in jullie leven. Je begrijpt wat er met jullie gebeurd en hoe jullie een keuze kunnen maken hoe jullie verder gaan na vreemdgaan. Schrijf je nu in en ontvang het werkboek “Rust in de chaos na vreemdgaan” helemaal gratis in je mailbox. Veel succes!
 2. Plan een gratis en vrijblijvende online sessie “Hebben wij een toekomst samen” | In dit gesprek van 45 minuten vertel je over jullie eigen situatie. En gaan we samen na hoe je kunt begrijpen waarom het vreemdgaan is gebeurd en hoe je een goede keuze maakt of jullie samen verder gaan of niet. Klik hier om een gratis en vrijblijvend gesprek te plannen.
 3. Individuele relatietherapie na vreemdgaan | Staat jouw partner niet open voor relatietherapie? Of wil jij graag voor jezelf ontdekken wat er precies is gebeurd en waarom? Met individuele relatietherapie help ik je ontdekken wat voor jou een ideale partner en relatie is, waarom het vreemdgaan is gebeurd en welke impact het echt op jou heeft gehad. Ik help je gedachten te ordenen na vreemdgaan, omgaan met hefige emoties, begrijpen waarom dit is gebeurd, zodat je durft te kiezen voor een toekomst die bij jou past. Klik hier voor een gratis intakegesprek
 4. Samen in relatietherapie na vreemdgaan | Pijn en verdriet een plekje geven. Jezelf, je partner en je relatie beter te begrijpen, zodat jullie kunnen snappen waarom het vreemdgaan is gebeurd en wat er in jullie relatie zou moeten veranderen. Daardoor kunnen jullie een goede beslissing maken of jullie samen verder willen of niet. Klik hier voor een gratis intakegesprek

  Susanne | Relatietherapeut gespecialiseerd in begeleiden van stellen na vreemdgaan

  vreemdgaan therapeut blogHet is mijn missie om stellen te helpen bij de heftige periode na vreemdgaan. De pijn en verdriet verwerken, begrijpen waarom het is gebeurd en een relatie opbouwen met eerlijkheid en vertrouwen

  Gerelateerde artikelen

  Ken jij de 3 redenen waarom vrouwen geen zin hebben in seks | Seksuele blokkade van een vrouw opheffen

  Ken jij de 3 redenen waarom vrouwen geen zin hebben in seks | Seksuele blokkade van een vrouw opheffen

  Seks na het krijgen van kinderen lijkt er maar niet van te komen. Dan ligt er weer een snotterend en huilend kind in je bed of je bent veel te moe. En als het dan wel kan is er geen zin. Je ziet van die gelukkige stellen voorbij komen die nergens last van lijken te hebben. Doen die stellen het veel beter? Of doen jullie het gewoon fout? Horen jullie eigenlijk wel bij elkaar of kun je niet verwachten dat het huwelijk levenslang gelukkig is… In dit blog vertel ik je 3 redenen waarom vrouwen geen zin hebben in seks na het krijgen van kinderen en wat gelukkige stellen anders doen.

  lees verder
  Liefdestalen | 5 Manieren om liefde te tonen aan je partner

  Liefdestalen | 5 Manieren om liefde te tonen aan je partner

  Laten jullie elkaar nog wel eens zien dat je van elkaar houd? Of zorgt het nu vooral voor frustratie en verdriet. Met vragen zoals: “Waarom wil mijn partner zijn gevoelens niet met mij delen?” of “Waarom neemt mijn partner nooit een bloemetje voor mij mee?” of “Waarom houd mijn partner zich niet aan de afspraken?” Het ligt niet aan jou of aan je partner, maar aan jullie liefdestalen.

  Hoe zou het in de liefde zijn tussen jullie als jij en je partner precies zouden weten hoe je elkaar liefde toont. In dit blog vertel ik je hoe je de liefdestalen van jezelf en je partner kunt herkennen en spreken, zodat je de verbinding en intimiteit kunt laten opbloeien in jullie relatie.

  lees verder

  0 Reacties

  Verzend een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ben jij of is je partner vreemdgegaan? En is er nu chaos, ruzie en onzekerheid?

  Wanneer je aan de slag gaat met dit werkboek weet ik zeker dat het je helpt rust te creëren in je hoofd en in jullie leven. Je begrijpt wat er met jullie gebeurd en hoe jullie een keuze kunnen maken hoe jullie verder gaan na vreemdgaan. Schrijf je nu in en ontvang het werkboek “Rust in de chaos na vreemdgaan” helemaal gratis in je mailbox. Veel succes!

  Je hebt je met succes ingeschreven!

  Tweet
  Share
  Share
  Pin