Home » Blog » Meer intimiteit » Ken jij de 3 redenen waarom vrouwen geen zin hebben in seks | Seksuele blokkade van een vrouw opheffen
seksuele blokkade vrouw opheffen

Ken jij de 3 redenen waarom vrouwen geen zin hebben in seks | Seksuele blokkade van een vrouw opheffen

door | 18 jan, 2022 | Meer intimiteit

Seks na het krijgen van kinderen lijkt er maar niet van te komen. Dan ligt er weer een snotterend en huilend kind in je bed of je bent veel te moe. En als het dan wel kan is er geen zin. Je ziet van die gelukkige stellen voorbij komen die nergens last van lijken te hebben. Doen die stellen het veel beter? Of doen jullie het gewoon fout? Horen jullie eigenlijk wel bij elkaar of kun je niet verwachten dat het huwelijk levenslang gelukkig is… In dit blog vertel ik hoe je de seksuele blokkade van een vrouw kunt opheffen en 3 redenen waarom vrouwen geen zin hebben in seks na het krijgen van kinderen.

Hoe de seks nu zorgt voor pijn en verdriet

Als je eerlijk bent begrijp je het niet zo goed. Toen jullie elkaar net leerden kennen konden jullie je handen niet van elkaar afhouden. Maar nu sinds er kinderen zijn is er gewoon geen seks meer, erg minimaal of je kunt er niet meer van genieten. Hoe zijn deze seksuele blokkades ontstaan?

Je vraagt je af

  • Of je niet meer bij elkaar past
  • Of de passie uit de relatie is verdwenen
  • Of je partner je niet meer aantrekkelijk vindt
  • Of dat het er gewoon bij hoort, we zijn niet gemaakt om zo lang bij elkaar te blijven.

Daar komt nog bij dat praten over seks niet zo makkelijk is. Het lukt soms al niet om je duidelijk uit te spreken als het om de kleine dingen gaat. Dus praten over een onderwerp waarbij je de ander makkelijk hebt gekwetst is nog veel moeilijker. Pijn, verdriet en een gevoel van afwijzing liggen dan op de loer.

Denk jij ook zo over jullie seksleven waardoor het nu tegenvalt

Dat seks in een huwelijk zo belangrijk is, is nog erg nieuw. Vroeger was seks een verplichting voor een vrouw en een manier om voort te planten (zorgen voor je oude dag). Ook liefde en plezier maken samen was niet belangrijk omdat het vaak ging om financieel belang.

Eerst brachten we liefde in een huwelijk. Daarna brachten we seks naar liefde. En dan huwelijks geluk naar seksuele bevrediging. Voor een vrouw was seks een huwelijkse plicht en is veranderd naar een gezamenlijke weg naar plezier en connectie. Daarmee komen ook de seksuele blokkades van een vrouw en de wens om deze op te heffen.

“Seks is een uiting van wie we zijn en niet meer iets wat je doet”

We investeren meer dan ooit in liefde en geluk, maar toch is het percentage vreemdgaan en scheidingen nog nooit zo hoog. Waarin je vroeger ging scheiden of vreemdging op zoek naar liefde, omdat dat niet in een huwelijk te vinden was. Gaan we vandaag vreemd en scheiden omdat het huwelijk tegenvalt in liefde, passie en aandacht dat het had belooft.

Tegenwoordig hebben we een ideaalbeeld van een huwelijk. Het moet romantischer, mooier en groter zijn en dit alles wordt je belooft op de trouwdag. Na een tijdje kom je erachter dat er wat stukjes missen. Dat de seks niet vanzelf gaat of niet spontaan.

Dan zoeken we dat buiten de deur of gaan we naar een relatietherapeut om het te fixen, zodat het weer lijkt op dat ideaalbeeld van een huwelijk.

Een tegenvallend huwelijk of een tegenvallend seks leven is dan niet wat je wilt of wat je waard bent. We worden boos dat het romantische ideaalbeeld niet klopt met de realiteit. Toch willen we nog steeds een huwelijk voor het leven, wat ook steeds moeilijker wordt, omdat het leven steeds langer duurt.

3 redenen waarom vrouwen geen zin hebben in seks

Vaak wordt ervan uitgegaan dat de seksuele behoeften van een vrouw minder sterk zijn dan bij mannen, maar eerlijker is het om te zeggen dat deze behoefte vaker opgestookt moet worden. En dan vooral door haarzelf en niet door haar partner. De vrouw kan alleen haar eigen seksuele blokkades opheffen.

 

Seksuele blokkade #1: Moeder en huishoudmanager

Na de geboorte van de kinderen worden vrouwen vaak helemaal in beslag genomen door de kinderen, waardoor de interesse in seks verdwijnt. In het huwelijk en door het moederschap stoppen ze met zichzelf vrouw voelen en meer als moeder en huishoudmanager.

 

Seksuele blokkade #2: Veiligheid en zorgzaamheid

Vrouwen verkiezen een goede relatie boven het plezier in seks. Ze stellen hun emotionele behoeften boven hun seksuele behoeften. Vrouwen die zich veilig voelen in hun huwelijk en veel zorgzaamheid laten zien naar hun partner en kinderen verliezen het verlangen naar seks.

 

Seksuele blokkade #3: Van vrijheid naar verantwoordelijkheid

Na het huwelijk en het krijgen van kinderen gaat het verlangen naar seks naar verplichting en verantwoordelijkheid. In een goed huwelijk heb je veel seks. Dat hoort zo. En als je iets moet doen (of dat nu is omdat je partner het verwacht of vanuit je eigen verantwoordelijkheidsgevoel) dan wil je het niet meer doen.

Eerst heb je seks omdat het goed voelt samen. Dan heb je seks om kinderen te krijgen. Daarna is seks lastig vanwege gezondheidsklachten of vanwege de kinderen die in jullie bed liggen. Daarna moet je wel seks, om je huwelijk goed te houden. Een beetje is toch beter dan niks. En daarna heb je gewoon helemaal geen seks meer.

seksuele blokkade vrouw opheffen redenen

Waarom je gelukkige stellen hier nooit over hoort

Toch hebben de gelukkige en succesvolle stellen ook geen geweldige seks. Sterker nog deze stellen hebben vaak meer seksuele problemen dan minder succesvolle stellen. De reden dat deze stellen hun huwelijk wel succesvol noemen is omdat ze deze problemen accepteren.

Ze tolereren dat de man soms impotent is en dat de vrouw na het krijgen van kinderen de eerste tijd geen zin heeft in seks. Ook hebben ze geaccepteerd dat seks soms wel oké is, soms geweldig en soms fout gaat. Je zou kunnen zeggen dat ze andere verwachtingen hebben ontwikkeld en hun ideaalbeeld van hun huwelijk realistischer hebben gemaakt.

Hoe je de seksuele blokkades bij een vrouw kunt opheffen

Toch kan ik het mij voorstellen dat je het leuk zou vinden om de slaapkamer weer wat spannender te maken en de zin in seks te vergroten. Om een goede echtgenoot en moeder te zijn moet je verantwoordelijk, onbaatzuchtig en zorgzaam zijn.

Om een goede minnares te zijn moet je als vrouw egoïstisch zijn. Egoïsme heeft zo’n negatieve bijsmaak, maar dat is niet hoe je dit moet opvatten. Het is juist wat nodig is om het seksuele verlangen te vergroten. Zo kun je je focussen op je eigen behoeften, je spontaan voelen en echt zorg vrij te zijn.

Dit is ook precies de reden waarom vrouwen geen interesse hebben in hun partner, maar wel vreemdgaan. Ze ontdekken hun eigen seksualiteit en beseffen hoe lang ze zichzelf te kort hebben gedaan. Ze denken dan dat dit aan hun partner ligt of dat hun huwelijk niet meer goed is.

Maar in feite doen ze precies met hun minnaar wat ze nodig hebben om seksueel te kunnen zijn. Ze worden egoïstisch en focussen zich op zichzelf als ze met hun minnaar zijn. Niet bezig met hun man en kinderen en hun behoeftes, maar met zichzelf.

Begrijp mij niet verkeerd. Ik ben geen voorstander van vreemdgaan. Ik keur het gedrag ook zeker niet goed. Vreemdgaan zorgt voor meer pijn dan je van te voren kunt inschatten. Ik denk wel dat als je dit leest dat je deze kennis goed kunt gebruiken voor je eigen relatie. Dat je nu weet hoe je je eigen seksualiteit of die van je vrouw kunt vergroten of kunt accepteren. En niet in de valkuil hoeft te stappen dat je alleen met een ander een goed seksleven kunt hebben.

Wanneer je na het krijgen van kinderen elkaar kwijt bent geraakt, heb ik een mooie oefening voor jullie om laagdrempelig weer een connectie te maken met elkaar. Deze oefening “De juiste gesprekken met je partner die wél zorgen voor een liefdevolle relatie en gelukkig gezin” is een goed begin als je je relatie weer nieuw leven in wilt blazen.

Zeker als jullie gesprekken nu alleen nog maar gaan over de kinderen, het huishouden of jullie to-do-lijst. Met deze 36 vragen kun je op een leuke en makkelijke manier werken aan jullie relatie. Lekker samen op de bank, tijdens een wandeling of op een terras. Vraag ze hieronder aan!

Relatievragen: Hoe de juiste gesprekken met je partner wél zorgen voor een liefdevolle relatie en gelukkig gezin

Op een leuke en makkelijke manier werken aan je relatie. Met leuke gesprekken die eens over wat anders gaan dan de kinderen, het huishouden of alles wat er nog gedaan moet worden. Zo bouw je aan een liefdevolle relatie en gelukkig gezin.

Susanne | Relatiecoach voor stellen met kinderen

Het is mijn missie om stellen met kinderen te begeleiden bij het creëren van een liefdevolle relatie en gezin, ondanks alle moeilijkheden met werk, huishouden en opvoeding, zodat ze weer kunnen genieten van elkaar.

Gerelateerde artikelen

3 tips om de intimiteit te herstellen in je relatie

3 tips om de intimiteit te herstellen in je relatie

Naast genot en plezier is seks ook een bron van geheimen, ongemak en verdriet. Met intimiteit kun je je relatie versterken en verdiepen, maar als de communicatie moeilijk verloopt wordt het een bron van frustratie en gekwetste gevoelens. Stellen kunnen erg worstelen in hun relatie met intimiteit. Als mensen praten over intimiteit is dit vaak onnauwkeurig, indirect en onvolledig. Op de vraag wat vind je dan precies fijn, komt meestal geen duidelijk antwoord. De meest voorkomende seksuele problemen die het herstel van intimiteit in je relatie in de weg staan zijn het verschil in verlangen tussen partners of de afwezigheid of vermindering van seksuele behoeftes en zin.

lees verder
Goede seksuele relatie | Wat is eigenlijk normaal?

Goede seksuele relatie | Wat is eigenlijk normaal?

Seks… Er is geen ander onderwerp waar iedereen het zoveel over heeft. En waar tegelijkertijd veel te weinig over wordt gepraat. Seksuele problemen zijn nog steeds een taboe. Mensen vinden het moeilijk om hierover te praten. Seksuele problemen zitten vaak vol met meningen, verwachtingen en overtuigingen.

lees verder
Hoe belangrijk is seks in een relatie?

Hoe belangrijk is seks in een relatie?

In de verliefdheidsfase kun je je handen niet van elkaar af houden. Intimiteit en seks gaat vanzelf. Later in de relatie als de verliefdheid plaats heeft gemaakt voor liefde hebben we veel minder seks met elkaar. Zeker als er kinderen bijkomen is het lastig om een goed seksleven te houden. Door drukte met kinderen, werk, sporten, hobby’s en vrienden is het lastig om nog energie over te houden voor een goed seksleven. Maar hoe erg is dat eigenlijk? En hoe belangrijk is het om seks te hebben in je relatie.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

relatievragen ebook aanmelden

Gratis download: Relatievragen die niet zwaar en moeilijk zijn, maar zorgen voor verbinding en plezier in je relatie. Zodat je elkaar weer 'ziet' zoals in het begin van jullie relatie

Je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin