Een relatie goed houden is erg moeilijk. Dit vraagt veel aandacht, begrip en energie. Door bijvoorbeeld dagelijkse sleur, krijgen van kinderen of (schoon)familie kan er onbedoeld veel druk op je relatie komen. Hierdoor vergeten we dat een relatie met de partner ook onderhouden moet worden en kun je de verbondenheid in je relatie kwijt raken. En je ongelukkig gaan voelen.
Er kunnen in de loop van de tijd problemen in de relatie sluipen, die steeds groter worden. Denk aan vaak ruzie, heftige ruzies, ontevredenheid over de seks, verschillen in de behoeftes van de relatie. Of er gebeurt ineens iets heftigs zoals: overleiden van een dierbare, vreemdgaan of een chronische ziekte. Ook kun je twijfelen of je nu wel of niet moet scheiden. Heb ik wel alles aan de relatie gedaan? Krijg ik geen spijt? Wordt mijn leven wel beter na het scheiden?
Als je met een van deze dingen in je hoofd rondloopt of het gevoel hebt dat je ongelukkig bent of wordt van de relatie kan het helpen om naar een relatietherapeut te gaan. Samen kunnen we onderzoeken of je nog wel in deze relatie wilt blijven. Waardoor je zo ongelukkig bent en wat een oplossing zou kunnen zijn voor de problemen.
Tijdens het eerste gratis gesprek gaan we onderzoeken of wij met elkaar willen gaan werken. Of er een goed gevoel is en je je veilig voelt om over persoonlijke dingen te praten. Als dat zo is gaan we in de volgende sessies onderzoeken welke problemen jullie in de relatie opmerken en waardoor jullie zo ongelukkig worden in de relatie. Er kan bijvoorbeeld een verschil zijn in de verwachtingen die jullie van elkaar hebben of er zijn hardnekkige overtuigingen hoe een relatie zou moeten zijn.
Sommige mensen vinden het eng of ongemakkelijk om in relatietherapie te gaan. Dit idee komt vaak door een aantal misvattingen. Ik hoop dat ik die bij je kan wegnemen en dat je wilt gaan voor een fijne en gelukkige relatie. Een aantal misvattingen van relatietherapie zijn dat:
Door goed naar jullie te luisteren kan in jullie inzichten geven, deze kunnen zorgen voor meer begrip voor elkaar. Met de huiswerkopdrachten kunnen jullie elkaar beter leren kennen. Sommige overtuigingen kun je misschien loslaten. Verwachtingen van elkaar kun je uitspreken en ontdekken of de ander openstaat om aan deze verwachtingen te voldoen. We kunnen eraan werken om de communicatie te verbeteren waardoor ruzies wellicht minder vaak voorkomen of minder heftig zijn.
Ik ben gespecialiseerd in het begeleiden van stellen na vreemdgaan. Hierbij gebruik ik de enige bewezen methode, maar ik ben ook ervaringsdeskundige. Ik weet hoe heftig deze periode is. Daarom is het een hele eer om met deze stellen te mogen werken.”
Ben je al klaar voor meer hulp? Dan vind je hieronder 4 manieren om gratis en vrijblijvend kennis met mij te maken.
Na een affaire nog contact houden met de derde partij? Kan dat eigenlijk wel. Meestal…
“Het gedrag na vreemdgaan van mijn partner? Terugkijkend wist ik het eigenlijk wel, maar heb…
Hoe groot is de kans van slagen van je relatie na vreemdgaan? Vreemdgaan heeft impact…
Vreemdgangers blijven vreemdgaan. Is dit waar of niet waar? Deze vraag krijg ik heel vaak.…
Heb ik een trauma na vreemdgaan van mijn partner? Vreemdgaan werkt traumatisch. Als je echt…