Een goede relatie zoals we dat zien in een Hollywoodfilm barst van de romantische liefde. Een ultieme, allesomvattende liefde die ons compleet maakt. Een ware liefde, die uiteraard niet te veel moeite kost, spontaan is en voorbestemd, die een leven lang duurt.
Maar bestaat deze liefde wel? En is dit dan het recept voor een langdurige relatie die bestand is tegen slechte tijden? Of is daar toch iets anders voor nodig?
Wanneer we verliefd worden op iemand voelen we ons geweldig. We zien de wereld door een roze bril en volgens vele is dat wat het meeste in de buurt komt van de hemel. Je voelt je bijna ziek van alle gevoelens en overtuigingen over deze persoon.
We zien alleen de goede dingen van de geliefde en negeren actief alle slechte punten. Je hebt het gevonden! Die perfecte persoon die perfect bij je past en in al je behoeften kan voldoen.
Tijdens onze jeugd of in eerdere relaties raken we teleurgesteld. Door negatieve ervaringen in onze opvoeding of uit eerdere relaties zijn we overtuigt dat er ergens een “betere helft” van jezelf te vinden is, waardoor je leven echt compleet wordt. Deze gedachtegang zit diep in onze maatschappij en deze behoefte wordt in romantische films vertelt als waarheid.
Maar op een gegeven moment gaat die roze bril toch af en aangezien deze behoefte van de perfecte partner nooit vervult zal worden stap je in een gevaarlijke valkuil, waardoor veel teleurstelling en relatieproblemen ontstaan.
Je zult wel denken: “Ben ik het niet waard om een partner te hebben die kan voldoen aan mijn behoeften?” Het hebben van een partner die aan al onze behoefte kan voldoen heeft niks te maken met romantische liefde of ware liefde. Het heeft alles te maken met eigenliefde. Je hebt het gevoel dat je er recht op hebt dat je partner jou beter laat voelen.
We investeren meer dan ooit in liefde en geluk, maar het is het gevoel van ‘recht hebben op’ wat achter het vele vreemdgaan en scheidingen schuilt.
De ware liefde houdt zich niet bezig met betere helften, complete levens of recht hebben op. Het gaat niet over behoeftes die vervult moeten worden en wat je partner voor jou hoort te zijn. Ook niet over wat we in onszelf zien en wat we graag tot uiting zien komen in onze partner.
Ware liefde gaat over onze partner zien zoals hij/zij is, met alle gebreken en tekortkomingen, en dat we ondanks dit van hem/haar houden. Dat is een duurzame en langdurige relatie die bestand is tegen stormen en tegenslagen en die je wilt doorgeven aan je kinderen.
Ik ben gespecialiseerd in het begeleiden van stellen na vreemdgaan. Hierbij gebruik ik de enige bewezen methode, maar ik ben ook ervaringsdeskundige. Ik weet hoe heftig deze periode is. Daarom is het een hele eer om met deze stellen te mogen werken.”
Ben je al klaar voor meer hulp? Dan vind je hieronder 4 manieren om gratis en vrijblijvend kennis met mij te maken.
Na een affaire nog contact houden met de derde partij? Kan dat eigenlijk wel. Meestal…
“Het gedrag na vreemdgaan van mijn partner? Terugkijkend wist ik het eigenlijk wel, maar heb…
Hoe groot is de kans van slagen van je relatie na vreemdgaan? Vreemdgaan heeft impact…
Vreemdgangers blijven vreemdgaan. Is dit waar of niet waar? Deze vraag krijg ik heel vaak.…
Heb ik een trauma na vreemdgaan van mijn partner? Vreemdgaan werkt traumatisch. Als je echt…