Home » Blog » Liefde en verbondenheid » Hoe zorg je voor een langdurige relatie?
hoe zorg je voor een langdurige relatie

Hoe zorg je voor een langdurige relatie?

door | 8 nov, 2021 | Liefde en verbondenheid

Hoe zorg je voor een landurige relatie? We beloven elkaar trouw, er voor elkaar te zijn in goede en slechte tijden tot de dag dat de dood ons scheidt. Toch lukt het stellen vaak niet om aan deze beloften te houden. Voor echte langdurige liefde is dit het enige wat je moet beloven.

Wat is er mis met de huwelijksgeloften?

Iedereen die getrouwd is herkent deze woorden. Ook als je niet getrouwd bent maar wel zit in een langdurige relatie heb je deze beloften gemaakt. 

Je belooft elkaar lief te hebben voor de rest van je leven. Maar toch worden veel mensen erg verliefd op elkaar, om zich later niet meer zo te voelen. Stellen vragen mij dan 2 vragen.

  1. Waarom mislukt onze relatie ondanks onze goede intenties?
  2. Hoe kunnen we ons houden aan onze beloften, zodat onze liefde groeit in plaats van dat we uit elkaar groeien?

Eigenlijk is het antwoord heel simpel. Je belooft de verkeerde dingen. Je belooft het eindresultaat en niet de weg er naar toe.

Willen jullie dit jaar echt genieten van jullie relatie en gezin met kerst?

Meld je dan aan voor de 10 daagse email-cursus en ontdek hoe jullie dit jaar die warme, harmonieuze en gezellige kerst creëren

Huwelijksbeloften zijn niet reëel en zorgen niet voor een langdurige relatie

Zelf heb ik ook voor de trouwambtenaar gestaan met mijn man en deze beloften gemaakt. En toch stonden wij 6 jaar geleden voor de keuze of we wilde scheiden of niet. Hoewel we hebben gekozen om voor ons huwelijk te gaan, hebben we vanaf toen andere beloften gemaakt.

De beloften die je maakt wanneer je gaat trouwen zijn niet reëel . Ze klinken natuurlijk heel romantisch en iedereen begint eraan met de beste intenties. Maar deze beloften zijn niet vol te houden.

Ik vind huwelijkse beloften hetzelfde als deze beloften. Wat is hier verkeerd aan?

  • Volgend jaar ben ik 25 kilo afgevallen
  • Wij gaan elk jaar samen op vakantie
  • Elke maand gaan we samen wat leuks doen

Juist! Deze beloften zijn gericht op het eindresultaat. Maar als je geen aanpassingen gaat maken in je eetpatroon en meer gaat bewegen, ben je volgend jaar geen 25 kilo kwijt. Als je niet samen de vakantie gaat plannen, ga je helemaal nergens naar toe. En als je niet gaat bedenken wat je elke maand gaat doen, gaat er weer een maand voorbij waarbij jullie niks leuks hebben gedaan.

Je kunt natuurlijk beloven dat je elkaar liefhebt voor de rest van jullie leven, maar de kans is groot dat je dit niet elke dag gaat lukken. Dat er tijden bij zitten dat je even de liefde helemaal niet voelt. Dat er erge dingen gebeuren in jullie leven, waardoor het moeilijk is om er voor elkaar te zijn. En dat je merkt dat je verliefd bent geworden op die leuke collega.

Dat is menselijk zijn. Het zijn dingen die je gebeuren en waar je als partner geen controle over hebt. Je kunt niet contoleren op wie iemand verliefd wordt of hoe iemand zich voelt.

Wanneer je deze verwachtingen wel hebt zet je een val voor jezelf en voelt een huwelijk frustrerend, moeilijk en zorgt het voor verdriet.

Maak de belofte over de weg er naar toe en niet het eindresultaat

Maar hoe kun je dan wel zorgen voor de langdurige liefdevolle relatie wanneer je samen hebt besloten dat je de rest van je leven samen wilt doorbrengen?

Zorg voor kleine dingen die je elke dag kunt doen dat een toevoeging is voor die langdurige liefdevolle relatie. Beloof elkaar dat je investeert in de weg er naar toe in plaats van het eindresultaat. Het fijne is dat je dit zelf onder controle hebt. Als je dit consequent doet zorgt het voor een langdurige liefdevolle relatie.

hoe zorg je voor een langdurige relatie onderweg

Met deze beloften zorg je wel voor een langdurige relatie

Maak de belofte om eerlijk te zijn en om naar elkaar te luisteren zonder oordeel.

Door niet eerlijk te zijn over je gevoelens bij je partner kan het zijn dat je vind dat je de vrede bewaart. Als je eerlijk bent over hoe je je voelt, maakt dat het misschien alleen maar erger. Misschien vindt je partner het dan alleen maar onzin en het gaat nu best redelijk.

Maar niet eerlijk zijn zorgt voor een negatieve spiraal in je relatie. Het zorgt voor irritaties naar je partner toe. Je merkt dat je steeds vaker begint te mopperen over je partner tegen vriendinnen. Zo creëer je alleen maar afstand in je relatie.

Door eerlijk te zijn en naar elkaar te luisteren zonder oordeel, maak je je relatie veilig en betrouwbaar. Waardoor de liefde, verbondenheid en intimiteit steeds groter wordt.

Wordt weer echt gelukkig en geniet van jullie relatie en gezin met kerst

Maak deze belofte nu en doe mee aan de email-cursus “Echt genieten van je relatie en gezin met kerst” en zorg voor die warme, harmonieuze en gezellige kerst dit jaar. Zo beginnen jullie 2022 pas echt goed. En wacht niet, want voor dat je het weet is het alweer kerst.

Willen jullie dit jaar echt genieten van jullie relatie en gezin met kerst?

Meld je dan aan voor de 10 daagse email-cursus en ontdek hoe jullie dit jaar die warme, harmonieuze en gezellige kerst creëren

Susanne | Relatiecoach voor stellen met kinderen

Het is mijn missie om stellen met kinderen te begeleiden bij het creëren van een liefdevolle relatie en gezin, ondanks alle moeilijkheden met werk, huishouden en opvoeding, zodat ze weer kunnen genieten van elkaar.

Gerelateerde artikelen

Wat is echte liefde?

Wat is echte liefde?

Wanneer ik deze vraag krijg dan denk ik: is daar een standaard antwoord op? Ik deze blog vertel ik je wat naar mijn mening echte liefde is. En ik heb ook een vraag voor jou.

lees verder
Ik voel mij alleen in de relatie | Hoe stilte een relatie verwoest

Ik voel mij alleen in de relatie | Hoe stilte een relatie verwoest

“Maar zo vaak hebben we eigenlijk geen ruzie.” Er zit een stel tegenover mij, een 2 voor 12 stel noem ik dat. Waarbij de ene partner aangeeft te willen stoppen met de relatie en de andere partner nog relatietherapie wilt proberen. “Aan onze communicatie kan het dan niet liggen, want we praten nog wel met elkaar, misschien vooral praktisch, maar dan hebben we geen ruzie.” En toch zijn ze in een relatie-dodend patroon terecht gekomen. In dit blog vertel ik je welke dat is, waarom dit zo funest is voor je relatie en hoe je uit dit patroon stapt.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

relatievragen ebook aanmelden

Gratis download: Relatievragen die niet zwaar en moeilijk zijn, maar zorgen voor verbinding en plezier in je relatie. Zodat je elkaar weer 'ziet' zoals in het begin van jullie relatie

Je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin