Home » Blog » Liefde en verbondenheid » Een gelukkige relatie: is gebaseerd op romantiek (Mythe #1)
romantische liefde

Een gelukkige relatie: is gebaseerd op romantiek (Mythe #1)

door | 29 nov, 2021 | Liefde en verbondenheid

Een goede relatie zoals we dat zien in een Hollywoodfilm barst van de romantische liefde. Een ultieme, allesomvattende liefde die ons compleet maakt. Een ware liefde, die uiteraard niet te veel moeite kost, spontaan is en voorbestemd, die een leven lang duurt.

Maar bestaat deze liefde wel? En is dit dan het recept voor een langdurige relatie die bestand is tegen slechte tijden? Of is daar toch iets anders voor nodig?

Romantische liefde: een gevaarlijke valkuil

Wanneer we verliefd worden op iemand voelen we ons geweldig. We zien de wereld door een roze bril en volgens vele is dat wat het meeste in de buurt komt van de hemel. Je voelt je bijna ziek van alle gevoelens en overtuigingen over deze persoon.

We zien alleen de goede dingen van de geliefde en negeren actief alle slechte punten. Je hebt het gevonden! Die perfecte persoon die perfect bij je past en in al je behoeften kan voldoen.

Tijdens onze jeugd of in eerdere relaties raken we teleurgesteld. Door negatieve ervaringen in onze opvoeding of uit eerdere relaties zijn we overtuigt dat er ergens een “betere helft” van jezelf te vinden is, waardoor je leven echt compleet wordt. Deze gedachtegang zit diep in onze maatschappij en deze behoefte wordt in romantische films vertelt als waarheid.

Maar op een gegeven moment gaat die roze bril toch af en aangezien deze behoefte van de perfecte partner nooit vervult zal worden stap je in een gevaarlijke valkuil, waardoor veel teleurstelling en relatieproblemen ontstaan.

Willen jullie dit jaar echt genieten van jullie relatie en gezin met kerst?

Meld je dan aan voor de 10 daagse email-cursus en ontdek hoe jullie dit jaar die warme, harmonieuze en gezellige kerst creëren

Ik settel niet voor minder dan dat ik waard ben!

Je zult wel denken: “Ben ik het niet waard om een partner te hebben die kan voldoen aan mijn behoeften?” Het hebben van een partner die aan al onze behoefte kan voldoen heeft niks te maken met romantische liefde of ware liefde. Het heeft alles te maken met eigenliefde. Je hebt het gevoel dat je er recht op hebt dat je partner jou beter laat voelen.

We investeren meer dan ooit in liefde en geluk, maar het is het gevoel van ‘recht hebben op’ wat achter het vele vreemdgaan en scheidingen schuilt.

Wat is dan wel echte liefde?

De ware liefde houdt zich niet bezig met betere helften, complete levens of recht hebben op. Het gaat niet over behoeftes die vervult moeten worden en wat je partner voor jou hoort te zijn. Ook niet over wat we in onszelf zien en wat we graag tot uiting zien komen in onze partner.

Ware liefde gaat over onze partner zien zoals hij/zij is, met alle gebreken en tekortkomingen, en dat we ondanks dit van hem/haar houden. Dat is een duurzame en langdurige relatie die bestand is tegen stormen en tegenslagen en die je wilt doorgeven aan je kinderen.

Wil jij een liefdevolle relatie én gelukkig gezin?

Wil jij bouwen aan een echte liefde die wel bestand is tegen slechte tijden? Doe dan mee met de 10 daagse email-cursus “Echt genieten van je relatie en gezin met kerst”. En ontdek dat er zoveel meer zit in jullie relatie!

Willen jullie dit jaar echt genieten van jullie relatie en gezin met kerst?

Meld je dan aan voor de 10 daagse email-cursus en ontdek hoe jullie dit jaar die warme, harmonieuze en gezellige kerst creëren

Susanne | Relatiecoach voor stellen met kinderen

Het is mijn missie om stellen met kinderen te begeleiden bij het creëren van een liefdevolle relatie en gezin, ondanks alle moeilijkheden met werk, huishouden en opvoeding, zodat ze weer kunnen genieten van elkaar.

Gerelateerde artikelen

4 misverstanden over liefde

4 misverstanden over liefde

Wat is nou echte liefde? Kun je de onhebbelijkheden van je partner accepteren? Kun je omgaan met het feit dat je relatie en je partner niet perfect is? Partners met een gelukkige relatie gaan ervan uit dat perfectie niet bestaat. Dat de relatie maar voor 80% goed hoeft te zijn. Veel problemen in de relatie worden dan ook veroorzaakt voor onuitgesproken verwachtingen en overtuigingen. Deze verwachtingen en overtuigingen leren we vaak in onze kindertijd.
In deze tijd zijn we erg ontvankelijk voor de meningen van volwassenen en nemen dit vaak aan als waarheid.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

relatievragen ebook aanmelden

Gratis download: Relatievragen die niet zwaar en moeilijk zijn, maar zorgen voor verbinding en plezier in je relatie. Zodat je elkaar weer 'ziet' zoals in het begin van jullie relatie

Je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin