Home » Blog » Liefde en verbondenheid » Een gelukkige relatie: is gebaseerd op romantiek (Mythe #1)
romantische liefde

Een gelukkige relatie: is gebaseerd op romantiek (Mythe #1)

door | 29 nov, 2021 | Liefde en verbondenheid

Een goede relatie zoals we dat zien in een Hollywoodfilm barst van de romantische liefde. Een ultieme, allesomvattende liefde die ons compleet maakt. Een ware liefde, die uiteraard niet te veel moeite kost, spontaan is en voorbestemd, die een leven lang duurt.

Maar bestaat deze liefde wel? En is dit dan het recept voor een langdurige relatie die bestand is tegen slechte tijden? Of is daar toch iets anders voor nodig?

Romantische liefde: een gevaarlijke valkuil

Wanneer we verliefd worden op iemand voelen we ons geweldig. We zien de wereld door een roze bril en volgens vele is dat wat het meeste in de buurt komt van de hemel. Je voelt je bijna ziek van alle gevoelens en overtuigingen over deze persoon.

We zien alleen de goede dingen van de geliefde en negeren actief alle slechte punten. Je hebt het gevonden! Die perfecte persoon die perfect bij je past en in al je behoeften kan voldoen.

Tijdens onze jeugd of in eerdere relaties raken we teleurgesteld. Door negatieve ervaringen in onze opvoeding of uit eerdere relaties zijn we overtuigt dat er ergens een “betere helft” van jezelf te vinden is, waardoor je leven echt compleet wordt. Deze gedachtegang zit diep in onze maatschappij en deze behoefte wordt in romantische films vertelt als waarheid.

Maar op een gegeven moment gaat die roze bril toch af en aangezien deze behoefte van de perfecte partner nooit vervult zal worden stap je in een gevaarlijke valkuil, waardoor veel teleurstelling en relatieproblemen ontstaan.

Willen jullie dit jaar echt genieten van jullie relatie en gezin met kerst?

Meld je dan aan voor de 10 daagse email-cursus en ontdek hoe jullie dit jaar die warme, harmonieuze en gezellige kerst creëren

Ik settel niet voor minder dan dat ik waard ben!

Je zult wel denken: “Ben ik het niet waard om een partner te hebben die kan voldoen aan mijn behoeften?” Het hebben van een partner die aan al onze behoefte kan voldoen heeft niks te maken met romantische liefde of ware liefde. Het heeft alles te maken met eigenliefde. Je hebt het gevoel dat je er recht op hebt dat je partner jou beter laat voelen.

We investeren meer dan ooit in liefde en geluk, maar het is het gevoel van ‘recht hebben op’ wat achter het vele vreemdgaan en scheidingen schuilt.

Wat is dan wel echte liefde?

De ware liefde houdt zich niet bezig met betere helften, complete levens of recht hebben op. Het gaat niet over behoeftes die vervult moeten worden en wat je partner voor jou hoort te zijn. Ook niet over wat we in onszelf zien en wat we graag tot uiting zien komen in onze partner.

Ware liefde gaat over onze partner zien zoals hij/zij is, met alle gebreken en tekortkomingen, en dat we ondanks dit van hem/haar houden. Dat is een duurzame en langdurige relatie die bestand is tegen stormen en tegenslagen en die je wilt doorgeven aan je kinderen.

Wil jij een liefdevolle relatie én gelukkig gezin?

Wil jij bouwen aan een echte liefde die wel bestand is tegen slechte tijden? Doe dan mee met de 10 daagse email-cursus “Echt genieten van je relatie en gezin met kerst”. En ontdek dat er zoveel meer zit in jullie relatie!

Willen jullie dit jaar echt genieten van jullie relatie en gezin met kerst?

Meld je dan aan voor de 10 daagse email-cursus en ontdek hoe jullie dit jaar die warme, harmonieuze en gezellige kerst creëren

Susanne | Relatietherapeut gespecialiseerd in begeleiden van stellen na vreemdgaan

vreemdgaan therapeut blogHet is mijn missie om stellen te helpen bij de heftige periode na vreemdgaan, zodat ze kunnen herstellen, persoonlijk groeien en op een gezonde en waardige manier verder kunnen

Schakel mij in als relatietherapeut

Gerelateerde artikelen

Wat is echte liefde?

Wat is echte liefde?

Wanneer ik deze vraag krijg dan denk ik: is daar een standaard antwoord op? Ik deze blog vertel ik je wat naar mijn mening echte liefde is. En ik heb ook een vraag voor jou.

lees verder
Zelfliefde en relaties: Een duidelijke hint dat je jezelf belemmerd in het ontvangen van echte liefde

Zelfliefde en relaties: Een duidelijke hint dat je jezelf belemmerd in het ontvangen van echte liefde

Wanneer het antwoordt op de volgende vraag ja is, is dat een duidelijke hint dat je jezelf belemmerd in het ontvangen van echte liefde. Heb je gemerkt dat je je wel eens irriteert aan je partner? Omdat je vind dat je partner lui is en niet ziet hoe hard jij werkt om het huis een beetje netjes te houden.
Of omdat je vind dat je partner een egoïst is omdat hij meer tijd aan zichzelf besteed en niet aan jou en de kinderen. Betekend dat dat je de verkeerde partner hebt uitgekozen? Of is het een hint dat het op een dieper niveau over jou gaat?

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ben jij of is je partner vreemdgegaan? En is er nu chaos, ruzie en onzekerheid?

Wanneer je aan de slag gaat met dit werkboek weet ik zeker dat het je helpt rust te creëren in je hoofd en in jullie leven. Je begrijpt wat er met jullie gebeurd en hoe jullie een keuze kunnen maken hoe jullie verder gaan na vreemdgaan. Schrijf je nu in en ontvang het werkboek “Rust in de chaos na vreemdgaan” helemaal gratis in je mailbox. Veel succes!

Je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin