Op jullie 80ste nog steeds hand in hand over straat

9

In de valkuilen stappen gaat zo makkelijk

Maar zo makkelijk is het niet om er weer uit te komen. Als je net een relatiecrisis achter de rug hebt, weet je precies waar ik het over heb.

9

Nu gaat het weer goed tussen jullie, maar hoe hou je dat vol?

Kinderen, werk, verplichtingen, tegenslagen of andere dingen die nou eenmaal bij het leven horen. Je verliest de relatie zo makkelijk weer uit het oog. Je wilt niet nog eens in een relatiecrisis belanden.

Nog steeds samen gelukkig op je 80ste

Uiteindelijk is dat de bedoeling van jullie relatie. En de diepste wens en behoefte van ieder mens. Verliefd worden op elkaar, samen een waardevol leven opbouwen en daarna nog van elkaar kunnen genieten, tot de dood jullie scheidt.

Je hebt vast wel eens een ouder stel zien lopen over straat. Nog steeds hand in hand. Nog steeds gelukkig met elkaar. Dat is het uiteindelijke doel, maar hoe kom je daar? Hoe hou je je relatie gezond voor de langere termijn?

In de praktijk is dat helemaal niet zo makkelijk!

Het dagelijkse leven komt voorbij. Jonge kinderen die veel tijd en energie kosten. Een promotie op het werk of juist iets heftigs als een ontslag, kan veel van jullie relatie vragen. Andere verplichten zoals: vrienden, familie of gewoon de drukte, zorgen dat je makkelijk in valkuilen beland. En voor je het weet is er weer een week voorbij en heb je eigenlijk niks gedaan aan jullie relatie.

Maak van je relatie een prioriteit met leuke, speelse en lichte oefeningen. Ik stuur je maandelijks een leuke opdracht en ook een herinnering voor jullie relatie. Zo kun je elkaar nooit meer uit het oog verliezen.

“Omdat er in ons leven niet zoiets bestaat als te veel liefde en te veel geluk.”

Beter voorkomen dan genezen

Dit vind ik nou het allerleukste stukje van relatietherapie. Als al het zware werk is geweest en stellen weer helemaal gelukkig zijn, dan de opdrachten doen die ze gelukkig houden.

Liefde is een werkwoord, maar dat hoeft helemaal niet zo zwaar te zijn. Helaas voor mij is dan het traject al voorbij en maak ik hier dus niks van mee.

Het blijft natuurlijk praten over de moeilijke dingen en bewust blijven van de valkuilen die we samen hebben gevonden. Maar daarnaast mag het ook nog een beetje met plezier, gekkigheid en humor. En gewoon leuk de focus leggen op alle mooie en positieve dingen van jullie zelf en jullie relatie. Daarom heb ik dit gemaakt, met de intentie dat het jullie net zo veel plezier brengt als voor mij het maken ervan. Zie het maar als jullie persoonlijke cheerleader.

Een steun in de rug, van mij, om jullie relatie zo sterk te houden als het nu is

Leuke en speelse inspiratie

Je kunt uiteraard samen uit eten gaan, een fietstocht maken of wandelen. Maar dan gaan ineens de restaurants dicht of het regent en het is koud buiten. Dan ga je al snel even niet. Deze leuke en simpele opdrachten bedenk je niet zo snel zelf en je kunt zo altijd gaan doen. Er is geen excuus meer!

Regelmatig een herinnering

Je ontvangt elke maand van mij een mail. Waardoor jullie weer even herinnert worden dat er ook tijd vrijgemaakt moet worden voor jullie relatie. Hoe druk jullie leven op dat moment ook is. Je kunt altijd 30 minuten vrijmaken voor elkaar.

Vergroot de creativiteit in jullie relatie

Hoe langer jullie relatie duurt hoe beter je elkaar kent. Dat geeft geborgenheid en veiligheid. Maar daarmee verdwijnt vaak het mysterie, dat er nog van alles te ontdekken is aan elkaar. Deze opdrachten laten je anders kijken naar je partner en ontdek je ongetwijfeld nog nieuwe interessante dingen aan elkaar.

Hou jullie relatie sterk en gelukkig

Ontvang elke maand een mail met een leuke, speelse en creatieve opdracht. Zo wordt je er elke maand aan herinnert om even tijd te maken voor jullie relatie en voor elkaar. Ook als het leven even druk wordt. Je kunt de opdrachten precies doen zoals ik ze heb voorgesteld, maar je mag ze natuurlijk ook aanpassen aan jullie eigen situatie.

Willen jullie de mails met opdrachten ontvangen?