Gratis download: Relatievragen die niet zwaar en moeilijk zijn, maar zorgen voor verbinding en plezier

Als er eenmaal kinderen zijn loop je snel het risico om elkaar uit het oog te verliezen. Door minder tijd voor elkaar, minder vrijheid en meer verantwoordelijkheid stap je snel in alleen praktische communicatie. Handig, maar dat zorgt niet voor liefde, intimiteit en verbinding.

Stel deze 36 relatievragen eens aan je partner, waardoor je wel weer in verbinding komt met elkaar. Met vragen als “Oefen je wel eens een telefoontje voordat je gaat bellen?” of “Hoe ziet een ‘perfecte’ dag er voor jou uit?” heb je al snel hele andere gesprekken.

Zodat je elkaar ‘ziet’ net zoals in het begin van jullie relatie. Stap uit het gedoe en de sleur en zorg voor liefde en verbinding. Download de 36 relatievragen en maak plezier met elkaar.

N

36 leuke relatievragen die over iets anders gaan dan de kinderen, het huishouden of de to-do-lijst, zodat je de intimiteit en verbinding terugbrengt

N

Ga op ontdekkingsreis in elkaars belevingswereld, zodat je elkaar bekijkt met nieuwe ogen. Wedden dat er nog van alles te ontdekken is...

N

Extra: Communicatietips voor een beter gesprek, zodat je in contact komt met je partner en weer plezier kunt maken

Haal de intimiteit en verbinding terug

Kom in contact met elkaar en maak plezier

relatievragen relatietherapeut

Je hoeft geen ‘prater’ te zijn om goede en leuke gesprekken te hebben met je partner met deze relatievragen

Het gaat er wel om dat je de juiste vragen stelt. De relatievragen die je meer verdieping en verbinding brengen in je relatie, zodat je weer naar elkaar kan kijken als geliefden en niet alleen als ouders.

Mijn naam is Susanne en ik ben een HBO geschoolde relatiecoach. Ik help stellen met kinderen bij de moeilijkheden in hun relatie, zodat ze weer kunnen genieten van elkaar en hun mooie gezin. Ik heb opleiding voor relatiecoaching en communicatieve vaardigheden. Ik lees heel veel boeken en heb al veel stellen mogen begeleiden.

Ik vind het keer op keer zo mooi om te zien hoeveel kracht er zit in liefdesrelaties. Hoe slecht een relatie ook lijkt op het eerste gezicht, je kunt de weg naar elkaar weer terugvinden en weer echt gelukkig zijn samen.

Nu kun je gesprekken hebben met je partner en diepgang en plezier beleven

“In het begin was het best wel even wennen. Maar ik heb de gesprekken als heel fijn ervaren. Het werd ook iets waar ik naar uit kon kijken. Het was voor ons moeilijk om zelf te praten en nu konden we veel opener tegen elkaar praten. Daardoor heb ik veel inzichten in mijn partner en ideeën gekregen om weer verder te kunnen.”

Chantal

Wilde haar relatie graag redden

Hoe werkt het, en nog meer vragen

Hoe werken de relatievragen?

De vragen lopen op van simpel naar iets moeilijker. Jullie bepalen welke vragen je aan elkaar wilt stellen en welke niet. Ben je bang dat er door een vraag ruzie ontstaat, sla deze dan gewoon over. Het is juist de bedoeling om het leuk te houden. Je stelt een vraag aan je partner en luistert naar het antwoord, daarna stelt je partner dezelfde vraag aan jou. Verwonder je over de antwoorden die jullie beide geven en probeer elkaars visie daarin te begrijpen.

Wij hebben veel communicatie problemen. Werkt dit dan wel?

Naast de vragen krijg je er ook communicatie tips bij om de gesprekken wat soepeler te laten verlopen. Als het goed is krijg je door deze vragen vooral leuke gesprekken en geen zware gesprekken, zo is communicatie ook een stuk makkelijker.

Wij hebben eigenlijk nooit ruzie. Is dit wat voor ons?

Af en toe ruzie hoort er gewoon bij. Dat is heel normaal. Het betekent dat de relatie leeft en ertoe doet om emoties op te roepen. Helemaal geen ruzies kan betekenen dat jullie relatie langzaam doodbloed. Reden genoeg om weer met elkaar in gesprek te gaan.

Ik heb serieuze twijfels over mijn relatie. Is dit iets voor ons?

Ja! Echt gewoon gaan doen. Wanneer ik een stel voor mij heb waarin de ene partner twijfelt of de relatie nog wel goed kan komen, is dit de eerste oefening die ik meegeef. Leuke en laagdrempelige gesprekken samen om te kijken of er nog een klik is. Want meestal praten deze stellen alleen nog over wat er allemaal mis is of helemaal niet meer met elkaar. 

Ik vind het best spannend om hiermee aan de slag te gaan. Hoe pak ik dit aan?

Begrijp ik, het voelt misschien ook wat ongemakkelijk. Je kunt er natuurlijk echt samen voor gaan zitten met iets lekkers en een wijntje (of iets anders). Dan plan je het echt in. De vragen werken ook heel goed als jullie uit eten gaan bijvoorbeeld. Heb je meteen iets om over te praten. Onthoud er 2 en kijk eens hoe het gaat.

relatievragen ebook aanmelden