Maak een duidelijke en geïnformeerde keuze of jullie samen verder gaan of alleen

Relatietherapeut in Almere: Gebaseerd op CBCT, EFT en relatiecoaching
O

Is er een relatiecrisis?

Jij of je partner twijfelt of jullie alleen of samen verder gaan. Is de relatie nog te redden? Passen wij nog wel bij elkaar?

O

Zijn er veel ruzies en irritaties naar elkaar?

Het lukt niet om goed met elkaar te praten en problemen in de relatie op te lossen. Jullie zitten nu niet op 1 lijn.

O

Is er sleur en voelt je relatie saai?

Je voelt je niet geliefd en gewaardeerd. Er is niet of nauwelijks intimiteit en het gevoel van liefde is uit de relatie verdwenen.

relatietherapeut almere ongelukkig
relatietherapeut almere gezin

Een goede keuze maken, hoe doe je dat?

Je wilt je graag geliefd en gewaardeerd voelen door je partner. Samen goed kunnen praten zodat je de verbinding tussen jullie kan voelen. Door de problemen is er nu geen rust en je zou graag harmonie en plezier hebben in huis.

Ik weet hoe het voelt om niet gelukkig te zijn in je huwelijk en op het randje van scheiden te staan. Ik ken de enorme behoefte om je weer gelukkig te zijn en de onzekerheid en het verdriet dat je nu voelt. Maar ik weet ook dat je weer echt gelukkig kunt worden samen.

Met mij als relatietherapeut in Almere werk je aan begrip en acceptatie van de verschillen tussen jullie, doorbreken van hardnekkige patronen zodat jullie weer kunnen verbinden, verbeteren van de communicatie en goede samenwerking zodat je de problemen in de relatie kunt oplossen en fijne intimiteit zodat je je gewaardeerd en geliefd voelt.

“Het is mijn missie om stellen te helpen bij de moeilijkheden in hun relatie, zodat ze weer met volle teugen kunnen genieten van elkaar met verbinding, vertrouwen en liefde”

Relatietherapie voor jou en je partner met een relatietherapeut in Almere

Je relatie redden of verbeteren hoeft niet moeilijk of zwaar te zijn. Natuurlijk zijn het geen luchtige onderwerpen om over te praten, maar met mijn warme en menselijke aanpak kan ook ook licht en leuk zijn om aan je relatie te werken.

Ik heb al veel stellen mogen begeleiden bij de problemen in hun relatie en ben HBO geschoold waardoor ik veel kennis heb over de liefde en relaties. Verder lees ik heel veel boeken en doe elk jaar een nieuwe scholing, zodat ik mijn kennis blijf vergroten en verfijnen.

Maar ik wil mij niet neerzetten als een relatie-expert. In mijn aanpak ga ik dit avontuur met jullie samen aan. Natuurlijk krijg je tips en adviezen als ik denk dat het jullie helpt, maar we werken naar een nieuwe situatie die bij jullie past. Niet zoals het zou moeten of hoort.

relatietherapeut almere susanne

Rust en duidelijkheid hoe jullie verder gaan, of dat nou samen is of alleen

Ik heb de relatietherapie als heel positief ervaren, zowel Susanne zelf als de geboden hulp. Ze is erg eerlijk op een stimulerende en heel vriendelijke manier. En alle antwoorden die je zoekt beantwoord je met haar hulp helemaal zelf en geeft je tools om dat daarna zonder haar hulp te kunnen voortzetten. Ze is naar mijn inziens een aanrader dus.

Bianca

Had in het verleden een slechte relatie

Susanne is iemand die goed kan luisteren en recht door zee is. Je doet je verhaal zonder de verplichting te voelen dat het moet. Daarom is ze ook een goede relatietherapeut. Hartelijk en eerlijk en goede en duidelijke adviezen.

Sandra

Heeft al eerder relatietherapie gedaan

Meld je aan voor een gratis eerste gesprek

De relatietherapie is gebaseerd op CBCT, EFT en coaching. Met CBCT leer je vaardigheden zoals communicatie en goed leren luisteren. Maar dat alleen is vaak niet voldoende, omdat liefde en relaties meer gaan over emoties en verbinding. EFT gaat over deze emoties en verbindingen, waarom lukt het niet om oplossingen te vinden voor de problemen en wat zit daar precies onder.

Met coaching bereik je snel resultaat, omdat het oplossingsgericht werkt. We gaan uit van wat wel werkt, wat je wel wilt en creëren een nieuwe relatie die wel bij jullie past.

Maak een afspraak voor een gratis eerste gesprek met mij als relatietherapeut in Almere

De enige manier om uit deze lastige situatie te komen is door actie te ondernemen. Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend eerste gesprek. In dit gesprek kun je je hart luchten over de problemen in jullie relatie en je weet dan precies wat er wel en niet kan voor jullie situatie. Ook vertel ik of ik de juiste keuze ben voor jullie. Je maakt gemakkelijk een afspraak in mijn agenda wanneer het uitkomt.

Jouw relatie, jouw keuzes, jouw proces

Werkt relatietherapie wel?

Ja zeker! Ongeveer 80% van de stellen die gaan werken aan hun relatie worden weer gelukkig. De meeste problemen zijn op te lossen ook als jullie er nu heel slecht voorstaan.

Soms kan het dat je tijdens het traject merkt dat het echt niet meer gaat. Ik kan jullie helpen bij deze besluitvorming en de relatie mooi afsluiten.

Problemen los je op in persoonlijke sfeer

Soms kun je zo vast zitten in de problemen in je relatie dat het soms onmogelijk is om de juiste oplossingen te zien.

Natuurlijk kun je het zelf proberen, er zijn genoeg boeken geschreven of informatie te vinden. Maar je loopt de kans dat de relatieproblemen alleen maar erger maakt en dat je elkaar zo veel kwetst dat de koek op een gegeven moment gewoon op is.

Ik krijg mijn partner echt niet mee

Samen in relatietherapie is wel wenselijk. De relatiecoach of therapeut kan dan goed zien in welke patronen jullie vastlopen.

Maar als jij wel graag je relatie wilt veranderen en je partner echt niet mee wilt, kun je zelf ook al veel verandering brengen in je relatie. Vaak als de partner ziet hoeveel stappen jij maakt gaat deze uiteindelijk toch ook mee.

Dan moet ik toegeven dat onze relatie niet perfect is en dan gaan we uit elkaar

Deze manier van leven ben je nu gewend. Het voelt veilig, ookal ben je er niet gelukkig mee. In relatiecoaching gaan we stoppen met elkaar ontwijken en het gesprek weer met elkaar aan. Je kunt dan dingen te weten komen die je nog niet wist.

Mijn vraag aan jou is: Hoelang ga jij nog je tijd verspillen aan een niet gelukkige relatie? Ga je wachten tot het vanzelf beter gaat of neem je de touwtjes in handen en ga je er echt wat van maken.

Straks krijg ik overal de schuld van of nog erger dan krijgt mijn partner gelijk

In de relatiecoaching heb ik het niet graag over gelijk, schuld of fouten. We praten over de verschillen tussen jullie en hoe we daar een positieve draai aan kunnen geven. En natuurlijk heb je je partner wel eens pijn gedaan of gekwetst.

Wanneer deze kwetsingen niet goed worden opgelost blijven ze tussen jullie instaan. Op de juiste manier vergeven, zodat het ook niet in elke ruzie weer naar boven hoeft te komen.

Ik heb geen tijd voor relatietherapie

Tijd heb je niet, tijd maak je. Als dit een probleem is, is dat ook het eerste waar je wat aan moet doen. Bekijk je agenda eens kritsch. Er zijn vast wel dingen die minder belangrijk zijn dan je relatie.

Omdat ik begrijp dat je wel genoeg te doen hebt, kun je bij mij de sessies online volgen. Dat scheelt jullie een hoop tijd en je hoeft ook geen oppas te regelen.

Neem de verantwoordelijkheid voor je relatie en maak de tijd vrij om je relatie te verbeteren.

Wij hebben al wel eens relatietherapie gedaan, heeft dat nog wel zin?

Ja dat heeft zeker zin. De vorige keer hebben jullie blijkbaar niet de juiste oplossing gevonden voor je probleem. Het doel van de coachingssessies wordt dan om wel de juiste oplossingen te vinden.

Door coaching heb je net een andere aanpak die juist wel kan helpen. Is je relatie dat niet waard om het toch te proberen?

relatietherapeut almere scheiden

Wat gebeurt er als je nu geen stappen zet in je relatie?

Wat als de problemen in jullie relatie zo door blijven gaan? Gaan jullie dan uit elkaar?

Ongeveer 40% van de huwelijken eindigt in een scheiding. Zonde omdat er in veel gevallen echt nog aan gewerkt kan worden. Het is echt mogelijk om je relatie te redden of te verbeteren. Jullie relatie straalt weer van de passie en het plezier.

Soms moeten we in het traject de conclusie trekken dat de relatie echt op is. Scheiden is een pijnlijke en emotionele beslissing. Met de juiste begeleiding maak je een goede beslissing op basis van verstand en kun je de relatie goed afsluiten. Zo voorkom je ook nog eens die lelijke vechtscheidingen. Als relatietherapeut in Almere kan ik jullie hierbij helpen.

Deze stellen gingen jullie al voor 

In het begin was het best wel even wennen. Maar ik heb de gesprekken als heel fijn ervaren. Het werd ook iets waar ik naar uit kon kijken, een “hou vast” in deze relatiecrisis. Het was voor ons moeilijk om zelf te praten en tijdens de coachingsgespreken konden we veel opener tegen elkaar praten. Daardoor heb ik veel inzichten gekregen in mijn partner. We kunnen nu weer verder.

Chantal

wilde haar relatie en gezin redden

Ik ben niet iemand die snel mijn problemen vertelt, of zegt wat mij dwars zit. Dan moet ik je al heel lang kennen en dan nog zal ik niet snel iets delen. Bij Susanne gaat dat bijna automatisch. Het vertrouwde gevoel dat ze je geeft en de vragen die ze je stelt geef je je eigenlijk heel snel bloot en stel je je kwetsbaar op.

Anoniem, 41 jaar

heeft al eerder relatietherapie gedaan

De coachingsgesprekken met Susanne hebben mij verder gebracht. Ze luisterde echt naar me, zonder oordeel, en stelde me goede vragen. Haar rust en vertrouwen zorgden ervoor dat ik ruimte kreeg om te vertellen en om zo stapje voor stapje bewust te worden van wat ik wil veranderen.

Anne

Heeft het coachingstraject alleen gedaan

Naar de coachingssessies gaan was voor mij heel beladen en zeker niet makkelijk. Achteraf heb ik er een goed gevoel over en ben blij dat we het toch hebben gedaan.

Jouri

Twijfelde of hij wilde scheiden of niet

Voor eens en altijd een goede keuze maken

Wil je elkaar weer zien als geliefden en niet alleen als ouders? Met het gevoel dat je partner er echt voor jou is? Wil je rust en harmonie? Zeg dan ja tegen je relatie, tegen je partner en je gezin en maak een gratis afspraak!