Wanneer de affaire uitkomt is er veel verdriet en pijn bij je partner. Je partner zal zich verraden, dom, onzeker, gebruikt en verdrietig voelen. Er zijn immers beloftes gedaan en de wereld van je partner valt uit elkaar. Jullie zullen samen de gevolgen van het vreemdgaan onder ogen moeten komen.

Hoe moeilijk ook, in deze fase is het belangrijk om eerlijk te zijn. Doe geen beloftes waarvan je niet zeker weet of je het waar kan maken zodat je de gevolgen van vreemdgaan niet groter maakt.
Het kan zijn dat je nog twijfelt of je voor je relatie of je minnaar wilt gaan. Wees daar ook eerlijk over. En geef je partner de ruimte om verdriet en boosheid te uiten.

Neem hierin je verantwoordelijkheid voor de gevolgen van vreemdgaan. Sommige relaties gaan stuk na een affaire, maar zeker niet allemaal. Hoe beter de relatie was voor het vreemdgaan hoe meer kans je hebt dit samen te overleven. Het belangrijkste is dat je allebei wilt vechten om de relatie te redden. In de meeste gevallen wordt de relatie sterker en beter wanneer je besluit er echt samen voor te gaan.

Eerst stappen om de gevolgen van vreemdgaan te verwerken

  • Wees eerlijk. Vertel alles wat er is gebeurt zodat er geen verrassingen meer kunnen zijn.
  • Maak de afspraak dat het contact met de minnaar of minnares wordt verbroken.
  • Wees eerlijk als er toch contact is geweest.
  • Ga samen in gesprek over de ontevredenheid in de relatie, waarom is de affaire ontstaan?
  • Spreek een periode af waarin je partner je mag controleren. Bijvoorbeeld 3 maanden en bouw dit rustig af.
  • Bouw samen aan het vertrouwen in de relatie.

Laat je goed begeleiden na vreemdgaan

De gevolgen van vreemdgaan zijn heel heftig en roepen veel emoties op. Wanneer jullie er niet uitkomen samen laat je hier dan goed in begeleiden. Het is belangrijk om de kwetsingen goed te verwerken en samen te werken aan een toekomst die voor jullie beide fijn voelt.

Ik help stellen zonder oordeel door deze moeilijke momenten heen. Ik maak ruimte voor de moeilijke gesprekken en help je gevoelens en emoties te verwoorden.

Ben jij of is je partner vreemdgegaan? En is er nu chaos, ruzie en onzekerheid?

Wanneer je aan de slag gaat met dit werkboek weet ik zeker dat het je helpt rust te creëren in je hoofd en in jullie leven. Je begrijpt wat er met jullie gebeurd en hoe jullie een keuze kunnen maken hoe jullie verder gaan na vreemdgaan. Schrijf je nu in en ontvang het werkboek “Rust in de chaos na vreemdgaan” helemaal gratis in je mailbox. Veel succes!

Je hebt je met succes ingeschreven!