Hoe kom je erachter of je partner vreemdgaat? Je loopt al een tijdje rond met deze onzekerheid en je wilt weten wat er aan de hand is. Je partner kan vreemdgaan door fysiek af te spreken met iemand en seks te hebben. Maar je partner kan ook emotioneel vreemdgaan of digitaal vreemdgaan. Hieronder vind je een lijst van 11 signalen waar je op kunt letten.

  • Hij/zij neemt de mobiele telefoon overal mee naartoe. Voorheen lag dat ding nog wel eens gewoon op tafel, maar nu gaat de telefoon zelfs mee als hij/zij gaat douchen.
  • Hij/zij gaat ineens veel vaker naar de sportschool. Ook wordt er meer aandacht besteed aan uiterlijk en lekker ruiken.
  • Hij/zij heeft meer zin in seks. Ook kan de seks veel creatiever worden door het uitproberen van verschillende standjes.
  • Hij/zij moet veel meer overwerken of heeft ineens veel tijd voor een hobby buiten huis.
  • Hij/zij komt wat later naar bed
  • Hij/zij geeft vage antwoorden op je vragen
  • Hij/zij doet geheimzinnig met zijn telefoon. Steeds als hij/zij de telefoon gebruikt komt er een lach op het gezicht.
  • Het wachtwoord op zijn/haar laptop is veranderd
  • Hij/zij gedraagt zich anders. Veel opgewekter of afstandelijker

Wat doe je als je erachter komt dat je partner vreemdgaat?

Ga het gesprek aan met je partner en zorg dat je rust en antwoorden over het vreemdgaan. Ga samen in gesprek of er nog commitment is om de relatie te verbeteren. Het helpt om te achterhalen wat de oorzaak is van het vreemdgaan. Daarna kunnen jullie verder met het opbouwen van het vertrouwen. Een relatiecoach of relatietherapeut kan jullie daarbij helpen.

Wat moet je vooral niet doen?

Neem geen overhaaste beslissingen. Neem rustig de tijd om erachter te komen of je voor de relatie wilt vechten. Vertel niet aan iedereen om je heen dat je partner is vreemdgegaan maar zoek iemand die je in vertrouwen neemt. Iemand die naar je kan luisteren en niet te veel goed bedoelde adviezen geeft.

Ben jij of is je partner vreemdgegaan? En is er nu chaos, ruzie en onzekerheid?

Wanneer je aan de slag gaat met dit werkboek weet ik zeker dat het je helpt rust te creëren in je hoofd en in jullie leven. Je begrijpt wat er met jullie gebeurd en hoe jullie een keuze kunnen maken hoe jullie verder gaan na vreemdgaan. Schrijf je nu in en ontvang het werkboek “Rust in de chaos na vreemdgaan” helemaal gratis in je mailbox. Veel succes!

Je hebt je met succes ingeschreven!