Home » Blog » Relatie en gezin » Relatie redden? Ontdek hoe je de problemen oplost en die droomrelatie creëert
relatie redden

Relatie redden? Ontdek hoe je de problemen oplost en die droomrelatie creëert

door | 15 mrt, 2022 | Relatie en gezin

“Nou wat denk je, is het nog te redden?” Samen zitten ze voor mij. Een week geleden is de bom gebarsten, waarbij een van hen heeft aangegeven niet gelukkig te zijn in de relatie en twijfelt om ermee te stoppen. De ander heeft nog de hoop dat het goed kan komen. Omdat ze samen kinderen hebben zitten ze bij mij om te kijken of de relatie nog gered kan worden. Er klinkt zowel hoop als verdriet door in deze vraag. En eigenlijk wil ik ze bij de schouders pakken en eens flink door elkaar schudden. Waarom zijn jullie niet 2 jaar geleden gekomen. Ja, ik denk het wel. Als je er beide voor open staat en het werk ervoor wilt doen kun je je relatie redden. In dit blog vertel ik je hoe je dit doet op een liefdevolle manier.

Je relatie redden of stoppen?

Ongeveer 40% van de huwelijken mislukt. Scheiden klinkt soms als een goed idee. Je bent nu niet gelukkig in je relatie en er zijn veel problemen. Door te gaan scheiden los je deze problemen op. Er ontstaat zo een weg naar groei en geluk.

Toch werkt het niet zo makkelijk. Na de scheiding neemt het aantal conflicten meestal toe. In eerste plaats omdat er meer onderwerpen zijn om ruzie over te maken. Zeker als er ook kinderen bij betrokken zijn. Maar ook omdat mensen na een scheiding minder hun best doen voor elkaar.

Het eerste doel, de relatie, is weggevallen en het is ieder voor zich. In de tweede plaats worden mensen die zich instellen om te gaan scheiden vaak gevoelloos en gaan negatief denken over de ander. Mensen doen dit om zichzelf te beschermen. Scheiden is pijnlijk.

Het geluk in een relatie is geen stijgende lijn, maar meer een golfbeweging. Er zijn nou eenmaal ups en downs in een relatie. Als je in een down zit is het soms moeilijk om de weg naar boven te zien. Ga je dan je relatie redden of stop je ermee.

Het krijgen van kinderen zorgt voor een extra druk op een relatie. Niet alleen omdat er minder tijd is voor elkaar en meer verantwoordelijkheid, maar ook omdat er een nieuwe balans gezocht moet worden. Je bent nu niet alleen maar man en vrouw maar ook vader en moeder. Het gevaar is om zo verstrikt te raken in deze nieuwe rollen dat de relatie wordt verwaarloost.

De #1 reden waarom je niet gelukkig bent in je relatie

Als je vroeger aan jonge stellen vroeg wat ze verwachten van een huwelijk, zeiden ze een veilig thuis, financiële zekerheid en de mogelijkheid om een gezin te stichten. Als je nu vraagt waarom iemand zou willen trouwen gaat het om liefde en emotionele voldoening. Aan deze verwachtingen is moeilijker te voldoen.

Want wat is liefde en emotionele voldoening voor jou precies? Hierbij is het veel belangrijker om goed te kunnen communiceren, zodat je wensen en behoeften duidelijk kunt maken aan elkaar.

We hebben de wens om die ene ‘ware’ te vinden. Die persoon die jou compleet maakt en je gelukkig maakt. Waar we vroeger een heel dorp voor hadden, wil je nu vinden in 1 persoon. Dit soort romantische liefde zit diep in onze maatschappij verweven. Je ziet ze in romantische films en op sociale media. De realiteit valt dan tegen.

relatie redden geluk

De methode die stellen met kinderen helpt van gedoe naar plezier in de relatie

Stellen die in de problemen komen raken verstrik in patronen. Het is heel moeilijk als je er samen inzit om te zien wat deze patronen zijn en hoe je er weer uitkomt. Je blijft in cirkels lopen, zonder dat er een oplossing komt. Dat is heel frustrerend, waardoor het vertrouwen in de relatie afneemt en de negativiteit toeneemt.

Om de relatie te kunnen redden is het belangrijk om te werken aan verbinding en vriendschap. In de relatietherapie sessies krijgen jullie kleine en makkelijke opdrachten om weer in contact te komen met elkaar. Zo kun je weer de positieve dingen van elkaar zien en je legt de focus even helemaal op de relatie.

We schuiven als het ware de problemen even aan de kant. Er komt rust in de relatie waardoor je elkaar weer ziet met andere ogen. Daarna werken we aan communicatie verbeteren en patronen doorbreken, waardoor ook het vertrouwen in de relatie weer terugkomt. Je ziet dat jullie de problemen in de relatie kunnen oplossen.

Daarna is de laatste stap naar intimiteit en een echte connectie maken samen de leukste stap. Hierin vind je de liefde en passie weer terug voor je partner.

Om je daarmee op weg te helpen heb ik een workshop gemaakt, waarin ik je meeneem in dit proces. In de 3-delige relatiesucces workshop leg ik je stap voor stap uit hoe je gaat van gedoe naar plezier in je relatie.

De workshop is helemaal gratis en je ontvangt het in je mailbox, zodat je het kunt volgen wanneer het jou uitkomt. Dus… als jij klaar bent met de negativiteit in jullie relatie en het is tijd voor positiviteit en plezier, meld je dan meteen aan!

[Gratis] 3-delige relatiesucces workshop

De methode die stellen met kinderen helpt van gedoe naar plezier in hun relatie

Susanne | Relatiecoach voor stellen met kinderen

Het is mijn missie om stellen met kinderen te begeleiden bij het creëren van een liefdevolle relatie en gezin, ondanks alle moeilijkheden met werk, huishouden en opvoeding, zodat ze weer kunnen genieten van elkaar.

Gerelateerde artikelen

Irritaties in een relatie | Ik trek het echt niet meer

Irritaties in een relatie | Ik trek het echt niet meer

Als we denken aan relatieproblemen denken we snel aan ontrouw en heftige ruzies waarbij het servies door de kamer vliegt. Je denkt dan niet snel aan die kleine irritaties. Die horen er toch gewoon bij. Toch beginnen de relatieproblemen met deze tandpastadop irritaties. Die natte handdoek die niet netjes wordt opgehangen, die sokken die nu weer op de grond liggen, schoenen die niet op het rek worden gezet, vaat die niet in de vaatwasser wordt gezet. In deze blog leg ik uit hoe je hiermee omgaat.

Lees meer
Duidelijk communiceren | Dat ging dus helemaal fout

Duidelijk communiceren | Dat ging dus helemaal fout

Duidelijk communiceren kan soms zo lastig zijn als je een druk gezin hebt. Je bent bezig met alles wat er nog op de lijst staat. Als je partner dan komt met nog meer dingen die in de week moeten passen, kan soms de stress je naar de nek vliegen. Zoals bij mij gebeurde, ook als relatiecoach gaat het niet altijd zoals je zou willen.

Lees meer
Welke ontwikkelingsfases zitten er in een liefdesrelatie?

Welke ontwikkelingsfases zitten er in een liefdesrelatie?

Waarom is de ene relatie langdurig goed en komt de ander relatie niet verder dan verliefdheid? De Zwitserse psychiater en relatietherapeut Jürg Willi heeft een fasemodel gemaakt voor de verschillende fasen in een liefdesrelatie. Niet elke relatie doorloopt alle fasen precies zoals in het schema, maar volgens de relatietherapeut ontwikkelt de volgende fase altijd vanuit een eerdere fase. Of een relatie stopt of verder gaat is afhankelijk van deze verschillende fasen. Zolang de fasen goed worden doorlopen, zal de relatie ook verder gaan. In deze blog vertel ik je welke ontwikkelingen een relatie doormaakt en door welke valkuilen een relatie stopt.

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

relatievragen ebook aanmelden

Gratis download: Relatievragen die niet zwaar en moeilijk zijn, maar zorgen voor verbinding en plezier in je relatie. Zodat je elkaar weer 'ziet' zoals in het begin van jullie relatie

Je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin