Home » Blog » Relatie en gezin » Relatie redden? Ontdek hoe je de problemen oplost en die droomrelatie creëert
relatie redden

Relatie redden? Ontdek hoe je de problemen oplost en die droomrelatie creëert

door | 15 mrt, 2022 | Relatie en gezin

“Nou wat denk je, is het nog te redden?” Samen zitten ze voor mij. Een week geleden is de bom gebarsten, waarbij een van hen heeft aangegeven niet gelukkig te zijn in de relatie en twijfelt om ermee te stoppen. De ander heeft nog de hoop dat het goed kan komen. Omdat ze samen kinderen hebben zitten ze bij mij om de relatie te redden. Er klinkt zowel hoop als verdriet door in deze vraag. En eigenlijk wil ik ze bij de schouders pakken en eens flink door elkaar schudden. Waarom zijn jullie niet 2 jaar geleden gekomen. Ja, ik denk het wel. Als je er beide voor open staat en het werk ervoor wilt doen kun je je relatie redden. In dit blog vertel ik je hoe je dit doet op een liefdevolle manier.

Je relatie redden of stoppen?

Ongeveer 40% van de huwelijken mislukt. Scheiden klinkt soms als een goed idee. Je bent nu niet gelukkig in je relatie en er zijn veel problemen. Door te gaan scheiden los je deze problemen op. Er ontstaat zo een weg naar groei en geluk.

Toch werkt het niet zo makkelijk. Na de scheiding neemt het aantal conflicten meestal toe. In eerste plaats omdat er meer onderwerpen zijn om ruzie over te maken. Zeker als er ook kinderen bij betrokken zijn. Maar ook omdat mensen na een scheiding minder hun best doen voor elkaar.

Het eerste doel, de relatie, is weggevallen en het is ieder voor zich. In de tweede plaats worden mensen die zich instellen om te gaan scheiden vaak gevoelloos en gaan negatief denken over de ander. Mensen doen dit om zichzelf te beschermen. Scheiden is pijnlijk.

Het geluk in een relatie is geen stijgende lijn, maar meer een golfbeweging. Er zijn nou eenmaal ups en downs in een relatie. Als je in een down zit is het soms moeilijk om de weg naar boven te zien. Ga je dan je relatie redden of stop je ermee.

Het krijgen van kinderen zorgt voor een extra druk op een relatie. Niet alleen omdat er minder tijd is voor elkaar en meer verantwoordelijkheid, maar ook omdat er een nieuwe balans gezocht moet worden. Je bent nu niet alleen maar man en vrouw maar ook vader en moeder. Het gevaar is om zo verstrikt te raken in deze nieuwe rollen dat de relatie wordt verwaarloost.

Relatie redden? De #1 reden waarom je niet gelukkig bent in je relatie

Als je vroeger aan jonge stellen vroeg wat ze verwachten van een huwelijk, zeiden ze een veilig thuis, financiële zekerheid en de mogelijkheid om een gezin te stichten. Als je nu vraagt waarom iemand zou willen trouwen gaat het om liefde en emotionele voldoening. Aan deze verwachtingen is moeilijker te voldoen.

Want wat is liefde en emotionele voldoening voor jou precies? Hierbij is het veel belangrijker om goed te kunnen communiceren, zodat je wensen en behoeften duidelijk kunt maken aan elkaar.

We hebben de wens om die ene ‘ware’ te vinden. Die persoon die jou compleet maakt en je gelukkig maakt. Waar we vroeger een heel dorp voor hadden, wil je nu vinden in 1 persoon. Dit soort romantische liefde zit diep in onze maatschappij verweven. Je ziet ze in romantische films en op sociale media. De realiteit valt dan tegen.

relatie redden geluk

De methode die stellen met kinderen om hun relatie te redden

Stellen die in de problemen komen raken verstrik in patronen. Het is heel moeilijk als je er samen inzit om te zien wat deze patronen zijn en hoe je er weer uitkomt. Je blijft in cirkels lopen, zonder dat er een oplossing komt. Dat is heel frustrerend, waardoor het vertrouwen in de relatie afneemt en de negativiteit toeneemt. Je vraagt je af “Relatie redden? Kan dat eigenlijk wel?”

Om de relatie te kunnen redden is het belangrijk om te werken aan verbinding en vriendschap. In de relatietherapie sessies krijgen jullie kleine en makkelijke opdrachten om weer in contact te komen met elkaar. Zo kun je weer de positieve dingen van elkaar zien en je legt de focus even helemaal op de relatie.

We schuiven als het ware de problemen even aan de kant. Er komt rust in de relatie waardoor je elkaar weer ziet met andere ogen. Daarna werken we aan communicatie verbeteren en patronen doorbreken, waardoor ook het vertrouwen in de relatie weer terugkomt. Je ziet dat jullie de problemen in de relatie kunnen oplossen.

Daarna is de laatste stap naar intimiteit en een echte connectie maken samen de leukste stap. Hierin vind je de liefde en passie weer terug voor je partner.

Relatie redden? En een liefdevolle relatie en gelukkig gezin?

Kinderen houden onszelf vaak een spiegel voor. Niet alleen omdat ze erg op jullie lijken en vaak gedrag hebben die je van jezelf herkent (ik moet zelf altijd even slikken als dat gebeurd). Maar ze kunnen ook rake vragen stellen en hebben snel door als het niet zo goed gaat thuis.

Kinderen hebben er last van als de thuis situatie niet zo veilig voelt, bijvoorbeeld als ouders vaak ruzie maken of als een ouder ineens ergens anders gaat wonen. En ze geven vaak zichzelf de schuld van de situatie thuis.

Ik ben een relatietherapeut, gespecialiseerd in het begeleiden van stellen na vreemdgaan. Zeker bij stellen waar sprake in van vreemdgaan, lopen de emoties nog weleens hoog op, wat stress oplevert voor kinderen. Dus juist in deze situatie is het belangrijk om rust te creëren in huis, zodat je zo min mogelijk de routine van kinderen hoeft te veranderen.

In mijn gratis werkboek “Rust in de chaos bij vreemdgaan” help ik je gedachten en emoties te begrijpen, hierdoor wordt gesprekken voeren met je partner wat makkelijker, juist omdat jij nu goed weet wat er met jou aan de hand is.

Wanneer je aan de slag gaat met dit werkboek weet ik zeker dat het je helpt rust te creëren in je hoofd en in jullie leven. Je begrijpt wat er met jullie gebeurd en hoe jullie een keuze kunnen maken hoe jullie verder gaan na vreemdgaan.

Schrijf je nu in en ontvang het werkboek “Rust in de chaos na vreemdgaan” helemaal gratis in je mailbox. Veel succes!

Susanne Umans – van Grafhorst, relatietherapeut

Ik ben gespecialiseerd in het begeleiden van stellen na vreemdgaan. Hierbij gebruik ik de enige bewezen methode, maar ik ben ook ervaringsdeskundige. Ik weet hoe heftig deze periode is. Daarom is het een hele eer om met deze stellen te mogen werken.”

Ik help je graag nog een stap verder

Ben je al klaar voor meer hulp? Dan vind je hieronder 4 manieren om gratis en vrijblijvend kennis met mij te maken.

 

 1. Gratis werkboek “Rust in de chaos na vreemdgaan” | Ik heb een werkboek gemaakt speciaal voor jou als je rondloopt met heftige emoties en je hoofd vol zit met twijfels. Wanneer je aan de slag gaat met dit werkboek weet ik zeker dat het je helpt rust te creëren in je hoofd en in jullie leven. Je begrijpt wat er met jullie gebeurd en hoe jullie een keuze kunnen maken hoe jullie verder gaan na vreemdgaan. Schrijf je nu in en ontvang het werkboek “Rust in de chaos na vreemdgaan” helemaal gratis in je mailbox. Veel succes!
 2. Plan een gratis en vrijblijvende online sessie “Hebben wij een toekomst samen” | In dit gesprek van 45 minuten vertel je over jullie eigen situatie. En gaan we samen na hoe je kunt begrijpen waarom het vreemdgaan is gebeurd en hoe je een goede keuze maakt of jullie samen verder gaan of niet. Klik hier om een gratis en vrijblijvend gesprek te plannen.
 3. Individuele relatietherapie na vreemdgaan | Staat jouw partner niet open voor relatietherapie? Of wil jij graag voor jezelf ontdekken wat er precies is gebeurd en waarom? Met individuele relatietherapie help ik je ontdekken wat voor jou een ideale partner en relatie is, waarom het vreemdgaan is gebeurd en welke impact het echt op jou heeft gehad. Ik help je gedachten te ordenen na vreemdgaan, omgaan met hefige emoties, begrijpen waarom dit is gebeurd, zodat je durft te kiezen voor een toekomst die bij jou past. Klik hier voor een gratis intakegesprek
 4. Samen in relatietherapie na vreemdgaan | Pijn en verdriet een plekje geven. Jezelf, je partner en je relatie beter te begrijpen, zodat jullie kunnen snappen waarom het vreemdgaan is gebeurd en wat er in jullie relatie zou moeten veranderen. Daardoor kunnen jullie een goede beslissing maken of jullie samen verder willen of niet. Klik hier voor een gratis intakegesprek

  Susanne | Relatietherapeut gespecialiseerd in begeleiden van stellen na vreemdgaan

  vreemdgaan therapeut blogHet is mijn missie om stellen te helpen bij de heftige periode na vreemdgaan. De pijn en verdriet verwerken, begrijpen waarom het is gebeurd en een relatie opbouwen met eerlijkheid en vertrouwen

  Gerelateerde artikelen

  Hoe creëer je een warme en harmonieuze kerst met jou gezin?

  Hoe creëer je een warme en harmonieuze kerst met jou gezin?

  Druk, druk en nog eens druk…. Is dit hoe de kerstdagen bij jullie gaan? Merk je dat je je best doet om er gezellige dagen van te maken, maar krijgen jullie toch weer ruzie? Kun je die ruzie van vorig jaar nog wel herinneren en ben je bang dat dit jaar niet beter gaat worden? In dit blog vertel ik je hoe je wel een gezellige, warme en harmonieuze kerst creëert voor jullie en jullie gezin.

  lees verder
  Waarom bij elkaar blijven voor de kinderen het slechte idee ooit is en hoe je ze wel een fijne jeugd geeft

  Waarom bij elkaar blijven voor de kinderen het slechte idee ooit is en hoe je ze wel een fijne jeugd geeft

  Blijven we bij elkaar voor de kinderen of gaan we scheiden? Heb je stiekem hoop dat het vanzelf goed komt als de kinderen uit huis gaan? Het is een mooie gedachte dat je de verantwoordelijkheid wilt nemen en de kinderen een fijne jeugd wil geven. Maar wat leer je ze eigenlijk… Dat het ‘normaal’ is dat een man en vrouw zo met elkaar leven… Wat als je jezelf, je partner en de kinderen een liefdevol en harmonieus thuis kunt geven? Eén waarin je als partners samen leeft in liefde en passie. Zonder die eeuwige ruzies en gedoe? Zou je dan niet veel meer recht doen aan jezelf en aan je partner. En zo leer je kinderen wel wat gezonde liefde is. In dit blog vertel ik je hoe je bij elkaar kunt blijven en toch ook gelukkig kunt zijn.

  lees verder
  Kiezen voor jezelf of voor je gezin?

  Kiezen voor jezelf of voor je gezin?

  Kiezen voor jezelf of je gezin? Het voelt als een onmogelijke keuze om te maken. Kiezen voor je relatie voelt als zelfopoffering, maar kiezen voor jezelf voelt zó egoïstisch. Zeker omdat je niet alleen je partner maar ook je kinderen hierdoor pijn zal doen. Maar er is nog een mogelijkheid. Ik leg het je uit in dit blog.

  lees verder

  0 Reacties

  Verzend een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Tweet
  Share
  Share
  Pin