Home » Blog » Relatie en gezin » Niet gelukkig in je relatie? | Leer van gelukkige stellen
niet gelukkig relatie

Niet gelukkig in je relatie? | Leer van gelukkige stellen

door | 22 jun, 2020 | Relatie en gezin

Hoe komt het dat sommige stellen een leven lang gelukkig zijn en andere stellen na veel verdriet en ellende besluiten dat ze veel beter af zijn zonder elkaar?

Veel mensen denken dat gelukkige stellen veel minder ruzies hebben. Maar klopt dat eigenlijk wel? Uit onderzoek blijkt dat gelukkige stellen niet minder ruzie hebben, maar wel anders met de ruzies omgaan dan ongelukkige stellen.

Ze hebben een andere aanpak bij problemen en uitdagingen en hebben, en deze is belangrijk, realistischere verwachtingen van elkaar.

Voel jij je nu ongelukkig in je relatie? Door deze punten in je relatie te verbeteren, zorg je voor meer geluk in jouw relatie.

Gelukkige stellen gaan ervan uit dat de ideale partner en de ideale relatie niet bestaat

Trouwen doen we uit liefde en verliefdheid. We hebben de verwachting dat onze partner ons gelukkig maakt. Dat er altijd waardering, aandacht en een vanzelfsprekende intimiteit is.

Gelukkige stellen weten dat als de verliefdheid is verdwenen, de liefde niet weg hoeft te zijn. Deze stellen accepteren dat een relatie niet 100% goed is maar meer 80% en werken er hard aan om deze 80% te behouden.

Gelukkige stellen maken geen ruzie over problemen die niet op te lossen zijn

Ongeveer 60% van onze problemen in de relatie zijn niet op te lossen. De illusie dat de partner verandert, seksueel actiever wordt of sociaal vaardiger wordt, leidt alleen tot teleurstellingen. Jezelf kun je nou eenmaal niet veranderen. Gelukkige stellen investeren in gesprekken en vragen elkaar rekening te houden met irritatiepunten.

Gratis relatietips | In 6 stappen naar een liefdevolle relatie én een gelukkig gezin

Creëer een relatie met balans tussen tijd voor jezelf, tijd voor je partner, jullie kinderen, jullie werk en het huishouden. Klaar voor die liefdevolle relatie én gezin? Download dan nu deze relatiegids en ga aan de slag!

gratis relatietips

Gelukkige stellen hoeven niet altijd te winnen

Veel mensen willen een discussie of ruzie winnen. Wanneer een partner een ruzie wint, verliest de relatie aan verbinding. Gelukkige stellen weten dat het belangrijker is een ruzie bij te leggen dan deze te winnen.

Gelukkige stellen gaan goed om met stress

Als je onder veel stress staat, is het niet verstandig belangrijke gesprekken te voeren. De kans is groot dat deze eindigen in een felle ruzie. Gelukkige stellen weten wanneer zei zelf of hun partner lijdt aan stress, en zorgen eerst voor ontspanning, voordat ze een moeilijk gesprek aangaan.

Gelukkige stellen maken niet overal ruzie over

Praten is zilver en zwijgen is goud. Gelukkige stellen weten goed wanneer het verstandig is een time-out te nemen en het gesprek een ander moment verder te laten gaan, zodat er rustig kan worden gepraat.

Gelukkige stellen nemen hun verantwoordelijkheid

Ongelukkige stellen leggen de nadruk op wat er mis is in de relatie en geven daarvan de ander de schuld. Gelukkige stellen kunnen ook naar hun eigen aandeel kijken en hun verantwoordelijkheid nemen in hun gedrag.

Gelukkige stellen uiten meer warmte en affectie

Gelukkige stellen praten over elkaar met liefde en een warme stem. Ze glimlachen vaker naar elkaar en voelen zich ontspannen als ze dicht bij elkaar zijn.

Gelukkige stellen weten wat de ander belangrijk vindt

Gelukkige stellen kennen (niet denken te weten. belangrijke verschil!) de hoogte- en dieptepunten uit elkaars leven. Wat de ander leuk vindt en waar hij/zij een hekel aan heeft. Ze praten vaak over elkaars dromen en de toekomstverwachtingen.

Gelukkige stellen zijn beter in problemen oplossen

Gelukkige stellen zijn flexibeler dan ongelukkige stellen. Ze houden minder strak vast aan hun eigen standpunten en eisen niet altijd dat de ander toegeeft. Hierdoor zijn ze beter in staat problemen op te lossen en niet de ruzies te laten voortslepen.

Gelukkige stellen hebben een gedeelde levensvisie

Gelukkige stellen kunnen samen zin geven aan het leven. Ze delen een aantal waarden, normen en levensverwachtingen. Hierdoor kunnen ze goed plannen maken en hun leven samen inrichten.

Wil je een liefdevolle relatie en gelukkig gezin?

Los de problemen in de relatie op en vraag een gratis relatie adviesgesprek aan. In dit gesprek ontdek je hoe jullie de problemen in jullie relatie kunnen oplossen, zodat jullie weer kunnen genieten van jullie relatie en gezin.

Kun je niet meer genieten van je relatie en gezin?

Ontdek hoe je de problemen in je relatie kunt oplossen

Susanne | Relatietherapeut gespecialiseerd in begeleiden van stellen na vreemdgaan

vreemdgaan therapeut blogHet is mijn missie om stellen te helpen bij de heftige periode na vreemdgaan, zodat ze kunnen herstellen, persoonlijk groeien en op een gezonde en waardige manier verder kunnen

Schakel mij in als relatietherapeut

Gerelateerde artikelen

Kiezen voor jezelf of voor je gezin?

Kiezen voor jezelf of voor je gezin?

Kiezen voor jezelf of je gezin? Het voelt als een onmogelijke keuze om te maken. Kiezen voor je relatie voelt als zelfopoffering, maar kiezen voor jezelf voelt zó egoïstisch. Zeker omdat je niet alleen je partner maar ook je kinderen hierdoor pijn zal doen. Maar er is nog een mogelijkheid. Ik leg het je uit in dit blog.

lees verder
Hoe creëer je een warme en harmonieuze kerst met jou gezin?

Hoe creëer je een warme en harmonieuze kerst met jou gezin?

Druk, druk en nog eens druk…. Is dit hoe de kerstdagen bij jullie gaan? Merk je dat je je best doet om er gezellige dagen van te maken, maar krijgen jullie toch weer ruzie? Kun je die ruzie van vorig jaar nog wel herinneren en ben je bang dat dit jaar niet beter gaat worden? In dit blog vertel ik je hoe je wel een gezellige, warme en harmonieuze kerst creëert voor jullie en jullie gezin.

lees verder
Welke ontwikkelingsfases zitten er in een liefdesrelatie?

Welke ontwikkelingsfases zitten er in een liefdesrelatie?

Waarom is de ene relatie langdurig goed en komt de ander relatie niet verder dan verliefdheid? De Zwitserse psychiater en relatietherapeut Jürg Willi heeft een fasemodel gemaakt voor de verschillende fasen in een liefdesrelatie. Niet elke relatie doorloopt alle fasen precies zoals in het schema, maar volgens de relatietherapeut ontwikkelt de volgende fase altijd vanuit een eerdere fase. Of een relatie stopt of verder gaat is afhankelijk van deze verschillende fasen. Zolang de fasen goed worden doorlopen, zal de relatie ook verder gaan. In deze blog vertel ik je welke ontwikkelingen een relatie doormaakt en door welke valkuilen een relatie stopt.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ben jij of is je partner vreemdgegaan? En is er nu chaos, ruzie en onzekerheid?

Wanneer je aan de slag gaat met dit werkboek weet ik zeker dat het je helpt rust te creëren in je hoofd en in jullie leven. Je begrijpt wat er met jullie gebeurd en hoe jullie een keuze kunnen maken hoe jullie verder gaan na vreemdgaan. Schrijf je nu in en ontvang het werkboek “Rust in de chaos na vreemdgaan” helemaal gratis in je mailbox. Veel succes!

Je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin