Home » Blog » Liefde en verbondenheid » Zelfliefde en relaties: Een duidelijke hint dat je jezelf belemmerd in het ontvangen van echte liefde
zelfliefde en relaties

Zelfliefde en relaties: Een duidelijke hint dat je jezelf belemmerd in het ontvangen van echte liefde

door | 22 nov, 2021 | Liefde en verbondenheid

Wanneer het antwoordt op de volgende vraag “ja” is, is dat een duidelijke hint dat je jezelf belemmerd in het ontvangen van echte liefde.

Heb je gemerkt dat je je wel eens irriteert aan je partner?

Omdat je vind dat je partner lui is en niet ziet hoe hard jij werkt om het huis een beetje netjes te houden. Of omdat je vind dat je partner een egoïst is omdat hij meer tijd aan zichzelf besteed en niet aan jou en de kinderen.

Betekend dat dat je de verkeerde partner hebt uitgekozen? Of is het een hint dat het op een dieper niveau over JOU gaat?

Willen jullie dit jaar echt genieten van jullie relatie en gezin met kerst?

Meld je dan aan voor de 10 daagse email-cursus en ontdek hoe jullie dit jaar die warme, harmonieuze en gezellige kerst creëren

Wat je kunt leren over zelfliefde van je relatie

Wanneer je merkt dat je je irriteert aan je partner om iets wat hij wel of niet doet of zegt, kan het ook zijn dat je je eigen gevoelens projecteert op je partner.

Je beschuldigd je partner van juist die dingen die je niet erkent of niet wil zien in jezelf.

Stel je hebt verlatingsangst. Het kan zijn dat je je hiervan bewust bent, maar er nog niks mee gedaan hebt. Of dat je niet weet dat je het hebt. Je hersenen en dan vooral je reptielenbrein weet dit heel goed. En is zo ingesteld om jou te beschermen op het moment dat je gevaar loopt, in dit geval tekenen dat je verlaten wordt. Je wilt jezelf beschermen en geeft kritiek op je partner.

Wanneer je je bewust bent van je eigen verlatingsangst en hieraan gewerkt hebt, kun je denken: Ik voel met bang dat ik wordt verlaten en alleen achter zal blijven.

Wanneer je niet bewust bent van deze angst denk je: hij wil nooit tijd besteden aan mij, hij gaat liever weg en plezier maken in plaats van de klusjes doen die ik hem heb gevraagd te doen, hij geeft veel te veel geld uit met zijn vrienden dan dat hij met mij wat leuks zou gaan doen.

Nog een voorbeeld: Je ben iemand die alles altijd goed geregeld heeft. Je huis is altijd netjes en je hebt genoeg geld gespaart voor als er wat is. Maar eigenlijk zou je die verantwoordelijkheid ook wel eens willen laten voor wat het is en gewoon lekker plezier maken of met je voeten omhoog op de bank zitten.

Maar dit gun je jezelf niet. Deze behoefte van jezelf verstop je in jezelf omdat het niet past bij het beeld dat je van jezelf hebt. 

Dus wanneer je partner met zijn voeten omhoog zit terwijl er nog gestofzuigd moet worden of weer eens veel geld heeft uitgegeven aan iets onzinnigs irriteert dat je. In plaats van toe te geven dat je dit stiekem ook wil doen, begin je te klagen tegen je partner.

Wat moet jij van jezelf accepteren?

Waar het je niet lukt of je wil niet je eigen gevoelens accepteren, is dat een duidelijke hint dat je niet van jezelf houd. En als je niet van jezelf houd lukt het nooit om in harmonie te zijn met je partner, je relatie en de wereld om je heen.

Als je irritaties hebt naar je partner en je relatie en je partner niet perfect zijn, is dat omdat jij jezelf niet perfect vind.

Als je niet van jezelf houd, en je eigen gevoelens niet kunt accepteren zul je merken dat je nooit die echte liefde kunt ontvangen.

zelfliefde en relaties acceptatie

De volgende stap om wel die echte liefde te ontvangen

Om te leren van jezelf te houden, begint met compassie voor jezelf. Iedereen heeft moeilijkheden en emoties en zal zichzelf niet op alle vlakken kunnen accepteren. Daar hoef jij je niet voor te schamen.

Wanneer je compassie hebt voor de problemen in je eigen leven, zul je merken dat je ook minder gaat letten op wat er fout is aan anderen. Je ervaart daardoor minder irritaties en bent minder kritisch naar anderen.

De volgende stap is om al die energie die je nu stopt in irritaties en kritiek te stoppen in jezelf. Behandel jezelf zoals je zou willen dat je partner zou doen en accepteer wie je zelf bent.

Wanneer je dit niet doet, zul je merken dat je jezelf altijd blijft belemmeren in het ontvangen van echte liefde.

Wil jij een liefdevolle relatie en gelukkig gezin?

Begin dan eens deze kerst met mijn email-cursus “Echt genieten van je relatie en gezin met kerst” en zorgt voor die warme, harmonieuze en gezellige kerst dit jaar.

Willen jullie dit jaar echt genieten van jullie relatie en gezin met kerst?

Meld je dan aan voor de 10 daagse email-cursus en ontdek hoe jullie dit jaar die warme, harmonieuze en gezellige kerst creëren

Susanne | Relatiecoach voor stellen met kinderen

Het is mijn missie om stellen met kinderen te begeleiden bij het creëren van een liefdevolle relatie en gezin, ondanks alle moeilijkheden met werk, huishouden en opvoeding, zodat ze weer kunnen genieten van elkaar.

Gerelateerde artikelen

Wat is echte liefde?

Wat is echte liefde?

Wanneer ik deze vraag krijg dan denk ik: is daar een standaard antwoord op? Ik deze blog vertel ik je wat naar mijn mening echte liefde is. En ik heb ook een vraag voor jou.

lees verder
4 redenen waarom jullie “relatie” geen echte relatie is

4 redenen waarom jullie “relatie” geen echte relatie is

Hebben jullie een relatie of een verstrikking? Een relatie voelt in balans en ontspannen. Er is ruimte voor plezier en gezelligheid. Beide partners zijn in harmonie met elkaar. Beide partners zijn zichzelf, toch is er geen tekort aan intimiteit. Er is geen angst dat als je jezelf bent, doet waar jij van houd of tijd voor jezelf neemt dat je de ander daarmee wegjaagt. In een relatie hebt je je partner niet nodig om compleet te worden. Beide partners zijn zich bewust van zichzelf, hun gevoelens en gedachten. Ze staan open voor de liefde van elkaar. Ze hebben niet iets nodig van de ander. Verstrikkingen zien en voelen heel anders. Ze lijken aan de buitenkant wel op een relatie. Jullie besteden aandacht en tijd aan elkaar. Jullie kennen elkaars vrienden en familie en andere mensen zien jullie als een stel. Maar dit is geen liefdevolle en harmonieuze relatie. Deze relatie spat niet van de liefde en passie. In de volgende 4 punten kun je lezen hoe een verstrikking zich voordoet als een echte relatie.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

relatievragen ebook aanmelden

Gratis download: Relatievragen die niet zwaar en moeilijk zijn, maar zorgen voor verbinding en plezier in je relatie. Zodat je elkaar weer 'ziet' zoals in het begin van jullie relatie

Je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin