Home » Blog » Liefde en verbondenheid » Zelfliefde en relaties: Een duidelijke hint dat je jezelf belemmerd in het ontvangen van echte liefde
zelfliefde en relaties

Zelfliefde en relaties: Een duidelijke hint dat je jezelf belemmerd in het ontvangen van echte liefde

door | 22 nov, 2021 | Liefde en verbondenheid

Wanneer het antwoordt op de volgende vraag “ja” is, is dat een duidelijke hint dat je jezelf belemmerd in het ontvangen van echte liefde.

Heb je gemerkt dat je je wel eens irriteert aan je partner?

Omdat je vind dat je partner lui is en niet ziet hoe hard jij werkt om het huis een beetje netjes te houden. Of omdat je vind dat je partner een egoïst is omdat hij meer tijd aan zichzelf besteed en niet aan jou en de kinderen.

Betekend dat dat je de verkeerde partner hebt uitgekozen? Of is het een hint dat het op een dieper niveau over JOU gaat?

Willen jullie dit jaar echt genieten van jullie relatie en gezin met kerst?

Meld je dan aan voor de 10 daagse email-cursus en ontdek hoe jullie dit jaar die warme, harmonieuze en gezellige kerst creëren

Wat je kunt leren over zelfliefde van je relatie

Wanneer je merkt dat je je irriteert aan je partner om iets wat hij wel of niet doet of zegt, kan het ook zijn dat je je eigen gevoelens projecteert op je partner.

Je beschuldigd je partner van juist die dingen die je niet erkent of niet wil zien in jezelf.

Stel je hebt verlatingsangst. Het kan zijn dat je je hiervan bewust bent, maar er nog niks mee gedaan hebt. Of dat je niet weet dat je het hebt. Je hersenen en dan vooral je reptielenbrein weet dit heel goed. En is zo ingesteld om jou te beschermen op het moment dat je gevaar loopt, in dit geval tekenen dat je verlaten wordt. Je wilt jezelf beschermen en geeft kritiek op je partner.

Wanneer je je bewust bent van je eigen verlatingsangst en hieraan gewerkt hebt, kun je denken: Ik voel met bang dat ik wordt verlaten en alleen achter zal blijven.

Wanneer je niet bewust bent van deze angst denk je: hij wil nooit tijd besteden aan mij, hij gaat liever weg en plezier maken in plaats van de klusjes doen die ik hem heb gevraagd te doen, hij geeft veel te veel geld uit met zijn vrienden dan dat hij met mij wat leuks zou gaan doen.

Nog een voorbeeld: Je ben iemand die alles altijd goed geregeld heeft. Je huis is altijd netjes en je hebt genoeg geld gespaart voor als er wat is. Maar eigenlijk zou je die verantwoordelijkheid ook wel eens willen laten voor wat het is en gewoon lekker plezier maken of met je voeten omhoog op de bank zitten.

Maar dit gun je jezelf niet. Deze behoefte van jezelf verstop je in jezelf omdat het niet past bij het beeld dat je van jezelf hebt. 

Dus wanneer je partner met zijn voeten omhoog zit terwijl er nog gestofzuigd moet worden of weer eens veel geld heeft uitgegeven aan iets onzinnigs irriteert dat je. In plaats van toe te geven dat je dit stiekem ook wil doen, begin je te klagen tegen je partner.

Wat moet jij van jezelf accepteren?

Waar het je niet lukt of je wil niet je eigen gevoelens accepteren, is dat een duidelijke hint dat je niet van jezelf houd. En als je niet van jezelf houd lukt het nooit om in harmonie te zijn met je partner, je relatie en de wereld om je heen.

Als je irritaties hebt naar je partner en je relatie en je partner niet perfect zijn, is dat omdat jij jezelf niet perfect vind.

Als je niet van jezelf houd, en je eigen gevoelens niet kunt accepteren zul je merken dat je nooit die echte liefde kunt ontvangen.

zelfliefde en relaties acceptatie

De volgende stap om wel die echte liefde te ontvangen

Om te leren van jezelf te houden, begint met compassie voor jezelf. Iedereen heeft moeilijkheden en emoties en zal zichzelf niet op alle vlakken kunnen accepteren. Daar hoef jij je niet voor te schamen.

Wanneer je compassie hebt voor de problemen in je eigen leven, zul je merken dat je ook minder gaat letten op wat er fout is aan anderen. Je ervaart daardoor minder irritaties en bent minder kritisch naar anderen.

De volgende stap is om al die energie die je nu stopt in irritaties en kritiek te stoppen in jezelf. Behandel jezelf zoals je zou willen dat je partner zou doen en accepteer wie je zelf bent.

Wanneer je dit niet doet, zul je merken dat je jezelf altijd blijft belemmeren in het ontvangen van echte liefde.

Wil jij een liefdevolle relatie en gelukkig gezin?

Begin dan eens deze kerst met mijn email-cursus “Echt genieten van je relatie en gezin met kerst” en zorgt voor die warme, harmonieuze en gezellige kerst dit jaar.

Willen jullie dit jaar echt genieten van jullie relatie en gezin met kerst?

Meld je dan aan voor de 10 daagse email-cursus en ontdek hoe jullie dit jaar die warme, harmonieuze en gezellige kerst creëren

Susanne | Relatietherapeut gespecialiseerd in begeleiden van stellen na vreemdgaan

vreemdgaan therapeut blogHet is mijn missie om stellen te helpen bij de heftige periode na vreemdgaan, zodat ze kunnen herstellen, persoonlijk groeien en op een gezonde en waardige manier verder kunnen

Schakel mij in als relatietherapeut

Gerelateerde artikelen

Wat is echte liefde?

Wat is echte liefde?

Wanneer ik deze vraag krijg dan denk ik: is daar een standaard antwoord op? Ik deze blog vertel ik je wat naar mijn mening echte liefde is. En ik heb ook een vraag voor jou.

lees verder
Ik voel mij alleen in de relatie | Hoe stilte een relatie verwoest

Ik voel mij alleen in de relatie | Hoe stilte een relatie verwoest

“Maar zo vaak hebben we eigenlijk geen ruzie.” Er zit een stel tegenover mij, een 2 voor 12 stel noem ik dat. Waarbij de ene partner aangeeft te willen stoppen met de relatie en de andere partner nog relatietherapie wilt proberen. “Aan onze communicatie kan het dan niet liggen, want we praten nog wel met elkaar, misschien vooral praktisch, maar dan hebben we geen ruzie.” En toch zijn ze in een relatie-dodend patroon terecht gekomen. In dit blog vertel ik je welke dat is, waarom dit zo funest is voor je relatie en hoe je uit dit patroon stapt.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ben jij of is je partner vreemdgegaan? En is er nu chaos, ruzie en onzekerheid?

Wanneer je aan de slag gaat met dit werkboek weet ik zeker dat het je helpt rust te creëren in je hoofd en in jullie leven. Je begrijpt wat er met jullie gebeurd en hoe jullie een keuze kunnen maken hoe jullie verder gaan na vreemdgaan. Schrijf je nu in en ontvang het werkboek “Rust in de chaos na vreemdgaan” helemaal gratis in je mailbox. Veel succes!

Je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin