Home » Blog » Liefde en verbondenheid » Wat is echte liefde?
wat is echte liefde

Wat is echte liefde?

door | 2 feb, 2020 | Liefde en verbondenheid

Wanneer ik deze vraag krijg dan denk ik: is daar een standaard antwoord op?

Ik deze blog vertel ik je wat naar mijn mening echte liefde is. En ik heb ook een vraag voor jou.

Er ligt veel druk op relaties

Het wordt mij vaak gevraagd: Wat is dan echte liefde? We hebben vaak communicatieproblemen. We begrijpen elkaar niet. Of zijn heel erg verschillend.

We moeten gelukkig worden van onze partner en relatie. Ik denk dat we daarom vaak teveel druk leggen op de relatie en de liefde. We zien veel om ons heen op social media en in films hoe de liefde zou moeten zijn.

Je moet alle normen en waarden delen in de relatie. We moeten hetzelfde denken. We moeten elkaar begrijpen. We vergelijken onze eigen relatie met hoe het zou moeten zijn. Heel logisch dus dat je je afvraagt wat dan echte liefde is.

Gratis relatietips | In 6 stappen naar een liefdevolle relatie én een gelukkig gezin

Creëer een relatie met balans tussen tijd voor jezelf, tijd voor je partner, jullie kinderen, jullie werk en het huishouden. Klaar voor die liefdevolle relatie én gezin? Download dan nu deze relatiegids en ga aan de slag!

gratis relatietips

Is echte liefde perfect?

Er is natuurlijk geen standaard antwoord op deze vraag.

Mijn definitie van echte liefde is de moeite die je wilt steken in je partner en de relatie. De tijd en aandacht die je wilt geven aan je partner. Dat je bereid bent wat voor elkaar over te hebben, gewoon omdat de ander dat belangrijk vindt. Echte liefde hoeft van mij niet perfect te zijn. Er is ruimte om verschillend te zijn en fouten te maken.

We proberen de relatie of de partner te veranderen, zodat het meer voldoet aan ons ideaal beeld. Maar dit levert alleen maar strijd en ruzie op.

Het is onbegonnen werk om het op alle fronten eens te worden of elkaar altijd te begrijpen.

Op weg naar echte liefde

De weg naar meer geluk en echte liefde is wederzijdse acceptatie en erkenning om wie we zijn en wat we doen. Het voordeel hiervan is dat er minder aandacht wordt besteed aan de strijd punten en meer op de liefde tussen jullie als partners.

Nu mijn vraag aan jou: Probeer jij je partner te veranderen om aan een ideaal beeld te voldoen? Of kun je genieten van je partner gewoon hoe hij/zij is?

Wil je een liefdevolle relatie en gelukkig gezin?

Los de problemen in de relatie op en vraag een gratis relatie adviesgesprek aan. In dit gesprek ontdek je hoe jullie de problemen in jullie relatie kunnen oplossen, zodat jullie weer kunnen genieten van jullie relatie en gezin.

Kun je niet meer genieten van je relatie en gezin?

Ontdek hoe je de problemen in je relatie kunt oplossen

Susanne | Relatietherapeut gespecialiseerd in begeleiden van stellen na vreemdgaan

vreemdgaan therapeut blogHet is mijn missie om stellen te helpen bij de heftige periode na vreemdgaan, zodat ze kunnen herstellen, persoonlijk groeien en op een gezonde en waardige manier verder kunnen

Schakel mij in als relatietherapeut

Gerelateerde artikelen

Zonder verschillen is een relatie gelukkiger (mythe #2)

Zonder verschillen is een relatie gelukkiger (mythe #2)

Jij houd van winkelen en je partner van voetbal kijken. Jij houd van sporten en je partner kijkt het liefste een serie op tv. Jij houd van zonnige strand vakanties en je partner wil liever een sportieve vakantie. Zou de relatie niet veel makkelijker en dus gelukkiger zijn als jullie niet zoveel zouden verschillen?

lees verder
4 redenen waarom jullie “relatie” geen echte relatie is

4 redenen waarom jullie “relatie” geen echte relatie is

Hebben jullie een relatie of een verstrikking? Een relatie voelt in balans en ontspannen. Er is ruimte voor plezier en gezelligheid. Beide partners zijn in harmonie met elkaar. Beide partners zijn zichzelf, toch is er geen tekort aan intimiteit. Er is geen angst dat als je jezelf bent, doet waar jij van houd of tijd voor jezelf neemt dat je de ander daarmee wegjaagt. In een relatie hebt je je partner niet nodig om compleet te worden. Beide partners zijn zich bewust van zichzelf, hun gevoelens en gedachten. Ze staan open voor de liefde van elkaar. Ze hebben niet iets nodig van de ander. Verstrikkingen zien en voelen heel anders. Ze lijken aan de buitenkant wel op een relatie. Jullie besteden aandacht en tijd aan elkaar. Jullie kennen elkaars vrienden en familie en andere mensen zien jullie als een stel. Maar dit is geen liefdevolle en harmonieuze relatie. Deze relatie spat niet van de liefde en passie. In de volgende 4 punten kun je lezen hoe een verstrikking zich voordoet als een echte relatie.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ben jij of is je partner vreemdgegaan? En is er nu chaos, ruzie en onzekerheid?

Wanneer je aan de slag gaat met dit werkboek weet ik zeker dat het je helpt rust te creëren in je hoofd en in jullie leven. Je begrijpt wat er met jullie gebeurd en hoe jullie een keuze kunnen maken hoe jullie verder gaan na vreemdgaan. Schrijf je nu in en ontvang het werkboek “Rust in de chaos na vreemdgaan” helemaal gratis in je mailbox. Veel succes!

Je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin