Home » Blog » Liefde en verbondenheid » Waarom verdwijnt de liefde uit de relatie?
waarom verdwijnt liefde

Waarom verdwijnt de liefde uit de relatie?

door | 3 mrt, 2020 | Liefde en verbondenheid

Hoe komt het toch dat de liefde uit de relatie verdwijnt? Waarom is het zo moeilijk om een langdurige relatie goed te houden?

In dit blog vertel ik je hoe dat komt en welke eerste stap je nu kunt nemen om je relatie te verbeteren. Lees de blog of bekijk de video.

Dagelijkse drukte en verplichtingen

De hele dag draait om werk, kinderen en het huishouden. Daarnaast hebben we nog hobby’s, verplichtingen met familie of andere bezigheden.

Veel van onze tijd gaat hierin zitten. Aan het einde van de dag zijn we moe en besteden te weinig tijd aan elkaar. We nemen de ander als vanzelfsprekend en vergeten dat een liefdesrelatie ook energie, aandacht en werk kost.

Het goede gevoel dat je had in de relatie verdwijnt en je mist passie en liefde in je relatie.

Gratis relatietips | In 6 stappen naar een liefdevolle relatie én een gelukkig gezin

Creëer een relatie met balans tussen tijd voor jezelf, tijd voor je partner, jullie kinderen, jullie werk en het huishouden. Klaar voor die liefdevolle relatie én gezin? Download dan nu deze relatiegids en ga aan de slag!

gratis relatietips

Hoe gaat het mis?

Het is helemaal niet zo makkelijk om gevoelens te delen met je partner en al helemaal niet om hier goed naar te luisteren en ze te begrijpen.

Een relatie wordt langzaamaan slechter als er niet voldaan wordt aan de behoeften die je hebt in de relatie. Voorbeelden van deze behoeften zijn: passie, vertrouwen, afspraken kunnen maken of goed kunnen praten.

Vaak merken we op dat de relatie slechter wordt. Met alle goede bedoelingen proberen we hier wat aan te doen. Je gaat het gesprek aan om je partner te laten inzien wat jij mist of om een irritatie te laten verdwijnen. Zodat er wel voldaan wordt aan de behoeften die jij hebt.

Langzaam verdwijnt het vertrouwen

Deze gesprekken gaan over in een ruzie, de irritaties komen steeds weer terug of er wordt niet aan de afspraken gehouden. Dit wordt vaak geuit in boosheid, frustratie of verwijten.

De partner kan hier niet naar luisteren, loopt boos weg, ontkent of bagatelliseert het probleem. Deze ruzies raken de relatie in de kern.

Langzaam verdwijnt het vertrouwen in de relatie en daarmee ook de liefde. Je voelt je te kort gedaan, alleen, onbegrepen, onbelangrijk of niet gewaardeerd.

waarom verdwijnt liefde gezin

Welke eerste stap kun je nu nemen?

Goed kunnen praten met je partner kun je leren. Neem dan vandaag de eerste stap, en krijg meer inzichten in je eigen behoeften en die van je partner.

Hoe bewust ben jij van je eigen behoeften en die van je partner in de relatie? Als eerste stap kun je eens opschrijven welke behoeften jij hebt en welke je nou precies mist. Zo krijg je meer inzicht in jezelf en in je partner.

Ik geloof in de kracht van relaties en dat je de passie, liefde en harmonie in je relatie weer kunt terug vinden. Ik kan je hierbij helpen. Laagdrempelig en zonder oordeel. Stap voor stap zodat je weer gelukkig kunt zijn met je partner.

Wil je een liefdevolle relatie en gelukkig gezin?

Wil je de problemen in jullie relatie oplossen? Vraag dan een gratis relatie adviesgesprek aan en ontdek hoe jullie de problemen in jullie relatie kunnen oplossen.

Kun je niet meer genieten van je relatie en gezin?

Ontdek hoe je de problemen in je relatie kunt oplossen

Susanne | Relatietherapeut gespecialiseerd in begeleiden van stellen na vreemdgaan

vreemdgaan therapeut blogHet is mijn missie om stellen te helpen bij de heftige periode na vreemdgaan, zodat ze kunnen herstellen, persoonlijk groeien en op een gezonde en waardige manier verder kunnen

Schakel mij in als relatietherapeut

Gerelateerde artikelen

4 misverstanden over liefde

4 misverstanden over liefde

Wat is nou echte liefde? Kun je de onhebbelijkheden van je partner accepteren? Kun je omgaan met het feit dat je relatie en je partner niet perfect is? Partners met een gelukkige relatie gaan ervan uit dat perfectie niet bestaat. Dat de relatie maar voor 80% goed hoeft te zijn. Veel problemen in de relatie worden dan ook veroorzaakt voor onuitgesproken verwachtingen en overtuigingen. Deze verwachtingen en overtuigingen leren we vaak in onze kindertijd.
In deze tijd zijn we erg ontvankelijk voor de meningen van volwassenen en nemen dit vaak aan als waarheid.

lees verder
Ik voel mij alleen in de relatie | Hoe stilte een relatie verwoest

Ik voel mij alleen in de relatie | Hoe stilte een relatie verwoest

“Maar zo vaak hebben we eigenlijk geen ruzie.” Er zit een stel tegenover mij, een 2 voor 12 stel noem ik dat. Waarbij de ene partner aangeeft te willen stoppen met de relatie en de andere partner nog relatietherapie wilt proberen. “Aan onze communicatie kan het dan niet liggen, want we praten nog wel met elkaar, misschien vooral praktisch, maar dan hebben we geen ruzie.” En toch zijn ze in een relatie-dodend patroon terecht gekomen. In dit blog vertel ik je welke dat is, waarom dit zo funest is voor je relatie en hoe je uit dit patroon stapt.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ben jij of is je partner vreemdgegaan? En is er nu chaos, ruzie en onzekerheid?

Wanneer je aan de slag gaat met dit werkboek weet ik zeker dat het je helpt rust te creëren in je hoofd en in jullie leven. Je begrijpt wat er met jullie gebeurd en hoe jullie een keuze kunnen maken hoe jullie verder gaan na vreemdgaan. Schrijf je nu in en ontvang het werkboek “Rust in de chaos na vreemdgaan” helemaal gratis in je mailbox. Veel succes!

Je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin