Home » Blog » Liefde en verbondenheid » Waarom verdwijnt de liefde uit de relatie?
waarom verdwijnt liefde

Waarom verdwijnt de liefde uit de relatie?

door | 3 mrt, 2020 | Liefde en verbondenheid

Hoe komt het toch dat de liefde uit de relatie verdwijnt? Waarom is het zo moeilijk om een langdurige relatie goed te houden?

In dit blog vertel ik je hoe dat komt en welke eerste stap je nu kunt nemen om je relatie te verbeteren. Lees de blog of bekijk de video.

Dagelijkse drukte en verplichtingen

De hele dag draait om werk, kinderen en het huishouden. Daarnaast hebben we nog hobby’s, verplichtingen met familie of andere bezigheden.

Veel van onze tijd gaat hierin zitten. Aan het einde van de dag zijn we moe en besteden te weinig tijd aan elkaar. We nemen de ander als vanzelfsprekend en vergeten dat een liefdesrelatie ook energie, aandacht en werk kost.

Het goede gevoel dat je had in de relatie verdwijnt en je mist passie en liefde in je relatie.

Hoe gaat het mis?

Het is helemaal niet zo makkelijk om gevoelens te delen met je partner en al helemaal niet om hier goed naar te luisteren en ze te begrijpen.

Een relatie wordt langzaamaan slechter als er niet voldaan wordt aan de behoeften die je hebt in de relatie. Voorbeelden van deze behoeften zijn: passie, vertrouwen, afspraken kunnen maken of goed kunnen praten.

Vaak merken we op dat de relatie slechter wordt. Met alle goede bedoelingen proberen we hier wat aan te doen. Je gaat het gesprek aan om je partner te laten inzien wat jij mist of om een irritatie te laten verdwijnen. Zodat er wel voldaan wordt aan de behoeften die jij hebt.

Langzaam verdwijnt het vertrouwen

Deze gesprekken gaan over in een ruzie, de irritaties komen steeds weer terug of er wordt niet aan de afspraken gehouden. Dit wordt vaak geuit in boosheid, frustratie of verwijten.

De partner kan hier niet naar luisteren, loopt boos weg, ontkent of bagatelliseert het probleem. Deze ruzies raken de relatie in de kern.

Langzaam verdwijnt het vertrouwen in de relatie en daarmee ook de liefde. Je voelt je te kort gedaan, alleen, onbegrepen, onbelangrijk of niet gewaardeerd.

waarom verdwijnt liefde gezin

Welke eerste stap kun je nu nemen?

Goed kunnen praten met je partner kun je leren. Neem dan vandaag de eerste stap, en krijg meer inzichten in je eigen behoeften en die van je partner.

Hoe bewust ben jij van je eigen behoeften en die van je partner in de relatie? Als eerste stap kun je eens opschrijven welke behoeften jij hebt en welke je nou precies mist. Zo krijg je meer inzicht in jezelf en in je partner.

Ik geloof in de kracht van relaties en dat je de passie, liefde en harmonie in je relatie weer kunt terug vinden. Ik kan je hierbij helpen. Laagdrempelig en zonder oordeel. Stap voor stap zodat je weer gelukkig kunt zijn met je partner.

Susanne Umans – van Grafhorst, relatietherapeut

Ik ben gespecialiseerd in het begeleiden van stellen na vreemdgaan. Hierbij gebruik ik de enige bewezen methode, maar ik ben ook ervaringsdeskundige. Ik weet hoe heftig deze periode is. Daarom is het een hele eer om met deze stellen te mogen werken.”

Ik help je graag nog een stap verder

Ben je al klaar voor meer hulp? Dan vind je hieronder 4 manieren om gratis en vrijblijvend kennis met mij te maken.

 

 1. Gratis werkboek “Rust in de chaos na vreemdgaan” | Ik heb een werkboek gemaakt speciaal voor jou als je rondloopt met heftige emoties en je hoofd vol zit met twijfels. Wanneer je aan de slag gaat met dit werkboek weet ik zeker dat het je helpt rust te creëren in je hoofd en in jullie leven. Je begrijpt wat er met jullie gebeurd en hoe jullie een keuze kunnen maken hoe jullie verder gaan na vreemdgaan. Schrijf je nu in en ontvang het werkboek “Rust in de chaos na vreemdgaan” helemaal gratis in je mailbox. Veel succes!
 2. Plan een gratis en vrijblijvende online sessie “Hebben wij een toekomst samen” | In dit gesprek van 45 minuten vertel je over jullie eigen situatie. En gaan we samen na hoe je kunt begrijpen waarom het vreemdgaan is gebeurd en hoe je een goede keuze maakt of jullie samen verder gaan of niet. Klik hier om een gratis en vrijblijvend gesprek te plannen.
 3. Individuele relatietherapie na vreemdgaan | Staat jouw partner niet open voor relatietherapie? Of wil jij graag voor jezelf ontdekken wat er precies is gebeurd en waarom? Met individuele relatietherapie help ik je ontdekken wat voor jou een ideale partner en relatie is, waarom het vreemdgaan is gebeurd en welke impact het echt op jou heeft gehad. Ik help je gedachten te ordenen na vreemdgaan, omgaan met hefige emoties, begrijpen waarom dit is gebeurd, zodat je durft te kiezen voor een toekomst die bij jou past. Klik hier voor een gratis intakegesprek
 4. Samen in relatietherapie na vreemdgaan | Pijn en verdriet een plekje geven. Jezelf, je partner en je relatie beter te begrijpen, zodat jullie kunnen snappen waarom het vreemdgaan is gebeurd en wat er in jullie relatie zou moeten veranderen. Daardoor kunnen jullie een goede beslissing maken of jullie samen verder willen of niet. Klik hier voor een gratis intakegesprek

  Susanne | Relatietherapeut gespecialiseerd in begeleiden van stellen na vreemdgaan

  vreemdgaan therapeut blogHet is mijn missie om stellen te helpen bij de heftige periode na vreemdgaan. De pijn en verdriet verwerken, begrijpen waarom het is gebeurd en een relatie opbouwen met eerlijkheid en vertrouwen

  Gerelateerde artikelen

  4 redenen waarom jullie “relatie” geen echte relatie is

  4 redenen waarom jullie “relatie” geen echte relatie is

  Hebben jullie een relatie of een verstrikking? Een relatie voelt in balans en ontspannen. Er is ruimte voor plezier en gezelligheid. Beide partners zijn in harmonie met elkaar. Beide partners zijn zichzelf, toch is er geen tekort aan intimiteit. Er is geen angst dat als je jezelf bent, doet waar jij van houd of tijd voor jezelf neemt dat je de ander daarmee wegjaagt. In een relatie hebt je je partner niet nodig om compleet te worden. Beide partners zijn zich bewust van zichzelf, hun gevoelens en gedachten. Ze staan open voor de liefde van elkaar. Ze hebben niet iets nodig van de ander. Verstrikkingen zien en voelen heel anders. Ze lijken aan de buitenkant wel op een relatie. Jullie besteden aandacht en tijd aan elkaar. Jullie kennen elkaars vrienden en familie en andere mensen zien jullie als een stel. Maar dit is geen liefdevolle en harmonieuze relatie. Deze relatie spat niet van de liefde en passie. In de volgende 4 punten kun je lezen hoe een verstrikking zich voordoet als een echte relatie.

  lees verder
  Hoe zorg je voor een langdurige relatie?

  Hoe zorg je voor een langdurige relatie?

  We beloven elkaar trouw, er voor elkaar te zijn in goede en slechte tijden tot de dag dat de dood ons scheidt. Toch lukt het stellen vaak niet om aan deze beloften te houden. Voor echte langdurige liefde is dit het enige wat je moet beloven.

  lees verder

  0 Reacties

  Verzend een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ben jij of is je partner vreemdgegaan? En is er nu chaos, ruzie en onzekerheid?

  Wanneer je aan de slag gaat met dit werkboek weet ik zeker dat het je helpt rust te creëren in je hoofd en in jullie leven. Je begrijpt wat er met jullie gebeurd en hoe jullie een keuze kunnen maken hoe jullie verder gaan na vreemdgaan. Schrijf je nu in en ontvang het werkboek “Rust in de chaos na vreemdgaan” helemaal gratis in je mailbox. Veel succes!

  Je hebt je met succes ingeschreven!

  Tweet
  Share
  Share
  Pin