Home » Blog » Liefde en verbondenheid » Verschillen in een relatie | In een goede relatie denk je beide hetzelfde
verschillen in relatie

Verschillen in een relatie | In een goede relatie denk je beide hetzelfde

door | 7 dec, 2020 | Liefde en verbondenheid

Waar of niet waar? In een goede relatie denk je allebei hetzelfde over belangrijke zaken. Dus… als je beide verschillend denkt, is dat een probleem?

  • De ene stemt rechts en ander stemt links
  • De ene is heel liefdevol en de ander juist heel praktisch
  • De een heeft een gat in de hand en de ander vind het belangrijk om te sparen
  • De een is heel opgeruimd en de ander een sloddervos
  • De een houd van spontaniteit de ander heeft alles graag uitgedacht en gepland

Maar is dit eigenlijk wel echt een probleem? Of maakt dat niks uit? Hoe blijf je ondanks deze verschillende gedachten toch in verbinding met elkaar.

Gedachten en overtuigingen

Wat we denken, voelen en doen heeft alles met elkaar te maken. Alle positieve en negatieve gedachten die we hebben over onszelf, je partner en de relatie hebben veel invloed op hoe je elkaar en je relatie ervaart en hoe je daarmee omgaat.

Daarnaast hebben we vaak ook overtuigingen hoe een relatie zou moeten zijn. Deze overtuigingen pik je meestal op als kind. In die periode van je leven ben je erg ontvankelijk voor de mening van anderen en neem je die aan als waarheid. Maar ook films en social media dragen hieraan bij.

Als je over belangrijke zaken anders denkt ontstaan er discussies, irritaties en ruzies. Deze zorgen voor veel onzekerheid, angst, verdriet en schade aan de relatie. Je hebt het gevoel dat de relatie niet goed meer is en dat de liefde niet sterk genoeg is.

Gratis relatietips | In 6 stappen naar een liefdevolle relatie én een gelukkig gezin

Creëer een relatie met balans tussen tijd voor jezelf, tijd voor je partner, jullie kinderen, jullie werk en het huishouden. Klaar voor die liefdevolle relatie én gezin? Download dan nu deze relatiegids en ga aan de slag!

gratis relatietips

Gebrek aan liefde?

Het feit dat partners anders over dingen denken, heeft niets met het gebrek aan of de kracht van de liefde te maken.

Het heeft alles te maken met de moeite die partners willen doen om de ander echt te leren kennen, om echt te luisteren en om aan te geven wat ze voelen en denken. Om een relatie langdurig goed te houden en samen te kunnen ontwikkelen is het belangrijk om dit te blijven doen en elkaar niet als vanzelfsprekend te zien.

Zo los je de verschillen op

We zijn nou eenmaal allemaal anders. Niet beter of slechter, maar gewoon anders. Maak elkaar deelgenoot van je eigen gebruiksaanwijzing, gedachten en gevoelens. Met meer begrip en inzichten in elkaar kom je dichter tot elkaar.

Ga het gesprek eens aan met elkaar. Heb de moed om te vragen naar elkaars verschillen, heb oprechte interesse naar elkaar en probeer de ander te begrijpen.

verschillen in relatie positief

Wil jij een liefdevolle relatie en gelukkig gezin?

Wil jij werken aan de problemen in je relatie? Vraag een gratis relatie adviesgesprek aan en ontdek hoe jullie de problemen in jullie relatie kunnen oplossen.

Kun je niet meer genieten van je relatie en gezin?

Ontdek hoe je de problemen in je relatie kunt oplossen

Susanne | Relatietherapeut gespecialiseerd in begeleiden van stellen na vreemdgaan

vreemdgaan therapeut blogHet is mijn missie om stellen te helpen bij de heftige periode na vreemdgaan, zodat ze kunnen herstellen, persoonlijk groeien en op een gezonde en waardige manier verder kunnen

Schakel mij in als relatietherapeut

Gerelateerde artikelen

Een gelukkige relatie: is gebaseerd op romantiek (Mythe #1)

Een gelukkige relatie: is gebaseerd op romantiek (Mythe #1)

Een goede relatie zoals we dat zien in een Hollywoodfilm barst van de romantiek. Een ultieme, allesomvattende liefde die ons compleet maakt. Een ware liefde, die uiteraard niet te veel moeite kost, spontaan is en voorbestemd, die een leven lang duurt. Maar bestaat deze liefde wel? En is dit dan het recept voor een langdurige relatie die bestand is tegen slechte tijden? Of is daar toch iets anders voor nodig?

lees verder
4 misverstanden over liefde

4 misverstanden over liefde

Wat is nou echte liefde? Kun je de onhebbelijkheden van je partner accepteren? Kun je omgaan met het feit dat je relatie en je partner niet perfect is? Partners met een gelukkige relatie gaan ervan uit dat perfectie niet bestaat. Dat de relatie maar voor 80% goed hoeft te zijn. Veel problemen in de relatie worden dan ook veroorzaakt voor onuitgesproken verwachtingen en overtuigingen. Deze verwachtingen en overtuigingen leren we vaak in onze kindertijd.
In deze tijd zijn we erg ontvankelijk voor de meningen van volwassenen en nemen dit vaak aan als waarheid.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ben jij of is je partner vreemdgegaan? En is er nu chaos, ruzie en onzekerheid?

Wanneer je aan de slag gaat met dit werkboek weet ik zeker dat het je helpt rust te creëren in je hoofd en in jullie leven. Je begrijpt wat er met jullie gebeurd en hoe jullie een keuze kunnen maken hoe jullie verder gaan na vreemdgaan. Schrijf je nu in en ontvang het werkboek “Rust in de chaos na vreemdgaan” helemaal gratis in je mailbox. Veel succes!

Je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin