Home » Blog » Liefde en verbondenheid » Verschillen in een relatie | In een goede relatie denk je beide hetzelfde
verschillen in relatie

Verschillen in een relatie | In een goede relatie denk je beide hetzelfde

door | 7 dec, 2020 | Liefde en verbondenheid

Waar of niet waar? In een goede relatie denk je allebei hetzelfde over belangrijke zaken. Dus… als je beide verschillend denkt, is dat een probleem?

 • De ene stemt rechts en ander stemt links
 • De ene is heel liefdevol en de ander juist heel praktisch
 • De een heeft een gat in de hand en de ander vind het belangrijk om te sparen
 • De een is heel opgeruimd en de ander een sloddervos
 • De een houd van spontaniteit de ander heeft alles graag uitgedacht en gepland

Maar is dit eigenlijk wel echt een probleem? Of maakt dat niks uit? Hoe blijf je ondanks deze verschillende gedachten toch in verbinding met elkaar.

Gedachten en overtuigingen

Wat we denken, voelen en doen heeft alles met elkaar te maken. Alle positieve en negatieve gedachten die we hebben over onszelf, je partner en de relatie hebben veel invloed op hoe je elkaar en je relatie ervaart en hoe je daarmee omgaat.

Daarnaast hebben we vaak ook overtuigingen hoe een relatie zou moeten zijn. Deze overtuigingen pik je meestal op als kind. In die periode van je leven ben je erg ontvankelijk voor de mening van anderen en neem je die aan als waarheid. Maar ook films en social media dragen hieraan bij.

Als je over belangrijke zaken anders denkt ontstaan er discussies, irritaties en ruzies. Deze zorgen voor veel onzekerheid, angst, verdriet en schade aan de relatie. Je hebt het gevoel dat de relatie niet goed meer is en dat de liefde niet sterk genoeg is.

Gebrek aan liefde?

Het feit dat partners anders over dingen denken, heeft niets met het gebrek aan of de kracht van de liefde te maken.

Het heeft alles te maken met de moeite die partners willen doen om de ander echt te leren kennen, om echt te luisteren en om aan te geven wat ze voelen en denken. Om een relatie langdurig goed te houden en samen te kunnen ontwikkelen is het belangrijk om dit te blijven doen en elkaar niet als vanzelfsprekend te zien.

Zo los je de verschillen op

We zijn nou eenmaal allemaal anders. Niet beter of slechter, maar gewoon anders. Maak elkaar deelgenoot van je eigen gebruiksaanwijzing, gedachten en gevoelens. Met meer begrip en inzichten in elkaar kom je dichter tot elkaar.

Ga het gesprek eens aan met elkaar. Heb de moed om te vragen naar elkaars verschillen, heb oprechte interesse naar elkaar en probeer de ander te begrijpen.

verschillen in relatie positief

Susanne Umans – van Grafhorst, relatietherapeut

Ik ben gespecialiseerd in het begeleiden van stellen na vreemdgaan. Hierbij gebruik ik de enige bewezen methode, maar ik ben ook ervaringsdeskundige. Ik weet hoe heftig deze periode is. Daarom is het een hele eer om met deze stellen te mogen werken.”

Ik help je graag nog een stap verder

Ben je al klaar voor meer hulp? Dan vind je hieronder 4 manieren om gratis en vrijblijvend kennis met mij te maken.

 

 1. Gratis werkboek “Rust in de chaos na vreemdgaan” | Ik heb een werkboek gemaakt speciaal voor jou als je rondloopt met heftige emoties en je hoofd vol zit met twijfels. Wanneer je aan de slag gaat met dit werkboek weet ik zeker dat het je helpt rust te creëren in je hoofd en in jullie leven. Je begrijpt wat er met jullie gebeurd en hoe jullie een keuze kunnen maken hoe jullie verder gaan na vreemdgaan. Schrijf je nu in en ontvang het werkboek “Rust in de chaos na vreemdgaan” helemaal gratis in je mailbox. Veel succes!
 2. Plan een gratis en vrijblijvende online sessie “Hebben wij een toekomst samen” | In dit gesprek van 45 minuten vertel je over jullie eigen situatie. En gaan we samen na hoe je kunt begrijpen waarom het vreemdgaan is gebeurd en hoe je een goede keuze maakt of jullie samen verder gaan of niet. Klik hier om een gratis en vrijblijvend gesprek te plannen.
 3. Individuele relatietherapie na vreemdgaan | Staat jouw partner niet open voor relatietherapie? Of wil jij graag voor jezelf ontdekken wat er precies is gebeurd en waarom? Met individuele relatietherapie help ik je ontdekken wat voor jou een ideale partner en relatie is, waarom het vreemdgaan is gebeurd en welke impact het echt op jou heeft gehad. Ik help je gedachten te ordenen na vreemdgaan, omgaan met hefige emoties, begrijpen waarom dit is gebeurd, zodat je durft te kiezen voor een toekomst die bij jou past. Klik hier voor een gratis intakegesprek
 4. Samen in relatietherapie na vreemdgaan | Pijn en verdriet een plekje geven. Jezelf, je partner en je relatie beter te begrijpen, zodat jullie kunnen snappen waarom het vreemdgaan is gebeurd en wat er in jullie relatie zou moeten veranderen. Daardoor kunnen jullie een goede beslissing maken of jullie samen verder willen of niet. Klik hier voor een gratis intakegesprek

  Susanne | Relatietherapeut gespecialiseerd in begeleiden van stellen na vreemdgaan

  vreemdgaan therapeut blogHet is mijn missie om stellen te helpen bij de heftige periode na vreemdgaan. De pijn en verdriet verwerken, begrijpen waarom het is gebeurd en een relatie opbouwen met eerlijkheid en vertrouwen

  Gerelateerde artikelen

  Een gelukkige relatie: is gebaseerd op romantiek (Mythe #1)

  Een gelukkige relatie: is gebaseerd op romantiek (Mythe #1)

  Een goede relatie zoals we dat zien in een Hollywoodfilm barst van de romantiek. Een ultieme, allesomvattende liefde die ons compleet maakt. Een ware liefde, die uiteraard niet te veel moeite kost, spontaan is en voorbestemd, die een leven lang duurt. Maar bestaat deze liefde wel? En is dit dan het recept voor een langdurige relatie die bestand is tegen slechte tijden? Of is daar toch iets anders voor nodig?

  lees verder
  Ik voel mij alleen in de relatie | Hoe stilte een relatie verwoest

  Ik voel mij alleen in de relatie | Hoe stilte een relatie verwoest

  “Maar zo vaak hebben we eigenlijk geen ruzie.” Er zit een stel tegenover mij, een 2 voor 12 stel noem ik dat. Waarbij de ene partner aangeeft te willen stoppen met de relatie en de andere partner nog relatietherapie wilt proberen. “Aan onze communicatie kan het dan niet liggen, want we praten nog wel met elkaar, misschien vooral praktisch, maar dan hebben we geen ruzie.” En toch zijn ze in een relatie-dodend patroon terecht gekomen. In dit blog vertel ik je welke dat is, waarom dit zo funest is voor je relatie en hoe je uit dit patroon stapt.

  lees verder

  0 Reacties

  Verzend een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ben jij of is je partner vreemdgegaan? En is er nu chaos, ruzie en onzekerheid?

  Wanneer je aan de slag gaat met dit werkboek weet ik zeker dat het je helpt rust te creëren in je hoofd en in jullie leven. Je begrijpt wat er met jullie gebeurd en hoe jullie een keuze kunnen maken hoe jullie verder gaan na vreemdgaan. Schrijf je nu in en ontvang het werkboek “Rust in de chaos na vreemdgaan” helemaal gratis in je mailbox. Veel succes!

  Je hebt je met succes ingeschreven!

  Tweet
  Share
  Share
  Pin