Home » Blog » Liefde en verbondenheid » 4 redenen waarom jullie “relatie” geen echte relatie is
kenmerken verstikkende relatie

4 redenen waarom jullie “relatie” geen echte relatie is

door | 1 nov, 2021 | Liefde en verbondenheid

Hebben jullie een echte relatie of vertoont jullie relatie kenmerken van een verstikkende relatie?

Een relatie voelt in balans en ontspannen. Er is ruimte voor plezier en gezelligheid. Beide partners zijn in harmonie met elkaar.

Beide partners zijn zichzelf, toch is er geen tekort aan intimiteit. Er is geen angst dat als je jezelf bent, doet waar jij van houd of tijd voor jezelf neemt dat je de ander daarmee wegjaagt.

In een relatie hebt je je partner niet nodig om compleet te worden. Beide partners zijn zich bewust van zichzelf, hun gevoelens en gedachten. Ze staan open voor de liefde van elkaar. Ze hebben niet iets nodig van de ander.

Verstrikkingen zien en voelen heel anders. Ze lijken aan de buitenkant wel op een relatie. Jullie besteden aandacht en tijd aan elkaar. Jullie kennen elkaars vrienden en familie en andere mensen zien jullie als een stel.

Maar dit is geen liefdevolle en harmonieuze relatie. Deze relatie spat niet van de liefde en passie. De volgende 4 punten zijn kenmerken van een verstikkende relatie.

Bekijk de video op lees de blog

Jullie hebben steeds dezelfde ruzies

Als jullie steeds terugkerende ruzies hebben is dat een teken dat je in een verstrikking zit in plaats van een relatie. Deze patronen zijn een teken dat je pijn en verdriet uit het verleden nog niet hebt opgelost. Door deze patronen niet op te lossen, blijf je vast zitten. Je belemmerd jezelf om vol te kunnen genieten van liefde, harmonie en rust.

Willen jullie dit jaar echt genieten van jullie relatie en gezin met kerst?

Meld je dan aan voor de 10 daagse email-cursus en ontdek hoe jullie dit jaar die warme, harmonieuze en gezellige kerst creëren

Je voelt je niet begrepen of veilig

Wanneer je het gevoel hebt dat je partner je gewoon niet begrijpt, dan is dat een duidelijk signaal dat jullie geen echte relatie hebben. Je hebt het gevoel dat je een deel van jezelf moet afsluiten en niet mag laten zien. Je kunt niet vrij zeggen wat er in je omgaat.

Een van jullie heeft altijd gelijk

Jullie zitten vast in een machtsstrijd. De ruzies gaan vooral om wie deed wat en wie heeft nu eigenlijk de schuld. Er is altijd een slachtoffer en een dader. Niemand van jullie wint. In een echte relatie zijn beide partner zich bewust van hun eigen aandeel in een ruzie.

Het hebben van een relatie voelt zwaar

Wanneer je het gevoel hebt dat de relatie je energie kost zitten jullie in een verstrikking. In een liefdevolle relatie nemen beide partners verantwoordelijkheid voor de problemen in de relatie. Ze bedenken creatieve oplossingen die bijdragen aan de positiviteit in de relatie.

Wil jij een liefdevolle relatie en een gelukkig gezin?

Begin deze kerst met het verbeteren van jullie relatie met mijn email-cursus “Echt genieten van jullie relatie en gezin met kerst”. Zo wordt het dit jaar wel een fijne, gezellige en harmonieuze kerst. En wacht niet, want voor je het weet is het al kerst!

Willen jullie dit jaar echt genieten van jullie relatie en gezin met kerst?

Meld je dan aan voor de 10 daagse email-cursus en ontdek hoe jullie dit jaar die warme, harmonieuze en gezellige kerst creëren

Susanne | Relatiecoach voor stellen met kinderen

Het is mijn missie om stellen met kinderen te begeleiden bij het creëren van een liefdevolle relatie en gezin, ondanks alle moeilijkheden met werk, huishouden en opvoeding, zodat ze weer kunnen genieten van elkaar.

Gerelateerde artikelen

4 misverstanden over liefde

4 misverstanden over liefde

Wat is nou echte liefde? Kun je de onhebbelijkheden van je partner accepteren? Kun je omgaan met het feit dat je relatie en je partner niet perfect is? Partners met een gelukkige relatie gaan ervan uit dat perfectie niet bestaat. Dat de relatie maar voor 80% goed hoeft te zijn. Veel problemen in de relatie worden dan ook veroorzaakt voor onuitgesproken verwachtingen en overtuigingen. Deze verwachtingen en overtuigingen leren we vaak in onze kindertijd.
In deze tijd zijn we erg ontvankelijk voor de meningen van volwassenen en nemen dit vaak aan als waarheid.

lees verder
Een gelukkige relatie: is gebaseerd op romantiek (Mythe #1)

Een gelukkige relatie: is gebaseerd op romantiek (Mythe #1)

Een goede relatie zoals we dat zien in een Hollywoodfilm barst van de romantiek. Een ultieme, allesomvattende liefde die ons compleet maakt. Een ware liefde, die uiteraard niet te veel moeite kost, spontaan is en voorbestemd, die een leven lang duurt. Maar bestaat deze liefde wel? En is dit dan het recept voor een langdurige relatie die bestand is tegen slechte tijden? Of is daar toch iets anders voor nodig?

lees verder
Zonder verschillen is een relatie gelukkiger (mythe #2)

Zonder verschillen is een relatie gelukkiger (mythe #2)

Jij houd van winkelen en je partner van voetbal kijken. Jij houd van sporten en je partner kijkt het liefste een serie op tv. Jij houd van zonnige strand vakanties en je partner wil liever een sportieve vakantie. Zou de relatie niet veel makkelijker en dus gelukkiger zijn als jullie niet zoveel zouden verschillen?

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

relatievragen ebook aanmelden

Gratis download: Relatievragen die niet zwaar en moeilijk zijn, maar zorgen voor verbinding en plezier in je relatie. Zodat je elkaar weer 'ziet' zoals in het begin van jullie relatie

Je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin