Home » Blog » Liefde en verbondenheid » 4 redenen waarom jullie “relatie” geen echte relatie is
kenmerken verstikkende relatie

4 redenen waarom jullie “relatie” geen echte relatie is

door | 1 nov, 2021 | Liefde en verbondenheid

Hebben jullie een echte relatie of vertoont jullie relatie kenmerken van een verstikkende relatie?

Een relatie voelt in balans en ontspannen. Er is ruimte voor plezier en gezelligheid. Beide partners zijn in harmonie met elkaar.

Beide partners zijn zichzelf, toch is er geen tekort aan intimiteit. Er is geen angst dat als je jezelf bent, doet waar jij van houd of tijd voor jezelf neemt dat je de ander daarmee wegjaagt.

In een relatie hebt je je partner niet nodig om compleet te worden. Beide partners zijn zich bewust van zichzelf, hun gevoelens en gedachten. Ze staan open voor de liefde van elkaar. Ze hebben niet iets nodig van de ander.

Verstrikkingen zien en voelen heel anders. Ze lijken aan de buitenkant wel op een relatie. Jullie besteden aandacht en tijd aan elkaar. Jullie kennen elkaars vrienden en familie en andere mensen zien jullie als een stel.

Maar dit is geen liefdevolle en harmonieuze relatie. Deze relatie spat niet van de liefde en passie. De volgende 4 punten zijn kenmerken van een verstikkende relatie.

Bekijk de video op lees de blog

Jullie hebben steeds dezelfde ruzies

Als jullie steeds terugkerende ruzies hebben is dat een teken dat je in een verstrikking zit in plaats van een relatie. Deze patronen zijn een teken dat je pijn en verdriet uit het verleden nog niet hebt opgelost. Door deze patronen niet op te lossen, blijf je vast zitten. Je belemmerd jezelf om vol te kunnen genieten van liefde, harmonie en rust.

Willen jullie dit jaar echt genieten van jullie relatie en gezin met kerst?

Meld je dan aan voor de 10 daagse email-cursus en ontdek hoe jullie dit jaar die warme, harmonieuze en gezellige kerst creëren

Je voelt je niet begrepen of veilig

Wanneer je het gevoel hebt dat je partner je gewoon niet begrijpt, dan is dat een duidelijk signaal dat jullie geen echte relatie hebben. Je hebt het gevoel dat je een deel van jezelf moet afsluiten en niet mag laten zien. Je kunt niet vrij zeggen wat er in je omgaat.

Een van jullie heeft altijd gelijk

Jullie zitten vast in een machtsstrijd. De ruzies gaan vooral om wie deed wat en wie heeft nu eigenlijk de schuld. Er is altijd een slachtoffer en een dader. Niemand van jullie wint. In een echte relatie zijn beide partner zich bewust van hun eigen aandeel in een ruzie.

Het hebben van een relatie voelt zwaar

Wanneer je het gevoel hebt dat de relatie je energie kost zitten jullie in een verstrikking. In een liefdevolle relatie nemen beide partners verantwoordelijkheid voor de problemen in de relatie. Ze bedenken creatieve oplossingen die bijdragen aan de positiviteit in de relatie.

Wil jij een liefdevolle relatie en een gelukkig gezin?

Begin deze kerst met het verbeteren van jullie relatie met mijn email-cursus “Echt genieten van jullie relatie en gezin met kerst”. Zo wordt het dit jaar wel een fijne, gezellige en harmonieuze kerst. En wacht niet, want voor je het weet is het al kerst!

Willen jullie dit jaar echt genieten van jullie relatie en gezin met kerst?

Meld je dan aan voor de 10 daagse email-cursus en ontdek hoe jullie dit jaar die warme, harmonieuze en gezellige kerst creëren

Susanne | Relatietherapeut gespecialiseerd in begeleiden van stellen na vreemdgaan

vreemdgaan therapeut blogHet is mijn missie om stellen te helpen bij de heftige periode na vreemdgaan, zodat ze kunnen herstellen, persoonlijk groeien en op een gezonde en waardige manier verder kunnen

Schakel mij in als relatietherapeut

Gerelateerde artikelen

Een gelukkige relatie | Wat is dat precies?

Een gelukkige relatie | Wat is dat precies?

De druk in de relatie ligt op het hebben van een gelukkige relatie. En het liefst dus ook een gelukkig gezin. We moeten leuke dingen doen met elkaar, we moeten kunnen lachen met elkaar, we moeten veel seks hebben, we moeten… nou vul zelf maar aan. Ik denk dat je ze al wel weet. Maar wanneer is je relatie dan gelukkig?

lees verder
Wat is echte liefde?

Wat is echte liefde?

Wanneer ik deze vraag krijg dan denk ik: is daar een standaard antwoord op? Ik deze blog vertel ik je wat naar mijn mening echte liefde is. En ik heb ook een vraag voor jou.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ben jij of is je partner vreemdgegaan? En is er nu chaos, ruzie en onzekerheid?

Wanneer je aan de slag gaat met dit werkboek weet ik zeker dat het je helpt rust te creëren in je hoofd en in jullie leven. Je begrijpt wat er met jullie gebeurd en hoe jullie een keuze kunnen maken hoe jullie verder gaan na vreemdgaan. Schrijf je nu in en ontvang het werkboek “Rust in de chaos na vreemdgaan” helemaal gratis in je mailbox. Veel succes!

Je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin