Home » Blog » Liefde en verbondenheid » Een gelukkige relatie | Wat is dat precies?
gelukkige relatie

Een gelukkige relatie | Wat is dat precies?

door | 27 jul, 2020 | Liefde en verbondenheid

De druk in de relatie ligt op het hebben van een gelukkige relatie. En het liefst dus ook een gelukkig gezin.

We moeten leuke dingen doen met elkaar, we moeten kunnen lachen met elkaar, we moeten veel seks hebben, we moeten…

nou vul zelf maar aan. Ik denk dat je ze al wel weet.

Verwachtingen en overtuigingen

Veel wordt ons ook al van jongs af aan verteld door romantische films en boeken. Hierin wordt laten zien hoe een relatie zou moeten zijn. Hierdoor ontwikkelen we een beeld hoe de relatie eruit moet zien, en doen hier vervolgens erg ons best voor om dit zo voor elkaar te krijgen.

De druk van buitenaf helpt daarbij ook niet. Als je kijkt naar alle perfecte plaatjes die iedereen je maar wat graag wil laten zien op Facebook of Instagram. Het ene stel ziet er nog gelukkiger uit dan de ander. Om maar niet te vergeten de bruiloft op zich al. Alles wordt ingezet voor dat perfecte plaatje.

Gratis relatietips | In 6 stappen naar een liefdevolle relatie én een gelukkig gezin

Creëer een relatie met balans tussen tijd voor jezelf, tijd voor je partner, jullie kinderen, jullie werk en het huishouden. Klaar voor die liefdevolle relatie én gezin? Download dan nu deze relatiegids en ga aan de slag!

gratis relatietips

Zo krijg je een gelukkige relatie

Omdat we de hele dag zo geconfronteerd worden wat een ander wel heeft en wat dan mist is jouw relatie, wordt het idee dat het gras veel groener is aan de overkant versterkt of aangewakkerd. Door onszelf deze druk zo op te leggen lopen we constant tegen de lat aan te werken. Je voelt dan al wel aan dat dat niet een heel leven vol te houden is.

Tijdens de relatietherapie gaan we in op de vraag wat zijn je verwachtingen en overtuigingen (wat moet zijn) in deze relatie. Vaak worden deze helemaal niet uitgesproken naar de partner of zelfs vanuit gegaan dat het logisch is dat de partner dit hoort te weten.

Veel relatieproblemen ontstaan door iets wat er niet of te weinig is in de relatie. Bijvoorbeeld vrijheid, aandacht, liefde, seks, enz. Wat zorgt ervoor dat je gelukkig was in de relatie en waarom ben je dat nu niet meer?

Als deze verwachtingen zijn uitgesproken kan er gekeken worden of hier overeenkomsten in zijn en of er een compromis gemaakt kan worden bij de verschillen.

 

Hoe kunnen jullie samen gelukkig zijn en omgaan met deze verschillen

  • Ben je bereid je partner hierin tegemoet te komen?
  • Wat hebben jullie al gedaan om deze problemen op te lossen en waarom is dit nog niet gelukt?
  • Welke stappen en veranderingen moeten er gemaakt worden zodat het nu wel gaat lukken?

Wil je een liefdevolle relatie en gelukkig gezin?

Los de problemen in de relatie op en vraag een gratis relatie adviesgesprek aan. In dit gesprek ontdek je hoe jullie de problemen in jullie relatie kunnen oplossen, zodat jullie weer kunnen genieten van jullie relatie en gezin.

Kun je niet meer genieten van je relatie en gezin?

Ontdek hoe je de problemen in je relatie kunt oplossen

Susanne | Relatietherapeut gespecialiseerd in begeleiden van stellen na vreemdgaan

vreemdgaan therapeut blogHet is mijn missie om stellen te helpen bij de heftige periode na vreemdgaan, zodat ze kunnen herstellen, persoonlijk groeien en op een gezonde en waardige manier verder kunnen

Schakel mij in als relatietherapeut

Gerelateerde artikelen

Een gelukkige relatie: is gebaseerd op romantiek (Mythe #1)

Een gelukkige relatie: is gebaseerd op romantiek (Mythe #1)

Een goede relatie zoals we dat zien in een Hollywoodfilm barst van de romantiek. Een ultieme, allesomvattende liefde die ons compleet maakt. Een ware liefde, die uiteraard niet te veel moeite kost, spontaan is en voorbestemd, die een leven lang duurt. Maar bestaat deze liefde wel? En is dit dan het recept voor een langdurige relatie die bestand is tegen slechte tijden? Of is daar toch iets anders voor nodig?

lees verder
4 misverstanden over liefde

4 misverstanden over liefde

Wat is nou echte liefde? Kun je de onhebbelijkheden van je partner accepteren? Kun je omgaan met het feit dat je relatie en je partner niet perfect is? Partners met een gelukkige relatie gaan ervan uit dat perfectie niet bestaat. Dat de relatie maar voor 80% goed hoeft te zijn. Veel problemen in de relatie worden dan ook veroorzaakt voor onuitgesproken verwachtingen en overtuigingen. Deze verwachtingen en overtuigingen leren we vaak in onze kindertijd.
In deze tijd zijn we erg ontvankelijk voor de meningen van volwassenen en nemen dit vaak aan als waarheid.

lees verder
4 redenen waarom jullie “relatie” geen echte relatie is

4 redenen waarom jullie “relatie” geen echte relatie is

Hebben jullie een relatie of een verstrikking? Een relatie voelt in balans en ontspannen. Er is ruimte voor plezier en gezelligheid. Beide partners zijn in harmonie met elkaar. Beide partners zijn zichzelf, toch is er geen tekort aan intimiteit. Er is geen angst dat als je jezelf bent, doet waar jij van houd of tijd voor jezelf neemt dat je de ander daarmee wegjaagt. In een relatie hebt je je partner niet nodig om compleet te worden. Beide partners zijn zich bewust van zichzelf, hun gevoelens en gedachten. Ze staan open voor de liefde van elkaar. Ze hebben niet iets nodig van de ander. Verstrikkingen zien en voelen heel anders. Ze lijken aan de buitenkant wel op een relatie. Jullie besteden aandacht en tijd aan elkaar. Jullie kennen elkaars vrienden en familie en andere mensen zien jullie als een stel. Maar dit is geen liefdevolle en harmonieuze relatie. Deze relatie spat niet van de liefde en passie. In de volgende 4 punten kun je lezen hoe een verstrikking zich voordoet als een echte relatie.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ben jij of is je partner vreemdgegaan? En is er nu chaos, ruzie en onzekerheid?

Wanneer je aan de slag gaat met dit werkboek weet ik zeker dat het je helpt rust te creëren in je hoofd en in jullie leven. Je begrijpt wat er met jullie gebeurd en hoe jullie een keuze kunnen maken hoe jullie verder gaan na vreemdgaan. Schrijf je nu in en ontvang het werkboek “Rust in de chaos na vreemdgaan” helemaal gratis in je mailbox. Veel succes!

Je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin