Home » Blog » Liefde en verbondenheid » 4 misverstanden over liefde
4 misverstanden over de liefde

4 misverstanden over liefde

door | 27 jul, 2020 | Liefde en verbondenheid

Wat is nou echte liefde? Kun je de onhebbelijkheden van je partner accepteren? Kun je omgaan met het feit dat je relatie en je partner niet perfect is? Partners met een gelukkige relatie gaan ervan uit dat perfectie niet bestaat. Dat de relatie maar voor 80% goed hoeft te zijn.

Veel problemen in de relatie worden dan ook veroorzaakt voor onuitgesproken verwachtingen en overtuigingen. Deze verwachtingen en overtuigingen leren we vaak in onze kindertijd.
In deze tijd zijn we erg ontvankelijk voor de meningen van volwassenen en nemen dit vaak aan als waarheid. Hieronder een aantal veel voorkomende overtuigingen:

Als het echte liefde is gaat de relatie vanzelf

Voor echte liefde hoef je niet te werken wordt er weleens gezegd. Als je verliefd bent is dit meestal ook wel zo. Maar als deze fase voorbij gaat en de verliefdheid over gaat in houden van, moet je er wel voor blijven zorgen.

Anders gaat jullie verbinding langzaam kapot, verdwijnt de seks en het gevoel van houden van. Blijf goed met elkaar in gesprek over je verwachtingen in jullie relatie

Gratis relatietips | In 6 stappen naar een liefdevolle relatie én een gelukkig gezin

Creëer een relatie met balans tussen tijd voor jezelf, tijd voor je partner, jullie kinderen, jullie werk en het huishouden. Klaar voor die liefdevolle relatie én gezin? Download dan nu deze relatiegids en ga aan de slag!

gratis relatietips

Als je niet over je problemen praat gaan ze vanzelf wel weg

Veel mensen praten helemaal niet over hun problemen, waardoor deze gaan etteren en zweren. Deze onderdrukte gevoelens komen hoe dan ook aan de oppervlakte. Des noods komen ze uit je proriën, en voor je het weet heb je over de gekste en stomste dingen ruzie. Ik bedoel hoe erg is het nou werkelijk dat het kopje niet in de vaatwasser staat?

Wanneer je in relatietherapie gaat, komen alle relatieproblemen aan de oppervlakte. Dit kan erg confronterend en pijnlijk zijn in het begin. Hierdoor kan het lijken dat de relatie slechter gaat, wanneer je net begint met relatietherapie.

Als jullie even door de zure appel heen bijten, zul je merken dat sommige problemen veel makkelijker op te lossen zijn, dan je van te voren had gedacht.

Als mijn partner is vreemdgegaan, betekent dit het einde van de relatie en is de liefde weg

Vreemdgaan is meer een symptoom van relatieproblemen dan de oorzaak. Vaak zijn er al veel problemen in de relatie voordat de partner vreemdgaat.

Door niet te praten over de problemen of het gevoel niet gehoord te worden, kan het soms lijken dat je beter af bent bij iemand anders. Veel beter is het natuurlijk te leren hoe je relatieproblemen moet oplossen.

Mijn partner moet uit zichzelf aanvoelen wat ik nodig heb

We gaan er vaak vanuit dat onze partner een soort zesde zintuig heeft voor onze behoeften en verwachtingen en dat je hier niet om zou hoeven vragen. Als je hierover in gesprek gaat blijkt vaak dat je partner helemaal niet op de hoogte is van bepaalde verwachtingen.

Willen jullie een liefdevolle relatie en een gelukkig gezin?

Lopen jullie tegen problemen aan in jullie relatie en weet je niet hoe je deze moet oplossen? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan en ontdek hoe jullie de problemen in jullie relatie kunnen oplossen.

Kun je niet meer genieten van je relatie en gezin?

Ontdek hoe je de problemen in je relatie kunt oplossen

Susanne | Relatietherapeut gespecialiseerd in begeleiden van stellen na vreemdgaan

vreemdgaan therapeut blogHet is mijn missie om stellen te helpen bij de heftige periode na vreemdgaan, zodat ze kunnen herstellen, persoonlijk groeien en op een gezonde en waardige manier verder kunnen

Schakel mij in als relatietherapeut

Gerelateerde artikelen

Ik voel mij alleen in de relatie | Hoe stilte een relatie verwoest

Ik voel mij alleen in de relatie | Hoe stilte een relatie verwoest

“Maar zo vaak hebben we eigenlijk geen ruzie.” Er zit een stel tegenover mij, een 2 voor 12 stel noem ik dat. Waarbij de ene partner aangeeft te willen stoppen met de relatie en de andere partner nog relatietherapie wilt proberen. “Aan onze communicatie kan het dan niet liggen, want we praten nog wel met elkaar, misschien vooral praktisch, maar dan hebben we geen ruzie.” En toch zijn ze in een relatie-dodend patroon terecht gekomen. In dit blog vertel ik je welke dat is, waarom dit zo funest is voor je relatie en hoe je uit dit patroon stapt.

lees verder
Wat is echte liefde?

Wat is echte liefde?

Wanneer ik deze vraag krijg dan denk ik: is daar een standaard antwoord op? Ik deze blog vertel ik je wat naar mijn mening echte liefde is. En ik heb ook een vraag voor jou.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ben jij of is je partner vreemdgegaan? En is er nu chaos, ruzie en onzekerheid?

Wanneer je aan de slag gaat met dit werkboek weet ik zeker dat het je helpt rust te creëren in je hoofd en in jullie leven. Je begrijpt wat er met jullie gebeurd en hoe jullie een keuze kunnen maken hoe jullie verder gaan na vreemdgaan. Schrijf je nu in en ontvang het werkboek “Rust in de chaos na vreemdgaan” helemaal gratis in je mailbox. Veel succes!

Je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin