Home » Blog » Meer intimiteit » Goede seksuele relatie | Wat is eigenlijk normaal?
goede seksuele relatie

Goede seksuele relatie | Wat is eigenlijk normaal?

door | 10 aug, 0202 | Meer intimiteit

Seks… Er is geen ander onderwerp waar iedereen het zoveel over heeft. En waar tegelijkertijd veel te weinig over wordt gepraat.

Seksuele problemen zijn nog steeds een taboe. Mensen vinden het moeilijk om hierover te praten.

Seksuele problemen zitten vaak vol met meningen, verwachtingen en overtuigingen.

Waarom is een goede seksuele relatie zo moeilijk?

Seksuele problemen zitten vaak vol met meningen, verwachtingen en overtuigingen. Wanneer je hier niet over praat, kunnen deze overtuigingen een eigen leven gaan leiden.

Zoals het werd verwoordt in een gesprek:

“Mijn vrouw maakt geen geluid tijdens het vrijen. Dat is toch niet normaal? Als een vrouw geniet, moet je dat kunnen horen. Ik zal het wel niet goed doen, maar ik weet ook niet wat ik dan verkeerd doe.”

Dit is zo’n typisch voorbeeld van verwachtingen en overtuigingen die we hebben over seks. Hier werd uitgegaan van de overtuiging dat je het moet kunnen horen als een vrouw van seks geniet. En omdat dat nu niet zo is komt de onzekerheid om de hoek kijken.

“Ik zal het dus wel niet goed doen.”

Gratis relatietips | In 6 stappen naar een liefdevolle relatie én een gelukkig gezin

Creëer een relatie met balans tussen tijd voor jezelf, tijd voor je partner, jullie kinderen, jullie werk en het huishouden. Klaar voor die liefdevolle relatie én gezin? Download dan nu deze relatiegids en ga aan de slag!

gratis relatietips

Wat is dan normaal?

De onzekerheid is ook niet zo gek. Als je bedenkt waar we de informatie over seks vandaan hebben. Misschien van opschepperige vrienden van vroeger. Of de seksuele voorlichting van je ouders die ook maar wat deden.

Voor intimiteit is er geen normaal. Intimiteit is iets heel persoonlijks. Er is geen normaal in het aantal keer dat je seks hebt in de week. Niet over hoe het moet en niet over wat iemand prettig en fijn vindt. Elk stel maakt hierin zijn eigen normaal. Stel elkaar eens een vraag over wat je fijn vind en wat niet. Ga met elkaar op onderzoek uit en hou het gesprek open hierover.

Zo krijg je een goede seksuele relatie

Dit stel heeft goed begrepen:

“Ik heb het echt moeten leren, ik deed altijd maar wat. En de vrouwen met wie ik in bed belandde, zeiden er eigenlijk nooit iets over. Het waren meestal korte affaires waarin de seks centraal stond en de rest er niet zo toe deed. Maar nu met met vrouw hebben we geleerd om hier over te praten. Over wat wel en niet prettig vinden. In het begin vond ik dat lastig, maar het heeft ons veel gebracht. We genieten nu veel meer, ikzelf ook!”

Welke overtuigingen en verwachtingen heb jij over seks? Praten jullie wel eens over seks met elkaar?

Wil jij een goede seksuele relatie?

Kunnen jullie wel wat hulp gebruiken bij het oplossen van de problemen in je relatie? Vraag dan een gratis relatie-adviesgesprek aan en ontdek hoe jullie de problemen in jullie relatie kunt oplossen.

Kun je niet meer genieten van je relatie en gezin?

Ontdek hoe je de problemen in je relatie kunt oplossen

Susanne | Relatietherapeut gespecialiseerd in begeleiden van stellen na vreemdgaan

vreemdgaan therapeut blogHet is mijn missie om stellen te helpen bij de heftige periode na vreemdgaan, zodat ze kunnen herstellen, persoonlijk groeien en op een gezonde en waardige manier verder kunnen

Schakel mij in als relatietherapeut

Gerelateerde artikelen

Liefdestalen | 5 Manieren om liefde te tonen aan je partner

Liefdestalen | 5 Manieren om liefde te tonen aan je partner

Laten jullie elkaar nog wel eens zien dat je van elkaar houd? Of zorgt het nu vooral voor frustratie en verdriet. Met vragen zoals: “Waarom wil mijn partner zijn gevoelens niet met mij delen?” of “Waarom neemt mijn partner nooit een bloemetje voor mij mee?” of “Waarom houd mijn partner zich niet aan de afspraken?” Het ligt niet aan jou of aan je partner, maar aan jullie liefdestalen.

Hoe zou het in de liefde zijn tussen jullie als jij en je partner precies zouden weten hoe je elkaar liefde toont. In dit blog vertel ik je hoe je de liefdestalen van jezelf en je partner kunt herkennen en spreken, zodat je de verbinding en intimiteit kunt laten opbloeien in jullie relatie.

lees verder
Ken jij de 3 redenen waarom vrouwen geen zin hebben in seks | Seksuele blokkade van een vrouw opheffen

Ken jij de 3 redenen waarom vrouwen geen zin hebben in seks | Seksuele blokkade van een vrouw opheffen

Seks na het krijgen van kinderen lijkt er maar niet van te komen. Dan ligt er weer een snotterend en huilend kind in je bed of je bent veel te moe. En als het dan wel kan is er geen zin. Je ziet van die gelukkige stellen voorbij komen die nergens last van lijken te hebben. Doen die stellen het veel beter? Of doen jullie het gewoon fout? Horen jullie eigenlijk wel bij elkaar of kun je niet verwachten dat het huwelijk levenslang gelukkig is… In dit blog vertel ik je 3 redenen waarom vrouwen geen zin hebben in seks na het krijgen van kinderen en wat gelukkige stellen anders doen.

lees verder
3 tips om de intimiteit te herstellen in je relatie

3 tips om de intimiteit te herstellen in je relatie

Naast genot en plezier is seks ook een bron van geheimen, ongemak en verdriet. Met intimiteit kun je je relatie versterken en verdiepen, maar als de communicatie moeilijk verloopt wordt het een bron van frustratie en gekwetste gevoelens. Stellen kunnen erg worstelen in hun relatie met intimiteit. Als mensen praten over intimiteit is dit vaak onnauwkeurig, indirect en onvolledig. Op de vraag wat vind je dan precies fijn, komt meestal geen duidelijk antwoord. De meest voorkomende seksuele problemen die het herstel van intimiteit in je relatie in de weg staan zijn het verschil in verlangen tussen partners of de afwezigheid of vermindering van seksuele behoeftes en zin.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ben jij of is je partner vreemdgegaan? En is er nu chaos, ruzie en onzekerheid?

Wanneer je aan de slag gaat met dit werkboek weet ik zeker dat het je helpt rust te creëren in je hoofd en in jullie leven. Je begrijpt wat er met jullie gebeurd en hoe jullie een keuze kunnen maken hoe jullie verder gaan na vreemdgaan. Schrijf je nu in en ontvang het werkboek “Rust in de chaos na vreemdgaan” helemaal gratis in je mailbox. Veel succes!

Je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin