Verdergaan na vreemdgaan

Hoe je vreemdgaan kan verwerken en doorgaan op een gezonde manier, of dat nou samen is of alleen
=

Heb je ontdekt dat je partner is vreemdgegaan?

Van de een op andere dag is je relatie en leven veranderd. Emoties en gedachten beheersen je hoofd. Het is moeilijk om je nog te concentreren op je dagelijkse activiteiten, zoals werk, de kinderen ect.

=

Het vertrouwen in je partner is verdwenen

Je dacht je partner door en door te kennen. En dit had je niet verwacht. Kun je het vertrouwen in je partner nog terugvinden…

=

Hebben we nog een toekomst samen?

Hoe kon je partner dit doen? Hoe kun je dit verwerken en kun je nog wel samen verder?

hoelang duurt verwerken vreemdgaan pijnplekken
hoelang duurt verwerken vreemdgaan behoefte

Verder gaan na vreemdgaan, zonder levenslang pijn en onzekerheid

Hebben we nog een toekomst samen? Kunnen we hier echt overheen komen? Kunnen we het vertrouwen en de liefde in de relatie herstellen, zodat we door kunnen gaan en een liefdevol en gelukkig leven hebben samen. Het antwoord daarop is: “Ja dat kan”.

Op dit moment ben je aan het worstelen met verwarrende emoties en gedachten. Hierdoor kan het lastig zijn om al te weten wat je wilt met de relatie. En dat is prima. Dat hoeft ook nog helemaal niet.

Voor nu is het belangrijk dat er rust komt in deze chaotische periode en je weer jezelf kunt voelen. De kinderen zo min mogelijk belasten met de boosheid en het verdriet. En jezelf beschermen tegen levenslang boosheid, wrok, verdriet, schaamte, wantrouwen en een schuldgevoel.

“Omdat de problemen waar jullie nu mee worstelen niet vanzelf weer zullen verdwijnen met de tijd”

Waarom het nu alleen maar erger wordt en wat wel werkt

Mijn naam is Susanne en ik ben relatietherapeut. Ik ben HBO geschoold, lees heel veel boeken en heb al veel stellen mogen helpen bij de problemen in hun relatie. Zeker in het geval van vreemdgaan is het een emotioneel proces. De ontdekking van vreemdgaan werkt traumatisch.

Vreemdgaan in een inbreuk op verschillende aannames die je had over jezelf, je partner en de relatie. Je kunt een hele rij met gevoelens verwachten, waarschijnlijk allemaal negatief. Hierdoor doe je of zeg je dingen die je normaal niet zou doen. Dat voelt verschrikkelijk. Maar het zijn hele normale reacties.

Maar als je werkt aan een herstel proces op een gezonde manier, worden deze gevoelens minder sterk en zullen ze er niet meer de hele tijd zijn. Het kan echt beter worden.

hoelang duurt verwerken vreemdgaan relatietherapeut

De bewezen methode die stellen helpt het vreemdgaan te verwerken en op een gezonde manier verder te kunnen

Vind manieren om om te gaan met pijnlijke emoties

 • Hoe ga je om met de boosheid en verdriet, zonder de relatie nog slechter te maken
 • Hoe praat je over vreemdgaan, wat wil je wel weten en wat niet
 • Hoe ga je door met jullie dagelijkse leven, zodat werk en kinderen er niet onder lijden
 • Hoe ga je om met de derde persoon
 • Wat en hoeveel vertel je tegen de kinderen, familie en vrienden

Begrijpen hoe het vreemdgaan kon gebeuren

 • Krijg een bevredigend antwoord op de vraag “Waarom heb je dit gedaan?”
 • Hoe krijg je weer vertrouwen in je partner en de relatie
 • Hoe kun je de liefde weer terugvinden naar elkaar
 • Hoe voorkom je dat het in de toekomst nog een keer gebeurd

Bereik een duidelijk en geïnformeerde beslissing over hoe jullie verder gaan

 • Wat betekent het voor jullie als je samen verder gaat of alleen
 • Wat moet er in de relatie veranderen, om deze te herstellen
 • Hoe laten we de boosheid en verdriet los
 • Kan de intimiteit en seksualiteit in de relatie weer terugkomen
 • Maak voor jullie de beste keuze of jullie samen verder gaan of niet

Ervaringen van mijn klanten

Ik heb de relatietherapie als heel positief ervaren, zowel Susanne zelf als de geboden hulp. Ze is erg eerlijk op een stimulerende en heel vriendelijke manier. En alle antwoorden die je zoekt beantwoord je met haar hulp helemaal zelf en geeft je tools om dat daarna zonder haar hulp te kunnen voortzetten. Ze is naar mijn inziens een aanrader dus.

Bianca

Had in het verleden een slechte relatie

Susanne is iemand die goed kan luisteren en recht door zee is. Je doet je verhaal zonder de verplichting te voelen dat het moet. Daarom is ze ook een goede relatietherapeut. Hartelijk en eerlijk en goede en duidelijke adviezen.

Sandra

Heeft al eerder relatietherapie gedaan

Structuur en duidelijkheid in de chaos die vreemdgaan met zich meebrengt

We werken stap voor stap naar het herstel van jullie relatie. Zo kun je een keuze maken die niet gebasseerd is op heftige emoties maar op kennis en verstand. We beginnen altijd met een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dit gesprek kan zowel online als face-to-face.

In dit gesprek kun je vertellen over jullie problemen en kan ik je vertellen hoe en of ik jullie kan helpen. Ook geeft het de gelegenheid om elkaar te leren kennen, zo kun je een goede beslissing maken of jullie dit proces met mij willen aangaan.

Ik doe dit zonder oordeel en/of schuld. Het is belangrijk dat jullie je allebei veilig voelen om te praten, zo komen we tot de beste resultaten.

Wil je het vreemdgaan goed verwerken en op een gezonde manier verder gaan?

Neem dan contact op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek

Veelgestelde vragen

Problemen los je op in persoonlijke sfeer

Soms kun je zo vast zitten in de problemen in je relatie dat het soms onmogelijk is om de juiste oplossingen te zien.

Natuurlijk kun je het zelf proberen, er zijn genoeg boeken geschreven of informatie te vinden. Maar je loopt de kans dat de relatieproblemen alleen maar erger maakt en dat je elkaar zo veel kwetst dat de koek op een gegeven moment gewoon op is.

Ik krijg mijn partner echt niet mee

Samen in relatietherapie is wel wenselijk. De relatiecoach of therapeut kan dan goed zien in welke patronen jullie vastlopen.

Maar als jij wel graag je relatie wilt veranderen en je partner echt niet mee wilt, kun je zelf ook al veel verandering brengen in je relatie. Vaak als de partner ziet hoeveel stappen jij maakt gaat deze uiteindelijk toch ook mee.

Dan moet ik toegeven dat onze relatie niet perfect is en dan gaan we uit elkaar

Deze manier van leven ben je nu gewend. Het voelt veilig, ookal ben je er niet gelukkig mee. In relatiecoaching gaan we stoppen met elkaar ontwijken en het gesprek weer met elkaar aan. Je kunt dan dingen te weten komen die je nog niet wist.

Mijn vraag aan jou is: Hoelang ga jij nog je tijd verspillen aan een niet gelukkige relatie? Ga je wachten tot het vanzelf beter gaat of neem je de touwtjes in handen en ga je er echt wat van maken.

Straks krijg ik overal de schuld van of nog erger dan krijgt mijn partner gelijk

In de relatiecoaching heb ik het niet graag over gelijk, schuld of fouten. We praten over de verschillen tussen jullie en hoe we daar een positieve draai aan kunnen geven. En natuurlijk heb je je partner wel eens pijn gedaan of gekwetst.

Wanneer deze kwetsingen niet goed worden opgelost blijven ze tussen jullie instaan. Op de juiste manier vergeven, zodat het ook niet in elke ruzie weer naar boven hoeft te komen.

Ik heb geen tijd voor relatietherapie

Tijd heb je niet, tijd maak je. Als dit een probleem is, is dat ook het eerste waar je wat aan mag doen. Bekijk je agenda eens kritsch. Er zijn vast wel dingen die minder belangrijk zijn dan je relatie.

Omdat ik begrijp dat je wel genoeg te doen hebt, kun je bij mij de sessies online volgen. Dat scheelt jullie een hoop tijd en je hoeft ook geen oppas te regelen.

Neem de verantwoordelijkheid voor je relatie en maak de tijd vrij om je relatie te verbeteren.

Wij hebben al wel eens relatietherapie gedaan, heeft dat nog wel zin?

Ja dat heeft zeker zin. De vorige keer hebben jullie blijkbaar niet de juiste oplossing gevonden voor je probleem. Het doel van de coachingssessies wordt dan om wel de juiste oplossingen te vinden.

Door coaching heb je net een andere aanpak die juist wel kan helpen. Is je relatie dat niet waard om het toch te proberen?

hoelang duurt verwerken vreemdgaan verwerken

Wat gebeurt er als je nu geen actie onderneemt?

Waarom zou je het werk doen? Zeker als het je partner is die vreemd is gegaan. Omdat de problemen waar jullie nu mee worstelen niet vanzelf overgaan. Als je wacht tot de pijn vanzelf overgaat of de problemen probeert op te lossen in de verkeerde volgorde, kun je makkelijk beslissingen maken waar je later spijt van krijgt.

Eerst is het belangrijk om om te kunnen gaan met emoties, zonder alles eerst erger te maken of je hele leven uit elkaar te zien vallen. Daarna kun je pas begrijpen wat er is gebeurt en waarom. Als je dat weet kun je een goede beslissing maken of jullie wel of niet samen door gaan.

Hoewel het nu nog niet zo voelt, kan het zomaar zo zijn dat jullie relatie beter en sterker voelt dan het was voor het vreemdgaan.

Ervaringen van mijn klanten

In het begin was het best wel even wennen. Maar ik heb de gesprekken als heel fijn ervaren. Het werd ook iets waar ik naar uit kon kijken, een “hou vast” in deze relatiecrisis. Het was voor ons moeilijk om zelf te praten en tijdens de coachingsgespreken konden we veel opener tegen elkaar praten. Daardoor heb ik veel inzichten gekregen in mijn partner. We kunnen nu weer verder.

Chantal

wilde haar relatie en gezin redden

Ik ben niet iemand die snel mijn problemen vertelt, of zegt wat mij dwars zit. Dan moet ik je al heel lang kennen en dan nog zal ik niet snel iets delen. Bij Susanne gaat dat bijna automatisch. Het vertrouwde gevoel dat ze je geeft en de vragen die ze je stelt geef je je eigenlijk heel snel bloot en stel je je kwetsbaar op.

Anoniem, 41 jaar

heeft al eerder relatietherapie gedaan

Wil jij het vreemdgaan goed verwerken en op een gezonde manier verder?

Laten we samen kijken wat het voor jullie relatie kan betekenen. Vul hieronder je gegevens in en ik neem binnen 48 uur contact met je op

Waarom neem je contact op?

14 + 1 =