Verdergaan na vreemdgaan

Hoe je vreemdgaan kan verwerken en doorgaan op een gezonde manier, zodat je kunt streven naar een toekomst die jij kiest
=

Heb je ontdekt dat je partner is vreemdgegaan?

Het voelt alsof de grond onder je voeten is weggehaald. Emoties en gedachten zijn een chaos en je gelooft niks meer wat je partner zegt

=

Kan je je partner ooit nog vertrouwen?

Je bent in de war. Hoe kon je dit nu niet doorhebben? Heb je allerlei signalen gemist?

=

Heeft onze relatie nog een toekomst?

Je kent je partner niet meer. Dit is niet de persoon waar je de relatie mee begon. En wat zegt het over jou, je partner en je relatie…

hoelang duurt verwerken vreemdgaan pijnplekken
hoelang duurt verwerken vreemdgaan behoefte

Verder gaan na vreemdgaan, zonder levenslang pijn en onzekerheid

Hebben we nog een toekomst samen? Kunnen we hier echt overheen komen? Kunnen we het vertrouwen en de liefde in de relatie herstellen, zodat we door kunnen gaan en een liefdevol en gelukkig leven hebben samen. Het antwoord daarop is: “Ja dat kan”.

Op dit moment ben je aan het worstelen met verwarrende emoties en gedachten. Hierdoor kan het lastig zijn om al te weten wat je wilt met de relatie. En dat is prima.

Voor nu wil je om kunnen gaan met de emoties en je leven en gezin door laten lopen. Met je partner kunnen praten, zonder dat het nog erger wordt. Het vertrouwen herstellen. Begrijpen wat er mis is gegaan en waarom precies. En een manier vinden om een gezondere relatie te bouwen. Hierdoor kun je jezelf beschermen om weer gekwetst te worden en de rest van je leven te lopen met pijn, boosheid, achterdochtigheid, schaamte en/of schuldgevoel.

“Omdat de problemen waar jullie nu mee worstelen niet vanzelf weer zullen verdwijnen met de tijd”

Waarom het nu alleen maar erger wordt en wat wel werkt

Mijn naam is Susanne en ik ben relatietherapeut. Ik ben HBO geschoold, lees heel veel boeken en heb al veel stellen mogen helpen bij de problemen in hun relatie. Zeker in het geval van vreemdgaan is het een emotioneel proces. De ontdekking van vreemdgaan werkt traumatisch.

Vreemdgaan in een inbreuk op verschillende aannames die je had over jezelf, je partner en de relatie. Je kunt een hele rij met gevoelens verwachten, waarschijnlijk allemaal negatief. Hierdoor doe je of zeg je dingen die je normaal niet zou doen. Dat voelt verschrikkelijk. Maar het zijn hele normale reacties.

Maar als je werkt aan een herstel proces op een gezonde manier, worden deze gevoelens minder sterk en zullen ze er niet meer de hele tijd zijn. Het kan echt beter worden.

hoelang duurt verwerken vreemdgaan relatietherapeut

De bewezen methode die stellen helpt het vreemdgaan te verwerken en op een gezonde manier verder te kunnen

Vind manieren om om te gaan met pijnlijke emoties

Hoe ga je om met emoties en flashbacks – hoe praat je over moeilijk onderwerpen, zonder alles erger te maken – hoe ga je door met jullie dagelijkse leven – hoe kun je je het beste gedragen bij je partner, wat doe je wel en wat doe je niet – hoe ga je om met de derde persoon – wat en hoeveel vertel je tegen de buitenwereld – hoe zorg je voor jezelf en zoek je hulp bij vrienden

Begrijpen hoe het vreemdgaan kon gebeuren

Helder kijken naar jullie relatie over de jaren, dromen, veranderingen, wat nou zoveel pijn doet van het vreemdgaan – welke kenmerken en gebeurtenissen zorgde ervoor dat een van jullie vreemdging – wat betekent vreemdgaan eigenlijk, en was het de intentie de ander pijn te doen – wat maakte dat er ruimte kwam voor vreemdgaan – ontdek hoe je zelf (bedrogen partner) onbedoelt meewerkt aan de kwetsbaarheid van de relatie, zonder dat de verantwoordelijkheid van de affaire bij jou ligt – kom tot een samenhangend plaatje van het vreemdgaan dat logisch klinkt

Bereik een duidelijk en geïnformeerde beslissing over hoe jullie verder gaan

Bedenken wat het betekent om door te gaan met de relatie – hoe kom je over pijnlijke emoties en gevoelens heen – hoe ga je om met tegenslagen – Ga verder met het versterken van jullie relatie als jullie besluiten verder te gaan samen

Ervaringen van mijn klanten

Ik heb de relatiecoaching als heel positief ervaren, zowel Susanne zelf als de geboden hulp. Ze is erg eerlijk op een stimulerende en heel vriendelijke manier. En alle antwoorden die je zoekt beantwoord je met haar hulp helemaal zelf en geeft je tools om dat daarna zonder haar hulp te kunnen voortzetten. Ze is naar mijn inziens een aanrader dus.

Bianca

Had in het verleden een slechte relatie

Susanne is iemand die goed kan luisteren en recht door zee is. Je doet je verhaal zonder de verplichting te voelen dat het moet. Daarom is ze ook een goede relatiecoach. Hartelijk en eerlijk en goede en duidelijke adviezen.

Sandra

Heeft al eerder relatietherapie gedaan

Structuur en duidelijkheid in de chaos die vreemdgaan met zich meebrengt

Vreemdgaan verwerken doe je samen. Op die manier kun je het beste begrijpen wat er is gebeurd en hoe jullie verder kunnen op een gezonde manier. Maar als je partner hier niet voor open staat kun je ook alleen werken aan de verwerking. Zo zorg je ervoor dat je niet levenslang met de pijn en verdriet van het vreemdgaan blijft rondlopen.

We beginnen altijd met een gratis intakegesprek. Dit geeft de gelegenheid kennis te maken met mij en te kijken of wij ook een klik hebben en samen aan de slag gaan. Dit is juist zó belangrijk omdat er veel pijn en verdriet komt kijken in dit proces.

Ik begeleid jullie hier graag in, zonder te oordelen en te veroordelen. Maar door een veilige en vertrouwde omgeving te creëren waarin jullie allebei gehoord worden.

Wil jij het vreemdgaan goed verwerken en op een gezonde manier verder?

Laten we dan even bellen. Maak een afspraak voor een gratis advies gesprek. In dit gesprek kun je vertellen waar jullie tegenaan lopen en weet je precies hoe en welke stappen belangrijk zijn in jullie proces. Het is een telefonisch gesprek van 30 minuten.

Vraag dan nu een gratis adviesgesprek aan

Veelgestelde vragen

Problemen los je op in persoonlijke sfeer

Soms kun je zo vast zitten in de problemen in je relatie dat het soms onmogelijk is om de juiste oplossingen te zien.

Natuurlijk kun je het zelf proberen, er zijn genoeg boeken geschreven of informatie te vinden. Maar je loopt de kans dat de relatieproblemen alleen maar erger maakt en dat je elkaar zo veel kwetst dat de koek op een gegeven moment gewoon op is.

Ik krijg mijn partner echt niet mee

Samen in relatietherapie is wel wenselijk. De relatiecoach of therapeut kan dan goed zien in welke patronen jullie vastlopen.

Maar als jij wel graag je relatie wilt veranderen en je partner echt niet mee wilt, kun je zelf ook al veel verandering brengen in je relatie. Vaak als de partner ziet hoeveel stappen jij maakt gaat deze uiteindelijk toch ook mee.

Dan moet ik toegeven dat onze relatie niet perfect is en dan gaan we uit elkaar

Deze manier van leven ben je nu gewend. Het voelt veilig, ookal ben je er niet gelukkig mee. In relatiecoaching gaan we stoppen met elkaar ontwijken en het gesprek weer met elkaar aan. Je kunt dan dingen te weten komen die je nog niet wist.

Mijn vraag aan jou is: Hoelang ga jij nog je tijd verspillen aan een niet gelukkige relatie? Ga je wachten tot het vanzelf beter gaat of neem je de touwtjes in handen en ga je er echt wat van maken.

Straks krijg ik overal de schuld van of nog erger dan krijgt mijn partner gelijk

In de relatiecoaching heb ik het niet graag over gelijk, schuld of fouten. We praten over de verschillen tussen jullie en hoe we daar een positieve draai aan kunnen geven. En natuurlijk heb je je partner wel eens pijn gedaan of gekwetst.

Wanneer deze kwetsingen niet goed worden opgelost blijven ze tussen jullie instaan. Op de juiste manier vergeven, zodat het ook niet in elke ruzie weer naar boven hoeft te komen.

Ik heb geen tijd voor relatietherapie

Tijd heb je niet, tijd maak je. Als dit een probleem is, is dat ook het eerste waar je wat aan mag doen. Bekijk je agenda eens kritsch. Er zijn vast wel dingen die minder belangrijk zijn dan je relatie.

Omdat ik begrijp dat je wel genoeg te doen hebt, kun je bij mij de sessies online volgen. Dat scheelt jullie een hoop tijd en je hoeft ook geen oppas te regelen.

Neem de verantwoordelijkheid voor je relatie en maak de tijd vrij om je relatie te verbeteren.

Wij hebben al wel eens relatietherapie gedaan, heeft dat nog wel zin?

Ja dat heeft zeker zin. De vorige keer hebben jullie blijkbaar niet de juiste oplossing gevonden voor je probleem. Het doel van de coachingssessies wordt dan om wel de juiste oplossingen te vinden.

Door coaching heb je net een andere aanpak die juist wel kan helpen. Is je relatie dat niet waard om het toch te proberen?

hoelang duurt verwerken vreemdgaan verwerken

Wat gebeurt er als je nu geen actie onderneemt?

Waarom zou je het werk doen? Zeker als het je partner is die vreemd is gegaan. Omdat de problemen waar jullie nu mee worstelen niet vanzelf overgaan. Als je wacht tot de pijn vanzelf overgaat of de problemen probeert op te lossen in de verkeerde volgorde, kun je makkelijk beslissingen maken waar je later spijt van krijgt.

Eerst is het belangrijk om om te kunnen gaan met emoties, zonder alles eerst erger te maken of je hele leven uit elkaar te zien vallen. Daarna kun je pas begrijpen wat er is gebeurt en waarom. Als je dat weet kun je een goede beslissing maken of jullie wel of niet samen door gaan.

Hoewel het nu nog niet zo voelt, kan het zomaar zo zijn dat jullie relatie beter en sterker voelt dan het was voor het vreemdgaan.

Ervaringen van mijn klanten

In het begin was het best wel even wennen. Maar ik heb de gesprekken als heel fijn ervaren. Het werd ook iets waar ik naar uit kon kijken, een “hou vast” in deze relatiecrisis. Het was voor ons moeilijk om zelf te praten en tijdens de coachingsgespreken konden we veel opener tegen elkaar praten. Daardoor heb ik veel inzichten gekregen in mijn partner. We kunnen nu weer verder.

Chantal

wilde haar relatie en gezin redden

Ik ben niet iemand die snel mijn problemen vertelt, of zegt wat mij dwars zit. Dan moet ik je al heel lang kennen en dan nog zal ik niet snel iets delen. Bij Susanne gaat dat bijna automatisch. Het vertrouwde gevoel dat ze je geeft en de vragen die ze je stelt geef je je eigenlijk heel snel bloot en stel je je kwetsbaar op.

Anoniem, 41 jaar

heeft al eerder relatietherapie gedaan

Wil jij het vreemdgaan goed verwerken en op een gezonde manier verder?

Laten we dan samen kijken wat ik voor jullie relatie kan betekenen. Maak meteen een afspraak voor een gratis advies gesprek