Home » Blog » Communicatie verbeteren » Slechte communicatie | We kunnen niet meer met elkaar praten
slechte communicatie relatie

Slechte communicatie | We kunnen niet meer met elkaar praten

door | 28 okt, 2020 | Communicatie verbeteren

Een veel gehoorde reden, waarom we denken dat een relatie niet meer goed is, is dat er een slechte communicatie is in de relatie en dat stellen niet meer met elkaar kunnen praten.

Stellen raken hiervan ten einde raad en weten niet meer hoe ze verder kunnen met hun relatie. Ze krijgen het gevoel vast te zitten in de relatie en niet verder te komen samen. In deze blog geef ik je een waardevolle tip om de communicatie makkelijker te maken.

Twee redenen waarom praten niet meer lukt

Soms bedoelen stellen dat het niet lukt gevoelens en gedachten met elkaar te delen. Ze weten niet goed wat er in het hoofd van de ander en in hun eigen hoofd omgaat. De gesprekken blijven meestal steken op ongeduld, irritatie en onbegrip.

Het kan ook gaan over het niet kunnen oplossen van problemen. Het lukt ze niet om een oplossing te vinden bij een oneindigheid of meningsverschil.

Voordat er een oplossing is gevonden, is er al ruzie ontstaan. Vaak ook over dezelfde onderwerpen, waarbij niks verandert. Keer op keer dezelfde discussie en ruzie voeren maken stellen moedeloos en geven het gevoel niet verder te komen.

Het kan zijn dat stellen beide communicatieproblemen ervaren. Het lukt ze niet te praten over wat hun nou echt bezighoudt en kunnen niet samen tot een oplossing komen.

Als we echt eerlijk tegen onszelf zouden zijn, is het eerlijker om te zeggen dat luisteren niet meer gaat. Als je al langere tijd bij elkaar bent, denken we vaak wel te weten hoe de ander denkt of hoe de ander zich voelt. We nemen dan niet meer de moeite echt naar elkaar te luisteren, waardoor communicatieproblemen de kop opsteken.

Gratis relatietips | In 6 stappen naar een liefdevolle relatie én een gelukkig gezin

Creëer een relatie met balans tussen tijd voor jezelf, tijd voor je partner, jullie kinderen, jullie werk en het huishouden. Klaar voor die liefdevolle relatie én gezin? Download dan nu deze relatiegids en ga aan de slag!

gratis relatietips

Een goede luistertip

Strooi niet meteen met adviezen. Vaak hebben mensen het idee alleen maar iets te bieden te hebben door de ander te vertellen wat hij het best zou kunnen doen.”

Met adviezen zijn we vaak meer bezig met onszelf dan met de ander. Je geeft aan wat voor jou werkt en neemt aan dat dat dus voor de ander ook geldt.

Voorbeeld:
Man: “Je bent niet goed bezig. Elke avond zit je over te werken, en waarvoor? Voor een mager loontje en een sneer van je baas. Doe toch zoals ik doe: ik trek de deur achter me dicht om 5 uur en echt geen halfuurtje later. De volgende ochtend ligt het werk er echt nog wel.”

Vrouw: “Maar dan komt het gewoon niet goed.”

Man: “Nou, dat is toch niet jouw probleem? Laat die manager van je het maar uitzoeken, daar wordt hij dik voor betaald.”

In dit voorbeeld voelt de vrouw zich niet gehoord. Er wordt totaal over haar probleem heen gewalst, met een goed bedoelt advies.

Om tot een goed advies te komen, is het belangrijk om eerst goed te luisteren, en je te verplaatsen in de belevingswereld van de ander. Zo kom je tot een goed advies dat bij de ander past, in plaats van dat je je eigen mening opdringt.

slechte communicatie relatie luisteren

Wil jij een liefdevolle relatie en een gelukkig gezin?

Je kunt aan je relatie werken naar een betere communicatie. Werk aan het begrip, vertrouwen en de intimiteit. Leer hoe je terugkerende ruzies en meningsverschillen oplost. Ik laat je zien welke gesprekken je kunt voeren en begeleid jullie zonder oordeel.

Vraag een gratis relatie adviesgesprek aan en ontdek hoe jullie de problemen in jullie relatie kunnen oplossen.

Kun je niet meer genieten van je relatie en gezin?

Ontdek hoe je de problemen in je relatie kunt oplossen

Susanne | Relatietherapeut gespecialiseerd in begeleiden van stellen na vreemdgaan

vreemdgaan therapeut blogHet is mijn missie om stellen te helpen bij de heftige periode na vreemdgaan, zodat ze kunnen herstellen, persoonlijk groeien en op een gezonde en waardige manier verder kunnen

Schakel mij in als relatietherapeut

Gerelateerde artikelen

Praten over gevoelens | Hoe de moeilijke gesprekken met je partner verbinding opleveren

Praten over gevoelens | Hoe de moeilijke gesprekken met je partner verbinding opleveren

Als je ergens mee zit in je relatie, vind je het dan moeilijk om er met je partner over te praten? Misschien voel je je nu niet gelukkig in je relatie en zou je hier graag wat aan willen doen. Of je vindt dat er teveel geld uitgegeven wordt. Of je vindt dat je partner anders met de kinderen om mag gaan. Waarschijnlijk zijn de vorige pogingen om een goed gesprek hierover aan te gaan niet gelukt. Jouw mening werd aan de kant geschoven of jullie belanden in een ruzie. Maar een oplossing voor het probleem waar je het over wilde hebben is er niet gekomen. Je voelt je nu zelfs slechter, omdat je nu en met het probleem zit en met het gevoel niet serieus of gesteund te worden. In dit blog vertel ik je waarom deze moeilijke gesprekken met je partner gedoemd zijn te mislukken al bij de eerste zin en hoe je wel zorgt voor verbinding met je partner

lees verder
Je relatie verbeteren met deze oefening waarmee je elkaar beter leert begrijpen

Je relatie verbeteren met deze oefening waarmee je elkaar beter leert begrijpen

Wanneer je terugkijkt op je relatie dan moet je toegeven dat het steeds een beetje minder is geworden. Jullie komen steeds minder goed in gesprek met elkaar. Er is minder seks. Minder intimiteit. Wat ik zie in de praktijk blijkt dat uit 2 dingen: 1. Er zijn steeds meer irritaties waardoor je op je partner gaat mopperen of het lijkt wel alsof je steeds minder goed kan doen. 2. Er zijn eigenlijk helemaal geen ruzies, alle praktische dingen kunnen jullie prima regelen, maar een echte liefdevolle verbinding is er niet. In dit blog laat ik je zien aan de hand van een relatie verbeteren oefening hoe je elkaar beter leert begrijpen en echt verschil maakt voor jullie relatie.

lees verder
Een relatie communicatie oefening waarmee je ontdekt welke ontbrekende techniek jullie communicatie nu verpest en hoe je in 3 stappen gaat van ruzie naar begrip

Een relatie communicatie oefening waarmee je ontdekt welke ontbrekende techniek jullie communicatie nu verpest en hoe je in 3 stappen gaat van ruzie naar begrip

Het lijkt wel of jullie over alles ruzies kunnen maken sinds er kinderen zijn. Zelfs rond slingerende schoenen, vuile was die niet is opgeruimd of het overwerk van je partner mond uit in een heftige ruzie. Je weet wel dat deze ruzies eigenlijk nergens over gaan. Maar toch voelt dat niet zo. Je twijfelt of je wel de juiste partner hebt uitgekozen. “Als we een goede relatie zouden hebben dan waren er geen ruzies of meningsverschillen!” In dit blog laat ik je een relatie communicatie oefening zien in 3 stappen.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ben jij of is je partner vreemdgegaan? En is er nu chaos, ruzie en onzekerheid?

Wanneer je aan de slag gaat met dit werkboek weet ik zeker dat het je helpt rust te creëren in je hoofd en in jullie leven. Je begrijpt wat er met jullie gebeurd en hoe jullie een keuze kunnen maken hoe jullie verder gaan na vreemdgaan. Schrijf je nu in en ontvang het werkboek “Rust in de chaos na vreemdgaan” helemaal gratis in je mailbox. Veel succes!

Je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin