Home » Blog » Communicatie verbeteren » Irriteren aan je partner | De nummer #1 communicatie valkuil van veel stellen met kinderen en hoe je dit simpel oplost
irriteren aan je partner

Irriteren aan je partner | De nummer #1 communicatie valkuil van veel stellen met kinderen en hoe je dit simpel oplost

door | 8 feb, 2022 | Communicatie verbeteren

Hoe lang en hard moet je nog schreeuwen om gehoord en gezien te worden door je partner? Of trek jij je terug en denk je: “Zie je wel het heeft toch allemaal geen zin”. Zo irritant is dat en je hebt het nu al zo vaak gezegd, maar het helpt niks. Er verandert niks. Het irriteren aan je partner blijft.

Om gek van te worden en de moed zakt je ook in de schoenen. Misschien heeft dit allemaal geen zin en ben ik beter af alleen of met iemand anders. In dit blog vertel ik je hoe je wel verandering brengt in je relatie, zonder te moeten schreeuwen of te moeten scheiden.

Denk jij dit ook wanneer je je irriteert aan je partner?

Eerlijk gezegd is de sfeer in huis nu niet zo gezellig. Of jullie vechten als kemphanen, je blijft schreeuwen om het je partner duidelijk te maken of jullie vermijden elkaar om een ruzie te voorkomen. Maar die relatie en gezin die jij voor ogen had dat is het niet geworden. Je blijft je irriteren aan je partner.

En zo moeilijk moet het toch niet zijn? Je hebt al vaak gevraagd aan je partner om rekening met je te houden. Of dat nu gaat om op tijd thuis komen, de bordjes in de vaatwasser te zetten of om tijd voor je te maken. Maar er gebeurd niks. Het lijkt wel of je partner het expres doet.
En dan gooi je het eruit (of je denkt het in je hoofd)…

Klootzak, luilak, slons, egoïst, zeurpiet, trut, hypocriet, eikel, hufter, kutwijf…

irriteren aan je partner oplossen

De nummer #1 communicatie valkuil waardoor er niks verandert in jullie relatie

Ik weet zeker dat je partner het niet zo slecht bedoelt. Ik geloof er namelijk niks van dat je partner vanmorgen opstond en dacht: “hmmm hoe kan ik de dag van mijn partner het beste verpesten. Oh ja…”

De kans is groter dat je bij je partner op een hele berg weerstand ben beland omdat je probeert je partner te veranderen.

  • Als je vuile was ziet liggen dan doe je dat toch in de wasmachine
  • Als ik zeg dat ik een rotdag heb, kom je eerder naar huis om er voor mij te zijn
  • Je hoort de kinderen toch huilen, dan doe je toch wat

Dat zijn waarschijnlijk de dingen die jij zou doen. Dat is normaal voor jou en hoort bij jou normen en waarden. Juist omdat dit voor jou normaal is, vind je ook dat een ander dat zo zou moeten doen. Maar…

Je verandert je partner niet.

Lees de zin hierboven nog een keer. Echt niet!

En ik hoor je nu denken: “Maar ik mag toch best wat van mijn partner verwachten?”

Ja natuurlijk. Maar er is een manier waardoor je niet stuit op die berg met weerstand, waardoor er niks verandert. Je kunt het ook eens aan je partner vragen.

En dan bedoel ik niet: “Als je de vuile was op de trap ziet liggen wil je dat dan meenemen naar boven?”

Maar: “Het huishouden valt mij zwaar. Het lukt mij niet goed om het alleen te doen. Wil jij wat van de taken van mij overnemen?” Of: “Ik zou graag willen dat we de opvoeding van de kinderen meer samen doen. Zou jij om de dag de kinderen naar bed willen brengen?”

Belangrijk hierbij is dat je partner beloftes maakt die hij/zij ook kan en wil nakomen. Hou de onderhandeling open als het antwoord nee is. Wat kan je partner dan wel doen?

Hoe een simpele vraag zorgt voor een liefdevolle relatie en gelukkig gezin

Wanneer je de intentie hebt om je partner te veranderen stuit je op weerstand. Het klink als verwijtend of beschuldigend. Je partner doet iets niet goed. Het gevolg is een hoop irritatie naar je partner.

Wanneer je je partner niet wilt veranderen maar graag wilt betrekken (door te vragen) stuit je op de hulpvaardigheid van je partner. Je spreekt uit wat je wel zou willen i.p.v. wat je niet wilt. Het is niet alleen veel duidelijker voor je partner, maar ook veel liefdevoller.

Probeer het eens uit. En kijk waar het jullie brengt. Als het niet goed lukt of de communicatie tussen jou en je partner gaat niet zoals je zou willen, geef dan nog niet op. Ik heb nog veel meer tips en oefeningen om jullie communicatie flink te verbeteren.

Schrijf je in en ontdek hoe jullie de communicatie verbeteren op een positieve en laagdrempelige manier

Een mooie eerste stap in het verbeteren van jullie relatie is door positieve communicatie. Een fijn gesprek over leuke en diepgaande onderwerpen zonder ruzie en gedoe. Met mijn 36 relatievragen hebben jullie gesprekken die wél zorgen voor een liefdevolle relatie en gelukkig gezin. Vragen die ervoor zorgen dat jullie over iets anders praten dan de kinderen, het huishouden of jullie to-do-lijst. Ik heb ze voor je verzameld. Het enige wat jij nog moet doen is ze even aanvragen!

Relatievragen: Hoe de juiste gesprekken met je partner wél zorgen voor een liefdevolle relatie en gelukkig gezin

Op een leuke en makkelijke manier werken aan je relatie. Met leuke gesprekken die eens over wat anders gaan dan de kinderen, het huishouden of alles wat er nog gedaan moet worden. Zo bouw je aan een liefdevolle relatie en gelukkig gezin.

Susanne | Relatietherapeut gespecialiseerd in begeleiden van stellen na vreemdgaan

vreemdgaan therapeut blogHet is mijn missie om stellen te helpen bij de heftige periode na vreemdgaan, zodat ze kunnen herstellen, persoonlijk groeien en op een gezonde en waardige manier verder kunnen

Schakel mij in als relatietherapeut

Gerelateerde artikelen

10 meest voorkomende communicatie valkuilen in een relatie

10 meest voorkomende communicatie valkuilen in een relatie

De meest genoemde relatieprobleem is een communicatieprobleem. Steeds belanden in ruzie, niet goed met elkaar kunnen praten of vastzitten in terugkerende ruzies. Het kan erg frustrerend zijn als het steeds niet lukt om samen oplossingen te vinden voor jullie problemen. Omdat communicatie met je partner zo lastig is wilde ik je een aantal communicatie valkuilen laten zien.

lees verder
Je relatie verbeteren met deze oefening waarmee je elkaar beter leert begrijpen

Je relatie verbeteren met deze oefening waarmee je elkaar beter leert begrijpen

Wanneer je terugkijkt op je relatie dan moet je toegeven dat het steeds een beetje minder is geworden. Jullie komen steeds minder goed in gesprek met elkaar. Er is minder seks. Minder intimiteit. Wat ik zie in de praktijk blijkt dat uit 2 dingen: 1. Er zijn steeds meer irritaties waardoor je op je partner gaat mopperen of het lijkt wel alsof je steeds minder goed kan doen. 2. Er zijn eigenlijk helemaal geen ruzies, alle praktische dingen kunnen jullie prima regelen, maar een echte liefdevolle verbinding is er niet. In dit blog laat ik je zien aan de hand van een relatie verbeteren oefening hoe je elkaar beter leert begrijpen en echt verschil maakt voor jullie relatie.

lees verder
Een relatie communicatie oefening waarmee je ontdekt welke ontbrekende techniek jullie communicatie nu verpest en hoe je in 3 stappen gaat van ruzie naar begrip

Een relatie communicatie oefening waarmee je ontdekt welke ontbrekende techniek jullie communicatie nu verpest en hoe je in 3 stappen gaat van ruzie naar begrip

Het lijkt wel of jullie over alles ruzies kunnen maken sinds er kinderen zijn. Zelfs rond slingerende schoenen, vuile was die niet is opgeruimd of het overwerk van je partner mond uit in een heftige ruzie. Je weet wel dat deze ruzies eigenlijk nergens over gaan. Maar toch voelt dat niet zo. Je twijfelt of je wel de juiste partner hebt uitgekozen. “Als we een goede relatie zouden hebben dan waren er geen ruzies of meningsverschillen!” In dit blog laat ik je een relatie communicatie oefening zien in 3 stappen.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ben jij of is je partner vreemdgegaan? En is er nu chaos, ruzie en onzekerheid?

Wanneer je aan de slag gaat met dit werkboek weet ik zeker dat het je helpt rust te creëren in je hoofd en in jullie leven. Je begrijpt wat er met jullie gebeurd en hoe jullie een keuze kunnen maken hoe jullie verder gaan na vreemdgaan. Schrijf je nu in en ontvang het werkboek “Rust in de chaos na vreemdgaan” helemaal gratis in je mailbox. Veel succes!

Je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin