Home » Blog » Communicatie verbeteren » 3 tips om beter te communiceren met je partner
3 tips om beter te communiceren met je partner

3 tips om beter te communiceren met je partner

door | 19 mei, 2020 | Communicatie verbeteren

Communicatie is een van de lastigste dingen in een relatie.

“Bij communicatie wordt informatie met elkaar gedeeld door middel van geluid (zoals bij spraak en toon) vorm (zoals beeld, symboliek en tekst).” Aldus Wikipedia.

Maar iedereen met een relatie weet hoe lastig het is om goed te communiceren met elkaar

Daarom vandaag 3 communicatie tips die de gesprekken met je partner gaan verbeteren.

Tip 1: Goed luisteren

Luisteren naar je partner is heel belangrijk om je partner te kunnen begrijpen. Luister eens met de intentie om de wereld van je partner te begrijpen. Probeer zijn standpunt en emoties eens een beeld te geven. En luister hiernaar toe dat je de ander begrijpt.

Wees niet belerend, ga niet analyseren, val niet in de rede, draag geen oplossingen aan en verdedig jezelf niet.

Gratis relatietips | In 6 stappen naar een liefdevolle relatie én een gelukkig gezin

Creëer een relatie met balans tussen tijd voor jezelf, tijd voor je partner, jullie kinderen, jullie werk en het huishouden. Klaar voor die liefdevolle relatie én gezin? Download dan nu deze relatiegids en ga aan de slag!

gratis relatietips

Tip 2: Weet jij al wat je partner wilt zeggen?

Als je iets wilt zeggen, check dan je beweegredenen. Zit er een oordeel of ongemakkelijk gevoel achter? Ben je erop gericht de zorgen van je partner weg te nemen of je partner op te vrolijken? Als dat zo is, wacht dan nog even met je reactie.

Houd je in. Als je iets in je opkomt dat vrij is van een oordeel of bedoeld is om je partner te veranderen, zeg het dan.

Tip 3: Verwijten vs. wensen

Probeer op een positieve manier onder woorden te brengen wat de boodschap voor jou betekent. Ook als het om kritiek of irritaties gaat. Bijvoorbeeld: ‘het is voor mij heel vervelend om dit te horen en ik ben er niet blij mee. Maar ik vind het wel moedig dat je dit gezegd hebt en het is voor mij fijn te weten wat jou bezighoudt.’

“Het grootste probleem in communicatie is de illusie dat het daadwerkelijk heeft plaatsgevonden.”

George Bernard Shaw

Wil jij beter leren communiceren met je partner?

Vraag een gratis relatie adviesgesprek aan en ontdek hoe jullie de problemen in jullie relatie kunnen oplossen, zodat jullie weer kunnen genieten van jullie relatie en gezin.

Kun je niet meer genieten van je relatie en gezin?

Ontdek hoe je de problemen in je relatie kunt oplossen

Susanne | Relatietherapeut gespecialiseerd in begeleiden van stellen na vreemdgaan

vreemdgaan therapeut blogHet is mijn missie om stellen te helpen bij de heftige periode na vreemdgaan, zodat ze kunnen herstellen, persoonlijk groeien en op een gezonde en waardige manier verder kunnen

Schakel mij in als relatietherapeut

Gerelateerde artikelen

Vrouwen praten te veel en mannen kunnen niet luisteren

Vrouwen praten te veel en mannen kunnen niet luisteren

Zit je als man net lekker voetbal te kijken begint je vrouw over hoe haar dag is geweest. Of tussen welke kleuren verf getwijfeld wordt voor de woonkamer muur. Of over de lekkere thee soorten die ze per toeval tegenkwam met die goede vriendin, je weet wel welke, in dat leuke stadje. Een veel gehoorde klacht is dat vrouwen te veel praten en dat mannen niet kunnen luisteren. Toch… met wat meer inzichten in elkaar in plaats van vooroordelen kunnen veel ruzies worden voorkomen.

lees verder
Communicatie verbeteren in je relatie: Leer het van een bos

Communicatie verbeteren in je relatie: Leer het van een bos

Ruzie en strijd. Wie heeft er gelijk. Wie heeft de schuld. De communicatie in de relatie gaat met verwijten over een weer. In een relatie met verwijten is er geen ruimte voor liefde. Om de liefde en verbinding terug te vinden, moet je de communicatie verbeteren. Door uit de ruzie en strijd te stappen. Hoe doe je dat? Leer van een bos!

lees verder
Slechte communicatie | We kunnen niet meer met elkaar praten

Slechte communicatie | We kunnen niet meer met elkaar praten

Een veel gehoorde reden, waarom we denken dat een relatie niet meer goed is, is dat stellen niet meer met elkaar kunnen praten. Stellen raken hiervan ten einde raad en weten niet meer hoe ze verder kunnen met hun relatie. Ze krijgen het gevoel vast te zitten in de relatie en niet verder te komen samen. In deze blog geef ik je een waardevolle tip om de communicatie makkelijker te maken.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ben jij of is je partner vreemdgegaan? En is er nu chaos, ruzie en onzekerheid?

Wanneer je aan de slag gaat met dit werkboek weet ik zeker dat het je helpt rust te creëren in je hoofd en in jullie leven. Je begrijpt wat er met jullie gebeurd en hoe jullie een keuze kunnen maken hoe jullie verder gaan na vreemdgaan. Schrijf je nu in en ontvang het werkboek “Rust in de chaos na vreemdgaan” helemaal gratis in je mailbox. Veel succes!

Je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin