Home » Blog » Bij de relatiecoach » Waarom relatiecoaching niks voor jou is

Waarom relatiecoaching niks voor jou is

door | 7 sep, 2020 | Bij de relatiecoach

Want waarom zou je het eigenlijk gaan doen? Het kost geld, tijd en je komt misschien dingen te weten die je liever niet wist. Als het echte liefde is, zou je relatie niet gewoon vanzelf moeten gaan? Of als je misschien meer liefde geeft, komt het dan ook niet goed?

Nee, zo werkt het niet. Elke relatie komt vroeg of laat in een sleur of crisis terecht. Hoe goed je relatie ook begon of hoeveel geschiedenis je ook deelt.

Wanneer je zo diep in je problemen vastzit is het moeilijk om de juiste oplossingen te zien. Je raakt in een negatieve spiraal – slechter denken over je partner – verlies van gevoel en liefde – nog slechter denken over de relatie – enz. Wat het in relaties nog moeilijker maakt, is dat je er ook emotioneel diep in zit. Je bent bang om gekwetst te worden.

Of misschien ben je je helemaal niet zo bewust van je eigen emoties en gevoelens. Dan is het erg moeilijk om problemen op te lossen. Je schiet heel snel in het bedenken van oplossingen, zonder echt te weten waar het over gaat.

Ik merk dat de stap om naar een relatiecoach te gaan erg groot is. Het voelt eng en om jezelf te beschermen verzin je allerlei excuses om het vooral niet te gaan doen. Want naar een relatiecoach gaan doe je alleen als het echt heel erg is.

Toch… hoe sneller je erbij bent hoe makkelijker de problemen op te lossen zijn.

Relatieproblemen los je op in persoonlijke sfeer

Ja die vuile was buiten hangen. Dat doe je niet. Zoals ik je net al vertelde is het soms onmogelijk om de juiste oplossingen te zien als je zo diep in de relatieproblemen vast zit.

Natuurlijk kun je het zelf proberen, er zijn genoeg boeken geschreven of informatie te vinden. Alleen als het nu moeilijk is om te praten, hoe kom je dan tot de kern van het probleem? Je loopt de kans dat je de relatieproblemen alleen maar erger maakt en dat je elkaar zo veel kwetst dat de koek op een gegeven moment gewoon op is.

Ik krijg mijn partner echt niet mee

Samen in relatietherapie is wel wenselijk. De relatiecoach of therapeut kan dan goed zien in welke patronen jullie vastlopen.

Maar als jij wel graag je relatie wilt veranderen en je partner echt niet mee wilt, kun je zelf ook al veel verandering brengen in je relatie. Dat doe je door zelf de touwtjes in handen te nemen en jezelf te gaan ontwikkelen. Je zult verrast zijn hoeveel verschil dit maakt in je relatie. Vaak als de partner ziet hoeveel stappen jij maakt gaat deze uiteindelijk toch ook mee.

Dan moet ik toegeven dat onze relatie niet perfect is, en dan gaan we uit elkaar

Deze manier van leven ben je nu gewend. Het voelt veilig, ookal ben je er niet gelukkig mee. In relatiecoaching gaan we stoppen met elkaar ontwijken en het gesprek weer met elkaar aan. Je kunt dan dingen te weten komen die je nog niet wist.

Mijn vraag aan jou is: Hoelang ga jij nog je tijd verspillen aan een niet gelukkige relatie? Ga je wachten tot het vanzelf beter gaat of neem je de touwtjes in handen en ga je er echt wat van maken.

Straks krijg ik overal de schuld van of nog erger dan krijgt mijn partner gelijk

In de relatiecoaching heb ik het niet graag over gelijk, schuld of fouten. We praten over de verschillen tussen jullie en hoe we daar een positieve draai aan kunnen geven. Want ik weet zeker dat jouw intenties en die van je partner helemaal niet slecht zijn. Maar dat het vaak een gebrek aan kennis en vaardigheden is.

Toch kan het zijn dat jij je partner erg hebt gekwetst of andersom. Het lukt stellen niet goed om hier overheen te komen en het blijft ze achtervolgen. Zonde, want ik weet hoe je wel deze kwetsingen kunt oplossen en elkaar kunt vergeven. Dan laten jullie die oude koeien voortaan gewoon in de sloot.

wat is relatiecoaching therapie

Ik heb geen tijd voor relatiecoaching

Tijd heb je niet, tijd maak je. Als dit een probleem is, is dat ook het eerste waar je wat aan moet doen. Bekijk je agenda eens kritsch. Er zijn vast wel dingen die minder belangrijk zijn dan je relatie.

Omdat ik begrijp dat je wel genoeg te doen hebt, kun je bij mij de sessies online ook volgen. Dat scheelt jullie een hoop tijd en je hoeft ook geen oppas te regelen.

Neem de verantwoordelijkheid voor je relatie en maak de tijd vrij om je relatie te verbeteren. Of jullie dat nu gaan doen met relatiecoaching of zelf aan de slag gaan.

Wil je een liefdevolle relatie en gelukkig gezin?

Los de problemen in de relatie op en vraag een gratis relatie adviesgesprek aan. In dit gesprek ontdek je hoe jullie de problemen in jullie relatie kunnen oplossen, zodat jullie weer kunnen genieten van jullie relatie en gezin.

Wil jij de relatie herstellen en weer plezier en geluk vinden in je relatie en gezin?

Ontdek hoe je samen verder kunt zonder gedoe. Maak meteen een afspraak voor een gratis en vrijblijvende ‘relatie herstel sessie’ wanneer het jou uitkomt!

Susanne | Relatietherapeut gespecialiseerd in begeleiden van stellen na vreemdgaan

vreemdgaan therapeut blogHet is mijn missie om stellen te helpen bij de heftige periode na vreemdgaan, zodat ze kunnen herstellen, persoonlijk groeien en op een gezonde en waardige manier verder kunnen

Schakel mij in als relatietherapeut

Gerelateerde artikelen

Wat is relatietherapie?

Wat is relatietherapie?

Om mij heen zie ik veel mensen die een relatie zijn begonnen die nu niet meer zo lekker gaat. In het begin natuurlijk wel, in de tijd dat je verliefd bent en je nog volop dromen hebt. Maar nu jullie al een tijdje onderweg zijn lijkt het niet meer te gaan. De gewone dagelijkse dingen lijken al een strijd te worden en alles eindigt in een ruzie. Afspraken maken werkt niet en jullie vallen steeds terug in dezelfde problemen. Je hebt vast al wel eens overwogen of je niet gelukkiger zou zijn met iemand anders. Of gewoon liever alleen. Veel stellen gaan pas in relatietherapie na jaren van problemen. Ze schamen zich ervoor. Een goede relatie gaat toch vanzelf? Is onze liefde dan niet sterk genoeg?

lees verder
Psycholoog of relatiecoach | Wat past er het beste bij jullie?

Psycholoog of relatiecoach | Wat past er het beste bij jullie?

Voor relatietherapie kun je naar de psycholoog of naar de relatiecoach. Veel worden er een relatietherapeut genoemd. Dit is geen beschermt beroep en iedereen kan zichzelf zo noemen. Een psycholoog heeft een andere werkwijze in een relatiecoach. Deze twee zijn eigenlijk niet met elkaar te vergelijken. Hieronder een overzicht zodat jij voor jezelf een goede keuze kunt maken wat voor jou het beste is.

lees verder
Relatieproblemen oplossen | Waar moet je beginnen?

Relatieproblemen oplossen | Waar moet je beginnen?

Weet dat twijfel de grootste energievreter is. Het haalt de energie weg van je kinderen, werk en sociale leven. Het zuigt de mogelijkheid om te genieten van je leven helemaal op. Zo erg dat je je soms somber kunt voelen door relatieproblemen. Als je merkt dat dat zo is, is het echt tijd om daar wat aan te doen. Verspil je energie en leven niet aan twijfelen.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ben jij of is je partner vreemdgegaan? En is er nu chaos, ruzie en onzekerheid?

Wanneer je aan de slag gaat met dit werkboek weet ik zeker dat het je helpt rust te creëren in je hoofd en in jullie leven. Je begrijpt wat er met jullie gebeurd en hoe jullie een keuze kunnen maken hoe jullie verder gaan na vreemdgaan. Schrijf je nu in en ontvang het werkboek “Rust in de chaos na vreemdgaan” helemaal gratis in je mailbox. Veel succes!

Je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin