Home » Blog » Bij de relatiecoach » Relatieproblemen oplossen | 3 typische fouten
relatieproblemen oplossen 3 typische fouten

Relatieproblemen oplossen | 3 typische fouten

door | 15 mrt, 2020 | Bij de relatiecoach

Herken jij dit? Weer dezelfde discussie. Weer die ruzie. Weer die oude koeien uit de sloot. Het lijkt maar niks op te lossen.

In deze blog vertel ik je 3 typische fouten die je waarschijnlijk maakt, wanneer je de problemen in je relatie niet kunt oplossen.

Relatieproblemen oplossen met onsuccesvolle oplossingen

Het probleem is nu nog niet opgelost, omdat je ooit voor de verkeerde strategie hebt gekozen. Bijvoorbeeld door je partner proberen te overtuigen van jouw standpunt of om je partner te willen veranderen. Als je partner nou maar gewoon, meer aandacht geeft, vaker thuis is, liever is, meegaander is, dan…. zou het probleem er niet meer zijn.

Je raakt gefrustreerd dat je elke keer weer dezelfde discussie hebt. De ruzies gaan je niet in de koude kleren zitten en je merkt dat je je partner steeds meer gaan vermijden. Je gaat meer tijd besteden op het werk of aan een nieuwe hobby. Of misschien wordt je wel verliefd op iemand anders. En ondertussen wordt de relatie alleen maar slechter.

Problemen in je relatie zijn onsuccesvolle pogingen om tot een oplossing te komen.

Gratis relatietips | In 6 stappen naar een liefdevolle relatie én een gelukkig gezin

Creëer een relatie met balans tussen tijd voor jezelf, tijd voor je partner, jullie kinderen, jullie werk en het huishouden. Klaar voor die liefdevolle relatie én gezin? Download dan nu deze relatiegids en ga aan de slag!

gratis relatietips

Je vermijd de stappen die nodig zijn

De stappen vermijden die echt nodig zijn om het probleem op te lossen. Veel mensen vermijden om naar het echte probleem te kijken. 

  • Omdat ze bang zijn om gekwetst te worden door hun partner
  • Bang zijn voor de mogelijkheid om hun partner te verliezen
  • Omdat het pijn doet om echt te vertellen hoe ze zich voelenJe moet daarvoor uit de dagelijkse comfortzone stappen.

Het vermijden van hun partner is een veilige gewoonte geworden en een manier om deze pijn te negeren. Je zult dus naar de pijn toe moeten bewegen om je partner weer te kunnen vinden.

Niet haalbare oplossingen

Streven naar niet haalbare oplossingen. Omdat ze denken dat het zo hoort. Deze opvattingen worden vaak gecreëerd door de buitenwereld. Droombeelden van alle perfecte huwelijken om ons heen. Dat helpt niet om een realistisch beeld te krijgen van wat je kunt verwachten in het leven en in een relatie.

relatieproblemen oplossen 3 typische fouten verdriet

Een oplossing die niet klopt

Kiezen voor een oplossing die logischerwijs niet klopt. Bijvoorbeeld: Door te denken dat je partner wel zal veranderen als je deze meer liefde geeft.

Je kunt uiteraard alle fouten uit het verleden niet oplossen door je partner meer liefde te geven. Door bewust stil te staan bij dit soort gedachten, komt iemand tot de conclusie dat deze gedachtes niet kloppen.

Wil je een liefdevolle relatie en gelukkig gezin?

Los de problemen in de relatie op en vraag een gratis relatie adviesgesprek aan. In dit gesprek ontdek je hoe jullie de problemen in jullie relatie kunnen oplossen, zodat jullie weer kunnen genieten van jullie relatie en gezin.

Kun je niet meer genieten van je relatie en gezin?

Ontdek hoe je de problemen in je relatie kunt oplossen

Susanne | Relatietherapeut gespecialiseerd in begeleiden van stellen na vreemdgaan

vreemdgaan therapeut blogHet is mijn missie om stellen te helpen bij de heftige periode na vreemdgaan, zodat ze kunnen herstellen, persoonlijk groeien en op een gezonde en waardige manier verder kunnen

Schakel mij in als relatietherapeut

Gerelateerde artikelen

Een goede relatietherapeut? Waar moet je op letten?

Een goede relatietherapeut? Waar moet je op letten?

Als je overweegt om in relatietherapie te gaan heb je waarschijnlijk al veel stappen doorlopen. Je hebt al veel dingen zelf geprobeerd, maar op een of andere manier lukt het jullie niet meer om de relatie te verbeteren. Veel grote relatieproblemen ontstaan door de beste bedoelingen die op een verkeerde manier worden uitgevoerd. Zo kun je bijvoorbeeld verstrikt raken in heftige ruzies die steeds over hetzelfde onderwerp lijken te gaan en op dezelfde manier escaleren. Na deze ruzies wordt er niks opgelost en heb je alleen dat ellendige gevoel over. Je merkt dat jullie steeds verder uit elkaar gaan. Een psycholoog, therapeut of toch een coach? In dit blog leg ik je het verschil uit, zodat jullie kunnen kiezen wat het beste bij jullie past.

lees verder
Ga ik scheiden of vechten voor mijn relatie?

Ga ik scheiden of vechten voor mijn relatie?

Als ik deze vraag hoor dan denk ik altijd “had maar eerder gekomen”. Ik denk aan hoe moeilijk het is om geen liefde meer te voelen voor je partner en rond te moeten lopen met deze twijfels. Ook denk ik aan de partner die loopt met de angst, boosheid, verdriet, frustratie en afwijzing. Ik deze blog vertel ik je hoe je deze moeilijke keuze kunt maken.

lees verder
Houd me vast van Dr Sue Johnson

Houd me vast van Dr Sue Johnson

“We zijn allemaal op zoek naar liefde, steun en verbondenheid. Soms vinden we die in onze relatie, dan weer even helemaal niet. Een beetje hulp kan dan nodig zijn, hulp om weer samen te gaan praten, een uitgedoofde relatie nieuw leven in te blazen, of een relatie die verkeerd dreigt te gaan te redden.” Zo begint de achterkant van het boek Houd me vast van Dr Sue Johnson. Zij heeft in haar carrière als klinisch psycholoog een nieuwe manier van relatietherapie ontwikkeld, Emotionally Focused Couple Therapie (EFT). Dit is een relatietherapie die ervan uitgaat dat een relatie niet stuk gaat door meer of grotere conflicten, maar door een verlies van emotionele verbondenheid. Door deze weer te herstellen kunnen relaties gered worden. Ik heb een handige test waar je de emotionele verbondenheid in jouw relatie kunt testen.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ben jij of is je partner vreemdgegaan? En is er nu chaos, ruzie en onzekerheid?

Wanneer je aan de slag gaat met dit werkboek weet ik zeker dat het je helpt rust te creëren in je hoofd en in jullie leven. Je begrijpt wat er met jullie gebeurd en hoe jullie een keuze kunnen maken hoe jullie verder gaan na vreemdgaan. Schrijf je nu in en ontvang het werkboek “Rust in de chaos na vreemdgaan” helemaal gratis in je mailbox. Veel succes!

Je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin