Home » Blog » Bij de relatiecoach » Kiezen tussen je gezin en je minnaar(es)? Stop met twijfelen
kiezen partner minnaar

Kiezen tussen je gezin en je minnaar(es)? Stop met twijfelen

door | 17 sep, 2021 | Bij de relatiecoach

1 op de 4 Nederlanders gaat vreemd. Er rust een groot taboe op en praten over vreemdgaan blijft lastig. De afkeuring op vreemdgaan is in de maatschappij heel erg groot. Maar dit helpt niet als je midden in deze situatie zit.

Wat wel helpt is er open over praten en het vreemdgaan leren begrijpen. In deze blog vertel ik je hoe je een keuze kunt maken tussen je gezin en een minnaar(es).

Waarom gaan we vreemd?

Vaak wordt gedacht dat vreemdgaan te maken heeft met een slechte relatie. Het vreemdgaan komt omdat je niet begrepen wordt, er geen intimiteit meer is of je geen liefde meer voelt voor je partner.

Toch hoeft dat zeker niet zo te zijn. Ook een partner in een goede relatie kan vreemd gaan of verliefd worden op een ander.

Het heeft dan veel meer te maken met ontsnappen uit de rol van partner of ouder. Een affaire is spannend en je kunt deze rollen loslaten en gewoon helemaal jezelf zijn.

Waarom is het zo moeilijk om te kiezen tussen je gezin en je minnaar(es)

Aan de ene kant heb je je partner en je gezin. Het huisje boompje beestje is in orde. Jullie werk, het huis en de kinderen loopt allemaal prima. Het hebben van kinderen zorgt voor veel routine en druk in de relatie.

Er is dan minder tijd voor elkaar en minder energie en tijd voor intimiteit. Wanneer er minder aan de relatie wordt gewerkt, ontstaat er sleur in de relatie. Hierdoor wordt het gevoel van liefde steeds minder.

Het kan zijn dat dit heel geleidelijk is gegaan of dat er iets is voorgevallen, zoals ziekte, overlijden in de familie of andere gebeurtenis.

Aan de andere kant heb je je minnaar. Bij deze persoon heb je geen verplichtingen. De relatie voelt spannend en voor het eerst in een lange tijd voel je je echt jezelf.

Je kunt ontsnappen aan alle moeilijke dingen in je leven en weer echt voelen. Je hebt het gevoel wakker te zijn geworden na een lange winterslaap.

We denken vaak dat kiezen zo moeilijk is omdat we bang zijn de verkeerde keuze te maken. Maar kiezen heeft veel meer te maken met verliezen. Kies je voor je minnaar dan verlies je je gezin, de stabiliteit en alles waar je de afgelopen jaren aan gewerkt hebt.

Kies je voor je gezin dan heb je het gevoel jezelf en het gevoel weer echt te leven te verliezen.

kiezen partner minnaar twijfelen

Kan de liefde op zijn?

Ik hoor vaak:

  • “Maar ik voel niks meer voor mijn partner”
  • “We hebben al zo lang geen intimiteit meer”
  • “We doen nooit meer iets leuks samen”

Kan de liefde dan op zijn? Nee, ik geloof er niet in. Liefde is niet een soort potje wat je op een gegeven moment gewoon hebt opgebruikt.

Liefde is een werkwoord. Wanneer je er aandacht en tijd aan besteed bloeit het op en wordt het groter en wanneer je het verwaarloost dooft het uit. Liefde is meer iets wat je aan en uit kunt zetten.

Het mooie van liefde is dat het niet doodgaat zoals een plantje wat je geen water geeft. Het is er altijd. Al kun je het op dit moment niet meer voelen, je kunt het weer oproepen wanneer je er weer aandacht aan besteed.

De keuze maken tussen je gezin en je minnaar

 

Stap 1: praten met je partner

Slecht nieuws brengen is voor niemand leuk. Maar je zal toch de affaire moeten vertellen aan je partner. Uiteraard zal dit je partner pijn gaan doen, wat het moeilijk maakt om het te vertellen.

Toch is een gesprek wel beter om te doen, omdat vergeving makkelijker is als de affaire wordt opgebiecht dan dat je partner je zou betrappen. En het maakt je los van al die geheimen.

 

Stap 2: Emoties en gevoelens

Stel jezelf eens deze vraag. Wat is het grootste voordeel van de affaire? Welke emoties en gevoelens liggen hieronder? Is dat het ontsnappen aan de sleur, ontsnappen aan de dagelijkse verantwoordelijkheid of een behoefte die al langere tijd niet is vervuld?

Bekijk samen met je partner of er nog commitment is om aan de relatie te werken om zo de relatie te kunnen redden.

Hoe groot is de kans dat je je relatie kunt redden

Hoe beter de relatie was voor het vreemdgaan hoe groter de kans is dat de relatie het gaat redden. Wat verder belangrijk is, is de commitment van beide kanten. In mijn ervaring kun je elke relatie redden, zolang je er allebei aan wilt werken.

kiezen partner minnaar gesprek

Hoe pak je samen de draad weer op?

Door de affaire hebben jullie allebei een levens veranderende ervaring gehad. Hierbij komen veel emoties en gevoelens vrij, die erg verwarrend kunnen zijn.

Het heeft dan ook geen zin om de affaire dood te zwijgen. Het onderwerp zou bespreekbaar moeten zijn, zolang een van beide partners het nog niet heeft verwerkt.

Veel stellen komen vast te zitten in verwijten en beschuldigingen. Wie is er nou schuldig aan de relatieproblemen waar jullie nu in vastzitten. Zolang er verwijten en beschuldigingen worden gemaakt, is er geen ruimte voor liefde en vertrouwen.

Wil jij een goede keuze maken tussen je gezin en je minnaar(es)?

Kunnen jullie wel wat hulp gebruiken bij deze keuze? Of om samen weer verder te kunnen na een affaire? Vraag dan een relatie-adviesgesprek aan en ontdek hoe jullie de problemen in jullie relatie kunnen oplossen.

Ontdek hoe je weer gelukkig wordt samen

  • Wil je even praten over jullie relatie?
  • Mijn advies over de problemen waar jullie tegenaan lopen?
  • Wil je weten of jullie relatie nog te redden is?
  • Heb je een vraag over relatietherapie?
  • Of wil je weten wat ik voor jullie kan betekenen?

Vraag dan gratis en vrijblijvend een adviesgesprek aan. In dit telefoongesprek van 30 minuten kun je je hart luchten over de problemen waar jullie tegenaan lopen en je weet precies wat er nodig is om weer gelukkig te worden samen. Je kunt heel gemakkelijk een afspraak maken in mijn agenda en ik bel je op wanneer het jou uitkomt.

Susanne | Relatiecoach voor stellen met kinderen

Het is mijn missie om stellen met kinderen te begeleiden bij het creëren van een liefdevolle relatie en gezin, ondanks alle moeilijkheden met werk, huishouden en opvoeding, zodat ze weer kunnen genieten van elkaar.

Gerelateerde artikelen

Ga ik scheiden of vechten voor mijn relatie?

Ga ik scheiden of vechten voor mijn relatie?

Als ik deze vraag hoor dan denk ik altijd “had maar eerder gekomen”. Ik denk aan hoe moeilijk het is om geen liefde meer te voelen voor je partner en rond te moeten lopen met deze twijfels. Ook denk ik aan de partner die loopt met de angst, boosheid, verdriet, frustratie en afwijzing. Ik deze blog vertel ik je hoe je deze moeilijke keuze kunt maken.

lees verder
Wat is oplossingsgerichte relatietherapie?

Wat is oplossingsgerichte relatietherapie?

Een van de meest positieve en verfrissende methoden die in de laatste decennia zijn ontwikkeld, is oplossingsgerichte therapie. Bij deze vorm van relatietherapie leer je hoe je met oplossingsgericht denken bepaalde situaties kan optimaliseren in plaats van het probleem te bestrijden.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

relatievragen ebook aanmelden

Gratis download: Relatievragen die niet zwaar en moeilijk zijn, maar zorgen voor verbinding en plezier in je relatie. Zodat je elkaar weer 'ziet' zoals in het begin van jullie relatie

Je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin