Home » Blog » Bij de relatiecoach » Ga je scheiden of blijf je bij elkaar
scheiden of blijven

Ga je scheiden of blijf je bij elkaar

door | 27 sep, 2020 | Bij de relatiecoach

Zit je in een ongelukkige relatie? Dan lijkt scheiden soms de enige optie. Maar is dit wel zo, welke keuze kun je nou het beste maken. Toch vechten voor de relatie of is loslaten beter?

Gelukkig of ongelukkig?

Deze keuze is natuurlijk voor iedereen persoonlijk en anders. Toch blijkt uit onderzoek dat de meeste stellen na een scheiding niet gelukkiger zijn. Misschien dat de dagelijkse irritaties zijn verdwenen, maar daar komt vaak andere stress bij, vooral als er ook kinderen bij betrokken zijn. Verdeling inboedel, schulden, kinderen, omgangsregelingen.

Ook blijven er ruzies ontstaan, omdat de problemen niet zijn opgelost. Woede en irritaties kunnen zelfs verergeren waardoor een omgangsregeling voor de kinderen of de verdeling onmogelijk of heel stressvol wordt.

Het gaat mij erg aan mijn hart om te zien dat twee volwassenen die van elkaar hebben gehouden, verstrikt kunnen raken in een vechtscheiding en daardoor elkaar niks meer kunnen gunnen. Mijn hart gaat uit naar de kinderen die hierbij betrokken raken en toch beschadigd raken in het proces.

Maar… hoe maak je dan de keuze om wel of niet te scheiden? En hoe voorkom je dan een vechtscheiding?

Gratis relatietips | In 6 stappen naar een liefdevolle relatie én een gelukkig gezin

Creëer een relatie met balans tussen tijd voor jezelf, tijd voor je partner, jullie kinderen, jullie werk en het huishouden. Klaar voor die liefdevolle relatie én gezin? Download dan nu deze relatiegids en ga aan de slag!

gratis relatietips

Hoe maak je een goede keuze

Een scheiding is erg definitief en het laatste wat je wilt is spijt of een leven lang ruzie en gedoe met een ex partner. Het is dus aan te raden dit goed en rustig op de juiste manier te overwegen en een keuze te maken met je hoofd en niet met je emoties. Goede begeleiding bij dit proces is aan te raden.

Hieronder staan een aantal vragen die je met je partner kunt bespreken. Praat ook over de woede, teleurstellingen en andere irritaties, waardoor er meer begrip ontstaat naar elkaar.

Is het op dit moment lastig om te praten met je partner en belanden jullie steeds in een ruzie? Schrijf elkaar dan eens een brief naar elkaar of spreek af dat je om de beurt een bepaalde tijd mag praten zonder dat de ander zich mag verdedigen of in de rede mag vallen. Alleen luisteren en daar in je “eigen tijd” op reageren. Ook helpt het om te praten in wensen en niet in verwijten.

Misschien ontstaat hierdoor de mogelijkheid om toch door te gaan met de relatie of om de pijn te verwerken en een vechtscheiding te voorkomen.

Stel elkaar deze vragen

 • Tegen welke relatieproblemen ben je aangelopen?
 • Welke verwachtingen had je van het huwelijk en de relatie?
 • Welke dingen heb je gemist de laatste tijd?
 • Hoe komt het dat jullie deze dingen niet meer doen?
 • Welke gedachten heb je daarbij?
 • Welke emoties voel je daarbij?
 • Wat verwacht je dat een scheiding je zou opleveren?
 • Wat zou er moeten veranderen om de relatie weer goed te maken?
 • Is je partner bereid om je hierin tegemoet te komen? Zo ja, op welke manier?
 • Zou dit voldoende zijn om de relatie weer een kans te geven?
 • Door deze vragen goed te bespreken is er misschien nog een kans om de relatie te redden. Scheiden kan altijd nog.

Wil je een liefdevolle relatie en gelukkig gezin?

Als jullie de relatie nog een kans willen geven, is dit natuurlijk pas het begin. Het is aan te raden goede begeleiding te hebben bij het oplossen van de relatieproblemen.

Komen jullie er samen niet uit en willen jullie graag begeleiding bij de vraag om wel of niet te scheiden? Vraag dan een gratis relatie adviesgesprek aan en ontdek hoe jullie de problemen in jullie relatie kunnen oplossen.

Kun je niet meer genieten van je relatie en gezin?

Ontdek hoe je de problemen in je relatie kunt oplossen

Susanne | Relatiecoach voor stellen met kinderen

Het is mijn missie om stellen met kinderen te begeleiden bij het creëren van een liefdevolle relatie en gezin, ondanks alle moeilijkheden met werk, huishouden en opvoeding, zodat ze weer kunnen genieten van elkaar.

Gerelateerde artikelen

Relatieproblemen oplossen | Waar moet je beginnen?

Relatieproblemen oplossen | Waar moet je beginnen?

Weet dat twijfel de grootste energievreter is. Het haalt de energie weg van je kinderen, werk en sociale leven. Het zuigt de mogelijkheid om te genieten van je leven helemaal op. Zo erg dat je je soms somber kunt voelen door relatieproblemen. Als je merkt dat dat zo is, is het echt tijd om daar wat aan te doen. Verspil je energie en leven niet aan twijfelen.

lees verder
Een goede relatietherapeut? Waar moet je op letten?

Een goede relatietherapeut? Waar moet je op letten?

Als je overweegt om in relatietherapie te gaan heb je waarschijnlijk al veel stappen doorlopen. Je hebt al veel dingen zelf geprobeerd, maar op een of andere manier lukt het jullie niet meer om de relatie te verbeteren. Veel grote relatieproblemen ontstaan door de beste bedoelingen die op een verkeerde manier worden uitgevoerd. Zo kun je bijvoorbeeld verstrikt raken in heftige ruzies die steeds over hetzelfde onderwerp lijken te gaan en op dezelfde manier escaleren. Na deze ruzies wordt er niks opgelost en heb je alleen dat ellendige gevoel over. Je merkt dat jullie steeds verder uit elkaar gaan. Een psycholoog, therapeut of toch een coach? In dit blog leg ik je het verschil uit, zodat jullie kunnen kiezen wat het beste bij jullie past.

lees verder
Waarom relatiecoaching niks voor jou is

Waarom relatiecoaching niks voor jou is

Want waarom zou je het eigenlijk gaan doen? Het kost geld, tijd en je komt misschien dingen te weten die je liever niet wist. Als het echte liefde is, zou je relatie niet gewoon vanzelf moeten gaan? Of als je misschien meer liefde geeft, komt het dan ook niet goed? Nee, zo werkt het niet. Elke relatie komt vroeg of laat in een sleur of crisis terecht. Hoe goed je relatie ook begon of hoeveel geschiedenis je ook deelt. Wanneer je zo diep in je problemen vastzit is het moeilijk om de juiste oplossingen te zien. Wat het in relaties nog moeilijker maakt, is dat je er ook emotioneel diep in zit. Je bent bang om gekwetst te worden. Of misschien ben je je helemaal niet zo bewust van je eigen emoties en gevoelens. Toch bepaalt de juiste oplossing het succes van een langdurige relatie. Ik merk dat de stap om naar een relatiecoach te gaan erg groot is. Het voelt eng en om jezelf te beschermen verzin je allerlei excuses om het vooral niet te gaan doen. Want naar een relatiecoach gaan doe je alleen als het echt heel erg is. Toch… hoe sneller je erbij bent hoe makkelijker de problemen op te lossen zijn.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

relatievragen ebook aanmelden

Gratis download: Relatievragen die niet zwaar en moeilijk zijn, maar zorgen voor verbinding en plezier in je relatie. Zodat je elkaar weer 'ziet' zoals in het begin van jullie relatie

Je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin